Kardeşimin hakkı değil mi?

Böyle saçmalıkta ilk kez duyuyorum. Nişan kıza aittir. Ve nişanda takılan herşey de kıza aittir. Kız bu takılarla istediği herşeyi yapabilir.

Düğün erkeğe aittir ve düğünde takılan herşey erkeğe aittir.Erkek bu takılarla istediği herşeyi yapabilir versiyonu da var bunun

+1

Kız kardeşiniz şunu demeli:
''Nişanı kız karşılar, takılan her şey geline kalır. Yok kabul etmiyorsan, yüzüğü çıkarır masaya koyarsın.''
Bak bakalım köpek gibi kardeşinizin peşine ''tamam aşkım haklısın aşkım'' diye koşmuyor mu?

ben olsam yaparim ama kardesime bunu yap diyemem canim hangi dille kardesimi mutsuz etmeden nasil bir yol izlemeliyim bilemiyorum
olurda Allah korusun ayrilirlar ben suclu olurum

Ki damat tarafinin da hakli oldugu bir nokta var.

Iki taraf da aileden destek gormuyorsa zaten ortak olmali. Ortak harcanmali. Ortak yapilmali. Yani kizin ben onunla sunu alicam demesi de hos gelmiyor bana.

Dugun takilari da nisan takilari da ortak olmali diyorum ben. Sonucta digeri olmasa kimse kimseye takmayacak o takiyi.

Ha en bastan hata nisandaki dugundeki takiya guvenilip evlenilmez. Cilginlik.

ben olsam yaparim ama kardesime bunu yap diyemem canim hangi dille kardesimi mutsuz etmeden nasil bir yol izlemeliyim bilemiyorum
Valla niye siz suçlu oluyormuşsunuz? Şimdi bozulan nişanın suçunu başkasına yüklemek moda oldu. Siz de haklısınız ama kardeşinizi sahipsiz görmesinler.

Adetlerımıze gore nısan masrafını kız tarafı yapar, Takılan hedıyelerde kız tarafınındır.. Bız nısan hedıyelerının hıc bırıne el surmedık hatta dugunde aynısı tekrar takıldı..

Masraflara destek olacaklarsa bence takıyı bolusmelerı haktır.. Cok abes bır durum olmaz.. Bence sız daha fazla karısmayın.. Huzursuzluk cıkarıp bu olaydan ılıskılerı zarar gormesın.. Siz kardesıne arkasında oldugunuz mesajını verın.. Kendısı versın kararını..

DEMEYİN LÜTFEN!

Yanlış, çok yanlış yönlendirmeler bunlar.

Bence söylemesi gereken en mantıklı şey : "Hayatım, bu takılar bizim için, sadece ikimiz için, yeni kuracağımız düzenimiz için, hayatımızı bir nebze de olsa rahatlatmak için, ne benim annemleri ne senin annenleri zenginleştirmek için değil. Lütfen bizim menfaatimizi koru."

Bunu anlamıyorsa damat, bence boşverin 3-5 kuruş altını da, kardeşinizin geleceğini paylaşacağı adamın karakteri ile ilgili görüş için yeni bir konu açın.

Bizde düğündeki takıyı bölmek istiyoruz madem öyle deyin uyanıklara bak sen, bunların birde nişan takısı kız tarafına kalır diye nişan zamanı erkek tarafından takı takmayan modelleri varr

tartışma çıkmasın bırak ya bölüşün yarı yarıya...beyaz eşyalarıda bölüşün ama..çamaşır ve bulaşık makinalarını siz alın gerisini nişanlısı alsın..

Yaptıkları çok saçma. Bildiğim kadarı ile düğün erkeğe nisan kıza. O zaman dugundeki parayıda bölüşecekler mi aynı böyle? Sonuçta sizden takanlarda olacak...

Bence erkek tarafı her şeyin ayrı ayrı yapılması niyetindeyse ayrı yapın düğünde bazı akrabalarınız gidip takı takmaz o parayı ailenize verir ailenizde yapılan harcamaları o para ile öder.

Bizde düğündeki takıyı bölmek istiyoruz madem öyle deyin uyanıklara bak sen, bunların birde nişan takısı kız tarafına kalır diye nişan zamanı erkek tarafından takı takmayan modelleri varr

ne diyeyim ki canim
cok cirkin hesaplar bunlar ama kardesim uzulmesin diye ses cikartamiyorum ben

Ne altınmış arkadaş. Nişanda ne takılacaklar sanıyor bunlar. Sanki milyonluk takı gelecek. Tabi ki de kızda durur altın takı para ne varsa. Takılar bozdurulmaz onlar emanettir. Ama akrabalardan takılan para ve çeyrekler kızın istediği şekilde harcanabilir. Kız bunu çeyizi için saklayacaksa çeyizlik eşya alır. Nişan masrafları içinde harcayabilir.

öncelikle nişandaki takılar kızındır nişanı kız yapıyor sonuçta, sizde nasıl oluyor o kısmını bilmiyorum tabi.
aslında bunların knuşulması çok yanlış ama siz pek fazla yorum yapmamaya çalışın derim.
2 tane tanıdığımın nişandaki takılarının tamamına erkek tarafı resmen el koydu hem orda kız tarafının taktığı çeyreker bile vardı, bir tansi kabul etmedi sonra nişan bozuldu diğeri kabul etti evliliği sürüyor. ama kardeşiniz bu konuyu kafaya takar da içine sindiremezse bence nişanlanma kararını tekrar gözden geçirsin. eğer hazmedecekse nişanlansın

Ben nişanımda kendim teklif ettim.Kız tarafının ki kızda erkek tarafının ki erkekte kald.Yemekli 100 kişilik nişandı.Zatem çok da bişi toplanmamıştı. Kardeşinizde böyle teklif edebilir.Bu arada nişanda takılan bilezikler ve set zaten kızda kalıyor.Onlar bozdurulmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…