Kayınbabam ve kardeşi

Umutlabrgun

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2020
169
78
18
27
Merhaba arkadaşlar olayın içinden çıkamadım size danışmak istedim ben evliyim 1 buçuk senedir. Aile apartmanında oturuyorum alt katta kayınbabamın erkek kardeşi ve eşi onun üstünde kayınbabam lar onun üstünde de biz oturuyoruz. Kaynanam görümce de gebzede mahsur kaldı gelemiyor
Bu ramazanda kayın babam tutturmuş amcanız yani kardeşini iftara çağırın iftara çağırın diye kayınbabam eşime görümceme hiç değer vermem iş vermezde hiç istememiş çocuklarını kaynanamıda hep ağzı küfürlü sinirli agresif bir adamdır. Hiç çevreside yoktur. Bende babamları iftara çağırmıştım tabi kbabamdan, küçük benim babam. neyse kbabamada ramazanda biz bakıyorduk babamı iftara çağırdık niye benim kardeşimi çağırmadınız onları çağırdınız diye gelmedi evimize babamın yanına aşağıya kardeşine indi. Şimdi kardeşini de iftara çağırıyoruz gelmiyorlar tribe girdiler sonra de görümcem eşimi arayıp azarladı işte niye önce onları çağırdınız diye felan, yani ben mecburmuyum zorlamı iftar vereyim sırayla çağıracaktım zaten siz olsanız ne yapardınız

Virüs bitti mi?

Şimdi öncesi sonrası yok bu işin de ama virüs var sizin orda bitti mi ki ?

Aie apartmanı dedim Babamlar karşıda oturuyorlar dedim yani Allah aşkına biraz vicdanlı olun ben evime kimseyi çağırıyorum zaten yakınız birbirimize evden çıkmıyoruz kaç gündür ben size Bi sıkıntımı anlatıyorum sizin dönüşlerin nasıl oluyor Allah aşkına

Şuan virüs yüzünden çağırmazdım sanırım ama yaşlı insanlar hep evde değiller mi zaten? Kayınpederiniz de sizinleymiş işte.
Ama babanınızı çağırıp kendi dibinizde oturan insanlar için ‘zorla mı davet vericem’ demeniz hoş değil bir de kötü insan falan da yazmışsınız orda. Bunun iyisi kötüsü olmaz ki iftar sofrası sevabı var. Alt katınızda oturan birisi işte. Size çağırmayın derdim ama kendi babanızı çağırmışsınız demek ki siz de virüs olayını pek kafaya takmıyorsunuz ya da dikkatli bi şekilde davranıyosunuz bilemedim. O yüzden bence davet etmelisiniz.

Millet koronadan kırılıp geçiyor bilin istedim. vürüs bahane iftara onu çagıtmadın bunu çagırmadın yok görümce karışması şahane yapmayın lütfen hepde yaşları yüksek insanlar belli ki Allah korusun ya birinizde olsa hepinize bulaşır neyse kimseyi çagırmıycaktınız olcaktı bitecekti.

Babamlar zaten çalışmıyor iş yerleri kapalı alttaki eşimin amcası taksicilik yapıyor oda gitmiyor evde babam karşımda amca aşağıda? Eşimde işe gidemiyor kaynbabm zaten emekli hepsi evinde? Merhaba virüse takılıp cevap vermeyin size bişey sordum ben burada

Hastalık nasıl bulaşıra örnek, çağırın çağırın bütün sülaleyi çağırın, sizde gidin iftarlara, hatta az samimi olduğunuz insanları da çağırın tam zamanı hemde tam tam zamanı.

Hatta size trip atan insanlara yalvarın gelsinler iftara sizde gidin....

Türkiyeden bı habersiniz sanırım!!!!

Virüs aile apartmanı ve yakın oturanlara bulaşmıyor mu, kilometre sınırı mı var? Nasıl bir mantığınız var sizin? Cidden eğitilmeye ihtiyacımız var. Zorunlu salgın seminerleri verilmeli.

Her şeyi geçtim virüs vs de eve kimin gelip kimin gelebileceğini eşinizin ailesinin karar vermesi kadar ilginç, saçma bir durumda ne söylenir ki? Siz evlisiniz, kimseyi misafir etmek, kayınbabaya bakmak zorunda değilsiniz. Adam da sizden ancak rica edebilir. Gitsin kardeşinde otursun. Sizin anne babanızı çağırmanız ve üstüne bunlar zateen Corona zamanı şaka gibi ama normalde de sizin anne babanızı çağırmayın, şunları çağırın demek olağanüstü terbiyesizlik.
Siz tepki vermedikçe iyice de üste çıkmışlar. Siz ilk önce şunu netleştirin, ben istediğim kişiyi çağırırım. Eğer benim annemler gelmiyorsa kimse gelmeyecek bu eve. Zaten Corona var. Ben çağırmıyorum. Alın babanız da özlediyse kardeşine gidebilir.

Kaç tane aile apartmanı toptan karantinaya alındı hiç haber izlemiyor musunuz? Kaç tane sağlık personeli ve güvenlik gücü insanların sorumsuzluğu nedeniyle ek iş yüküyle karşı karşıya kalıyor, ailelerinden sevdiklerinden uzak haftalar geçiriyor. Karşı apartmanda olması neyi değiştirir temaslı olan bir kişi kaç kişiyi enfekte ediyor, bu sadece sizi değil tüm toplumu ilgilendiriyor.

Şimdi şöyle ki siz kayınpeder, kayınvalide tarafından pek haz etmiyorsunuz sanırım dolayısıyla da onların akrabalarını da sevmiyorsunuz evli olduğunuz oğulları hariç. Onun kardeşi mi abisi mi artık neyiydi unuttum o aşağıda babam karşıda diyorsunuz hanımefendi aynı bina içerisinde aşağı katta ki adam ile karşınızdaki babanızın arasındaki fark nedir? Yani bariz çağırmamak için bahane üretiyorsunuz. Belliymiş baştan işte çağırmazsanız sıkıntı çıkartacakmış kayınpeder. Belli etmiş kendini yani siz de üzerine tüy dikmişsiniz kusura bakmayın. Ya babanızı da çağırmayacaktınız ki buradaki herkesin de dediği gibi doğru olanda oydu ama olmuş çağırmışsınız önce o adamı çağırsaydınız hayır ne olacaktı ki yani? Böyle sorun yaşamazdınız ya da diyecektiniz ki kayınpedere: ben virüsten dolayı kimseyi çağırmayacağım kimseye de gitmeyeceğim, bu süreçten korkuyorum, herkesin de yaşı fazla risk almak istemiyorum deyip bu sorumluluğu üzerinizden atacaktınız.

Ayrıca o densiz görümcenize de sizin evinize ev sahibiymiş gibi karışamayacağını öğretin.

Korona genel olarak aile apartmanların yada geniş aile olarak yaşayan insanlarda çıktı etrafımda.
Dikkat edin de bu kadar sık görüşmeyin.
Ayrıca kendi anne babandan daha önce değil onun amcası. Normal şartlar altında düşünsek.

Markete gitmiyorlar mı? İhtiyaçları için dışarıya çıkmıyorlar mı bu üç aile? Evinizde kalın. Kendi sağlığınız için. Kendi sağlığınızı düşünmüyorsanız sevdiklerinizin sağlığı için. Onu da düşünmüyorsanız diğer insanların sorumluluğu üzerinizde. Virüs bitmedi!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…