- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.429
- 598
- Konu Sahibi inceldigiyer
-
Böyle saçmalıkta ilk kez duyuyorum. Nişan kıza aittir. Ve nişanda takılan herşey de kıza aittir. Kız bu takılarla istediği herşeyi yapabilir.
Ya ne saçma işler bunlar. Nişanda da düğünde de takılan altınlar gelinle damada yardım için, yeni atıldıkları hayat mücadelesinde kısmen de olsa bir adım olsun diye takılır. Aileler almaz o altınları ya da gelin/damat kendi ihtiyaçları için birbirlerinden habersiz satmazlar. Satmamalılar.
Kaldı ki, bir hukukçu olarak, nişanda takılan takılar, nişan bozulduğunda iade edilir. Yani o takılar, emanettir. Ancak evlenirlerse artık kızın olur. Düğünde takılan takılar ile nişanda takılan takılar, ancak nikah sonrası kızın kabul edilir ve boşanma halinde kıza iade edilir.
Bu anlattıklarımdan yola çıkarak, hem hukuken hem de bence artık günün getirdiği koşullara göre, takılar ailelerin değil, gelin ve damadındır. Burada kimseye söz hakkı düşmez.
Kız kardeşiniz şunu demeli:
''Nişanı kız karşılar, takılan her şey geline kalır. Yok kabul etmiyorsan, yüzüğü çıkarır masaya koyarsın.''
Bak bakalım köpek gibi kardeşinizin peşine ''tamam aşkım haklısın aşkım'' diye koşmuyor mu?
düğünde takılanlarıda yarı yarıya isteyeceklermişymiş?
Valla niye siz suçlu oluyormuşsunuz? Şimdi bozulan nişanın suçunu başkasına yüklemek moda oldu. Siz de haklısınız ama kardeşinizi sahipsiz görmesinler.ben olsam yaparim ama kardesime bunu yap diyemem canimhangi dille kardesimi mutsuz etmeden nasil bir yol izlemeliyim bilemiyorum
olurda Allah korusun ayrilirlar ben suclu olurum
ben olsam yaparim ama kardesime bunu yap diyemem canimhangi dille kardesimi mutsuz etmeden nasil bir yol izlemeliyim bilemiyorum
olurda Allah korusun ayrilirlar ben suclu olurum
nisandaki parayida kendilerine istemiyorlar
ogullari icin istiyorlarmis
dugun hakkinda fikrimiz yok su an
Bizde düğündeki takıyı bölmek istiyoruz madem öyle deyin uyanıklara bak sen, bunların birde nişan takısı kız tarafına kalır diye nişan zamanı erkek tarafından takı takmayan modelleri varr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?