Kardeşimin nankörlüğü...

PaPAtyaOrj

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2013
1.199
182
123
Ne yapmalıyım bilmiyorum giden gitti eminim ama ya başkasınada bunu yaparsa diye korkuyorum hadı ben ayıbını saklarım pekı ya başkası?
Ona karşı nasıl davranmalı anneme nasıl anlatmalıyım süphelendiğimi söylemelimiyim bilmiyorum.
Aldıysada hrlal olsun diyorum ama içim içimi yiyor zoruma gidiyor anlatacak kimsemde yok .....

Son düzenleme:
Sadece ilk paragrafı okudum gerisini okumaya gerek bile duymuyorum biliyorum sinirlenicem. Zaten kardeşini hizmetçi olarsak yanında getirmişsin bir de yediğine içtiğine laf ediyorsun her işini temizliğini yaptıgı halde. Bende ablayım kivinin değil kalbimin yarısını istese kardeşim neye lazım diye sormam söker veririm. Kusura bakma bu ablaya o kardeş çok bile.

Kardeşinizin yaptığı tabii ki yanlış. Belki kleptomani rahatsızlığına sahip olabilir kendisi. Bunu bir araştırın. Olmadı psikoloğa yönlendirin. Ama siz de resmen yediklerini saymışsınız. Bu çok tuhafıma gitti benim. Bir ablaya yakıştıramadım.

bende çok yadırgadım ancak kardeşi küçükken para çalıyormuş,şimdide bişeyler çalmış

Allah Allah cok garip bir durum... Neden boyle bir sey yapiyor ki...hastalik bence bu.

O sizin kardeşiniz, canınız, kanınız. Böyle bir sorunu olduğunu biliyormuşsunuz, anneniz de siz de çözüm için bir şey yaptınız mı? Daha çocuk sayılacak yaşta üstelik. Kusura bakmayın ama okurken sizin yerinize ben utandım, iki çaputun, 1 meyvanın bile hesabını yapıyorsunuz.

Keşke geri kalanı okusaydında öyle yazsaydın benim sorunum yediğinde içtiğinde olsaydı kilo alması için uğraşmazdım.
temizliği beraber yapardık yemegi yine ben yapardım eşimde ekmek yapardı hizmetçilik midir bu pardon?

18 yasinda bir kiz hizmetci olarak getirilmez. Isterse yardim etmesi icin kendisi gelir. Belki de boyle bir istegi bastan yoktu. Ustelik yedikleri sayilmaz, siz saymissiniz. Hamile bile olsaniz o daha 17-18 yasinda bir kiz. Sizden kucuk. Onun disinda iki -uc giysinin lafini etmeyin. Bir abla olarak paylasim ruhunuzun olmadigini ben konuyu okurken bile hissettim. Siz de bir abla olarak cok masum degilsiniz.

Son düzenleme:
Ama çaldıysa da bu da bir hastalık ablanın yardımcı olması gerekmez mi? Yani yenidiğini içtiğini saymak ne demek? o zaman kardeşine yaptıgı işin bedelini de ödemeliydi.
evet o kivi konusu çok garip kafaya takılması saçma hatta sevinilicek bişey, paylaşmış tek başına yememişki çok ilginç gerçekten

İnsan kardeşim için şunu bunu yaptım dermi? Yediği kiviye aldırdığınız 7 kiloya kadar anlatmışsiniz. Tabiki kardeşiniz doğru yapmamış ben olsam lokmalarimi sayan bir ablaya selam dahi vermem

gerisini
de okudum evet hizmetçilik tam olarak budur. Hırsızlığı için de bir abla olarak nasıl bir yardımın oldu alıp karşına konustun mu diyeceğim ama 3 kuruşluk meyvenin hesabını yapan sınırlı nefesinin kini mi yapmayacak.

Ayrıca bilmediği memleket, gözü üstünde olan abla enişte belki de bunalımdan yemeğe verdi zavallı, napsın

Yediğine içtiği ne takildigini sanmiyorum konu sahibinin düşüncesiz bencil olduğunu vurgulamak için anlatmis bence yoksa abla si zaten fazlasiyla yer içirir daha 12 yasin da komşunun bilezilerini caldiginda önlem almaliymissiniz halada geç kalmis sayilmazsiniz
Bence biran önce Dr. Götürun ilerde daha büyük olaylarla karsilasirsiniz

Bendr bunu soruyırum ne yapmam lazım o çocuk diyelım aramızda 10 yaş fark yokkı sadece 2 yaş büyüğüm ondan.
Meyve hesabı yapmadım belkı yanlış anlaşıldı beni düşünmezdi hiç demek istediğim. Burda kaldığı sürece kilo alması için gece gece mutfakta istediği şeyleri pişirdim.

Ama çaldıysa da bu da bir hastalık ablanın yardımcı olması gerekmez mi? Yani yenidiğini içtiğini saymak ne demek? o zaman kardeşine yaptıgı işin bedelini de ödemeliydi.
Kardeşim gitmeden hediyesini aldık elmizde kuruş yoktu bebek gelicek diye biriktirdiğimiz paradan istediği samsung galaxyi aldık ona

Açikçasi kardeşinizin yaptiği çok çok yanliş bir şey.Sebep ne olursa olsun hirsizliği hakli çikarmaz.Bende psikolojik bir sikintisi olduğunu düşünüyorum , ihtiyaçtan olmadiği belli sonuçta.Ama şunu da söylemeliyim ki sizin her yaptiğinizi teker teker saymaniz ve bir parça kiviyi bile unutmayip büyük bir mesele olarak görmenizde bana ilginç geldiYani iyilikler tabii ki önemli ama sürekli söyleyip ya da lütuf gibi gördükten sonra bir anlami olmuyor.Belki o da bu nedenle farkli düşünüyordur ve soğukluk hissediyordur aranizda.

Son düzenleme:
Kardesin hirsiz da sen de cok masum degilsin kizi hizmetci gibi yanina almissin yedigi meyveye aldigin telefona varasiya laf ediyosun. Gozluk arabadan cikmis iftiraymis attigin ya yuzugu de calmadiysa?

Ne yalan söyleyeyim onu çok severdim geceler boyu telefonda konusurduk hep ama içimde sevgisi kalmadı heleki son olaydan sonra eşime kavga ettiğimiz sırada bile umursamaz yemeğini yer tv sini izlerdi. Ben onun için az şey yapmadım bunları belırtmek istedim...
Eger bunları demeseydımde siz kendınize alıyorsunuz ona neden almıyor veya yapmıyorsunuz diyecektiniz söyleyincede lokmaları saymış oluyorum :)
Doğmamış bebeğimin nevresimi arabası geldiğinde bile kardeşim bakayım yada bir hayırlı olsun diyeyim twnwzzülünde bile bulunmazdı eşimin önünde ayı gibi olmuşsun derdi bunlardamı normaldi kızirgın olmakta haksızmıyım

Haklısındır elbet. Neler yaşadığınız biz bilemeyiz. Fakat kardeşinin bu rahatsızlığını ailece bildiğiniz halde neden çaresine bakmadınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…