Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Anneniz ve eşinizin baskısı ile yeğeninizi evlatlık olarak almayın ki kendiniz de istemiyorsunuz. Anneniz ve kız kardeşinizin tavrı değişir zamanla, kardeşiniz mecburen alır çocuğunun sorumluluğunu. Evliliğiniz henüz çok yeni ve çocuk sahibi bile değilsiniz. Evliliğinizi oturtun önce. Bir başkasının günahını bedelini siz ödemek zorunda değilsiniz. Ailenizin bu konuda size baskı yapması çok yanlış.

Bir de böyle sorumsuz insanların sorumluluklarını yerine siz getire getire bu kız nasıl adam olacak?
Enayi bellemiş sizi zaten.
Nasıl olsa bebeğin altını alır diye düşünüyor
Ben olsam ağız burun girişir hastanelik ederim...

Katılmayanlar olacak ama bunlara dayak lazım en temizinden. Dinlenip dinlenip döveceksin. Terbiyesizi.

Dediğinizi yapacağım bir süre gitmeyi bırakacağım. Bakalım ne olacak süreç. Annemi de alırım belki 1 2 gün kendi bakar sadece. Her şeyden önce yeğenim için lazım bu anne sütünden mahrum geçiyor günleri. Eşimi de uyaracağım istemiyorum derse ondan da çekinirler belki.

Bebekle yalnız bırakın, her gün gitmeyin,sen orada olduğun müddetçe bebek sana kalacak.

Anneniz ne kadar bencil bir kadın hayret ettim doğrusu. Bebeğe ben bakacağım fikri sizden çıkmış olsa bile sen daha 1 aylık evlisin, kocan şimdi olmasa bile ileride sorun eder, kocanın ailesi bin türlü laf eder bebeğe bakmak bize düşer demesi lazımdı.
Bebek anane yanında annesiyle beraber büyümeli. Kızkardeşiniz belli ki ağır travma yaşamış. Ona zaman tanıyın. Her şey bir yana bebeğin babanesi, dedesi, baba tarafından akrabaları neresinde bu olayın? Kaybettikleri oğullarından bir yadigar , onun bir parçası neticede. Onlarla bir araya gelip el birliğiyle bu bebeği büyütelim diyecek aklı başında ,olgun ,sorumluluk sahibi bir büyük hiç mi yok ailenizde?

Bebeğim doğduğunda sütüm vardı ama bebeğim ememedi. Göğüs ucum yok emziremiyorum diye saatlerce hastane odasında ağlamıştım. O yavrunun aç aç durması, emmek istemesi... Annesinin de oje sürmesi. Ahhhh!! İçim yandı..

Maddi durumunuz iyiyse aylık masraflarına yardımcı olabilirsiniz. Yiğeninizde olsa başka bir bebeğin sorumluluğunu almak çok zor. Ayrıca kardeşiniz bu zaman da çocuk doğuracak kadar bilinçliyse, doğurduğuna bakacak kadar da sorumluluk sahibi olsun

Anne baba gibi değil teyze enişte gibi büyütürseniz bence sorun çıkmaz ilerleyen yaşlarda gerçeği anlatırsınız pedogog eşliğinde zaten çocuk bilerek büyürse daha iyi olur. Ama söylemezseniz ve anne baba sizi bilirse ilerde yıkım olur. Yiğeniniz sonucda bence sahip çıkın yazık değilmi masuma. Hem sizin içinde en uygunu bu olur bence anneside istediği zaman görür sahip çıkar sizde destek olmuş olursunuz okumak istiyorsa da okusun.Yapmış bir cahillik ama günahını bebek mi çeksin. Demek istediğim destek olun gene annesi annelik yapsın. Tabi sizin kararınız. Ben olsam alırdım. Eşimin kardeşininde olsa sahipsiz kalsa alırdım

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi düşünün 1 aylık evlisin ve görümce aynı bu kardeşin durumunda burada kaç kişi al bebeğe bak, der. Üstelik bu durumu pek çok lohusa yaşıyor. Onların bebeklerini başkaları mı büyütüyor. Bu kardeşin kafasına ablasının bakması sokulmuş. Bu şekilde kurtulup bekarlığını yaşayacağını düşünüyor.

Kesinlikle merhametsizlik değil. Aksine kendileri çok değişik kafalar yaşıyorlar.

Bu bebeğin annesi var mı? Var.
Öyle kafasına esince "alın bunu siz bakın" deme hakkı yok. Kimse kimseye bunu diyemez.
Kedi yavrusu değil bu.
Annesi, anneannesi var. Bir tarafta senin eşin ve onun ailesi var. Diğer tarafta bebeğin babasının ailesi var.
Düşünülmesi gereken bir ton şey var.

Bir defa o adamın ailesi zaten normal değildi.
Yarın bir gün çıkıp da "e bu kadın çocuğuna bakmıyor, ablasına baktırıyor. O zaman biz alalım" derlerse ne olacak?
Eşinin ailesi nasıl insanlar bilmiyorum ama onlar da bir taraftan konuşacaklar.
Bir süre sonra kardeşin "ya ben vazgeçtim" deyip çocuğu isterse ne olacak?
Sizin çocuğunuz olduğunda o çocuğun hayatı nasıl etkilenecek, sizinki nasıl etkilenecek?
Kardeşin yarın başkasıyla evlenip çocuk yaparsa bu bebeğin onların hayatındaki yeri ne olacak, sizin hayatınızdaki yeri ne olacak?

Bu aklı verenlerin hiçbiri bunları düşünmüyor mu?
Ortada bir insan var, bir insanın hayatı söz konusu. Nasıl böyle emanet mal gibi "şu alsın bu alsın" diyebilirler ki? Bir insanın geleceği nasıl böyle yok sayılabilir?

Sizin vicdan azabı çekeceğiniz hiçbir şey yok.
Ailenle sert konuş biraz, 2 dk mantıklı düşünsünler. Bu iş böyle olmaz.
Kardeşini yanlış yönlendiriyorlar. O bebek onun, sorumluluk onun. Bunu kabullenip sorumluluğunu alması için yüreklendirilmesi lazım; bebeksiz partileyeceği günler için değil.

Kardeşim eşi değil de 2 altında oturan komşusu ölmüş gibiydi. Hissedemedi cenaze görmeyince ya da problemli evliliğinden böyle oldu.
Bu cevabı vereceğinizden emindim.
Bu insandan korkulur, duygusuz çünkü.
İnşallah tedavisi vardır ve tedavi sürecini tamamlar.
Bebeği altı pis de bırakır, karnı aç da, işkence de eder.

olmaz inan bana
Herşeyi etraflıca düşün
Hazır çocuğa asla teyze konumuna geçmez
Döven söven eziyet eden aç bırakan sokağa atan ama meslek sahibi olunca karlısına dikilip “ ben senin babanım” diyen insan biliyorum kimse kimseyi kandırmasın gerçekçi olalım
Dahası hiçbir şey gizli kalmaz mutlaka bir söyleyen olacak o çocuğa ama mutlaka

Etrafındakiler el birliği ile kardeşinin hayatını düzeltmeye yeminli gibiler
DüZelsin amenna

Tedavi olsun evladına bağlansın hayatını idame etsin

Ama bebeğin ısrarla size verilmeye çalışılmasını anlamıyorum

Ha şu da var yarın bir gün o şimdi esamesi okunmayan baba tarafı da peydah olacak

İnanın bu söylediklerim asla ütopik değil hayatın gerçekleri

Tüm bunları göze alırsanız Ve bakıp büyütürseniz gerçekten çok büyük sevap işlersiniz bu da bir gerçek rabbim yardımcınız olsun

Sonuçta sizin yeğeniniz, çocuğunuz değil. Annesi yaşıyor. Fazla bağlanmayın bebeğe. Kardeşiniz bu zor günleri atlatana kadar destek olabilirsiniz ama daha evliliğini oturmamışken ve üstelik annesi hayatta olan bir bebeği sahiplenmek mantıklı değil. Evet bir abla olarak duygusal yaklaşıyor olabilirsiniz ama yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…