Kardeşimin karısı...

Ya ben bebelerle çok yakın temasta bulunulmasından ciddi hoşlanmam.
Kendi adıma sigara içiyorum,bildiğim bilmediğim bir sürü hastalığım var.
Ne kadar banyo da yapsam diş de fırçalasam bir sürü mikrop barındırıyorum üzerimde.
Açık söyleyeyim ben kendim yanaşmam zaten bebelere.
O kadar savunmasızlar ki kıyamıyorum.
Herhalde kendi bebem de olsa al,sev ama abartmasınlar isterdim.
Gerçekten yeğenimi çok severim,5 yaşına kadar ellerimle büyüttüm,besledim,uyuttum,altını değiştirdim,yıkadım vs. Anne çalışmak zorundaydı. Ama annesi dokunma deseydi,üzülmezdim. Gerçekten bebeler çok minicikler çok fazla mıç mı. yapmak garip geliyor.
Büyüdüklerinde beraber oynamak ya da ders yapmak istediklerinde zaten kendileri geliyorlar yanımıza.
Ama büyüdükleri zaman da sevgi yağmuruna tuttukça daha çok soğuyorlar,uzaklaşıyorlar,rahatsız oluyorlar. Bunu da çok yakından tanık olduğum için söylüyorum.

görüşmeyebilir ben bunu sorun etmem. kardeşimide görüştürmek istemiyor bizimle.
ben de diyorum ki acaba geline karşı içinden çıkmayacak bir hata yaptınız mı?
çünkü benim görümcem de benimle ilgili bir şey yazmış olsa çok harcama ve görüştürmeme dışında aynı sizin yazdıklarınızı yazar. biz hiçbir şey yapmadık, çok mesafeli, görüşmek istemiyor, iki senede kaç kere boşanma aşamasına geldi gibi.
görümcemin evine bir kere gittim ama yaptıkları o kadar zoruma gitmişti ki eşimin hatrına durduğum 15 dka işkence gibiydi.
hatta kayınvalidem sizin gibi bir boşanma aşamasında sadece eşime oğlum seni çok seviyoruz, her zaman arkandayız diye resmen destek verdi. sorsan o da kesinlikle boşanmamıza karşıydı.
bence bu gibi durumlarda ilişkiyi devam ettirmek yerine oturup herkesin eteğindeki taşları dökmesi sonra ilişkileri en azından asgari düzeyde tutması gerekiyor.
ve herkesin şapkasını önüne alıp öyle düşünmesi, çünkü hiçbir kadın boş yere boşanma aşamasına gelecek bir huzursuzluğun yaşanmasını istemez tabii ruh hastası değilse.

gelin hanimin tavir ve davranışları hic normal degil.size karsi bunca kininde haklı bir sebep.olmus olabilir mi acaba? Bizdeko gelin.hnm (dayimin esi) de bize karsi her zmn mesafelidir.kendince bazi sebepleri var kafasinda.mesela onlar evlenirkn bnm.ailem yeterince ilgilenmemis vs vs...ama o dönemde esinin babasi vefat etti, aradan kisa bir sure geçtikten evlenmektw diretti aci daha cok tazeyken, kimse maddo ve manevi olarak hazir degilken...ama o bunu unutmuyor.20 sene oldu her zmn cok iyi davranildi kendisine ama hala dugun yapilmadigi icin uzulur.acaba sizin gelinin de böyle size karsi icerledigi sizin bilmediginiz veya onemsemediginiz bir durum mu var?

Bence siz karismayin gun gelir onlar iyi olur arada kalam siz olursunuz diycek bsey bulamiyorum baska

Kardesini görüstürmek istemiyor bizimle derken neye dayanarak bunu söylediniz?
Yani gercekten istemiyorum dedi mi? Esinize bunu dedi mi?
Cünkü cok iyi biliyorum ki benim onca iyi niyetime ragmen, sabrima ragmen karsimda bana da böyle ithamlarda bulunan bir kaynana var. Hicbir zaman kocacim sen annenlere gitme demedim. Inan kari koca olarak ilk yilimizi zaten mahfettiler. Ama hep melek kanatlari altinda yaptilar bunu. Su an öyle bir hala geldim ki inan istemiyorum. Huzur istiyorum. Bastan beri bana hissettirdikleri yaptiklari yüzünden gitmek dahi istemiyorum. Hatta torunumu bize getirmiyor da dediler cok.
Bak sirf onlari dinlesen ben gercekten cadi ve birlik istemeyen bir gelinim. Inan böyle
Benim tarafimdan bakarsan ortaya öyle seyler cikar ki ortaya insanliktan utanirsin.

Sizi bilemem bunlari siz de yaptiniz gelin hakli da demem cünkü iki tarafli dinlemedim.
Iki taraftan dinleyince o kadar cok degisiyor ki düsünceler.
Dedigim gibi esimin ailesini dinlersen ben cok kötü biriyim. Onlar hep beraber olmak istediler bu.
Benim tarafimdan bakarsan da bir gün yüzü göstermediler. Gezmemize kadar gözlerine batti. Hergün yanina gelmemi istedi. Cocuk oldu hastalandim yardim etmedi. torun sadece sevmelik vardi. Yalnizken aile olarak bir yardimlari dokunmadi ama her seyde hak sahibi oldular.
Uzattim cok ama ben agzimi acinca sadece insanlik utanir. Onlar yine basinda taclari melek rolü yapmaya devam ederler ben hep günah kecisi olurum. Biktim biliyor musun sirf bunun yüzünden alin lan oglunuzu yeter artik diyesim geldi hep. Aile olduk biz artik biraz susun huzur verin diyesim geldi hep sustum kendi yuvam icin.

Size demiyorum bütün bu laflari yanlis da anlamayin ama bazen iki taraftan bakip problemleri cözmek gerekir.

Biz cözemedik cünkü hicbirzaman beni dinlemediler. Elinden ogullarini aldim ve aileyi bölmüsüm gibi bir algi olustu. Madem bu kadar düskünsünüz ogullariniza falan evlendirmeyin ne olur tüm anneler sesleniyorum. Sigir gibi dizinizin dibinde otursunlar. Bir erkegin kendi ailesinden baska bir yuvasi olmasi durumunu kaldiramiyorlar.
Konu sahibi üzerinize alinmayin genel konustum. Herkes kendine pay cikarmali.

bacım merhaba :) aynı dertten muzdaribiz galiba. kaç yıllık evlisiniz nasıl oldu düzeldimi herşey? istersen bi özelden konuşalım bacım yaa

Adı üstünde "kardeşinizin karısı" sizlere çok da söz düşmemeli.. Kardeşiniz evlenecek yaşa geldiyse karısını idare edecek yaştadır da... Bırakın kendi hallerine bence.

sen ne kadar olayların içinde gibi görsende kendini o ewin içinde yaşananları bi Allah bilir. kardeşin ne yapıyorki boşanalım diyor kadın Allah bilir..
burda konu açan bi kaç bayan eşinin ailesine çok fazla gidip gelmesnden yalnız vakit geçirememekten şikayetçi.. gelininizde bu bayanlar gbi düşünüyor olmalı..
biraz uzak tutun kendinizi çok karışmayın.

Evet ben yanlis anlamisim seni. :) sigarayla ilgili hassasiyetinden dolayi kutlarim. Bir cok kisinin hatta bircok anne babanin dahi sahip olmadigi bir hassasiyet bu.

Evet ben yanlis anlamisim seni. :) sigarayla ilgili hassasiyetinden dolayi kutlarim. Bir cok kisinin hatta bircok anne babanin dahi sahip olmadigi bir hassasiyet bu.
Estağfurullah.
Hiç yanlış anlama olur mu,ne güzel konuşuyoruz.
İnan ki ben de çok doğruyum,en iyiyim demiyorum.
Sadece kişisel görüşüm bu.
Sonuçta anne değilim,anne olmaya da niyetli değilim,yanılıyor olabilirim.

sizinkiler devam mı ediyor?

Annemle babam baristirdi. Kardesim sizin yüzünüzden diyor ama hala kararsiz. Önceden her seyden kavga cikaran kiz gitti yerine sessiz biri geldi. Kardesim de acaba evlenince hangi yüzünü gösterir diyor. Hala net degil.

yok ben artık o laf verirse konuşuyorum. kesinlikle muhatap olmuyorum. ama bu kadar iyi niyetin suistimal edilmesi yıpratıyor bizi.
Cok iyi anliyorum sizi. Ilgilensen ustume geliyorlar der ilgilenmesen beni benimseyemediler. Kardesim hanim olda sen kendini kabul ettir zaten herkes kucak acmis sana...bosverin gitsin en guzeli. O tas atsada siz dimdik durun geri firlatmayin

Bende anne degilim. Herseyin fazlasi gibi sevgininde fazlasi zararli ayni fikirdeyim. Su durumu nasil izah etsem soyle bir ornekle aciklayim. Umarim yanlis bir teşbih olmaz. Mesela bosanan ciftlerde karisina ya da kocasina hincindan dolayi cocugunu kullanan taraflar olur ya. Yanlis bir adimdir bu hepimiz biliriz. Esinin ailesini sevmedigi icin evladini onlardan sakinan gelinler/damatlarda bana yanlis gelir. Ayni sekilde gelinini/damadini sevmedigi icin torununu/yegenini kullanan buyuklerde.
Ben bu konuda buna benzer bir tavir hissettim. Ya da konu sahibinin bize aktarisi o sekildeydi. Bu sebeple az sevin sizde demen tuhaf gelmisti. Ustteki mesajlarda aciklayinca anladim ne demek istedigini.

Kardesimı ramazanda diğer kardeşim erkek erkeğe takılalım babunda iftardan sonra dışarı çıkalım hava alıp geliriz babında çağırdı. Kardeşim tamam dedi daha sonra eşi diğer odaya çekti bi süre çıkmadılar ve arayıp gelmeyeceğini söyledi. Bunu bi kaç kere daha önce yaptı. Eşi annesinin evindeyken ben annemdeyken kardeşime gel annemde yim Dedim geliyorum hemen dedi ve 15 dk sonra gelemeyecegim diye aradı. Bu bi kaç defa oldu. Bizde artık kabullendik bu durumu

Annemle babam baristirdi. Kardesim sizin yüzünüzden diyor ama hala kararsiz. Önceden her seyden kavga cikaran kiz gitti yerine sessiz biri geldi. Kardesim de acaba evlenince hangi yüzünü gösterir diyor. Hala net degil.
keşke karışmasalarmış.

Bazen sırf yorum yapmak için yazan insanlar var yapmayın nolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…