Karnımız doymuyor diyorlar altlarında son model arabalar..

O zaman düzeltiyorum açız diyen kadar çok fazlada zengin var .. Ama sanırım diğer çoğunluk zengin olmasada durumu iyi çünkü 8 saat trafik yapacak kadar çok araba var ve hepsi pahalı
Ya ben de şunu anlamıyorum araba almak zenginlik göstergesi mi? Adam kredi çekmiştir almistir. İşi uzaktır mecburdur otobüse vereceği parayı benzine vererek günü kurtarmaya bakıyordur. Ama kirasını bile zar zor ödüyordur. Yani çoğumuz açlık sınırında maaşlar alıyoruz aslında. Ha tabi şimdi aylık 3500-4000 maaş alan orta sınıf oliyor az çok kendine bakıyor ama genç nüfusun işsizliği, özel sektördeki çalışma koşulları, son zamanlarda artan fiyatlar, hayat pahalılığı vs. herkesi etkiliyor. Kıytırık bir araba ile kimse zengin olmaz. Veya bı kafeye gidip iki çay içiyor diye "vaaaooov demek o kadar da fakir değiliz " denemez. O adamın bir sosyal aktivitesi var mı, senede bir iki yıl tatile gidiyor mu, düzgün sağlıklı gıdalar alabiliyor mu, düzgün kıyafetler giyebiliyor mu, kredi borcu var mı, ev kirasını odeyebiliyor mu aksatmadan, ay sonunu rahatça getirebiliyor mu gibi sorulara cevap almak lazım bir genelleme yapmak için. Ezici çoğunluk için bunların cevabı hayırdır.

Konu sahibi ben sizi anlıyorum. Çünkü pek çok şeyi ben de sorguluyorum. Ben yoksul, sen yoksul, o yoksul kim bu zenginler? Bir markete ,pazara çıkamaz hale geldik. Ama merak etmeyin daha kötü noktalara da geleceğiz. Ben bu şükretme meselesini anlamıyorum. Eyvallah hepimiz şu ana şükredelim de neden sadece yoksul kesim şükrediyor? Yukarıya değil aşağıya bak şükret. Böyle bir şeyi kabul etmiyorum, sınıfsal yapıya karşıyım. Bu dünya son derece adaletsiz ve sadece bir yaşam hakkımız varken neden düşük yaşam standartlarını baz alıyoruz? Ne yalan söyleyim çok şükür soğan, patates pahalı ama şu da giriyor evimize diyebileceğim ne bir meyve ne bir sebze kaldı. Et, süt hak getire. Ha alana afiyet, şifa olsun...

Bir de şunu ekliyim 40binlik araba lüks değil araba piyasasından az cok haberiniz varsa.. ben yakinen takip ediyorum.
Gelirinizi bilemem de, çalısmiyormussunuz oyle anladım tek maaşla bu sartlarda oturup evim yok diyip milletin şusu var busu var diye dusunmek saçma geldi.. çalışmaya baslayabilirsiniz mesela.

Araba varsa zengindir demk istemedim bizdede 8 tane Araba var ama zengin değiliz Araba alıp satıyoruz borç çektik herkes zengin sanıyo ama evimiz bile yok.
O anlmda demedim genelde hep 100 bin 200 bin e bile Araba var . Off gerçkten yoruldum anlatmaya çlışmktan

Bi yıldır iş arıyorum bulamıyorum

Aslında cidden kimsenin hiçbir şeye durumu yok ama önceliği değiştirip diğer tarafları eksik bırakıyorlar mesela araba alan insan birikim yapip o arabayı almak icin gezmesinden kısıyordur ki şu an 40 bine normal bineceginiz bir araba yok luks dediginiz araba modelleri 80 binden aşağı değil biz garibanların bineceği araba da olmuş en az 50-60 bin, tatile giden insan ihtiyaçlarını minimum seviyeye indirip uzerine fazla kıyafet almıyordur gibi gibi... Herkes bir yerden kısıp diğer tarafa aktararak bir şekilde yaşamını sürdürmeye çalışıyor.
Ama villası olan adama bir şey diyemeyeceğim o babadan zengindir

Vallahi villam veya yazlığım yok..
Bu sene en az 3000 verip otelde tatil yapmaya gözüm yok. Borcumuz olmasa belki..
Ayrıca arabamız 40bin değil en fazla 10 bin. Bizi işe getirip götürüyor..

Aklandım mı hakim bey?

Şaka şaka. Ben de bazen soruyorum bu soruyu eşime falan. Mesela bir Bebek, Tarabya tarafında yürüyelim diye gidiyoruz. Bizim girmeye cesaret edemeyeceğimiz mekanların önünde kuyruk. Arabalar desen o biçim..
Biz nerede yanlış yapıyoruz diyorum eşime. Ama belki de yanlışı onlar yapıyordur he?
Dünya malı dünyada kalır boşveeer..

Ama kalabalıktan bezip eve döndüğümüz çok olmuştur..

Konunun ana fikri tam olarak ne ben de onu anlayamadım. Yani aslında herkesin durumu iyi de yalan mı söylüyorlar. Ben neden o son model arabaları göremiyorum başkentte yaşamama rağmen. Millet ,30 bin liraya araba aliyor benzin koyamıyor. Siz de madem bu kadar açız niye herkesin altında araba var diyorsunuz. Sonra da yok be. Öyle demedim böyle dedim. Neyse

Neden konu bırakılıp benim tüm sözlerime baskı yapılıyo anlamadım sonunda beni anlayn çıktı sağol

Bu arada o en az 40 bin dediğin araçların çoğu şirket arabası artık
Filo çok ilerledi son yıllarda. Çoğu firma kiralıyor veya toplu alıp vergiden düşüyor.

Çalıştığım firmadan biliyorum. Akşama kadar ofiste oturan adama araba veriyorlar. Dışarıda işi olsa da çıksa neyse..

Param yok diyen kişi kimse ona bakmalısınız belkide.
Kime sorsanız hayat pahalılığından yakınıyor bu bir gerçek zira bu gayet haklı bir yakınma. Durumumuz iyi ama bende rahatsızım herşeyin ateş pahası olmasından. Bu bir kıstas olamaz.
Tatil konusuna gelince uzun zamandır son dakika rezervasyon yaptırmıyorum. Erken rezervasyonla gayet kaliteli,güzel otellerde uygun fiyatlı tatil yapabiliyorum,sezon fiyatıyla kıyaslayarak söylüyorum bunuda,yanlış anlasılmasın zira herkesin uygun fiyatlı tatil anlayışı bütçesi dahilinde meblağlardır doğal olarak.
40 bin liralik araba mevzusuna gelince bildiğim kadarıyla o fiyata 0km araç yok,haliyle pahalı olduğunu düşünmüyorum sonuçta mevzu güvenlik ve az masrafım olsun olunca herkes alabileceği arabanin en iyisini almak derdinde doğal olarak.

Arabam 10 yaşında 45 bine aldım Daha aşşağısına da düzgün binilecek bir araba Yok. Zengin değiliz Yani bir de düzgün bi arabaya binmek için bi 60 bininiz olacak en az. Anlatmaya çalıştığım araba zenginlik göstergesi değil.

Biz de tatil planı yaptık ama sizin gibi otellere değil daha küçük ve temiz misafirhanelere baktık hep öyle gidiyoruz. Sizin beklentileriniz yüksek. Yemek te bi şekilde hallediliyor.

Pahalılık konusunda haklısınız pazar market çok pahalandı bi karı koca çalışıyoruz ama yine de çocuk olursa yetebilir miyiz korkuyoruz. Mutfak giderlerine bAkarsak aldığımız şeyler aynı ama fiyatlar uçmuş.

İnsanlarda alım gücü Yok kredi imkanı çoğaldı sadece.
Ayrıca herkesin kendisine göre harcama yaptığı alanlar var. Mesela eşim kitap ve kırtasiye malzemesine çok harcama yapar. Ben de bi lüksü o diye engellemiyorum sonuçta evine eşine bağlı. Ya da bnm de kendime göre harcama yaptığım bir alan var eşimde bana karışmaz. Ama zengin değiliz kendimize anca yetiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…