- 16 Haziran 2016
- 5.966
- 37.617
- 498
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Ya ben de şunu anlamıyorum araba almak zenginlik göstergesi mi? Adam kredi çekmiştir almistir. İşi uzaktır mecburdur otobüse vereceği parayı benzine vererek günü kurtarmaya bakıyordur. Ama kirasını bile zar zor ödüyordur. Yani çoğumuz açlık sınırında maaşlar alıyoruz aslında. Ha tabi şimdi aylık 3500-4000 maaş alan orta sınıf oliyor az çok kendine bakıyor ama genç nüfusun işsizliği, özel sektördeki çalışma koşulları, son zamanlarda artan fiyatlar, hayat pahalılığı vs. herkesi etkiliyor. Kıytırık bir araba ile kimse zengin olmaz. Veya bı kafeye gidip iki çay içiyor diye "vaaaooov demek o kadar da fakir değiliz " denemez. O adamın bir sosyal aktivitesi var mı, senede bir iki yıl tatile gidiyor mu, düzgün sağlıklı gıdalar alabiliyor mu, düzgün kıyafetler giyebiliyor mu, kredi borcu var mı, ev kirasını odeyebiliyor mu aksatmadan, ay sonunu rahatça getirebiliyor mu gibi sorulara cevap almak lazım bir genelleme yapmak için. Ezici çoğunluk için bunların cevabı hayırdır.O zaman düzeltiyorum açız diyen kadar çok fazlada zengin var .. Ama sanırım diğer çoğunluk zengin olmasada durumu iyi çünkü 8 saat trafik yapacak kadar çok araba var ve hepsi pahalı
Ya ben de şunu anlamıyorum araba almak zenginlik göstergesi mi? Adam kredi çekmiştir almistir. İşi uzaktır mecburdur otobüse vereceği parayı benzine vererek günü kurtarmaya bakıyordur. Ama kirasını bile zar zor ödüyordur. Yani çoğumuz açlık sınırında maaşlar alıyoruz aslında. Ha tabi şimdi aylık 3500-4000 maaş alan orta sınıf oliyor az çok kendine bakıyor ama genç nüfusun işsizliği, özel sektördeki çalışma koşulları, son zamanlarda artan fiyatlar, hayat pahalılığı vs. herkesi etkiliyor. Kıytırık bir araba ile kimse zengin olmaz. Veya bı kafeye gidip iki çay içiyor diye "vaaaooov demek o kadar da fakir değiliz " denemez. O adamın bir sosyal aktivitesi var mı, senede bir iki yıl tatile gidiyor mu, düzgün sağlıklı gıdalar alabiliyor mu, düzgün kıyafetler giyebiliyor mu, kredi borcu var mı, ev kirasını odeyebiliyor mu aksatmadan, ay sonunu rahatça getirebiliyor mu gibi sorulara cevap almak lazım bir genelleme yapmak için. Ezici çoğunluk için bunların cevabı hayırdır.
Bir de şunu ekliyim 40binlik araba lüks değil araba piyasasından az cok haberiniz varsa.. ben yakinen takip ediyorum.
Gelirinizi bilemem de, çalısmiyormussunuz oyle anladım tek maaşla bu sartlarda oturup evim yok diyip milletin şusu var busu var diye dusunmek saçma geldi.. çalışmaya baslayabilirsiniz mesela.
Konunun ana fikri tam olarak ne ben de onu anlayamadım. Yani aslında herkesin durumu iyi de yalan mı söylüyorlar. Ben neden o son model arabaları göremiyorum başkentte yaşamama rağmen. Millet ,30 bin liraya araba aliyor benzin koyamıyor. Siz de madem bu kadar açız niye herkesin altında araba var diyorsunuz. Sonra da yok be. Öyle demedim böyle dedim. NeyseAraba varsa zengindir demk istemedim bizdede 8 tane Araba var ama zengin değiliz Araba alıp satıyoruz borç çektik herkes zengin sanıyo ama evimiz bile yok.
O anlmda demedim genelde hep 100 bin 200 bin e bile Araba var . Off gerçkten yoruldum anlatmaya çlışmktan
Vallahi villam veya yazlığım yok..
Bu sene en az 3000 verip otelde tatil yapmaya gözüm yok. Borcumuz olmasa belki..
Ayrıca arabamız 40bin değil en fazla 10 bin. Bizi işe getirip götürüyor..
Aklandım mı hakim bey?
Şaka şaka. Ben de bazen soruyorum bu soruyu eşime falan. Mesela bir Bebek, Tarabya tarafında yürüyelim diye gidiyoruz. Bizim girmeye cesaret edemeyeceğimiz mekanların önünde kuyruk. Arabalar desen o biçim..
Biz nerede yanlış yapıyoruz diyorum eşime. Ama belki de yanlışı onlar yapıyordur he?
Dünya malı dünyada kalır boşveeer..
Ama kalabalıktan bezip eve döndüğümüz çok olmuştur..
Bence szin csnınız sıkılmış nerede patlasam diyosunuzHerkesin denize sıfır trilyonluk villaları mı varsizin baktığınız yerde bir sıkıntı var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?