Kardeşimin karısı...

bazıları mutlu olmayı bilmediği gibi çevresini de mutsuz görmek içim uğraşır.
abimin eşi de öyledir. asla mutlu olmaz, istersen dünyayı ser önüne.
16 yıldır evliler hala ağzında boşanacağım lafı döner, kızınca çocukları abime bırakıp evi terkeder, anasına gider. abim alıştığı için umursamıyor. iki gün sonra evine geri dönüyor bir şey olmamış gibi.

annem kardeşime istemiyorum demediki biizmle paylaştı. duysaydı üzülürdü diye düşünüyorum.

Benim abimle yengem de oyleydi surekli kavga ederlerdi. Yan yanaydi evlerimiz. Duyardik ama asla karismazdik kendi ic meseleleri. Yengem de surekli bizi karistirmak isterdi. Bi gun geldi annemden hesap soruyor. Biz kavga ediyoruz neden gelip bir seyler yapmiyorsun diye. Annem dedi ki kizim siz kari kocasiniz yarin ben kötü olurum diye. Neyse bir dahaki kavgalarinda annem gitti, yapmayin etmeyin bilmem ne, sonra yengem geldi sanane siz ne karisiyorsunuz bilmem ne!
Bir daha asla gitmedi, duymadi annem. Yengem bebege aldigimiz kiyafetlerin hepsini çöpe atardi gozumuzun önünde hic giydirmezdi. Hic demedik neden atiyosun diye, hic karismadik, yanimiza hic gondermezdi yegenimi hic demedik niye gondermiyorsun diye. Iyiki de karismamisiz cok sukur zamanla duzeldi. 2.cocugu oldu gonderiyor, simdi yegenimi tek basina bana kalmaya gönderecek.
O yuzden hic karismayin, zamanla duzelir insallah..

gözlerim sık dolar benim sulugözüm ben. çay içmeyede gelmesin zaten şu saatten sonra istemem. ama o bebe kardeşiminde bebesi seviyom napıyım

bebeği sevme tarzınızı merak ettim, öpüyor musunuz, mıncıklıyor musunuz? kızın bebek bakımına karışıyor musunuz? bunları farketmeden ya da bilinçli yapıyorsanız annesi rahatsız olabilir.

keşke bizim gelin de düzelse ama umudum yok.
çocukları bize gelmek için can atıyor ama göndermiyor. hadi bizi sevmiyorsun, çocuğuna da mı acımıyorsun be kadın?
çocuk ağlıyor yırtınıyor ama göndermiyor.

bebeği sevme tarzınızı merak ettim, öpüyor musunuz, mıncıklıyor musunuz? kızın bebek bakımına karışıyor musunuz? bunları farketmeden ya da bilinçli yapıyorsanız annesi rahatsız olabilir.
mıncıklamam asla. koklarım. kendimde öpülmekten hoşlanmam. Bebek bakımına karışmam neden karışayım herkesin kendi bildiği var.. ki zaten o kadar bir arada kalmıyoruz

kavga ettiklerinde çocuğumu size göstermeyecem demiş anneme annemde çok üzülmüştü.

annem kardeşime istemiyorum demediki biizmle paylaştı. duysaydı üzülürdü diye düşünüyorum.
Bilemiyorum belki dışarıdan bakılamıyordur olaylara. Bizden taraf olan kişi çok süper bir kardeş, harika bir dayı, mükemmel bir abla falan olabilir ama berbat bir eştir. Cinsel hayatları sorunludur vs. Bir insan bu derece mutsuzluk saçıyorsa ya kaldıramadığı problemler vardır ya da ruhen sıkıntılıdır.

Bizimki de aynen oyleydi. Cocuk halam halam diye bi de bize oyle duskundu ki. Neyse sukur duzeldi yengem artik zorla gonderiyor biz bakalim diye :)) Biz de zaten cok seviyrouz onlari.
Insallah sizinki de duzelir. Insanin yegenini kucagina almamasi cok kotu bir duygu gercekten..

büyük olan ailesine rest çekiyor şimdiden. 18 yaşına gelince kimse ona karışamayacakmış. o zaman istediği yere gidecekmiş. şimdi 14 yaşında, gün sayıyor 18 için.

olabilir ben iç yaşamlarını bilemem ama bana saatlerce vatsapta kardeşimle ilgili yazması en sonunda boşanacam diyip hakaret etmesi ve benim boşanmak istiyorsanız sizin aldığınız kararların arkasındayız dedikten sonra benim onların boşanmasını istiyormuşum gibi davranması çok yıprattı

olabilir ben iç yaşamlarını bilemem ama bana saatlerce vatsapta kardeşimle ilgili yazması en sonunda boşanacam diyip hakaret etmesi ve benim boşanmak istiyorsanız sizin aldığınız kararların arkasındayız dedikten sonra benim onların boşanmasını istiyormuşum gibi davranması çok yıprattı

ben hiçbir kadının gereksiz yere eşin ailesiyle ilgili problem çıkartıp huzursuz olacağını, evliliğini sarsıntıya uğratacağını sanmam.
itham etmek istemiyorum ama acaba düğün zamanı gelinin içinden çıkmayacak bir davranışta bulunmuş olabilir misiniz?
daha baştan istemeyen ama sesini çıkarmayan bir kv var. bunlar sözlere dökülmese de bir şekilde anlamış ve alınmış olabilir yengeniz.
bir de harcamalarından bahsetmişsiniz.benim yengem de köyden ilk geldiğinde çok alışveriş yapar annem de söylenirdi. anneme çok kızardım karışmasına hatta engel olurdum. zira yengemin hem yaşı küçüktü hem de zaman geçtikçe hevesini aldıkça bıraktı. yengeniz devam etse bile abiniz bir şekilde denge sağlamak zorunda.
ha bir de ben de görümcemle görüşmüyorum, ama eşimle konuşurlar, görüşürler ve hiçbir sorun olmaz.

bende zamanında eşimle problemler yaşadım gerçekten büyük problemler. ama ailelerimize yansıtmamaya çalıştık. şimdi gayet iyiyiz. iyiki boşanmamışız diyoruz.

görüşmeyebilir ben bunu sorun etmem. kardeşimide görüştürmek istemiyor bizimle.

Kim size ne kadar kiymet veriyorsa sizde ona o kadar kiymet verin. Gelin sizinle gorusmek istemeyebilir. Kardesinizle sizin iletisiminize karismaz.

----

Laale cigim, genelde senin yorumlarina katilirim ve cok begenirim ama bu sefer katilamadim. Yegenini sevmek ister insan. Evin icinde yabanci durmasin ister. Oynasin vakit gecirsin, bag kursun ister. Tamam bebektir alti degisir uyur huysuzlanir emer vs ama bunlarinda makul suresi vardir. Bu bahaneyle gelin kendini odaya kapatip uzun sure cikmiyorsa ben olsam bende uzulurum. Tabi gelini de dinlemek lazim. Birde onundan duymak lazim. Belki rahatsiz olup dile getiremedigi birsey vardir. Onu bilemem. Ayni seyi mi soyluyoruz acaba? Ben mi yanlis anladim senin yorumlarini.

Cnm bence illaki bişeye kirilmistir bir lafa ne bileyim biseye bozulmustur yoksa durduk yere surat asma insan
Bende çok surat asardim kvdemlerde ama mutlaka morelimi bozan bişey olurdu ya eşim ya onlar tarafından!

Ayrıca çok alışveriş yapıyor diye gormemis yaftası yapistirmayin belki ailesinde fazlasıyla gördüğü hayatı yaşamak istiyor ama abiniz yasatamiyor

böyle insan çok malesef, bizim ailede de var. boşanıcam diyen eltime kayınvalidem istediğini yapabilirsin diyince kaynımı arayıp annen boşanmamızı istedi diyen bir eltim var, kendi dediğini iletmemiş tabi eşine. sıkmayın canınızı, iki gün sonra kocasıyla can ciğer kuzu sarması oluyorlar. siz üzüldüğünüzle kalıyorsunuz. bulaşmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…