Kardeşimin hakkı değil mi?

Ben de bildiğimi söyleyeyim; Eskiden nişanda takılan takılar kızın olurmuş ve o altınlarla çeyiz yaparmış. Hatta ola ki nişan bozulursa falan o altınlar kızın hakkı,geri alınmazmış. Her yörenin kendine göre adetleri var ama çoğu yerde nişanda takılanlar da düğünde takılanlar da damatla gelinin oluyor.

Keşke aileler para kısmına hiç karışmasalar. Zaten stresli işler,daha da zorlaştırıyorlar. Erkek tarafının bu isteği de hiç hoş dğil bence

bazı yörelerde erkek tarafı takısını nişanda takıyor, sonra düğünde bi daha takmıyor (benim baba tarafım öyle yapmış annemler evlenirken) öyle bir durum varsa erkek tarafı haklı. ama bizde nişanda takılan takılar düğün olana kadar bozulmaz zaten. kızda kalır'ın manası kız tarafı saklarç kız gönlünce harcar olarak anlamıyoruz biz. nişan bozulursa erkek tarafının taktığı herşey iade edileceğinden (misafirlerin taktığı da dahil) nolur noolmaz diye düğün olana kadar harcanmaz o takılar. ben iki tarafı da makul bulmadım bu sebeple. erkek tarafının ortak olmak istemesi de yanlış. kızın ben onları harcarım diye plan yapması da yanlış. iki nişanlı bir araya gelip de ya biz bu nişanda takılanlarla evimizin eşyasını alalım diye konuşmuş olsa amenna. ama herkes kendi üzerine düşeni nişan takısıyla yapma planı içinde anladığım kadarıyla.

Ne kötü bir muhabbet olmuş o öyle ya , resmen para istemişler yarısı bizim de nr demek ! Sinir oldum sonuçta kardesine kalacak olan parayla da eve beyaz esya alinacak vermeyin kesinlikle

Ben kardeşinin yerinde olayım bana para muhabbeti yapan nişanlıyı paralarım,madem anne babanız sessiz siz çıkarın sesinizi öle şey olmaz nişan kıza,düğün oğlan tarafına aittir her iki merasimde takılan takılar gelinle damadındır.

ne sacma bizde büyük nisan yaptik dügün gibiydi bir kerz olsun takiyi soran olmadi ben hesap actim nisanda dugunde parmizi oraya yatirdik. takilarda ayni bir kere olsun kv ne yaptin demedi kasa actim koydum. ne haddlerine takiya göz dikiyorlar. bence kiz krdesinin akli varsa ayrilsin neden mi daha bunun dügünü var ev düzmesi var.... para göz insanlarla ugrasilmau

ne sacma bizde büyük nisan yaptik dügün gibiydi bir kerz olsun takiyi soran olmadi ben hesap actim nisanda dugunde parmizi oraya yatirdik. takilarda ayni bir kere olsun kv ne yaptin demedi kasa actim koydum. ne haddlerine takiya göz dikiyorlar. bence kiz krdesinin akli varsa ayrilsin neden mi daha bunun dügünü var ev düzmesi var.... para göz insanlarla ug
Valla bnim elimde tektas pirlantadan baska hc bsey yok dugun yaptik ama btun altinlari aldi ailesi snra sze ev alirken vericez dye zaten bilezik kolyede sahteydi cocuga takilan parayida istiyolardi bzim hakkimizi kmse dusunmuyo
sahte bilezik takcagina hic takmsaydilar size ev alcaklar tabi tabi... kv nın evıne gelın gıttım ve bu numaraları yuttum demed

benım nışanımda 450 kişi vardi bir kere bıle olsun takıyı bölüşelim demedıler. hepsı benım uzerıme eşım dahı bır kez olsun sormadı. kasada hepsı benım param eşimindir onun orası benımdır. nıye evlenılıyor ??

ben bu mantıgı anlamıyorum takılar cıfte kalır aılelerde degıl. ben 9 yıllık evlıyım hıc bırseyımızı bozdurmadık. yok şu senım bu benım öyle düşünenler evlenmesın ztn sacma gelıyor bana.

böyle ypan erkek tarafı daha düğünde neler yapar...

Zaten birikenler evli ciftin parasi. Bence yarin nisan atilirsa elimizde avucumuzda bir sey kalsin diye dusunmusler. Ben zaten adet tore more bilmem bence herseyi calisarak insan kendi yapmali, ailesinin durumu iyiyse yardim eder elbette ama tum yukun ailelere yikilmasina karsiyim. Yok o erkek evinin gorevi yok bu kiz evinin. Ben karsi tarafin tutumunu begenmedim sonucta kardesiniz altini ne yapacak. Zaten ogullarinin takilanlar. Paragozluk yaptiklari icin yazdim yoksa dedigim gibi adet islerinden hoslanmam ama her seyin bir uslubu vardir, daha nisan asamasinda ortaligi kaynatmanin anlami yok.

düğünde yarı yarı yok bak gör sen bu dünğrler uyanık:))) ev bıle ac

:))) neeee allahim ya ne insanlar vr umarim evlenmediler

Ahahha yok evlendi evlendi. Annemin tum cabalarina ragmen evlendi. Damat ve ailesi bizi sulalecek suya goturup susuz dondurcek cinsten. Ben annemden biliyorum dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlar, siz annenize babaniza soyleyin dusuncenizi, tabi kardesiniz de olsun, gerisi onlarin bilecegi is, cok karismayin bence de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…