- 23 Mayıs 2015
- 134
- 54
- 18
- Konu Sahibi inceldigiyer
-
Ya hu nişan düğün her ne ise takılanlar gelin -damadındır ailelere ne oluyor ki?
peki senin dusuncen ne canim
yani kimin ustune ne takildiysa o ona mi kalsin sence?
nişanlısı ne diyor peki önemli olan esas nişanlısı dicek rahat bırakın bizi evimize harcıcak kızda alıp annesiyle tatile çıkmayacak demeli.aslinda akrabalarimiz biliyor yani dusen para kucuk altin vs bunlarla evlerine birseyler almak istiyorlar cocuklar.. cunku aileler maddi yardim etmeyecek esya alisverisinde
Böyle şey mi olur
Takılar kıza kalır ama altınları satmaz parayı kullanır
Zaten amaç kızın geliri olmadığı mantığı ile çeyize yardımcı olmaktır
Genclere birakilsin.
Salliyorum 10 bin mi takildi, gitsinler esya alsinlar.
Esya borclari mi yok, bankaya atsinlar. Paranin harcanacagi yer mi bitiyor.
Ailelere ne oluyor?
Kendi ailem de esimin ailesinde buna kalkissa okumustum canlarina.
nişanlısı ne diyor peki önemli olan esas nişanlısı dicek rahat bırakın bizi evimize harcıcak kızda alıp annesiyle tatile çıkmayacak demeli.
damat ailesi kendisine degilde ogullarina kalsin istiyor parayi, cunku kendileri maddi yardim yapmayacak damatta o parayla eve veya dugune harcar diye
aileler yardim etmeyecegi icin damatla anlastilar mesela mutfak komple kardesime ait
aile diyormus ki, zaten X(kardesim) gorevi o mutfagi alacak yapacak, nisan parasiyla yapmasi haksizlik olur o yuzden para bolunsun istiyorlar anliyomusunuz
Cozumum hala su.
Gitsinler evkur tarzi bir yere.
Alsinlar her seylerini.
Sen onu aldin ben bunu yapmasinlar.
Nisandaki parayi da oraya gomsunler.
Kalani da beraber odesinler.
Ailelerden destek de yokken hala neyi paylasamiyorlar ya onu sen al bunu sen al.
yanii resmen demek istiyorlar ki sen zaten o mutfagi yapacaktin, nisan parasi oglumuzunda parasi ozaman onada ver yarisini ki o'da yapsin yapacagini, sen siyirmis olma oyle mutfak isinden
acik ve net bunu demek istiyorlar bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?