Karışık işler kızlar yardım!

Yorum yapanların çoğu benim gibi evli olduğundan haliyle tecrubeliyiz gereksiz geliyor. Birde işin içine çeyiz adı konulunca fiyatlar uçuyor. Normalde 100 liraya yaptıracagın topuz gelin başı olunca 10 katına çıktıgı gibi atıyorum 10 liraya alacagın çamaşır , gecelik 5 katına çıkıyor buda tamamen fuzuli bi alışveriş. Tarak takımı vs bende almıştım nrkadar kullandım çöpe gitti. Daha bisuru guzili şey..
Ama senin şimdi hevesin ve heyacanın var , o gunlerde bende oyleydım. Çeyizime bakıp dururdum. Bence şanslısın annen başında dırdır yapıp arada bırakmıyor seni. Her yörenin adetleri farklı , benimki nişan gunu gelmişti..

niye iğrenç durumda olasın yahu..
bohça bu altı üstü.. nasıl bir önemi var ki ?
zaten kullananı duymadım o bohçadan çıkanları.. o zaman amaç ne ? bu kadar dert edinmeyin.. nişanlınızla hayatın tadını çıkarmaya bakın..
Ben görümcem evlenirken geri ona verdim, kendi çeyizimden de ekleyip
Aman adet yerini bulsun işte, benim gözümde bu kadar

Tamam kızlar teşekkürler yorumlar için... Herşeyin hayırlısı insan kırılıyor işte ne yapalım. İhtiyacım olduğundan değil ne bilim istiyor yani. İçimde kAldı bişeyler ve daha çok şey kalacak gibi. Kimseye bu konuyu açamadım etrafımdA. Buraya açtım. Kendimi biraz olsun rahat hissedeyim diye. Ayrıca herkesden ayrı bir şehirde olduğuma şükrediyorum.

rica ederiz birazcık gülümsetebildiysek ne mutlu..
şimdi önem verdğiniz beklediğiniz şeylerin aslında hiçbir öneminin olmadığını evlenince göreceksiniz..
huzurlu bir evlilik diliyorum size..

Evet soramıyorum ve iğrenç bir durumdayım şuan. Yani içimde kalıyor bazı şeyler. Ben onlara o kadar yardımcı olmuşken. Herşeyin en ucuzuna kalmışken. Benim anlatmak istediğim bu. Yeni evleneceklere tavsiye durumu varsa herşeyi çatır çatır yaptırın!
kusura bakma da çok çok abartıyorsun ya
olsa ne olmasa ne
bi de o ne kadar basit bi cümle ya herşeyi çatır çatır yaptırın :KK20:
sen karşı taraf sana bişeler yapsın diye mi evleniyorsun
ya böyle konuları okudukça eşimle dalga geçiyorum bildiğin ucuza gitmişim ben diye
ne bohça istedim ne kına ne düğün ne bişe ne bişe
ama sağolsunlar kınamı da düğünümü de yaptılar bi tek bohça da eşim de ben de kesinlikle istemediğimiz için yapılmadı gereksiz masraf
günlük kullandığım çatal bıçağım görümcemin annemin halamın kullanmayıp bana verdikleri çatal bıçak mesela 3 senedir bi yerim de eksilmedi
yavaş yavaş aklıma geldikçe ihtiyacım oldukça zevkimize göre alıyorum
bu kadar maddi şeylere mutluluğunuzu bağlamayın ya

bu tür şeyler içinden gelmeli insanın sizin beklemenizle olmaz,sizde gelmiyor diye sitem etmeyin yeterki eş adayınızla gönlünüz bir olsun,herşey yerine gelir mutluluk olmadımmı gerisi boş

ewt ben de evlendim ve hiç bohça istemedim.
aileme de ne gereksiz bir adet. donu bile kayınbabayla alıyorlar iğrenç dedim. onlarda saygı duydu. ha duymasalarda sormazdım zaten..
yani bunu nişanı ve düğünü olmuş biri olarak yazdım.
Ne mutlu ki senin dediğin olmuş herkesin öyle olmuyo bunaltıyolar zorluyolar

e sızın yapacagınız bırsey yokkı ? ne zaman ıstıyorlarsa ozaman getırsınler

Kızlar merhaba. Size bişey danışmak istiyorum benim nişan bohçam henüz gelmedi. Düğüne 8 ay gibi bir Zaman var. Acaba bohça düğüne yakın mı gelir? Annem düğüne yakın gelir diyor. Kv sağolsun bişeyler almış aradı söyledi şunları aldım beğenmezsen değiştiriri Dedi bende siz beğendiyseniz beğenirim dedim. Ama bohça konusunda galiba bu aldıklarını düğüne yakın getirecekler bohça şeklinde. Benim tahminim böyle. Bende konsunu açmadım ? Sizce Napim?
Canım hiç canını sıkma Allah ağız tatlılığı versin huzur versin eşyalara bu kadar anlam yüklemeyin.
Biz de bohça nişandan 1 2 gün önce getirilir. Benimkinde teyze hala yenge herkes vardı onlarda kalabalık gelmişti
Nişandan 15 gün sonra da biz götürmüştük bohçamızı.
Nişanlımla alınıcakları beraber beğenip almıştık bohçalara koymuşlardı. Zaten bizim beğenip aldığımız şeyleri akrabalara göstermek için tören yapılmıştı :KK45:
Benim için gereksizdi ama anneler heves etmişti yapmışlardı.
Başta konuşulsaydı keşke bunlar mesela annen sorsaydı bohçayı ne zaman getiriceksiniz damat görmesine gelicez falan diye sorabilirdi.

Tamam kızlar teşekkürler yorumlar için... Herşeyin hayırlısı insan kırılıyor işte ne yapalım. İhtiyacım olduğundan değil ne bilim istiyor yani. İçimde kAldı bişeyler ve daha çok şey kalacak gibi. Kimseye bu konuyu açamadım etrafımdA. Buraya açtım. Kendimi biraz olsun rahat hissedeyim diye. Ayrıca herkesden ayrı bir şehirde olduğuma şükrediyorum.
Canım sıkma canını bu dönemde herkes aynı duygular içinde oluyo başkalarına bakıp benimki neden eksik olsun diye düşünüyosun ama evlenip eşinle aynı yuvaya girdiğinde hepsinin ne kadar boş ve gereksiz olduğunu anlıycaksın. Huzur muhabbet sevgi bunların hepsinden daha önemli. İçimde kaldı hiç birşeyim tam olmadı diye canını sıkıp kendini doldurma yoksa evliliğinin ilk ve en güzel zamanları bunları düşünüp sinirlenmek ve üzülmekle geçicek. Allah tamına erdirsin bir ömür mutluluk versin inşallah :KK54:

Canım sıkma canını bu dönemde herkes aynı duygular içinde oluyo başkalarına bakıp benimki neden eksik olsun diye düşünüyosun ama evlenip eşinle aynı yuvaya girdiğinde hepsinin ne kadar boş ve gereksiz olduğunu anlıycaksın. Huzur muhabbet sevgi bunların hepsinden daha önemli. İçimde kaldı hiç birşeyim tam olmadı diye canını sıkıp kendini doldurma yoksa evliliğinin ilk ve en güzel zamanları bunları düşünüp sinirlenmek ve üzülmekle geçicek. Allah tamına erdirsin bir ömür mutluluk versin inşallah :KK54:
Teşekkür ederim Amin inşallahh :)

Evet soramıyorum ve iğrenç bir durumdayım şuan. Yani içimde kalıyor bazı şeyler. Ben onlara o kadar yardımcı olmuşken. Herşeyin en ucuzuna kalmışken. Benim anlatmak istediğim bu. Yeni evleneceklere tavsiye durumu varsa herşeyi çatır çatır yaptırın!

Ben herşeyi çatırçatır yaptırmadım, değil bohça, gelinliğimi bile kendi cebimden aldım. Taktıkları takıyı bile eşimle çektiğimiz krediyle aldık ellerine verdik bize takın diye. Adetmiş gelenekmiş kimse arayıp sormadı bile.

Ama inanabiliyor musun, harika bir evliliğim var. Ne acayip değil mi? Yani evet bana göre de bir terslik var şuan böyle olmaması gerekirdi. Çatır çatır birşey yaptırmadık sonuçta.

İsviçreli bilim adamları beni incelesin bence.

Benim bildiğim beraber alınır nişanda gelin evi götürür nişan bohçasını damat evide gelin evine verir ama enin sonunda gene hepsi geline kalıyor sonuçta düğünde evine alırsın

Ben böyle adetlere geleneksel şeylere karşıyım. Karşı taraf çok ister yapacaz der o ayrı gönlü olsun diye yapar. Ama aksi halde böyle boş uğraşlar istemem. Zaten düğünümüm de de iki taraftan da yardım almam. Bence takılmayın.

Teamüller gore:KK48: nisan bohcasi ya Nisan günü yada nisanın olduğu hafta getirilir düğüne yakın ve ya düğünden hemen sonra ra getirilen düğün bohcasidir. Ben teyzelerimiz düğün zamanlarından falan hep görür ozenirdim küçükken içimde kalmasın diye Nisan bohcasi yaptım ama düğün bohcasi yapmadım.

Bohça nedir ya ?
Annemle bu konuyu konuştuk geçende hiç gerek yok öyle şeylere dedi . Bosu boşuna iki taraf icinde masraf . Yok benim Teyzeme anneme kazak falan aliyorlar anlamsız yanı.

Back
X