Kavga ettik esim evden kovdu .. napicam?

Sıkıntı var ama kabul etmiyo aile yapısı çok kötü. Sürekli dayak yiyerek büyümüş bazen öyle bi ailede büyüyüp de normal olmasını beklememek gerek diyorum ama sonra benim suçum neki neden acısını benden cikartiyo bu ömür boyu mu böyle sürecek diyorum. Hayır normal şekilde ikaz etse bişey yokta sürekli çocuk azarlarcasina konuşunca bende anne oldum bende bir bireyim sürekli onun kontrolünde yaşayacak çocuk değilim diyorum.

sinirle soyluyo heralde diyorum.. bi bahanem oluyo affetmeye, terketmek cok zor geliyo cok sebebim olmasina ragmen.
yine dayanamayıp yazıyorum;o hakaretleri ona aynen iade etseniz yani kişiliğinizi ortaya koysanız ne kaybederdiniz?size zarar mı vermesinden korktunuz?peki bu şekilde gururunuz,kadınlık onurunuz ayaklar altına alınıyor

Amin,ben hep böyle dua ediyorum zaten.Bilemiyoruz çünkü hayat bu ne zaman neyle karşılaşırız.Tümden insanlara bir dönem olumsuz bakıp hayata kapattım kendimi ama o da insanı kötü etkiliyor,her insan bir değil çünkü.Hayırlısı diyorum ben o yüzden.Hakkımızda hayırlısını nasip etsin Rabbim inşallah

Canım bazen erkekler kadın onu bırakıp gitsin diye elinden geleni ardına koymazlar. Sizin durumunuzda bana öyle geldi. Evet her evde tartışma olabilir ama çay açık diye boşanma konusuna varan bir tartışma ancak huzursuzluk için bahane olabilir. Bence de kendini düşün en doğrusunu yine sen bilirsin elbet.

hakaretle karsilik vermemdenmi bahsediyosunuz? eger oyleyse yapamiyorum gucsuz kaliyorum o anda. siniyorum yani.
bana zarar vermesinden korkmuyorum.
o anda baska secenegim yokmus gibi kalakaliyorum iste en fazla yaptigim kendimi sakinlestirmeye calisip odaya falan gitmek, sonra geri gelip yanina konusmak kabul etmek istemiorum cunku soylediklerini ve kavga devam ediyo ta ki ben yenilene kadar- buda aglamam, neden bosanmaktan bahsediyosun diye ona yanasmam.

birikimmis oyle diyo, caydan mi oldu saniyosun sence birikim degilmi diye cikisti . kendinde bir sorumluluk veya sucluluk kesinlikle hissetmiyo. tamamen benim yuzumden oldugunu ona nefes aldirmadigimi ve degismezsem iliskimizin birbirimize katlanmaktan oteye gecmeyecegini soyledi. hersey bana bagliymis. en ben naptim diyincede bin kere konustuk ayni seyleri yeter der, ondan demedim. cok boguyosun ustume geliyosun falan falan. e ama bu son yasanan olaylarda hic ustune gelmedimki. bence yani.. ki burdaki hemen hemen herkes haklisin bosan haketmiyosun bu ne boyle dedi.

Ne yaptınız N nilayblt gittiniz mi psikoloğa

evet gittim dun.
esimde cok narsistik davranislar oldugunu soyledi ve kendisi istemeden terapi almayacagini ve degismesi icin ancak istekli olmasi gerektigini soyledi, ve bu tepkilerinin cok orantisiz oldugunu ve artik benimle degil kendiyle olan bi sorunu yuzunden yasandigini soyledi.
benim icinde gelisme gordugunu (aramiyorum cok fazla ilgi beklemiyorum)soyledi. kendi kendimi uzdugumu anlayacagim bazi calismalar yaptirdi. bende itiraf ettim o anlarda zaten. ben muhtacim esimin sevgisine, bana cok iyi bakamasa bile birinin bana bakmasina bi dayanagim olmasina muhtacim, yalniz basima eksik olurum. sorun bu , buda bagimlilik gibi birseye giriyomus. bunu cozmek icin calisicaz iste. cozersek sanirim kurtulurum

Senin adına sevindim hiçbirşey senden önemli değil bunu sakın unutma canım...
Ne desem bilemedim cuma vakti rabbim eşine ahlâk ve kalbine merhamet versin InşAllah....
Boşan diyemem ama kendini asla ezik hissetme ve ezdirme....
Sende laflarınla onu ez ve incit ama tartışmadan lafını yapıştır geri çekil o düşünsün dursun....

Anne babanız kötü insanlar mı?
Sizi sevmiyorlar mı?
Neden eşinize mecbur hissediyorsunuz?

Allah korusun, eşiniz vefat etse ne yapacaksınız?

Anne babanız kötü insanlar mı?
Sizi sevmiyorlar mı?
Neden eşinize mecbur hissediyorsunuz?

Allah korusun, eşiniz vefat etse ne yapacaksınız?

iyi insanlar, seviyorlar ve destek olurlar bu sureyi atlatmam icin.

kendimi cok suclu hissediyorum esimi birakmak konusunda, yani nasi birakir giderim, ya hakliysa ya ben sucluysam, ya duzelicekse iliskimiz ben degisince, ya umit varsa vs. psikolojimin ne kadar kotu oldugunuda gosteriyo bu aslinda dimi. cok baski altindayim ve artik bana yukledigi sucluluktan kendimi kaldiramiyorum.

Sorunun ne olduğunu biliyorsunuz
Çözersiniz Eminim ..
Size tavsiyem geçici düzelme anlarına inanmayın
Kalıcı çözüm ancak uzun bir terapi olabilir eşiniz için ..

Ay yemin ederim içim bayıldı. Neden bunu yapıyorsun kendine.

..ya suçluysam diyorsun..
Hangi suç sana kuduz köpek denmesini haklı kılabilir, ya da beş para etmezsin denmesini..?
O kadar sindirmiş ki seni, ne diyeyim Allah yardımcın olsun.

Bakın aile, eş, psikolog bir yere kadar size yardımcı olabilir.
Sizin ne istediğiniz önemli.
Eşinizi, ailenizi herkesi boşverin.
Siz ne istiyorsunuz?
Hakaret ve şiddetin olmadığı, gerçekten sevildiğiniz, değerli olduğunuz, Nilay olarak kabul edildiğiniz huzurlu bir hayat mı istiyorsunuz?

Yoksa sürekli aşağılandığınız, sadece yatakta iyi davranılan, hakaret va küfürle ezilen, sürekli değişmesi telkin edilen, sevilmeyen, saygı duyulmayan bir Nilay olarak huzursuzluk ve şiddet içeren bir hayat mı?

Sürekli kendinize telkinlerde bulunun. Bu hayata, bu eşe layık olmadığınızı tekrarlayın. Eşinizin hasta olduğunu, sizin hiçbir hatanız olmadığını kabullenin.

yaşamak için bir psikopata değil,Allah ın verdiği nefese muhtacız.Bu arada siz bu hakaretleri sineye çektiğiniz müddetçe eşiniz olacak psikopat değil,normal hiç bir insan saygı duymaz size

cok dogru. kurtulmayi cok istiyorum kendim icin dogru olanin bu oldugunu biliyorum, ama bunu yapicak gucum o kadar azki. destegim cok Allahtan ailem herkes yanimda.
bi anlik askim canim demelerine kanip umit beslemek istemiyorum artik. bu insanin degil beni kimseyi sevebileceginide sanmiyorum... bir zamanlar severek secip evlendigim kisinin bu kisiye donusmesi- veya zaten en basindan boyle olmasi- beni en cok uzen. ve umit beslememe neden olan sey.
goremedim bu gercegi. neredeyse 4.5 senedir kendimi degistirip duzeltmeye calisyorum, ne yapsam elimde kaliyo degisen seyleri gormedigi gibi hep daha fazla degismemi talep ediyo.
en sonki kavgada bile yazdigimda hic bi sucluluk duymadi pisman olmadi ozuru falan gectim yine beni sucladi , e bunlar birikim sen degismezsen bende degismem dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…