Kardeşimin Yaptıkları

İlk olarak kardeşinizi yurda döndürün ve tedavi ettirin. Evlilik vs onların bileceği iş zaten ama önceliğiniz kardeşinizi yurda döndürmek olsun. Allah yardımcınız olsun...

Ben hem canı yanmış hemde seven bir kız görüyorum. kardeşinizi sevdiği için sizi uyarmış çünkü yaşını bilmesem de gittiği yol onu bataklığa sürükleyecek büyük ihtimalle.
Elbette reşit bir insana müdahale edilmesi zor ancak imkansız değil. uyuşturucu için bağımlılık yapacak kadar kullanmiyorsa sorun değil ancak sizinle birlikteyken birilerinde kalma bahanesiyle evden gidip dönmüyorsa yapıyordur yani geçmişinde uyuşturucu vardır. bununla birlikte en tehlikeli olan burada cinsellik. dini açıdan söylemiyorum hastalık açısından söylüyorum çünkü yurt dışına çıkan bir arkadaşım hpv olup dönmüştu. bahsettiğim hastalık ne yazık ki prezervatif ile önlenmeyen bir hastalık. bunun gibi bir çok hastalığı fazla ilişkiye giren insanlar taşır. bu konuda onu bilinçlendirin
Muhafazakar bir aileniz var anladığım kadarıyla ama kız konusunda üstüne gitmeyin.
Benim nacizane fikirlerim bunlar
Allah yardimciniz olsun

Kardeşiniz kaç yaşında? Tahminimce 19-20-21 falandır. Benimde erasmusa giden çok arkadaşım oldu. Yurtdışında genelde yasal olduğu için ufak tefek şeyleri denemişlerdi. Bagımlılık falan değildi denemiş olmak içindi sadece. Muhtemelen gençliğinden, kanı kaynıyor. Devir değişti artık. Yeni nesillerin sizin aile yapınıza uygun olmasını beklemeyin. Tabii ki döndüğünde önlem olarak test yaptırın ama ben bağımlı falan oldugunu dusunmuyorum. Evlilik dışı ilişkileride o yaşta bir erkek için çok normal bence. Şimdi ne kadar hovardalık yaparsa bişeylerin tadını alırsa evlendiğinde o kadar sadık kalır emin olun. Maalesef erkeklerin akıllanmasıniçin bu uçuk dönemi yaşamaları gerekiyor. Hiçbişeyin içinde kalmaması daha iyi. Bir de ne kadar sık boğaz ederseniz kardeşinizi o kadar uzaklaştırırsınız kendinizden. Kardeşiniz donunce bekaret olayından bahsetmeyin bile. O kızın kendi seçimiydi. Bu kızlarda ne sanıyolar anlamıyorum ki daha universitede okurken evleneceklerini falan mı dusunuyolar. Zaten erasmusa gitmiş dönmesine de çok bişey kalmamış. Dondugunde sadece bagımlı olma durumunu konusun ve size kanıtlasın olmadığını. Gerisi önemli değil bence

Kardeşiniz reşit ise, ona bişey yapamazsınız, ancak FİKİR verebilirsiniz o da bir yere kadar

bence düzgün bir dille onu kızdırmadan konuşmalısınız, sonuçta kokoin çok tehlikeli bir alışkanlık, tedavi olması yönünde adım atmalısınız, kız arkadaşıyla olan sorunlar sonraki mesele ve sizin karışmamanız gerektiği düşüncesindeyim.

kardesine üzülmekte haklısın ama kzın nolucagını düsünme bence iki taraflı rıza söz konusu.

Sağolun arkadaşlar kafamı toparlamamı sağladınız. Yeni nesil artık böyle diyeceğimiz bir çok konu var.Bu konuda söylenmez ama. Evlilik dışı cinsel ilişki yeni bir şey degil. Tarihin her döneminde bu ayrım var. Benim gibi kabul etmeyenler ile normal karşılayanlar. Ben de çok eski nesil sayılmam. Benim de erasmusla Avrupaya giden bayağı arkadaşm vardı. Kızların gittikleri ülkelerin eğlenme adına tek anlayislarınin dans içme olduğu konusunda eleştirileri vardı. Erkek arkadaşlardan biri kızların erkekleri taciz ettiğini anlatmıştı. Bir kız arkadaş da yine bazı Türk kızlarının oraya geldiklerinde cinsellik noktasında çok bayağı davrandiklarini söylemişti. Ben de bu duyumlarimdan dolayı uyarmıştım kardeşimi hatta gitmemesi söyledim çünkü bazi şüphelerim vardı. Kız kardeşim de yurt dışında 3 yıl kaldı. Böyle bir problem asla olmadı Babam 10 yıl kadar yurt dışında kaldı.onda da böyle problemler hiç olmadı. Ailede en baskıcı annemdir. Ama erkek kardeşimden çok bize yapmıstir baskısını. Bizde böyle çirkin durumlar olmadı.
Kardesim kokain kullandığını hala inkar ediyo. Kıza attığı mesajlarda da kabul ediyo kullandığını. Resmen kendi kardeşimin haberini bir başkasından alıyorum. Arkadas cevresi cok etkili bu durumda. Bize karşi cok ketumdu kendisine arkadas cevresinden ayri bir dunya yaratmiş resmen.

Kardesim 3-4 yıl once dersane surecinde kuzenim ile ayni evde kaliyordu. Kuzenim bize gizlice kardesimin telefon konuşmasını duyduğunu ve erkeklik ile ilgili sağlık problemi olduğunu söyledi. Sorduk hiç kabul etmedi. Bir problemi vardı da ondan sebep cinselligi denemek istedi belki de. Bu kadar da ketum olunmaz ya. Bi problemin varsa ailenle hallet böyle başına buyruk hiç olmuyor hiç.
Sağlıklı bir yaşam sürmeyi öğrensin de. Eşim kardeşimi zaten eleştiriyordu bunları duyarsa iyice soğur diye düşünüyorum. Ona söylemeyeceğim şimdilik bu yüzden.

kız pislik falan değil bence, hala seviyor, ama aileyi de uyarmak istemiş. yakın çevremde arkadaşlarımda gördüm böyle şeyler, ailesine anlattsan asla inanmayacağı şeyler yapıyordu çocukları. bambaşka hayatlar, kötü alışkanlıklar ne ararsa var. kız uyarmak istemiş, biraz da içini dökmüş, kıza da yazık olmuş. kardeşi buraya getirtmekte ve izlemekte fayda var. üstüne gidin bu olayın kızın anlattığı herşey muhtemelen doğru.

Kardeşin bu kadar haltı yerken sustu da,şimdi neden bunları size anlatma gereği duydu.Bekaretini verirken size mi sormuş.İyi niyetli bir yaklaşım görmüyorum ben kız açısından.İntikam almaya çalışmış aileye küçük düşürmüş kardeşini.

Kardeşine gelince,kız böyle dedi şöyle dedi demeniz onu utandırıp,erkeklik gururunu kırıp kinlendirip,kıza zarar vermesine de sebebiyet verebilir.Bu insan size kalkıp evet ben kokain kullanıyorum evet ben kızla yattım diyecek.Cinsel hayatı onun sorunu ama kokain ciddi bir sorun.Aile olarak bi karar verip,destekle güzellikle ve tıbben yardımcı olmalısınız.

Allah yardım etsin
bir şekilde ülkeye dönmesini sağlayın testler yaptırın ve tedaviye başlatın
diğer şey için ise bir yorumum yok

Şimdi şu yorumunu okudum da,
kuzen telefonda mahrem bir şey duyuyor koşa koşa bunu size anlatıyor.Erkeklik ile ilgili ciddi,incitici bir durumu direkt ona soruyor ve sizle paylaşmama ketumluğunu eleştiriyorsun.Böyle saçmalık olabilir mi,paylaşılacak şey var paylaşılmayacak şey var.
Eşin de eleştireceğine,genç insana hoşgörülü davranıp abilik yaklaşımı göstersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…