Kavga ettik (verdiğimiz tepkiler)

"seni eşin her halinle sevmiş" demiş kadın.

Size haksızsınız diyenler bu cümleyi görmüyor mu acaba? Kadın resmen size çirkin dememiş mi? Ben mi yanlış anladım. Ben daha ağır bir tepki verirdim, ben fazla mı agresifim ya

Bir davete, yemeğe vs. katıldığınızda ortama uymak zorundasınız. Gerektiğinde birşeyler sipariş etmek de buna dahil. İstemeden gelseniz dahi 5 yaşında çocuk gibi somurtup, yemeyeceğim istemiyorum diye mızırdanarak masanın keyfini bozamazsınız yetişkin bir kadın olarak. İlk oturduğunuzda çay, kahve vs. Birşeyler sipariş etseydiniz önünüze bütün bu saçma diyaloglar yaşanmamış olurdu.

Eşinizin sizi istemediğiniz bir ortama götürmek için zorlamasını doğru bulmadım.Sizinde kabul edip orada bir kahve dahi istemeden somurtmanızı doğru bulmadım.Lakin diğer kadın hakkında sinirlenmenizi ve rencide olmuş hissetmenizi anlayabiliyorum.

Erkeklerin, erkek egolarının incineceği herhangi bir şey söylenmesi toplum içinde çok çirkin karşılanır ve affedilemez derecede korkunç bulunur.Erkek adama öyle dersen diye başlayan cümleler kurulur.Heleki karısının yanında bu tarz şeyler söylenmemesi önemsenir. Erkekler birbirlerine karşı itinalı davranmaya çalışırlar.Bu aslında sosyal evrim sürecinin bir sonucudur.

Lakin kadınlar için aynı özenin gösterildiğini ben hiç görmedim.Bu evrimsel rekabeti kadınlar özellikle diğer kadının partneri yanında yapıp onu rencide etme yolunu seçiyorlar.Eşinizin yanında size yöneltilmiş, çirkin, kilolu, istenmeyen imaları daha rencide edici olabiliyor.Kadınlarında bir onuru olduğunu ve böyle bir durumda gerçekten çok incindiklerini biliyorum.Onur erkek cinsiyetine ait bir olgu değil, ama bu kadınların birbirine çok sık yaptığı bir rekabet yolu olduğundan hemcinsler arasında bile ayıplanmayan bir olay anlaşılan.

Keşke eşiniz ısrar etmemiş, siz gitmemiş ve bunlar yaşanmamış olsaydı ama olan olmuş yaşanmış artık.Bir daha istemediğiniz bir ortama sokmaya çalışmaz belki eşiniz de sizde karlı çıkmış olursunuz.

not olarak, soktum dediğiniz cümleyi bende anlayamadım ama sanırım kadın benim gibi esmer ve sizde ona o minvalde bir şey söylemek istediniz.

Madem gitmek istemiyordunuz gitmeseydiniz. Evde tartışıp ikna olduktan sonra gitmişseniz hanım hanım oturmanız gerekirdi.

Gittiğinizde de surat yaptığınıza eminim. Zaten o kişileri sevmiyormuşsunuz, tavrınızdan hislerinizi de zorla gittiğinizi de anlamışlardır.
Tripli tripli bir şey sipariş etmemişsiniz, sonuç olarak lafı yemişsiniz. Verdiğiniz cevap çok çocukça olmuş.

Eşinizin yerinde olsam büyük olay çıkarırdım, bir daha da sizinle bir yere gitmezdim.
Adam "artık yapma şunu" demiş. Hep aynı şeyi yapıyorsunuz demek ki. Ve hâlâ "haksız olduğumu düşünmüyorum" diyorsunuz.
Böyle devam ederseniz ileride "eşim haftanın 3 günü arkadaşlarıyla takılıyor, benimle bir yere gitmiyor" diye konu açarsınız.

Bir şey içmek istememenizin nedeni neydi ki?Nezaketen bir su içebilirdiniz. Bence eşinin arkadaşları sizin tavrınızı başta farketmiş. o yüzden on kadın da o lafı söylemiş size. Bir ortama istemeden eşinizin hatrı için gittiniz diyelim , çocuk gibi “ben bir şey istemem” diye tutturmuşsunuz.Çok rahatsız edici bir durum, hem kendinizi küçük düşürmüşsünüz hem de eşinizi.

Bende gergin insanın üstüne gidilmesine anlam veremiyorum. Belliki ortamdan hoşnut değilsiniz. Sipariş bile vermemişsiniz. Israr etmeye ne gerek var. Üç yaşında mısınız ki siz, hanım efendi sizi sipariş vermeye ikna etmeye çalışıyor hem de gayet densizce.
Peki tamam deyip geçselerdi belki siz bir müddet sonra sipariş verecektiniz. Hatta ortama alışıp muhabbetten keyif alacaktınız.

Onlar ısrar etmekle, siz de inat etmekle yanlış yapmışsınız. Zaten zoraki girilen bir ortam... Öncesinde eşinizle de tartışmışsınız. İnsan istemeden patlayabiliyor böyle. Olmuşla ölmüşe çare yok. Mesele tekrarı olmasın.

Eşinize acıdım...

Kadın olsun erkek olsun, evlilikte en çok önemsenen şey eşi rezil etmemektir... Evde ne yaparsanız yapın ama dışarda hoş değil....

İnsanlara kendinizi beli etmişsiniz.

Siz hatayı altı üstü bir bardak çayı sipariş etmeyerek yapmışsınız, bir de eşinizden sürekli özür dileyerek.
Kadının yaptığı edepsizlik, alttan alttan giydirmiş size resmen, cevap vermekle çok iyi yapmışsınız.
Ama böyle deliler gibi özğr dilediğiniz için eşiniz kadının yaptığı terbiyesizliği asla görmeyecek, sizi haksız bulmaya devam edecek.

O zaman eşimin de o ortama gitmesini istemezdim

Tam da aklımdan geçenleri aktarmışsınız.

Ek olarak eşli gidelen bir yere, eşimi ben tek başına göndermezdim. Aynı şey benim için de geçerli. Eşli toplanılıyor, bir yemeğe vs gidiliyor ve eşim gelmiyorsa gitmem çok saçma olur. Yani adama sen git, ben gelmek istemiyorum demeniz anlamsız.

Hayatımda birçok kez sevmediğim demeyeyim, herkesi insan olarak seviyorum ama haz etmediğim birçok insan ile bir araya gelmek durumunda kaldım. Kimi mecburi, kimi gönül hatır sebebiyle. Oturdum çayımı da içtim, şen şakrak sohbette ettim. Bir ortama istemeden de girsem, sopa yutmuş gibi oturup, surat asmam. Eşiniz de bence esas olarak buna bozuldu.

Dedikoducu tipler, sevmiyorum diyorsunuz tamam da sizde burada kadının, "öyle biri, böyle biri," diye dedikodusunu yapıyorsunuz. Ben de dedikoduyu sevmem ama yapmadım, asla yapmam dersem çarpılırım herhalde. İnsanların en nefret ettiği şey yalandır ama herkes hayatında yalana bir şekilde başvurmuştur. Bu da öyle bir şey.

Cevap vermeniz iyi olmuş , herkes haddini bilsin.

Bana göre yanlış olan ; giderken kavga etmeniz , dönerken devam etmeniz. Aldırmaz görünüp neşeli davranabilirsiniz.

Ikinci yanlisiniz ise fazla alttan alıyorsunuz eşinize karşı.

Ben size hak verdim insan sevmedigi ortamda bulunmamali helede boyle üstünüze oynaniyorsa.Burda esiniz suçlu arkadaslariyla gorusmek istiyorsa yalniz görüşsün.Eşli onlar kendi aralarinda gorussun.Ben esimi asla huzursuz oldugu sevilmedigi bir ortama goturmezdim ama erkekler bencil

Sizin yaptığınız düpe düz çirkeflik.
Eşinizin arkasından kim bilir neler demişlerdir.

Eşiniz haklı .Hatır için çiğ tavuk bile yenirmiş böyle bi söz vardı.Ayrıca eşiniz için önemliki sizi götürmek istedi.

Sadece şımarıklık başka hiç bir şey değil

Babaannem der ki “ Arap eli öpmekle dudak kararmaz”
ben eşimi seviyorsam onun hatrı için giderim yer içer birkaç güzel saat geçirir dönerim

Ben eşimi seviyorsam eşimle olduğum an önemlidir diğerleri figüran

Kadındaki cürrrete cesarete hayran kaldım. Bu kadar reaktif bu kadar negatif bir ortamda çok güzel demişsiniz ancak keşke demeseydniz eşinizin üzüleceğini biliyorsanız keşke birazcık hatrı için sussaydınız. Yine söylüyorum sizin cevabınızı görünce içim soğudu hadsiz kadın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…