Neddn gidesiniz? Sorun yaşayan kendiai defolup gitsin. İşe gittiğinde kilitleyin kapıyı veya kilidi falan değiştirtin giremesin ewe. Özür dilemeyin alttan almahın. Adama neden sen sinirlendin işte sen başlattın va diye girizgah düzüyprsunuz? O bilmiyo sanki ne halt yediğini.. Şamaroğlanı yapmış sizi. Yüzüne bile bakmam. Eve de almam. Boşanıraa da boşansın. Herkeain bi insanlık onuru gururu var. Veterire gitseymiş annen ne demek. Sinirle söyledi hep söyler diye bi şey yok. O zaman sinirle adam öldürelim sinirle yaptım diyelim huyum bu diyelim.. Kendinizi kandırmayın.
Kararınız nedir?
Ailenize neden hala anlatmadınız?
Şu yazı sizi ve eşinizi tarif ediyor bence.psikologa gittim daha once, gecen sene bi kac ay terapi gordum. o zaman kadin hep benim degerli olduguma inanmami istedi, calismalar yaptirdi.. o esnada esim cok bikbik etti ve hala arada eder, o kadin zengin oldu ev aldi diye.
abartiyo tabi yine. yeterki kendim icin bisey yapmayayim. hem beni suclar sende ruh hastaligi var takintilisin diye hemde terapi gormek istedigimde destek olmadi aksine birakmami falan soyledi bi suru lafini etti.
Son durum nedir ?
Merak ettim sizi
Telefonda anlatın rahatlayın, destek alın şimdiden.anlaticam yuzyuze diyorum ya. yarin gorusucem.
Umarım dişe dokunur bir adım atmışsınızdır diye son sayfalara baktım ama bir hareket yokmuş.
Bu adam sizin özgüveninizi, özsaygınızı yerle bir etmiş..
İnşallah eşiniz şehirdışına çıkınca kapının kilidini değiştirip boşanma davası açabilirsiniz..
Ve lütfen asla bu adamdan çocuk yapmayın ve psikolojik destek alın.
Hani siz aldatmadı diyorsunuz ya narsistlerin belirgin özelliği; aldatmaktır diyor.son durum evdeyim, o cikti gormedik birbirimizi.
dun gecen beri sol kasigimda bir agri var, strestenmi oldu bilmiyorum.
annemle yarin gorusucem o gitmis olur hem. biraz konusup paylasicam akil alicam. eminim oda ayni seyi soylicektir.
Ay bi de marifetmiş gibi anlatıyorsunuz.
Aferin aynen böyle devam bu dünyaya elin saygısız adamına kole olmaya geldiniz çünkü.
Anlamıyorum 7 milyar insan içinden dünyada tek erkek bu mu bulunmaz hint kumaşı falan mı bu adamları dayanilmaz kılan nedir?
Çok değil azcik gururunuz olsun böyle biriyle yaşayacağıma ömür boyu yalnız kalırım daha iyi.
Hani siz sabah sarılarak uyandık diyorsunuz ya o işin gecesi de vardır da ondan anlık sevmiştir sizi sosyopat. Size duyduğu şey sevgi değil.
Sizinki de değil. Bağımlılık bu..
Sizin karakterinizi yıkmış üstüne kayıp bir karakter yaratıyor. Ve başarılı olmasına da çok az kalmış. Köprüden önce son çıkıştasınız. Bir de çocuk olursa o girdaptan asla çıkamazsınız.
Size sevgiye dair şöyle bir örnek vereyim. Eşimle 5 yıldır çeşitli nedenlerle kavga ettik. Küs yattık, hiç konuşmadan, birbirimizin yüzüne bakmadan evden çıktık. Ama sabah işlerimize gidince bana mesaj yazar "kahvaltı ettin mi?" diye..
Siz o sarılmaları sevgi sanmayın. O ancak avını yemeden önce seven yabani bir hayvan davranışı..
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Geçmiş olsun öncelikle...
O kadar sinirlendim ki. Lütfen siz onun telefonlarını falan engelleyin önce. Eşyalarınızı da alın çıkın kaybedin izinizi. Ulaşamasın size. Tutun kendinizi. On onbeş gün yokolun ortadan.
Sizden o kadar emin ki istediği hakareti edip sizi aynı yerde bulacağını düşünüyor. Bir de şimdiden sizi engellemeyi falan planlıyor. Arayacağınızdan yalvaracağınızdam çok emin. Siz uzatmamak, onun bu edepsizlikleri yüzünden şımarıkça davranışları yüzünden yuvanızı kaybetmemek için uğraştıkça o iyice pisleşmiş. Artık zıvanadan çıkmış resmen. İyice bir haddini bildirin. Deli deliyi görünce sopasını saklarmış. O size bağırıyorsa siz daha çok bağırın. Hakaret ediyorsa cevabını verin, siz sustukça büyümüş işler. Daha ilk hakaretinde haddini bil diyecektiniz. Size o lafları söyleyemeyeceğini anlayacaktı. Maaşınızı falan vermişsiniz zamanında ama unutmuş bunları beyefendi. Sizin o evde ne aradığınıza gelmiş konu. Çatır çatır desenize “maaşımı verirken iyiydi bu evde benim de emeğim var ne bu terbiyesizlik haddini bil” diye!
Eğer barışırsanız da lütfen işe girin. Paranızı da ayrı olarak biriktirin. Bu adama asla güven olmaz hep diken üstünde olacaksınız çünkü.
Bir yorumunuzda böyle evlilik olur mu demişsiniz. Böyle ne evlilik ne sevgililik ne de arkadaşlık olur. Size iyi zamanlardaki davranışları sizin alttan almanızı sağlıyor. O da bunu eziklik olarak yorumluyor. Sizin iyi niyetli yapıcı bakış açınızı görüp takdir etmiyor. Şöyle düşünün o sabah size sarılarak uyandığını düşünüp ben bu lafı etmeyeyim incitirim diye düşünmüyorsa siz de artık o anların hatırına alttan alıp kendinizi ezdirmeyin.
Güzel arkadaşım eşiniz sizi psikolojik şiddet uygulaya uygulaya sindirmiş sizde zamanla bu durumu normalleştirmişsiniz ama ortada büyük bir sorun var eşiniz normal değil bu sözler yenilir yutulur cinsten gibi değil çocuğunuz yok madem çekmeyin bu adamı ilerde sinir hastası olursunuz kendinize yazık etmeyin. Onunla birlikte yetiştireceğiniz çocuğa da yazık o çocuğa şiddet korkudan başka ne verebilirsiniz böyle bir adamla kendinize çile çektir metin. Allah yardımcınız olsun.
N nilayblt yazdıklarınızın çoğunu okudum son yazdıklarınız hariç, yapmanız gereken şey darp raporu almak ve uzaklaştırma emri çıkarmak. Çağırın ailenizi yanınıza, siz onun eşyalarını onun ailesine saygınızdan çöp poşetine doldurup kapının önüne atamıyorsunuz madem o sizin ailenize saygıdan kapasın çenesini toplasın pılını pırtını gitsin. Böyle bir evliliğe devam etmek zorunda değilsiniz çay açık oldu diye bunu yapan adam eskaza et yemeğini yaksanız dünya kadar masraf ettin mahvettin diye delik deşik edebilir sizi, can güvenliğiniz yok. Buradan boşanma avukatlarıyla da görüşebilirsiniz dilekçe yazmak için imkanınız varsa kendiniz de tutabilirsiniz veya kadın dernekleri aracılığıyla da bir avulat bulabilirsiniz, ilk işiniz hukuki bir yol çizmek olsun. Madem derdi boşanmak siz açın davayı, psikolojik ve fiziksel şiddet var, uzaklaştırma emrini çok kolay çıkartırsınız yanınıza yanaşamaz. Bu sürede evden çıkmak zorunda değilsiniz, o ev onun olduğu kadar sizin de hakkınız. Bu arada tavsiyem bir an önce iş bulmaya çalışmanız.
Ayrıca boşanarak 5 yılınıza kıymış olmazsınız, geri kalan yıllarınızı kurtarmış olursunuz. Çünkü bu adamın yanında geri kalan yıllarınız onun bir damar atmasına bakar, canınızın güvenliği yok. Seviyorum boşanamam diyorsanız da çocuk yapmayın, bir çocuğun hayatını mahvetmeye hakkınız yok. Yaşınız daha genç, birni bulup aşık olabilirsiniz çocuk sahibi olabilirsiniz yine. Ama bu insan müsveddesinden ne kadar çabuk kurtulursanız o kadar iyi.
yok mu çevrenizde dertleşebileceğiniz arkadaş,dost?gerçekten zor bir dönem.burdaki yargılamalara da çok takılmayın insan yaşamadan bilemezpsikolojik olarak nasil kaldirabilecegimi bilmiyorum. herseyide cok icime attim, ailem cok detay bilmiyor.. tek basima kurtarmaya cozmeye calistim. bosa gecen bir zaman.
Hani siz aldatmadı diyorsunuz ya narsistlerin belirgin özelliği; aldatmaktır diyor.
Zeki oldukları için delil bırakmazlar diyor.
Siz hala seviyorum diye avunun yalanlarla.
Arkadaşların yazdığı ve sizin cevapladığınız gibi, sizi sürekli yetersiz hissettirmesi, kadınlara eşya kadar kıymet vermeyen anlayışı, üzerinizde kurduğu baskı ve korku; sizin doğru düşünmenize engel oluyordu.bu yazi benim yasadiklarima benziyor cogu kismiyla, belkide vardir bilmiyorum sadece oyle bi supheye dusmedim daha once..
bu ne genişlik acaba? nasıl bu kadar rahat istediği herşeyi söyleyebiliyor? ne zaman bu hale geldiniz siz, yoksa en başından durum bu muydu? benim bunları affetmem çok mümkün değil.Esimle gelgitli bi iliskimiz var, kavga aninda cok cirkin konusur beni asagilar, hakaret ve kufur eder. Bugun guzelce kahvaltimizi yaptik , cay demleyecekken bu cay niye acik dedi agzini kapatmamissin diye burdan olay yaratti ve allahin aptali igrenc parmaklarinla ittirmissin cayi bantlayacagina falan dedi, biliyorum cok sacma bir konu. bana ettigi cirkin sozlere ben karsilik veremiyorum , o yuzden ittirdim susmasi icin, bana bir daha dokunursan doverim seni dedi. bende duzgun konusmasini soyledim. konusmaya devam etti seni gordugum gune lanet olsun evlenmez olaydim diye, ve cahil mal gerizekali gibi hakaretler etti ve ben tekrar kolunu ittirdim susmasi icin, bu sefer benim yuzumu tuttu ve ustume geldi koluma vurdu. ve kalkip cehennem ol git bu evden esyalarini topla cik git bosanicaz dedi.
Ben ustune baya bi konustum, kavga aninda bu yaptiginin yanlis oldugunu, ve olayi onun baslattigini ustume gelip canimida yaktigini soyledim. yuzde 90 dinlemedi soylediklerimi, arada sadece sus basim agridi dedi bosanicaz dedi.
cocugumuz yok, sozde cocuk yapmayida dusunuyoruz, ama gelinen nokta bu. esim sali gunu is icin baska sehire gidicek 4 gunlugune, banada ben gidince toplan gitmis ol ben geldigimde evde olma falan dedi. daha oncede yaptigi seyler, bir kere ayrida kaldik bosanmanin ucundan donduk. simdi ne yapmaliyim sizce..
ettigi cok agir laflar var, ornegin annen seni dogurdugunda veterinere gitmeliymis kuduz kopek dedi. 5 paralik bir karim var ne gunah islemisim acaba dedi. seninle uyandigim her gune lanet olsun dedi.
ama bu arada sabah sarilarak uyanmistik. boyle bir durum iste.. siz olsaniz ne yaparsiniz? tesekkurler
Arkadaşların yazdığı ve sizin cevapladığınız gibi, sizi sürekli yetersiz hissettirmesi, kadınlara eşya kadar kıymet vermeyen anlayışı, üzerinizde kurduğu baskı ve korku; sizin doğru düşünmenize engel oluyordu.
Sürekli kendinizi sorgular haldeydiniz, yapmadığınız yanlışları arıyordunuz.
Eşiniz ise sizin üzerinizde kurduğu tahakkümün zaferiyle yeni avlar peşinde geziyordu muhtemelen. Çünkü eşiniz kendisini size karşı sorumlu hissetmediği için sadakat derdi olduğunu sanmıyorum.
Zaten hasta bir kafa yapısına sahip, her davranışı sorunluyken, evlilikte sadakati umursayacak zihne de sahip değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?