Kavga ettik (verdiğimiz tepkiler)

Peki bu kadar seviyesiz sıfatını ağzınıza alamayacağınız insanlarla eşiniz neden muhatap oluyor? Arkadaş hatırına demeyin görüşsün arkadaşlarıyla eşli buluşma ille de mecbur değil.

Tam o cümleleri mi kurmus ven kacirmisim demekki.

Ben sizi haksız bulmadım. Aile olunca hatır gönül, mecbur sevmesen bile 1-2 saat ayni ortamda olmak icap ediyor çok büyük bir mesele yoksa.
Ben bikaç aydır gorumcemle bile görüşmüyorum, özür dilemedikce de gorusmeyecegiz.

Sizinki altı üstü arkadaş ne mecburiyetiniz var sırf orada bulunmak için elin kadının laflarini yutmanizi istiyor eşiniz?
Diğer arkadaşlarını çok seviyorsa onlarla ayrı görüşülür biter gider. Karısını elin herifi, kadını için uzemez, uzmemeli.

Zaten zayıf olan birine kimse diyetten bahsetmez. Ben birsey yemedigimde diyette olduğumu düşünen birileri hiç olmadi. Konu Sahibi hafif kiloludur veya balik etlidir muhtemelen ve bu yüzden laf sokmaya çalışılmış bariz, seni her halinle beğenmiş filan diyerek.

Ayrıca kilolu olmasa bile "biri sırf birsey yemedi diye" kendi kendine o kisinin diyette olduğuna karar verip ortam içinde kendini sevme dersleri vermek kimin haddine düşmüş? Samimi bile değiller.

kusura bakmayın ama bir tane sipariş verseydiniz öylesine hiç böyle olmazdı .orda inat edip hiçbirşey söylememişsiniz ,onlar da geyik olsun diye şaka yapmıs ve büyümüş iyice .
Eşinizi arkadaşlarının yanında rezil etmişsiniz .Ben olsam sizi uzun bir süre affetmezdim sanırım

Bence masada 10 kişi vasa ve herkes birşey yemek için söylemişse ve konu sahibesi birşey demeyince doğal olarak sinir olmuşlar bence .

Benim bazı insanları sevmememin hoşlanmamamın kendini beğenmişlik ve kendini üstünü görmek ile ne alakası olabilir. Dünyada herkesin sevmediği insanlar var o zaman herkes kendini beğenmiş üstün görmüş kişiler mi... O tavrı orda sergilemem hakkında haklı olduğumu düşünüyorum. Ama eşimi mahçup ettiğim için üzüntü duyuyorum tüm konu bu.

Keşke özür dilemeseydiniz. Buradakileri de anlamadım. Kadının teki bana gelip kocanız sizi her halinizle beğeniyor baksanıza falan diyecek ben de kocamın hatrına susup sürekli böyle .ok çukuru insanların yanına mı gidicem. Hadi gittim diye susacak mıyım. Bir kere sizin eşinizin kadının o lafı üzerine olaya müdahil olması gerekirdi. Ben anlamadım yani. Eşim içinde böyle şeylere katlanmak istemem. Böyle laflar yemeye de üzülmeye de eşim rıza gösteriyorsa onun da alnını karışlarım.

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben başka şehirden eşimin yaşadığı yere evlendim eşimin çocukluk arkadaşlarından oluşan bir arkadaş grubu var. Orada da bir kız vardı eşimin en samimi arkadaşının sevgilisi. Kız her lafımı yanlış anlayıp laf sokmaya çalışıyordu ve ben hiçbir şey demiyordum, kendi çalıp kendi oynasın diyordum Evime geldi ev sahibi gibi davrandı sırf eşimin ve arkadaşlarının hatrına sustum. Sizin yaptığınız biraz gereksiz geldi bana ne güzel bir program yapmışlar sevmeseniz bile katılıp ortama uyum sağlasaydınız keşke. Gerçekten bazen gruba sizin gibi insanlar geliyor ortam buz kesiyor hiçbir şey yapamıyoruz keşke çağırmasaydık diyoruz. Biraz kendinizi törpülemeyi deneyin.

Eşiniz hatrına gitmeyi sorun yapmamanız gerektiğini, ama o densiz kadına kesinlikle yerinde bir tepki verdiğinizi düşünüyorum. O nasıl laf öyle?

Kesinlikle ortamda bana laf söyleniyor olsa eşim kendisi sinirlenir gorusmeyecegiz der. Aralari iyi degilmis baştan zaten ortama sokmamaliydi.
Hayır efendim evli olunca heryerde gelmek mecburi olmuyor alti ustu arkadas grubu. Yok gerçekten mecbursa herkes ağzını tutacak bir kişi değil.
Gerçi konu sahibinin verdiği cevap baya saçma olmuş öyle konuşacağna sussaymis daha iyi olurmuş ama neyse.

Eşimin ısrarının sebebi iş arkadaşları eşleri çocukları ile kahvaltı sohbet muhabbeti gibi aktiviteler ile toplanıyorlar. Sonuçta eşim memur burda çok fazla arkadaşımız yok. Biraz sosyal çevremiz genişler yeni arkadaşlar ediniriz amacı ile davetlere katılmak istiyordu.

Kendi açısından haklı olabilir. Yine de sizi zorlamaması gerekirdi. Ben bunu hoş bulmadım. Bu kadar baskı kurmasa siz de böyle bir tepkş vermezdiniz. Şimdi tüm suçu size atmış oldu.

Henüz alıntı yapmayı bilmiyorum, sayfa 8 de sizi haksız bulduğumu söylemiştim ve eşinizinde tavrının sebebini açıklamıştım. Siz cevap vermediniz ama ben yine de size yardım etmek için açıklıyım; ben hiç size yapılan densizliğe değinmemiştim çünkü malum yani densizlik. Sizin son mesajınızı okudum ve tam tahmin ettiğim gibi eşiniz zorunluluktan, iş ortamından görüşüyormuş. Öyle bir durumda kimse eşime laf söyledin deyip masaları terketmez. Siz de eşiniz de sabredecektiniz eve geçince konuşacaktınız. Siz ben haklıyım, ben gitmek istemiyorum diye direttikçe eşiniz ben bu insanlara görüşmek zorundayım ama eşim beni düşünmeden çat diye tavır koydu diye düşünüyor. Bence eşiniz de çok farkında o kadının densizliğinin ancak kendisi de ona katlanıyor cünkü iş ortamı.

Alt tarafı bir sipariş bir içecek bile söyleyip durumu kurtarabilirdiniz bu yaptığınız çok sinir bozucu, ortama ayak uydurmayacaksaniz keşke gitmeseydiniz
O kadının söylediğine de haklı demiyorum patavatsiz davranmış.

Masada da büyük ihtimalle surat yaparak oturdunuz diye tahmin ediyorum.
O noktaya gelmesi sizin sayenizde olmuş

E yani. Ne biçim bir laf bu. Kadının dış görünüşüne kilosuna laf etme hadsizliğini kendinde buluyor onca insanın içinde. Adam da sus diyor. Kadın saçma cevap vermiş verdiği cevabı da anlamadım zaten. Neresi laf sokma. Ama kocasının tavrı gerçekten çirkin.

Söylediklerinizin hemen hemen çoğuna katılıyorum. Maalesef ben bazı ortam ve durumlarda politik Zeki davranmayı beceremiyorum fikrim neyse zikrimde odur. Eşim bu konuda benden daha başarılı biridir. Mesleği gereği durum ve psikoloji yönetim yönlendirmesini iyi yapıyor.
Akşam eşime sarılıp öptüm kendimi affettirmeye çalıştım evet ama kendimi ona affetirip özür dilemeye çalışmamı tek nedeni ona verdiğim sözü tutamadım kendimi kontrol edemedim ve belki tartışma esnasında biraz kırıcı oldum bunun dışında o kadına söylediklerimden dolayı pişman değilim ki eşim de sevmez zaten o kadını sadece kontrolsüzsün, kolay tahrik oluyorsun dedi.

burada bazı arkadaşlara ki bu arkadaşların sayısı 2 3 kişi diğer herkesle gayet güzel konuştuk, biraz sert bir tepki vermemin sebebi, beni kendini beğenmişlik ve kaprisli olmak gibi tabirler ile suçladıkları içindir.

Aynı fikirdeyim zor bir durum. olayların daha fazla karmaşık olmaması ve herkesin huzurunun sağlanması için bizim gitmemiz daha doğru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…