- Konu Sahibi BayanHicKimse
-
Selam hanimlar.
Kismetse kasimda erkek kardesim evleniyor.
Taki merasiminde ben ve esim birer ceyrek takmayi dusunuyoruz. Cunku daha fazlasi icin maddi imkanimiz yok bu aralar. Gonul ister ki bilezik takalim ama ben calismiyorum, esim de is degistirecek, su an bosta. Sizce ayip olur mu? Hani abla ve eniste olarak daha fazlasi beklenir mi bizden?
anlayamadımhmmm zor durum ama size bir sır
2 çeyrek = 1 yarım
1 yarım +50/100 tl= 1 bilezik.
22 ayar bileziğin fiyatı o kadar düşmez 14 ayarda dediğin gibi yarı yarıya ama 22 ayar alabilirsen gramında 10 tl düşecek işçilikte bişi bulabilirsinKızlar bilezik al diyenler çoğunlukta. Neden fiyatı yarı yarıya düşen bişey alayım ki kardeşime. Kız zaten bilezik takmıyor. Onun yerine yarım altın alsam benim değerim mi düşecek kardeşimin gözünde. Bu yüzden de düşerse düşsün. Ben hem iyi niyetimi kullanarak, hem de onları düşündüğüm için yarım altın takmak istiyorum. Belki elimize para geçerse, eşime yarım olanı veririm, ben çeyrek takarım.
Tamam canım, aklımda olsun, gene bi bakayım ben. Teşekkürler yorum için.22 ayar bileziğin fiyatı o kadar düşmez 14 ayarda dediğin gibi yarı yarıya ama 22 ayar alabilirsen gramında 10 tl düşecek işçilikte bişi bulabilirsin
O zaman kardeşiniz size çeyrek takmıştı öyle mi?Ben olsam o zaman bana ne takıldıysa aynısını takardım sanırımçKızlar bi de şunu söyleyeyim, benim babam bana nişanda taktığı bileziği alıp tekrardan düğünde taktı. 1000 liralık bilezikti, annem çeyrek taktı, diğer kardeşlerim de çeyrek taktı, tabi onlar da nişanda takılanlardı.
İki çeyrek az biliyorum ama ben de bişey görmedim ki.
Emin olun ben en güzelini de taksam kimse benim kıymetimi anlamaz. Ki ben gene de takmak isterim, sırf utansınlar diye. Gel gör ki, züğürt zamana denk geldi napalım
Evet canım maalesef, ben aslında kimseyi konuşturmam böyle konularda. Bilseydim kıyıya köşeye atardım bişeyler, Bunlar daha nişanlanalı 2 ay oldu, kasımda düğün yapıcaz demeye başladılar. Hazırlıksız yakalandık yaniBu konuda önemli olan niyet.. Sizin yüreğiniz iyi niyetli.. En iyisini takmak istiyorsun..
Ama ne yapacaksın, hayat şartları.. Sıkmayın tatlı canınızı..
Evet canım maalesef, ben aslında kimseyi konuşturmam böyle konularda. Bilseydim kıyıya köşeye atardım bişeyler, Bunlar daha nişanlanalı 2 ay oldu, kasımda düğün yapıcaz demeye başladılar. Hazırlıksız yakalandık yani[/QUOTE
Siz milleti takmayın.. Millet anca konuşur.. Siz dünyaları da takmasın yine kulp bulurlar yine konuşurlar.. Takmayacaksın.. Boş vereceksin..
Senin durumun neye el veriyorsa, neye müsaitse onu tak şekerim.. Kardeşin de olsa kimse için fazla bütçeni de zorlama...
Bak senin de düğünün olmuş.. Aynı itinayı senin kardeşin, ailen yaptı mı? Az önce söyledin yok..
Boş vereceksin..
İşsizlik maaşıyla geçiniyorsunuz ve kiradasınız buna rağmen kardeşiniz size altın taktınız diye tavır mı yapacak olmaz öyle şey sonuçta kardeşiniz kaçmıyor ki eliniz bollaşınca daha iylerini alır, hediye edersiniz bence durumunuz yoksa çeyrek yeterli kendinizden kısıp alıyorsunuz, çok kıymetli bir şey bu zaten. El alem de konuşursa konuşsun zaten siz burma bile taksanız millet neden daha büyüğünü takmadı diye konuşacakKızlar bilezik al diyenler çoğunlukta. Neden fiyatı yarı yarıya düşen bişey alayım ki kardeşime. Kız zaten bilezik takmıyor. Onun yerine yarım altın alsam benim değerim mi düşecek kardeşimin gözünde. Bu yüzden de düşerse düşsün. Ben hem iyi niyetimi kullanarak, hem de onları düşündüğüm için yarım altın takmak istiyorum. Belki elimize para geçerse, eşime yarım olanı veririm, ben çeyrek takarım.
Sorma zaten kimseyi memnun edemezsin bu evlilik olaylarında.İşsizlik maaşıyla geçiniyorsunuz ve kiradasınız buna rağmen kardeşiniz size altın taktınız diye tavır mı yapacak olmaz öyle şey sonuçta kardeşiniz kaçmıyor ki eliniz bollaşınca daha iylerini alır, hediye edersiniz bence durumunuz yoksa çeyrek yeterli kendinizden kısıp alıyorsunuz, çok kıymetli bir şey bu zaten. El alem de konuşursa konuşsun zaten siz burma bile taksanız millet neden daha büyüğünü takmadı diye konuşacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?