Kardeşimin nankörlüğü...

kusura bakma düşen bir yaprak bile tesadüfi düşmüyor bu dünyada. Herseyin bir sebebi var. Ve emin ol 2 yas da olsa 20 yaş da olsa onlardan önce gönderildiysek dünyaya bir sebebi var. Sen sadece doğurduğun evlat mı sana emanet edildi sanıyorsun? Öyleyse yanılıyorsun. Selametle.

Bunları neden söyledim bilmiyorum sadece çok doluyum. Herseyi detaylıca anlatmak istedim hamileyken sevinvime ortak değildi kız elbiselerine baktığımda kız bebekleri hiç sevmiyorum erkek olsa ne güzel damat gibi giydirirdin dedi kızım olacagını bile bile.
Bu yaptıklarımı ona söylemedimki sadece lazım olursa söyle zora girer yine veririm Yeterki bu tür şeyler yapma dedim.
Hizmetçi gibi demiş herkes yemegi yine kendim yaptım eşim ekmek yapardı tamizliğide beraber yapardık.
Çamaşır ütü bulaşık yine kendi işimdi.
O çalıştı ben oturdum gibi bir durum olmadı hiç

Haklısındır elbet. Neler yaşadığınız biz bilemeyiz. Fakat kardeşinin bu rahatsızlığını ailece bildiğiniz halde neden çaresine bakmadınız.
Anneme söyledim ama konuyu kapattı bizim ailede böyle biri yoktır kime çekti bu dedi...
Yarın öbürgün evlenecek eşinin ailesi duyarsa ne der dedım.
Eşim duysa bana saygısı kalırmıydı. Herşeyi söyledim ama annem herşey gibi boşvermeyi tercih etti.
Moralim çok bozuk yüzük için eşim demediğini bırakmadı.
İçimden ne oraya gitmek nede başka birsey yapmak gelmiyor

Elbetteki yavrum dan sonra kardeşlerimde bana emanetler ama orada olmadıgım için hiçbirşeylerinden haberim yok eşim çalısır sadece onu zorlar kardeşlerime yardım etmwye çalışırım oraya gittiğimde zaten elimden geleni yapıyorum arkadas gibi büyüdük biz. Ama onun burada yaptıkları gözümün önünden gitmiyor ki kızım olacak kız bebekleri hiç sevmem kucagıma bile almak istemem diuor eşimin önünde ayı gibisin diyo.
Ben masumum demiyorum elbet hatam vardır ama ne hangi hakla evimdeki eşyayı çalar bunu anlayamıyorum annem harçlığını eksik etmez

Kardesinin sorunlari var. Belki ilgi cekmek icin yapiyor ama sen calmadigi seyin hesabini bile sorduguna gore onunla iyi bir iliski kuramamissin. Keske bunu gozlugu sen aldin bana gondereceksin yerine sen mi aldin , aldiysan da sorun degil ama benim icin manevi degeri var demeyi deneseydin.

Zor bir durum. Kardeşinizin psikologla belki sorunu çözülür ama belki de çözülmez. Bencil insanların bir çoğunun değiştiğini görmedim.
Belki abla olarak ona cephe almanız da yanlış olur. Karşınıza alıp hatalarını anlatmaya çalışın, sevdiğinizi hissettirmeye çalışın. Telefon falan alarak değil, hareketlerinizle, sözlerinizle hissettirin.

Hamilesen hamilesin yaptigin ayip.kiviyi bolup yarisini yemis ne var bunda bunun hesabini neden yapiyosun. Yok 7 kilo aldi gitti. Cok ayip kardesim... 18 yasinda genc ergen daha kiyafetini almis koymud valize adini hirsiza cikardin.

Ya aman dert ettiğiniz şeye bakın , ben de ablamın kıyafetlerini çalıp çalıp giyerdim .Çalsam yine iyi saklardım bide garibim günlerce aradı , en son abla buldum burdaymış diye bide aferin alırdım .
Hiç unutmam okul tiyatrosun da sahnem vardı ablamın bi bluzunu çalmıştım , resim bile çekilememiştim .
Ablama anlatırım şimdi, böyle böyle resim çekilememiştim diye, üzülür oda keşke çekilseydin diye.

Ya o değil de kiviye takıldım ben , bunu cidden dert mi ettiniz siz ,yazık ya.

Konunun son paragrafını yeni okudum , kleptomani olabilir , tedavi gerekebilir .
Ancak siz yan yana iken geçiçi bir çözüm olarak gözden çıkardığınız bir eşyayı parayı, meydana bırakın izin verin almasına , bu onun çalma isteğini geçirecektir.
Bunu da neden söyledim iki iş ortağı birisi kleptomani , iş ortağı biliyor bu huyunu her gün onun için bir miktar para bırakırmış çekmecelere ,hasta olan parayı alıp rahatlarmış .
Buda böyle pis bi rahatsızlık .

Son düzenleme:
bir insan caninda kaninda olan insanin meyvesi bile göze batiyosa pes Artık!!!
ilk defa boyle sey duydum gerçekten pesss

kiviye bende cok takildim. Ne kadar guzel bir kiviyi bile kardes payi yapiyor. Hepsinide yiyebilirdi. Bende hamile oldum .herkes gibi bende yedim . Hamileyim diye herseyi ben yemedim. Doktorum soylemisti. Sen hasta degil hamilesin .

ya herkeste kiviye takmış
kız komşu kadının 6 bileziğini çalmış
dert yanıyor burda,anlatıyor
eşine anlatacağına bize anlatıyor

Bakarken çalma durumu bizdede olurdu o ayrı ama kalkıpta benim evimden yurtıdısından türkiyeye kadar götürmek bekarken gizlice ödünç almak gibi olmuyor ki.
Kiviye takılmadım asla sadece onun beni düşünmesini istedim çünkü hamileydim.
1 günde abla sen hamilesin lafını duymadım bu söylediğim bir öernekti lokmasını saymaydım geceleri yemek yesınde uyusun kilo alır gece yerse diye mutfaga girmezdim...
Neyse yanlış anlaşıldım yada yanlış anlattım.
Annem ilgilenmiyor ben başka bir ülkedeyim napacagımı bilmiyorum tek istediğim bunu birdaha yapmaması.
Buradayken sigarada içmiycem derdi ama gittiği gibibaşlamış içmeye beni salak yerine koymuş sözler vererek

Ben kardesinizi hakli bulmuyorum ama sizde nankorsunuz! Kizi yaniniza cagriyorsunuz ve yedigini ictigini sayiyorsunuz. Ay zaten o ilk yazdiklarinizi okumamla sinirlendim. Kardesiniz nankor degil, onunki psikolojikmen hastalik olabilir. Ben kardesime yemem yediririm, giymem giydiririm. Kardesinizi burda kotulemissiniz yazik gunah. Tanimadiginiz insanlardan yorum bekliyosunuz kardesiniz hakkinda ayip yahu.. Hirsiz olsa bile ne yapabilirim nasil yardimci olabilirim yerine benim kardesim sunu yedi bunu caldi diye sikayetleniyosunuz. Hirsizsa cagirma birdaha. Hirsiz oldugunu bile bile sen niye cagriyosunki?

ya herkeste kiviye takmış
kız komşu kadının 6 bileziğini çalmış
dert yanıyor burda,anlatıyor
eşine anlatacağına bize anlatıyor
Konuyu açtığıma pişman oldum biride dememişki kardeşine iyi veya kötü böyle davran bunu de diye...
Herkes kilosu 1 lira bile olmayan kividen bahsetmiş.
Hamile oldugumdan ondan duymak istediğim abla 1 tane kalmış buda senin demesiydi.
Allah biliyor kiviyi ne severim nede yerim eşim almasına ragmen evde bozulur hep.

Kardesinin iki uc parca giysiyi calma amaciyla aldigini dusunmemekle birlikte baska seyler icin boyle bir rahatsizligi varsa bir uzmana gorunmesi gerekmektedir.

Çalma Hastalığı (Kleptomani)

Tedavi

Çalma Hastalığı (Kleptomani) tedavisi mümkün olan psikolojik sorunlar arasındadır. Her vakayı kendi içerisinde değerlendirmek önemlidir. Bu sorun dürtüsel bir bozukluktur ve altta yatan psikolojik sorunlar her zaman söz konusudur (beyinle ilgili fiziksel hastalıklar hariç).

Erişkinlerde, diğer dürtüsel davranışlarda olduğu gibi dürtüsel çalma davranışında da çocukluk döneminde yaşanan travmatik deneyimlerin belirleyici olduğunu görmekteyiz. Bu sorunu yaşayan çocuklarda ve ergenlerde görülen belirleyici nedenler arasında da sorunun başlangıcından önce yaşanmış travmatik olayların ya da aile içinde yaşanmış olan şiddet, duygusal istismar, kayıp gibi travmatik durumların etkili olduğunu görürüz. Diğer taraftan, hem çocuk ve ergenler hem de erişkinlerde, bir süredir devam eden ve halen varlığını sürdüren aile içi sorunların çalma davranışına yol açabildiğini gözlemleriz. İster geçmiş travmatik mevzuların etkisi olsun ister bir süredir devam eden ve hali hazırda süren stres unsurları olsun, belirleyici bu nedenler psikoterapide çalışıldığında çalma dürtüsü ve davranışı ortadan kalkar.

Kaynak ve tamami icin: http://www.htanoropsikiyatri.com/calma_hastaligi.html

kimseye anlatamadıgım bu sorunu anlattıgıma gerçekten pişman ettiniz beni sizde şuan kardeşinize yaptıklarınızı anlattınız özet geçerek buda demek oluyorkı ona aldıklarınızı yaptıklarınızı övünerek anlatıyorsunuz....
Benim tek istediğim üstine basa basa son kez yazıcam.
Abla hamilesin demesiydi 1 kerede olsa....
Bunlarıda anlatmasaydım ne yaptınızkı kardesınıze diye mesajlar gelecektı bunu bildigim için detayları yazdım.

Sen travma yaşamışsın gibi hiç unutmam 1 kivi kalmıştı deyince millet haliyle ona takıldı. Derdin kardeşinin çalma hastalığıysa ona vurgu yapmalıydın, Yediğine içtiğine değil. Ayrıca birçok insan yapman gerekeni de söyledi kardeşine şunu yap böyle davran gibi.

konu sahibi ben seni anladım galiba? ne yalan söyleyeyim konu başında ben de dedim bu nasil bir abla boyle yok daha neler diye ama konuyu butunu ile okuyunca dedim ki bir kiviyi kardesinden kiskanan biri ona galaxy tel almaz herhalde...zten sonradan belilirtmissin sadece temizligi beraber yapardik diye...

belki de hamilelik psikolojisi nden bu kadar hassasiniz. ..kardesinin hala hirsizlik yaptığından emin misiniz? sizin esyalariniz onda yoksa o yüzden gizli goturmeye calismis ablam nasil olsa affeder yenisini alir diye mi dusundu acaba? tabii yaptigi dogru degil sizde soylediniz isteseydi yenisini alirdim gibi bir sey..bu durumda ilgi cekmek icin yapiyor olabilir ya da hayatiniza ozeniuor olabilir..

unutmatin her ne kadar 18yasinda olsa da herkes o yaslar da akli basinda olamiyor...diger seyleri cahilligine verin çünküben kasden sizi uzmek, rencide etmek istiyor gibi algilayamadim.uzuleceginizi tahmin edememis olabilir? bilerekte yapiyor olabilir soyle bir dusun bakalim hamilelikten once nasildi konusmalari belki o zaman onemsemiyordunuz bile...hhırsızlığı ni farkettikten sonra daha once akliniza gelmeyen seyler bile sonradan gozunuze batmis olabilir mi?

ayrica yuzugu aldiginizdan emin bile degilsiniz nereye koydugunuzu bile hatirlamiyorsunuz? eger ki gunun birinde ortaya cikarsa cok vicdan azabi cekersiniz...
ihtiyaci olmasa neden sizi zzor duruma soksun ki...nasil olsa anlamazsiniz diye mi? bunu bilemiyorum evlenmeden once de paralarimdan aliyordu diyorsunuz o zaman neden yapiyordu acaba bir fikriniz var mi?

simdi kardesinizle guzel guzel dertlesme zamani gelmis bence...ama boyle birseyi nasil konusursunuz bilemedim...eger ki gerçekten yapmadi ise onur kirici olur ve araniz soguyabilir?

ya da bence siz bu olayi unutun tekrari olacak mi onu kontrol edin...emin oldugunuzda ne yapacahinizi dusunursunuz...yoksa ortada abla kardes iliskisi fazla kalmayacak gibi...

bu arada herkes hata yapar konu kardes olunca 1 degil kac defa sans verilir...onu anlamaya calisin...cunku basimiza geldi ama biz onu yine de dislamadik...her seferinde daha da cok sarip sarmaladik...uzuuun suredir artik yapmiyor ama baska seylerden arada ariza cikariyor ilgi cekmek icin...sizin de nedenini ogrenmeniz lazim...biz ogrendik ona gore davraniyoruz problem cikmiyor artik...gulubseven dikenine katlanir hesabi bizim ki...

Bazıları öyle bir yorum yapmışki neredeyse
Aferin kardeşim sen almıycaksında kim alacak diye ödüllendirmemi bekliyor sanki.
Ben kıyafet Kivi derdinde değilim.
Ya başkasınada yaparsa korkusu var içimde.
Annem önemsemiyor ben yurtdısındayım ne yapıcam nasıl davranıcagımı bilemiyorum.
çalarak alması hırsızlıktır 1 lirayı bile sormadan alması hırsızlıktır.
Biride kıyafetlerim feda olsun kardeşime demiş sanaldan konuşmak kolay bencede. Lakin hırsızlık afedilir bir suç değil heleki tekrarlayıp duruyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…