Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

bide hanimlar bakin konu sahibi defalarca yazmis ki ben kendimi hazir hissetmiyorum! daha ne olsun ki. daha ne desin. daha nasil annelik yapsin. baski kurmayin rica ederim.
Konu sahibine hiçbirimizin al ya da alma diye baskı yapma hakkı olmadığını düşünmekle beraber, bu ülkenin bir evladının mutlu ve sağlıklı bir birey olarak büyümesi için, her birimizin duyarlı kadınlar olarak devlet bakımını desteklememizi ümit ediyorum.

O bebek bu dünyaya gelmek istemedi ve onun geleceği hepimizin sorumluluğunda. İnsan olarak.

Çok zor bir karar ama bence siz almayin. Onun yerine kardeşiniz psikolojik tedavi görmeli bebeği kabul etmeli ve kendi bakmalı.. bu onun hayati önünde bi engel değil kaldı ki çocuğu yaparken aklı neredeymiş? Yarın obur gün benim çocuğum der çocuk azcık serpilsin çünkü kız kardeşiniz sağlıklı biri gibi durmuyor.. esinizde umarım bir gün kendi çocuğunu sever allah sizede nasip etsin. Tavsiyem kardeşinizin yardım alması çocuğu kabullenmesi hayatına öyle devam etmesi çalışmak okumak vs. Gerekirse arada sizde yardımcı olursunuz

Konu sahibine hiçbirimizin al ya da alma diye baskı yapma hakkı olmadığını düşünmekle beraber, bu ülkenin bir evladının mutlu ve sağlıklı bir birey olarak büyümesi için, her birimizin duyarlı kadınlar olarak devlet bakımını desteklememizi ümit ediyorum.

O bebek bu dünyaya gelmek istemedi ve onun geleceği hepimizin sorumluluğunda. İnsan olarak.

bende devlete verilsin demem. bebegin annesine net bir sekilde ben almam istemem istersen devlete birak yada bilmedigin bir aileye ver denilse vermek istemeyeceginden eminim. istedigi rahat bi hayat gezip tozup eglenmek bir süre sonrada keyfi yetince anne olmak. eminim bundan

Vallahi bilemedim
Çocuğun harcanmasına gönlüm elbette razı değil ama sizin de bir yükümlülüğünüz yok üstüne istemyrm diyorsunuz
Başkasının hatasının sonuçlarını niye ben çekeyim derseniz tabi ki haklısınız
Çocuk çok çok büyük sorumluluk siz de peynir ekmek gibi sen al denmesi de saçmalık
Annesi tedavi olup kendisi baksın. Aile büyükleriniz kardeşinizin sorumluluğunu size yıkacaklarına, kardeşin kulağını çeksinler. Madem doğurdun dizini kırıp bakacaksın desinler. İstemiyorsa doğurmasaydı bu ne yahu yazık çocuğa
En akillica yorum 🙏🏻

bende devlete verilsin demem. bebegin annesine net bir sekilde ben almam istemem istersen devlete birak yada bilmedigin bir aileye ver denilse vermek istemeyeceginden eminim. istedigi rahat bi hayat gezip tozup eglenmek bir süre sonrada keyfi yetince anne olmak. eminim bundan
Ben konudaki ilk mesajımda da yazmıştım. 17 senelik anne ve 4 senelik hala olarak yeğenimi kayıtısz şartsız alırdım.

Bunu yapan bir arkadaşım var üstelik. Abisi boşandı, yengesi 1 yaşındaki bebeği bıraktı gitti. Kız, yeğenini geçirdi nüfusuna. Kendi oğlu da vardı neredeyse ay farkı var aralarında. İkiz gibi büyüyorlar. Şu anda ilkokula başladılar. Hala değil, anne diyor.

Ama konu sahibi istemiyor bu sorumluluğu. Muhtemelen kardeşine olan kızgınlığından.

Bu durumda yapılacak başka bir çözüm yolu kalıyor mu?

Ya insanlar da çok biliyor, kime ne bir çocuğun hayatı oyuncak mı? Annesi var sonuçta. Yani siz uzun yıllar evli olsanız bebeğiniz olmasa neyse. Diyelim ki aldınız, kendi çocuğunuz oldu ve çok istekli almayacaksınız sonuçta çocuğu ayrım yapmayacağınızdan emin misiniz? Dediğim gibi çok istekli olsanız evlat hasreti çekseniz belki ama ben kendi adıma konuşayım bu şartlarda ikisine eşit olacağıma emin olamazdım. Doğurduysa bakacak. Bir çocuğun sorumluluğunu alacak.

Ben konudaki ilk mesajımda da yazmıştım. 17 senelik anne ve 4 senelik hala olarak yeğenimi kayıtısz şartsız alırdım.

Bunu yapan bir arkadaşım var üstelik. Abisi boşandı, yengesi 1 yaşındaki bebeği bıraktı gitti. Kız, yeğenini geçirdi nüfusuna. Kendi oğlu da vardı neredeyse ay f dearkı var aralarında. İkiz gibi büyüyorlar. Şu anda ilkokula başladılar. Hala değil, anne diyor.

Ama konu sahibi istemiyor bu sorumluluğu. Muhtemelen kardeşine olan kızgınlığından.

Bu durumda yapılacak başka bir çözüm yolu kalıyor mu?
Düşündüm ve aklıma geldi ki böyle bir arkadaşım daha var.

O da kanserden vefat eden ablasının kızını geçirdi nüfusuna. Kendi 2 kızı daha varken. O abla da boşanmıştı. Üstelik nüfusuna alan kardeş de eşinden ayrı idi...

Bebegin annesi dururken sizi ikna etmeye calismalari cok enteresan.Bence kizkardesiniz de bu teklif ailedeki herkese mantikli geldigi icin bebegi benimsemiyor.Normalde anne dururken ne akla hizmet boyle bir fikir ortaya atıldıki.Esi ölen insanlar elbetteki buyuk bir travma yasar ama bebegi baskasina vermek ne alaka.Toparlanmasi icin yardim edebilirsiniz bu surecte kendini iyu hissetmez desteklersiniz vs..Yani ben hala daha bu teklifin mantigini anlayamadim.Siz bence bebegin annesiyle buyumes gerektigini savunun insanlarida ikna edin.Kiyafet mi bu ben istemiyorum sen al diyorlar.Cok sacma.insan yegenine de bakar o ayri ama cidden bunun icin cok saglam bir neden olmali neymis okuyacakmis yasayamadiklarini yasayacakmis.Boyle bir sebeple bebek mi verilir yahu.Bir yasima daha girdim

Bakmayın,başkasına da bırakmayın,otursun kendi baksın.Psikolojisi mi bozuk,kişiliği mi böyle bilmem,ama madem bile isteye gitti evlendi çocuk yaptı sorumluluğunu da alsın.O her istemediğinde siz bir çocuk sahibi mi olacaksınız,etrafınızdaki insanların zeka seviyesini de merak ettim,kusura bakmayın ağır konuşuyorum belki ama son yıllarda okuduğum en salakça öneri ve konu bu olabilir.

O da kanserden vefat eden ablasının kızını geçirdi nüfusuna. Kendi 2 kızı daha varken. O abla da boşanmıştı. Üstelik nüfusuna alan kardeş de eşinden ayrı idi...
Ama onlarin cocuklari varmış yine. Mevcut cocuklari varken bakmak daha kolay mental acidan. Yani sorumluluk alma acisindan. En azindan biliyor neyin ne oldugunu.ustelik verdiğiniz iki ornekte de zorunluluk var. Burda zorunluluk yok. Annesi istemesi bile anneannesi var. Anne benimsemese bile cocuk ayni ev icinde en azindan annesi kim onu bilir.

Ya bir de yeni evliymişsiniz.Ne desem bilemedim,resmen ömür boyu çekebileceğiniz bir vicdan azabıyla baş başa bırakmışlar sizi.
Anne babanız ya da kuzenlerinizden böyle bir imkanı olan var mı peki başka ? Hani anne baba kardeşiniz 3 ü de bakabilirler aslında çocuğa.

bende üc oldu yazdim iki arkadasim var hala ve teyze evlatlik verilmis. ikiside biliyor ikiside asla ne öz nede evlatlik alinan ailede bi aile bagi kuramadi. öyle ki kendi kurduklari aile de dahil buna.

İçindeki sesi dinle bu cocukla yaşayacak olan sensin aldgın zaman mı daha çok pişman olursun almadığın zaman mı daha çok pişman olursun bunu düşün kardeşiniz iyi bir karakter sahibi değil annenize daha çok üzüldüm inanın ama bilmiyorum alıp bakarmydm yeni evlenmişsnx kardeşinizn hiç mi bakma imkanı yok anneızın yanında kalıp işe gtsn okumaya gtsn boş zamanlarında cocugnun yanında olsun galiba annelik duygusu yok biz istiyoruz Rabbim nasip etmıyor cocuk istemeyene Rabbim nasip ediyor Rabbımın bileceği bir iş konuşun ikna edin ne bilim almaya karar vermeden her Yolu deneyin o size güvenip bakmak istesede bakmayablr

Ama onlarin cocuklari varmış yine. Mevcut cocuklari varken bakmak daha mental acidan. Yani sorumluluk alma acisindan. En azindan biliyor neyin ne oldugunu.ustelik verdiğiniz iki ornekte de zorunluluk var. Burda zorunluluk yok. Annesi istemesi bile anneannesi var. Anne benimsemese bile cocuk ayni ev icinde en azindan annesi kim onu bilir.
Her iki örnek de boşanmış ebeveynler ve biri vefat etse de diğeri hayatta.

İşte bu yüzden ben bir anne olarak alırdım ama annelik sorumluluğunu başka bir bebekte yaşamak istemeyenler de devlete bırakmalı diyorum.

Ben o kadından anne falan olacağına inanmıyorum. Annelik böyle bir şey değil. Sorumluluk sahibi olmayanlar anne olmamalı. Doğurmak da anne sıfatını almaya yetmiyor. Ve bu yüzden ne anneye bakması konusunda, ne de teyzeye almaya konusunda baskı yapmanın doğru olduğuna inanmıyorum.

bende üc oldu yazdim iki arkadasim var hala ve teyze evlatlik verilmis. ikiside biliyor ikiside asla ne öz nede evlatlik alinan ailede bi aile bagi kuramadi. öyle ki kendi kurduklari aile de dahil buna.
Çok zor. Gerçekten bu iş matematik gibi değil. Mutlak doğru yok bu durumlarda.

Bence kesin kollanması gereken tek şey bebek... Yavrum çilesiyle doğmuş.

Çok zor. Gerçekten bu iş matematik gibi değil. Mutlak doğru yok bu durumlarda.

Bence kesin kollanması gereken tek şey bebek... Yavrum çilesiyle doğmuş.

evet her ne olursa umarim o bebek iyi yasar. belkide bu durumda gercekden en iyisi yillarca evlat hasreti cekipde evlat icin canini bile vermeye razi olan bir aileye verilmesidir.

konu sahibine asla ama asla vicdan yapmamasini öneriyorum. eminim ki alsada cocugu almasada ailesi hep onu suclayacak bir sekilde. bence konu sahibi sen ailenle de arana ciddi bi mesafe koymalisin.

Ama canim ablacim verdiginiz tum orneklerdeki insanlar olgun yasta ve gormus gecirmis insanlar ustelik kendi cocuklari da var, siz diyorsunuz ki 17 yillik halayim, yukardaki ornek 2 cocuklu...yani cocuk sahibi olacak ve bakacak durumdalar. Konu sahibesinin kendi cocuu yok onu gectim zaten yasi genc, cocuk sorumluluguna hazir degilim diyor, evlilligi zaten cok yeni yani tum sartlar negatif bu durumda. Bu olay bir 10 yil sonra gerceklesseydi konu sahibesi bence bakardi zaten cocuga. Konu sahibesinind erdi hayatinin cocuk sorumlulugu alacak bir evresinde olmamak.

Aslında ben sizin çocuğu aldıktan ve büyüdükten sonrası bu çocukta sancılar başlayacak neden dersen eşimin yakın akrabası kız kardeşinin çocuğu olmayınca çocuğu onu vermişler, ama bu kadın hiç bir zaman mutlu olamamış ben mi bu dünyaya çok mu gelmişim diye isyan eder durdurmuş ruhen de hep hüzünlü mutsuz bence çocuk sizde kalmamalı ve bakılmamalı onun bedelini kız kardeşin ödesin ay kardeşine acımıyacağım burnunun dikine gitmiş şimdi otursun evde bebeğine baksın onun bu olaydan sonra akıllandığını sanmıyorum yine o bir psikopat bulur ve evlenir ona hayatı sorumsuz ve sanki birşey olmamış gibi yapmayın pişman olursunuz

Back
X