Kardeşimin nankörlüğü...

yuzuk icin esin de kardesinden mi supheleniuor? neden?

Yok yok sen yanlış anlaşıldın , haklısın .
Gerekirse polise bile şikayet edeceğinizi söyleyin , korkar belki.
Olmaz böyle teyzemin kızı da eli uzundu , süs eşyalarını bile çalardı evine gittiğimiz de görürdük .
İstese verilir esirgenmez,görüşmüyoruz artık.
Bak sana ne anlatıcam ay benim çevremde de ne çok hırsız varmış
Üvey anamın arkadaşlarıyla tatile gittik , bir tanesi gencecik güzelmi güzel bir kız asla beklemezsin ve zengin bildiğin zengin .
Geçerken elma çalıyor , para vermeden yata biniyor falan biz şok olmuştuk neyse arabaya bindik , çıkardı bütün bozuk paralarını camdan aşağı fırlattı sadaka niyetine .Gülsem mi şaşırsam mı bilemedim. İhtiyaç falan değildi onun ki hastalıktı.
Valla ne hikmetse de çevrem de hırsız diye bildiğim kızlar hep zengin kocaya gitti şaka değil he gerçek ironiye bak.
İstediğini alma durumu bu olsa gerek.

İşk defa beni anlayan biri çıktı sonunda hem sevindim hemde bukadar rencide edildigim için üzüldüm kivinin kilosu 1 lira bile değil halbukı...
Kardeşim belkide benden çok buranın hayatına özenmiş olabilir. Onun yaşıtları serbestler yer içer gezerler ama o öyle değil annemin baskısı herseye karısma huyu var.
Daha öncede yüzük kaybettim ama ya joltugun altından çıktı yada yatagın ama bu yüzük hiçbiryerde değil takmadıgım halde yok.
O Aldıysada ona bahsetme gibi bir düşüncrm isteğin yok kızımın sadakası olsun dedım bikere.

Gözlükte onu suçladım ağır şeyler yazdım lohusaydım belkı bu yuzden moralim okadar bozuktu.
Maddi değeri yoktu ama birdaha göremeyeceğim bir arkadasımın hediyesiydi.

Olanı unuttum ona benden habersiz aldıkların bazılarını hediye ettim.
Ne lazımsa olursa olsun 1 telefon kadar uzagındayım dedim hep.
Ama onunki alıskanlık bakkaldan çikolata cips çalnalarıda vardı çocuktu ozaman ama şimdi büyüdü onun yaşındaylen evliydim ben.
Tek istediğim başkasına yapmaması.

Ve hatasını anladım deyip birdaha yapmaması lakın o yine yaptı.
Buradan gittikten sonra yaptıgını sanmıyorum çocukluk dönemine göre haylı azaldı ama şimdi yaptıkları cips çikolata degerindekiler degil işte

Kendini gerçekten yanlış ifade etmişsin öncelikle onu belirteyim, konunun başını okurken bende sinirlendim. Hamilelik psikolojisiyle düşünülmek önemsenmek istemişsin ki o senin en yakının olduğundan ondan beklemişsin. Gurbette yalnızsan bu psikolojiyi abartılı yaşamışta olabilirsin, o konuda yadırgamıycam. Ama, kardeşinin çok büyük bir problemi var. Bunu göz ardı etmek, yne aileye zarar verir. Yarın bir gün işi ilerletir, kamusal alanlarda yapar ve karakolluk olursa, daha büyük rezillik. Mutlaka birşeyler yapılmalı.

Komşunun bileziklerini çaldıgında tüm komşular duyup ayaklanmıştı.
Annem ortada öylece kalmıştı.
Şuan çalışıyor bide.
Gurbette yanlızım hep hayal kurardım ailem burada olsa böyle mi olurdum yanlızmı kalırdım diye ama kardeşimde gelmiş olmasına ragmen yanlız kaldım.
Beraber bir film izleyelim desem uykum var tatlı yapalım desem geç oldu vs derdi. Ev tüm gün sessizdi eşimin işten gelmesini 4 gözle beklerdim. Bende her geçen gün asabileşiyordum doğum yaklaştıkça eşim alttan alırdı beni ama oda benden kaçar yada öyle bir laf ederdiki günlerce mlralim bozulurdu.
Çok sey var aslında ama buradan insanlatı yadırgamak kolay.
Çoğuda kolay olanı yapmış bana karşı

Konuyu tekrar düzenle canım , kivi meselesini sona ekle .İnsanlar direk ona odaklanıyor.

Kardesinin senden aldigi kiyafetlere diyecek biseyim yok. Bende sinir olurum benden habersiz esyalarimi kullandiklari zaman..

Ama buraya kardesim söyle nankör böyle hirsiz diye anlatman da senin ayibin.

Hem peygamberimiz buyuryor ki: "Kim bir kardesinin ayibini örterse Allah da onun dünya ve ahirette ayiplarini örter"

Bir de ben onun ayibini saklarim peki ya baskasi? demissin.. Kizin ayibini sacmissin etrafa haberin yok... Buraya kardesini yerden yere vuracagina bu konuyu bizzat kendisiyle halletmis olsaydin konu kapanmis olurdu belki...

Bu arada benim kardeslerimden biri benim hakkimda böyle incitici bi konu acsa yüzlerine bile bakmam...

Son düzenleme:
BrnimdE kuzenim var annemden para yuruturdu bize geldiginde acik olan cantasindan almis benim takilarimi makyaj malzemelerimi kiyafetlerimi surekli calardi onun yerine kendim utanir esyami onda gorunce pek ses cikaramazdim niyeyse birgun parfumum kaybolmustu yepyeni bitmis sisesini onda bulunca soyledim ve direk bagirmaya basladi senin parfumune mi kaldim ben almadim diye evet kendisinin benden fazla parfumu olurdu ama bu bence ihtiyac degil calma hastaligi yani tedavi ggormesi gerek sanmayin herseyini alinca yapmayacak diye simdi evlendim gittim bilmiyorum ne yapiyor

Ben zaten seni anladım cnm. Kardeş diye her hatasına başım gözüm üstüne diyecek değiliz. Yanlışını bz söylemez uyarmazsak, başkaları bzm kadar yumuşakta davranmaz. Çevremde sizinkine benzer bir vaka vardı. Ünv den arkadaşımın kardeşi. Sürekli üzerini örtmüşler, kız profesyonel hırsız olmuş sonra para tatlı gelince. Hatta internete 2 üniversiteli hırsız diye haberi çıktı. Kız kuyumculardan çaldığı altınlarla özel ünv lere kayıt olmuş. Aile okumuş arkadaşm avukat düşün rezilliği. Şimdi tedavi oluyormuş. Dikkat edin cnm.

Tatlim sen bir de lohusa şimdi seni daha iyi anladım. ..yaşamayan bilemez derler ya işte öyle birşey ben senin yaşadığın duygulari iyi anlayabiliyorum...annen bir şey yapmadigi sürece uzaktan ne kadar yardimci olabilirsin bilemedim. .şu an için beklemekten baska careyok eeğer ki kendi gözünle birgün yakalayabilirsen o zaman güzelce konuş onu anlamaya çalış ...neden böyle yapiyor diye..

su anda doktora gitmez çünkü eger yaptiysa yaptığını kabul etmez...biz yakaladik yine gotutemedik kacti gitti anlayinca...cok zekidir kendisi..biz zaten basta oradan anladik...cunku bir plan yapat soknolursun gercek olmayan seyi bile catir catir inandirir..biz dedik ki demek ki bu yakalanmak istiyor neden? Ilgi...basta gormezden geldik..daha ilgili olduk duzeldi...mahsis ilgiyi kestik yine yapti vs..sonunda yakalandi...dedim ya artik cok uzun sutedir yapmiyor cunku ne kadar uzuldugumuzu fatketti bizde ona gore davrandik ama hala arada baska seyler cikarirdaha fazla ilgilenelim diye...yanlis anlama biz birbirimize duskunuz ilgileniriz ama bu o konu da doyumsuz ve bencil davraniyor..ama yine de iyi ki var...istedigini veriyorum sakinlwsiyor...

sen de bir dene yuzuk konusunda suclayivi olmadan kafayi yiyicem yok yok hicbir yerde yok gittigine de uzuldum kullanmiyordum ama birikimiydi enistenin o ama bulamassam yandim ben ablacim enisten cok sinirlendi ne yapicam ben simdi falan gibi vicdanina dokunun ve normalde siz uzulunce ne tepki veriyorsa bakalim bu konuda tepki ne olacak...
Esine ssöylememekle iyi yapmışsın canım. ..Bu state başka bir şey aklıma gelmiyor gelirse yazarım canım. ..sen kendini biliyorsun üzülme sütun falan kesilir Allah korusun...

Burada avm lere giderdik çıkışta ödüm patlardı ya makinelerden biri öterse diye..
Şükür yinede eşimin fuyacagı kadar ilerlemedi ben anlatmamak için zor tıttum kendimi gün gelir yuzume vurur diye.
Gittiğimde deniycem onu devam ederse aileyi biraz karıstırıcam mecbur.

Yazfıkların ve yardımın için çok yeşekkür ederim hep geceleri konuşuyoruz az öncedr konuştuk.
Yüzük meselesini diyemedim eşim duyar diye...
Bu dediğn benimde aklıma geldi oraya gittiğimde duygu sömürü yapıcam eşim kızdı kızının ıhtıyaclarıni karsılayacak kadar para koydu hesabıma napıcam ne yuzuk yuzunden bosanmak üzereyiz dersem en azından belki itiraf eder.
İtiraf etmesede bunun kötü bir etki bıraktığını anlar belkı...

Annem anlayıslı degıldır işte paramı çaldıgı birgün bilmiyorum görmedim dedi bin yalan uydurdu.
Annem banyoya kıtleyip dövünce itiraf etmişti
Bekardım bende çocuktuk ozamanlar kıyafeti zaten çalardık bitbirimizden ama kumbaradan alıpta almadım demek annem babamı iyice gerdi.

Sen şu aşamada eşine söyleme zaten. Ne kadarda olsa onlar olaya bzm gb bakamazlar. Kardeşinin ihtiyacı olmadığına göre bu bir psikolojik rahatszlık onu kabullenin önce. Adımlarınızıda ona göre atın. Bilmiyorum ki kendi kendine düzelen var mıdır? Ama işte yukarda verdiğim örnek gb ilerleten de var. Riske atılacak mevzu değil.

Çok meşhur ettiğiniz ve şu eşimin ısrarla alıp yemedıgım evde bozulan meyveyı yani kiviyı kısmını çıkardım belki ısrarla o küçük detayı yazıp durmazsınız.

sürü psikolojisi işte, hepsini okumadan kivi de kivi diye tutturmuş gidiyorsunuz, ne güldüm. ablasının elbisesini yürütmek haydi size göre masum diyelim, yahu bu kız komşu kadından altı bilezik çalıp başkasına satmaya kalkmış. nasıl masum görebiliyorsunuz ağzım açık kaldı? aileyi de rezil rüsva edebilir bu huyuyla.

hırsızlık bu arkadaşlar, hırsızlık. aynı evin içinde bile hoş karşılanamayacakken, evli barklı ablasının altın yüzüğünü bilmem nesini yürütmüş, eniştesinin evinde hırsızlık yapmış. tedaviye ihtiyacı var, hırsızlığının akabinde cep telefonuyla ödüllendirilmeye değil!

konu sahibesi belli ki çok dolu, o yüzden her ayrıntıyı yazası geldi, içini dökmek istedi. yani tamam, yediğini içtiğini didik didik yazması sevimli kaçmadı ama ruh halini anlıyorum, hamile kadın zaten, hassastır. "kız çocuklarını sevmem, kucağıma bile alamam" diyen bir kız kardeşiniz olsa, kızınız olacağını bile bile bunu söylese gücünüze gitmez miydi sizin de?

konu sahibesi arkadaşım, bu kız ıslah olana kadar bence mümkün mertebe uzak durun. açık açık çocuğumu sevmeyeceğini söyleyen birini doğumdan sonra yanımda istemezdim şahsen. kardeşlik de bir yere kadar, öncelik insanın evladı.

Haklısın burada anlatmam yanlış ama anlatacak hiçkimsem yok ne bir arkadasım nede tanıdıgım burdakileri görmediğim için sanırım cesaret edip yazdım.
Esyaları habersiz kullanmak başka habersizce alıp kendi yaşadığın ülkeye evine götürmek başkadır.

Bizde az kavga etmedik kıyafet için ama 1 lirayı bile izinsiz alması yıne aynı seyi söyluyor hırsızlık ıhtıyacı olmadığı halde.

Elbette hirsizligin bahanesi asla olmaz, olamaz. Kardesinin yaptigi cok yanlis ama seninde yaptigi hirsizliklarin en ince ayrintisini bile anlatmani hos bulmadim, sirf kötülemek icin yazmissin gibi olmus biraz :)
Eger kardesinin durumu bu kadar vahimse yanina cagirma bi daha, en azindan ciddi bi yardim alana kadar.

Ya ben kiviye yetişemedim ama neymiş bu kivi meselesi çok merak ettim

Siz isinize geldigi gibi okuyorsunuz. Ben size ablaligi anlattim. Abla olacaksin ve kardesinin yedigini ictigini konusucaksin. Ben kardeslerim o durumda olsunolmasin tabi yedirip giydiririm.. Zaten ablalik benim gozumde budur. Sen bunu kendini ovunme gibi gorursun o senin dusuncen. Ben kardesime bunu yaptim desen millet sana aaah nekadar iyisin demez, kardesin abi yapacaksin der. Neden? Cunki normal olani bu. Ben gene yaZdigim gibi kardesinizi hakli bulmuyorum ama siz cok cok yanlissiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…