Kardeşimin nankörlüğü...

Ya ben kiviye yetişemedim ama neymiş bu kivi meselesi çok merak ettim
Canım arkadaşın kardeşi kiviyi bölüp yarısını kendisi yemiş yarısını da ablasına vermiş.
Hamile kadınım niye son kiviyi de bölüp veriyor diye içerlemiş konu sahibi.
Mevzu bu değil ama ilk paragrafta olunca dikkat oraya gitti çoğu kişi de.

Bu üyeyi başka bir konudan tanıyorum nerdeyse bir yıl olacak sanırım....
Kardeşi yanına geldiği zaman ne kadar sevindiğini ama yaptıkları ortaya çıkınca ne kadar üzülüp utandığını gün be gin beraber yaşadık, biliyoruz. Boşuna yükleniyorsunuz kendisine, düşündüğünüz gibi değil durum...Dolapların gizlice karıştırılıp, ortada dahi olmayan şeylerin izinsizcd alınıp kendi bavuluna konulması sözkonusu...

Papatyacım, hepsini beraber anlatınca durum daha da vahim göründü. Gerçekten Türkiye'ye gittiğinde kardeşini alıp karşına konuş. En yakınında çalan, maalesef başkasından haydi haydi çalar. Bunun kötü bir huy değil, hastalık olduğu u ve mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini düşünüyorum ben. Onun iyiliği için annenle ve kardeşinle konuş. Eğer kalbini kıracak şeyler yaparlarsa da bırak ne hallleri varsa görsünler o zaman.....
Yiğenini nasıl kucağına alacak bakalım, kız çocuğu sevmem kucağıma almam dedikten sonra?.....

Bu durumu "kardeşimin küçüklüğünden beri bir şeyler çalma huyu var" şeklinde ozetleyebilseydiniz, kardeşinizde büyük ihtimalle kleptomani var der ve sizi yargilamazdim.

Ama siz yediğini, içtiğini, harcadiklarini bir bir saymışsınız. 18 yaşında bir genç için ablasinin kiyafetlerini cukka yapmasi kadar doğal bir şey. Benim kardesim de ben kendimi bildim bileli kiyafetlerimi gizli gizli alir. Universiteden her ziyaretim sonrasi dondugumde bir seyleri sakladigini farkederdim. Su an evliyim vre hala ne koparsam kâr diye dusunur. Ben de onunkilerden alirdim gizlice.

Kusura bakmayin da, siz kardesligin ne oldugunu anlayamamissiniz. Eger gercekten kardesinizin bu huyuna uzulseydiniz kiyafet, yemek olayina girmezdiniz ve kardesinizin bir problemi oldugunu farkedebilirdiniz. Ama siz "ya baskalri farkederse" derdindesiniz. Kardesinize kaynanalik degil, ablalik yapin. Çen çen buralarda otmek yerine, hizmetci muamelesi yapmak yerine derdini ogrenmeye calisin. 18 yasinda gencecik bir insanin psikolojisiyle oynayarak hayatini mahvetmeyin.
Bence kardesinizde degil, sizde bir kiskaclik var.. Valizmis.. Afedersiniz de koyim valizinize yani.. Yazik size..

Cok uzuldum yasadiklarina. Ama suc kardesinde degil bunu farkedip gecer diye ustunu orten ailende. Kime cekti demekle olmuyor. Kizcagiz hasta. Sen evine almazsin olur biter ama bu kiz arkadaslarinin evine gider okula gidiyordur. Adi cikti belki arkadaslari arasinda haberiniz yok. Psikiyatriye ilk farkedildiginde goturulmeliydi. Cok gec kalinmis

İnanın okurken kendi kardeşim aklıma geldi sinirden kızardım ateş bastıı zira kendisi canımı istese buyur pammuğum derim.
Kardeşinizin dedikodusunu yapacağınıza onun için neler yapabilirsiniz, bu bir hastalık mı, hastalıksa ona nasıl yardımcı olabilirisiniz bunları düşünün lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…