Kardesimin dugunu bana dert oldu.

allah allah garıpsınız hatunlar
ablanın bılezık takması zorunlu degıl kı..
ayıp bıle olmaz. niye ayıp olsun? anası degıl babası degıl... aile fertlerınden herkes bılezık takacak dıye bır kural yok.
yarım parasıyla asla bılezık alma yasemın, bozdurulunca degerı kalmaz
yarım al.
yok o onu dermıs
bu bunu dermıs.. acaba gelınınin ailesinden herkes bılezık mı yapacak.

Bu bana mantıklı geldi. B BayanHicKimse Aileniz de mi bilmiyor durumunuzu?
Canim ailem bilmiyor, anneme soylemistim, iki ceyrek takin dedi. Annemlet esimin issiz oldugunu da bilmiyor. Yoksa her gun babam arar sorar is buldu mu noldu, nasil gecinceksiniz diye. Durup dururken can sikar yani senin anlayacagin. O yuzden kimse bilsin istemiyorum.
Kredi kartiyla bilezik alsak esim hayatta izin vermez, o zaten hala bazi seyleri unutabilmis degil aileme karsi. Bizim nikahimiz baya olayli oldu, benim annem, esimin babasi gelemedi. Esim hala kin guduyor. Benim karim yetim gibi evlendi diyor. Nisanlarina bile zar zor ikna ettim, bi saat durdu sonra bi baktim kacmis

Hahh ben de bunu diyorum, bes para etmez bilezik yerine tam veya ceyrek daha mantikli degil mi? Cunku ben yasadim bunu. Hediyelik bilezigi 80 liraya bozdu kuyumcu. 200den de assagi degildir bilezik de.

valla kımıse kusura bakmasın durumu yokmus konu sahıbesının laf edecekse etsın hemde kısılıgını bellı eder ne var yanı herkesın durumu bır degıl kı benım abımınde pek durumu yok bana ceyrek taktı dugunumde hatta ben takmayın demıstım onuda borc aldılar bırınden

onun da babası gelmemiş sonuçta. yani o zaman o da yarım evlenmiş oluyor. bu kısım hikaye asıl olan yaşanmışlıklar da boşver.
eşinin işi yoksa daha fazla borca girme tabi. ben bu ayrıntıyı bilmiyordum. bizim gelinimize hiç evlerinden çıkmayan öz teyzesi düğünde 1 gr altın taktı. ama üstündeki kıyafet çok daha pahalıydı. garipsedik ama unutuldu gitti. hele anneannesi hiç bir şey takmadı mesela. takmak zorunda değilsin.

Hahh ben de bunu diyorum, bes para etmez bilezik yerine tam veya ceyrek daha mantikli degil mi? Cunku ben yasadim bunu. Hediyelik bilezigi 80 liraya bozdu kuyumcu. 200den de assagi degildir bilezik de.
zaten kesın bozdururlar
o yüzden yarım al. ayrıca tam falan da alma sonucta esının durumu bellı şuan.
ailen zaten yapacagını yapıyor, sana da gönlunden kopanı vermek düşer..

Anladım. Tabi ailenizi eşinizi yaşananları bilmiyorum. Ama misal anneniz gelmemişse de eşinizin de babası gelmemiş, eşiniz babasına da kızıyor mu yetim gibi evlendim diye?
Ya da işsiz kalma sebebini ve süresini bilmiyorum ama hiç bir anne baba kötülüğüne arayıp da iş bulup bulmadığını sormaz. Onlar da kızları için üzüldüğünden sorarlar sanki.
Umarım en kısa sürede feraha erersiniz. Sizin iş bulma şansınız var mı? Biliyorum kpssye hazırlanıyormuşsunuz ve branşınızla ilgili şimdilik iş bulamıyorsunuz ama bulana kadar branş dışı bir işi düşündünüz mü?

Kardeş çok yakın canım ya,2 çeyrek az bence.

Şu anda siz de eşinizde çalışmıyorsunuz
Eşiniz Ekim'de çalışmaya başlasa bile zaten durumunuz dar olacak
Hal böyleyken iki çeyrek bulan kardeş ve gelin şükretmeli
Sizi anlamayacaksa kardeşlik ne için var
Eskiden bilezikler, kolyeler türlü takı alınırmış ama şimdi devir o devir değil, bulduklarına şükretsinler

Can
Canim zaten benim annem esimin babasi, benim babamin cikardigi olaylar yuzunden gelemediler. Yani babam isi son ana kadar bozmak istedi. O yuzden simdi ben babama esim issiz desem inan ki iyiligimi dusunmez. Bunda bile kendine pay cikarir. Ben soylemistim diye. Belki evliligi bile bitirir, aramiza girer.

Kpssye girdim 75 aldim canim, insallah olur bisiler bakalim

Dert edecek bir şey yok o sizin kardeşiniz. Ailevi meseleleri okumadım detayları bilmiyorum ama maddiyat her şey değil hiçbir şey değil hatta. Ben siz kardeşinize yarım eşiniz de geline çeyrek taksın demiştim bana o makul geldi hem sizi de zora sokmaz.

Sen satınca değeri olmaz diyorsun ama işte insanlar öyle düşünmez o an ne taktığına bakarlar Birkaç gün sonra bilezik takmadılar diye laf edeceklerine sen parana göre al bir bilezik gerisi onlara kalmış zaten.

Valla dert oldu bana sorma
Benim hic takida falan gozum yoktu, herkesi kendim gibi bilmemem lazim iste.
valla kuzum benımde bir abimin durumu çok kötüydü
düğünümde bilezik takamadı altın taktı yengem hep üzülürdü
ama ben ayrıldım.şimdi durumları süper otesi
şimdi takarlar bir bilezik ne olcak herşey bilezik altınmı üzülme cnm.kardeşine usulca soylersin.

Canım sen yine arkadaşların dediği gibi işi ince bilezikle bağla.
Bırak bozulurken para etmezse de etmesin.
Zaten kimse bilezik takmak diyorsun, en azından sizin taraftan bilezik takan olduğun için hoşlarına gider.
Altın maltın hikaye aslında ama işte sonradan bunlar kardeşinin başına kakılır maddiyatçı gelin tarafından.

Benim esimin ablasini durumu yoktu ve ceyrek altın taktı. Asla problem olmamalı. Bilerek laf edecekse uzak dursun sizden.

kesin dedikodusunu bir ömür yaparlar ne zaman bir düğünden takıdan konu açılsa zaten ablası da çeyrek takmıştı derler sadece gelin değil herkes söyler bunu.. biraz zorlasanız tüm altın taksanız olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…