- Konu Sahibi b1ranneb1res
-
Peki bu kadar seviyesiz sıfatını ağzınıza alamayacağınız insanlarla eşiniz neden muhatap oluyor? Arkadaş hatırına demeyin görüşsün arkadaşlarıyla eşli buluşma ille de mecbur değil.öncelikle söylediklerinizin çoğuna katılıyorum bakış açınız için teşekkür ediyorum. eşimin boynuna sarılmak meselesine gelince o an ben gerçekten kendimi suçlu hissediyorum çünkü yemeğe gitmeden önce ona söz verdim kendime hakim olacağıma dair ama sözümü tutamadım ona karşı bu yüzden kendimi kötü hissettim. Onun kendini ağırdan aldığı doğrudur tabii ki benim hatamı anlamamı bekler ama gerçekten kadınlar için fikir ve düşünceleri mi söylesem onlara tanımlamak için tabir kullansam burada üyeliğim sıkıntıya düşebilir :)
Tam o cümleleri mi kurmus ven kacirmisim demekki.Konu sahibi hiç bir şey yemeyip içmemiş ya
Israrlara rağmen ağzına bir şey sürmemiş.
Diğer kadın da şaka yollu “acaba diyet mi yapıyorsun, zaten incesin, diyete gerek yok, hem önemli olan kilo veya vücut şekli değil, eşinin seni beğenmesi, kaldı ki eşin seni beğeniyor” demiş.
Yani bir şey yememesine takılmış.
Konu sahibi hiç bir şey yemeyip içmemiş ya
Diğer kadın da şaka yollu “acaba diyet mi yapıyorsun, zaten incesin, diyete gerek yok, hem önemli olan kilo veya vücut şekli değil, eşinin seni beğenmesi, kaldı ki eşin seni beğeniyor” demiş.
Bence masada 10 kişi vasa ve herkes birşey yemek için söylemişse ve konu sahibesi birşey demeyince doğal olarak sinir olmuşlar bence .Konu sahibi hiç bir şey yemeyip içmemiş ya
Insanlar bizler hepimiz hatasız dort dortluk insanlar degiliz kusurlarimiz olabilir.ama sizin sevmiyorum begenmiyorum eslerini vs demeniz siz de hatanin oldugunu gosteriyor bir kendini begenmislik ustun gorme var kendinizi.esinizle anlasirsiniz mutlusunuz cunku esin olgun efendi biri idare ediyor belli.evlilik kurumu boyle birsey istemeseniz de bazi ortamlari esin hatrina gider gelirsin.ortama gitmicem diye sorun cikarma.gidince ben birsey icmiycem demek soguk durmak ortamdakiler de anlamistir bir sorun oldugunu bosuna milletin de keyfini kacirmissin ozellikle esinin.kadinin da dedigine gul gec esim her halimle sever beni de gec.
Keşke özür dilemeseydiniz. Buradakileri de anlamadım. Kadının teki bana gelip kocanız sizi her halinizle beğeniyor baksanıza falan diyecek ben de kocamın hatrına susup sürekli böyle .ok çukuru insanların yanına mı gidicem. Hadi gittim diye susacak mıyım. Bir kere sizin eşinizin kadının o lafı üzerine olaya müdahil olması gerekirdi. Ben anlamadım yani. Eşim içinde böyle şeylere katlanmak istemem. Böyle laflar yemeye de üzülmeye de eşim rıza gösteriyorsa onun da alnını karışlarım.
Eşinizin görüşme ısrarı neden? Bence kararı size bırakmalıydı. Orada da sizi susturmak istemiş. Hep böyle yönetmeye mi çalışır?
Gittiyseniz suratınızı asıp oturmak yerine bir şeyler içebilirdiniz. İçmeseniz de önünüzde dururdu. Kavga etmeye devam etmişsiniz sürekli. Eşiniz bunlara tahammül edememiş gibi duruyor.
Bence bu kadar özür dileyip, sırnaşmanız olmamış. Biraz zaman verip birbirinize anlayışlı olmak için konuşabilirdiniz. Başkası için aramı bozamam diyorsunuz ama zaten akşamınız mahvolmuş. Siz geri adım atınca eşiniz haklı olmuş ama tamamen haklı değil.
Eşimin ısrarının sebebi iş arkadaşları eşleri çocukları ile kahvaltı sohbet muhabbeti gibi aktiviteler ile toplanıyorlar. Sonuçta eşim memur burda çok fazla arkadaşımız yok. Biraz sosyal çevremiz genişler yeni arkadaşlar ediniriz amacı ile davetlere katılmak istiyordu.
E yani. Ne biçim bir laf bu. Kadının dış görünüşüne kilosuna laf etme hadsizliğini kendinde buluyor onca insanın içinde. Adam da sus diyor. Kadın saçma cevap vermiş verdiği cevabı da anlamadım zaten. Neresi laf sokma. Ama kocasının tavrı gerçekten çirkin.Kesinlikle ortamda bana laf söyleniyor olsa eşim kendisi sinirlenir gorusmeyecegiz der. Aralari iyi degilmis baştan zaten ortama sokmamaliydi.
Hayır efendim evli olunca heryerde gelmek mecburi olmuyor alti ustu arkadas grubu. Yok gerçekten mecbursa herkes ağzını tutacak bir kişi değil.
Gerçi konu sahibinin verdiği cevap baya saçma olmuş öyle konuşacağna sussaymis daha iyi olurmuş ama neyse.
Hepimiz zaman zaman,sevmediğimiz insanlarla, istemediğimiz ortamlarda bulunmak zorunda kalıyoruz.
Bu gibi durumlarda biraz politik,
biraz da idareci olmak lazım,
hele eşimizin hatırına gittiysek.
Herkesin yiyip içtiği,sohbet ettiği ortamda,
'bir şey yemem de içmem de' diye bir tavır sergilemek bana doğru gelmedi.
Olayları bu tavrınız tetiklemiş.
İlle de yemeyecekseniz;
'midem rahatsız,geç ve çok yedim,
belki birazdan' gibi bahaneler kullanılabilirdi.
Siz o ortamda bulunmak istemediğinizi,
adeta ilan etmişsiniz bu tavırla.
Kadının söylediği son cümle hoş değil,
kötü niyetli mi?patavatsız mı?Bilemem.
Buna karşılık 'kazandibi' cevabı da hiç hoş olmamış.
İlle tepki verilecekse daha şık ve konuyla ilgili cümleler seçilebilirdi.
Açıkcası 'en yanmış kazandibini tercih edin'
ne demek?Ben anlamadım.
Bu lafla kadına ne demek istediniz?
Yeni nesil bir 'bu da sana kapak olsun' tarzı mı?
Bu konularda bilgi dağarcığım kısıtlı.
Diyelim ki tüm bunlar yaşandı ve haklı olduğumu düşünüyorum.
Eşimden tekrar tekrar özür dilemem.
Mekandaki pervasız tavırla,
evde alttan alıp,özürler dileyerek
eşi öpmek çok tutarsız.
'Geç oldu yatalım' demişsiniz,
eşiniz terslememiş,
orda bırakıp yatmak en doğrusu olurdu.
'Kişisel gelişiminize odaklanın' diyen arkadaşlara niye kızdığınızı da anlamadım.
Hepimiz her gün,birilerinden,
yaşadıklarımızdan yeni şeyler öğrenip,
insanlara ve hayata dair tecrübeler kazanıyoruz.
Kişisel gelişim biz yaşadıkça devam eden bir süreç.
Buna odaklanmak da kötü bir durum olmayıp tam tersine insanı geliştirir.
Bana da kızmazsanız ben de öfke kontrolü, istenmeyen durumlarla başetme ve insan ilişkileri konusunda kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim bir büyüğünüz olarak.
Aynı fikirdeyim zor bir durum. olayların daha fazla karmaşık olmaması ve herkesin huzurunun sağlanması için bizim gitmemiz daha doğru.Bizim gruptan da bir arkadaşın eşi sizin gibiydi.
Her toplantıda kadınları sorun eder huzursuzluk çıkarırdı. Sevmezdi kadınları.
Gelmeyin dememize rağmen arkadaş gruptan ayrılmamak için eşini zorla getirmeye devam etti.
Ta kiii tv de ki dansöze bakan 1-2 erkeği bahane edip muhabbeti iğrenç bir şekilde provoke edip ortalığı tozduman ettiği o güne kadar çilemiz devam etmişti.
Ortamda rencide edildiğimize mi karı-kocanın şiddetli kavgasına mı yanalım bilemedik.
Bu nedenle eşiniz sizi götürmesin, siz de gitmeyin ve ortamın huzuru böylece bozulmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?