Kardeşimin hakkı değil mi?

ne diyeyim ki canim
cok cirkin hesaplar bunlar ama kardesim uzulmesin diye ses cikartamiyorum ben
aslında bunlar erkek tarafın ve damadın karakterini çözmeniz için güzel mesajlar, bu konuda diretmeleri demek damadında bunu kardeşinize yansıtması her konuda ailesinden onay alacak bir tip olduğunu gösterir.
nişan takısı kıza aittir, eksik çeyiz vs tamamlar ki kardeşinizde o niyetle istiyor takıyı alıp aileme vereyim demiyor. Şuada var erkek tarafı genelde kız çeyizini küçümser ama hesap iğneden ipliğe vurulduğunda bir beş nişan takısına eşittir.Yani nişanda kardeşinizin alacağı takı devede kulak kalıcak ona bile göz dikiyorlarsa bu aile ile ilgili bir düşünün derim

Şimdiden takinin paranin derdine dusenler dugunu biz yaptik der yeni evli cifte de bir kurus vermez. Simdiden bunu diyenden korkun bana gote. Kuzenimin dugununde arsiz kaynanasi tum takilari almisti zorla. Biz bile kaynanaya takmis olduk altinlari. Ondan yedirmeyin hakkinizi efendi oldukca tepebize cikiyorlar. O altinlar ailelerin degil ciftindir destek amaclidir. Aileniz hatirlatsin bence bunu o altinlar evlatlarimiza destek olsun diye geliyor desin. Boyle terbiyesizlik olnaz soylrmeye utanmalari lazim

ilk defa duydum böyle diyen bir erkeği. nişanı kız tarafı yapar takıda kıza kalır. en iyisi hiç kimse birşey takmasın ortada da paylaşılma derdi olmasın

vereceklerse salonun yarı parasını ve yapılan tum masrafın yarısını karsılayacaklarsa , bolusulsun takılar ama su var kı nısan ıcın salon tutmaya düğün gibi nişan yapmaya gerek yok, aile arası takarsınız bır yuzuk, kesersınız pastanızı ynamak ıstersenız yıne muzıgınızı acar oynarsınız, gelıne takılır bır set, aıle buyuklerı ısterse para yada altın takar damada bır saat ıs bıter.
böylelıkle bu tarz konular açılmamış olur..
hem daha sımdıden senın benım olayına gırıldı ıse benden soylemesı dugundede takılara el koyar bu erkek tarafı..

Kız kardeşiniz nasıl istiyorsa öyle harcamalı. Diyelim ki beyaz eşya vs almayacak yine de onda kalmalı. Ne olursa olsun kızda kalır nişanda takılanlar.

benim de nişanım yaklaşık 100 kişilik ve yemekli olmuştu.(tüm masrafları ben karşılamıştım)
Eşime ve bana 50ye yakın çeyrek takılmıştı
takı kurdelesini boynumuzdan çıkarırken kayınvalidem gelip; oğlumuzun kurdelesini biz alacağız dedi
annem de nişan takısı kıza aittir, deyip kurdeleleri poşete koydu
kayınvalidem çok bozuldu ama umurumda bile olmadı
ben evlenip balayından geldikten sonra annem; bana nişan takılarımı kurdelesindan dahi çıkartmadan bize vermişti.
düğün takılarımıza ekleyip ev peşinatımızı vermiştik.
Kayınvalidemle muhattap olmamıştım, eşim takıların akıbetini anlatmıştır heralde ....

Ne saçma adetlerimiz var ya. İki taraf da organizasyonlarda ortak pay ödesin ödeyecekse, takılar da karı-kocanın olsun. Sadece gelinin değil. Herşey yarı yarıya olmalı, imkanlar el verdikçe. Benim fikrim bu.

Düğünü nişanı da ailelere yıkarsanız, iki tarafın kaynanası da altınlara göz koyar tabii. Evlenecek parası olmayan evleniyor, ailesine evlendirttiriyor. Bu da ayrı bi mesele.

Tüm giderler ortak bölüşülmeli, tüm gelirler de gelin damat arasında ortak bölüşülmeli.

Canm aynı durumu yasadgm için soyleyim bizdede nişanı kız tarafı ypar iki tarftanda takılan altınlar kız tarafına kalır ama kvgil kız tarafı sadece kendi takısını alır dedi bizde mekanın parasını verelm kuruyemisi içeceği başka neyse onuda erkek tarafı yapar onuda kabl etmediler bende babama odettrmedm salonun parasını sizde öyle yapin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…