Kardeşimin hakkı değil mi?

inceldigiyer

"Estoy enamorada de ti"
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2015
134
54
18
Arkadaslar kiz kardesimin nisani olucak, biliyorsunuz nisani kiz tarafi yapar ve takilar kiz tarafina kalir.
Bizim damat adayinin ailesi olmaz oyle sonucta bizim insanlarimizda akrabalarimizda para takicak, nisanda ne duserse yari yariya olmali haksizlik olur yoksa diyorlarmis.. bizim damat salonun yari parasini verelim takilari yari yariya boluselim ailem soyle boyle diyor demis kardesime.. anne babamiz tamam madem para sorunu yapacak halimiz yok oyle olsun diyorlar ama kiz kardesim diyor ki abla ben o parayla beyaz esyami alirim diye dusunmustum diyor uzgun yanii.. henuz erkek ailesine birsey soylenmis degil ve ben kendimce o para kardesimin hakki diyorum sizlerlede danismak istedim..
sizce damadin ailesini dinleyip para iki tarafa bolunsun mu?
yoksa normalde olmasi gerektigi gibi para kiz kardesime mi kalsin?

Esim diyor ki sen fazla karisma sonra sen kotu olursun askim diyor ama sonucta bende kardesimin uzulmesini istemiyorum, su an birsey demis degilim cunku kendimde dogruyu yanlisi bilemiyorum size soruyorum, annem babam yasli basli insanlar onunden ekmegini alsan birsey demez, ama ben ailemide kardesimide ezdiremem kimseye

Ne ayıp şey kıza takılan paranın yarısını istemek ne demek ?
Ne icatlar var ya daha böyle birşey duymadım
Bunlar yarın gelin oldumu kızın üzerinde bir çeyrek bırakmıcaklar desene ...

Beyaz eşyayı almak kardeşinin görevi değil ki, erkek tarafı alacak onları,bence teklifleri makul

Şimdi hak hukuk düşünmek yerine bence kardeşinizin huzuru için ses çıkarmayın derim. Madem bölüşülecek damada söylesinler kendi payını o da versin yine alın beyaz eşyaları. Ben pek adet örf takılmam bana göre kim ne yapabiliyorsa yapar iyi niyet gözetilerek. Zaten ben nişanda takı takıldığına da şahit olmadım hiç.

Bende ilk defa duyuyorum nişanda erkeğe bölündüğünü.
tatlı dille aileniz belirtsin sonuçta olay para değil ama bizimde adetlerimiz var nişanı yapan kişi olarak takıları kız tarafı alır.
Sonuçta nişan için salon ücretini kız tarafı ödüyor.

Goz dikmeleri yanlis ok ama siz nisani aldiginizda onlar da kalkip dugundekini alirsa ne olacak?
Bu mantikta buna haklari var cunku.
Para muhabbeti bastan hata.
Ki evet taki ikisine de takiliyor sonucta.
Ben ortak oldugunu dusunuyorum.
Kimse almasin ikisine kalsin evlendikten sonrasi icin.
Bu konu kimin ustunde ne varsa o ona kalsina gelecek cunku.

O da bişey mi benim saf kuzenimin altınlarının tamamını aldı kadın. Kız tarafı hep çeyrek takmıştı nişanda para takan bile yoktu. 40 tane çeyrek takıldı düşün. bir miktarl para. Kuzenimin annesi yok. Bize de söz söyletmedi. Ya eşi takılan bir miktar parayı cebine atıp tatile gitti. insan onu verir al bununla çeyizine bişey al der. Aklıma geldi bak sinirlendim.
Karşı tarafın teklifi bana saçma geldi. şimdiden takı telaşına düşmüşler.

peki senin dusuncen ne canim
yani kimin ustune ne takildiysa o ona mi kalsin sence?

Düğündeki takıları ne yapmayı planladıklarını sorsun kardeşiniz bence nişanlınıza.

Eğer ki takılanlar yeni evli çifte verilecekse bence nişanda göz yumulur bu bana göre saçma adete.

Ama derlerse ki düğünde takılanların hepsini biz alırız, o zaman çıngar çıkarırım.

çok bütük takılar takılacak o zaman ortada iyi para dönecek demekki.yoksa kim tenezzül eder üç beş altına yahu

aslinda akrabalarimiz biliyor yani dusen para kucuk altin vs bunlarla evlerine birseyler almak istiyorlar cocuklar.. cunku aileler maddi yardim etmeyecek esya alisverisinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…