Kayınpederim biz evde olmayınca yatak odama giriyor....

Ne kayınvalide ne kayınpeder ne de bir başkası oğlunun veya kızının evine anahtarla istediği zaman giremez.Evin bir mahremiyeti vardır , hiç kimse bunun bozamaz.Çok ayıp bir şey. Evlenecek çağda oğlu ve kızı olan bir anneyim , böyle bir hakkı asla kendimde göremem , görmek de istemem.Anahtarı değiştirin , evinize de siz yokken girmemelerini rica edin .Orası artık size ve eşinize ait bir yer , kesinlikle kayınpeder ve kayınvalideye ait bir yer değil .Bunu anlamak istemezlerse kırılıp kırılmamak kendi bilecekleri şey.Büyükler saygıyı hakedecekler ki küçükler onları saysın.

camı acık bırak öle cık.
valla bundan utancak sıkılcak bi durum yok
ezik davranma . girmesin odaya söle. benım annem olsa neler der :umursamaz:

çok şaşırdım cnm ama belki iyi niyetliliindendir dicem ama orası sizin özeliniz
benim kayınpederım allah rahmet eylesın 1.5 ay once kaybettım degıl odama gırmek ıcerdeysem cagırırdı asla odamın kapısına dahıl dokunmazdı cok severdım onu babam gıbı
esıne rahatsız oldugu yada hoslanmadıgını belırt.bu konuda tavrını koy ben degıl kayınpederımın kayınvalıdemın annemın bıle gırmesınden rahatsız oluyorum

ohooo arkadaşlar bu da bişeymi benim evimden ve yatakodamdan kayınvalde kayınpeder ve görümce üçlüsü nerdeyse hiç çıkmazdı aynı apartmanda oturmak gibi bir gaflette bulundum çalışıyordum yatağım düzelmiş buluyordum gelince ses etmedim sonra baktım eşyaların yerleri değişmeye başladı eşyalarımda ve giysilerimde eksilmeler başladı mesela kazağımı arıyorum onlarda çıkıyor neden alıyorsunuz diyorum kayınvalde görümceye atıyo görümce kayınvaldeye sanki çok olağan bişeymiş gibi çok özel eşyalarımın yerlerini bile biliyorlardı bazen denemek için filanca eşyamı bulamadım acaba nereye koymuştum derdim aa biz onu şurda gördük buraya koyduk diyede ağızlarından kaçırırlardı.eşimle işten geldikten sonra çok yorgun olurduk o yüzden erken yatardık bazen bir ara bir tıkırtıyla uyanırım hepsi bizim tepemizde uyuyormuyuz diye bizi inceliyorlar ben panik halinde uyanırdım biz de çaya gelmiştik bu saatte yatılırmı yaa derlerdi.eşim hep uyardı ama onlar anlamamakta ısrar etti en son güç bela anahtarı aldık ama ellerinden ama yine yedeğini yaptırmışlardı en sonunda kıyametleri kopardım eşime ordan taşındık.ama huylu huyundan vazgeçmiyor yine geldiklerinde bir vesileyle illa girerlerdi yatakodamıza bir göz atarlardı ne zaman arkamı dönsem üçüde orda olur beni farkedince çıkarlardı dışarı.sezaryenle doğum yaptım 40 gün kayınpederde olmak üzere sürekli bende kaldılar emzirmek için odama çekildiğim zaman yine hepsi odamda olurdu özellikle kayınpederde emzirirken illa bakardı kayınpederden sıkıldığım için sütüm kesildi bebeğimi emziremedim hiç yatamadım hastaneden eve geldiğimin 3.günü evimi onlar varken ben süpürmek zorunda kaldım iş varsa hemen kaybolurlardı çünkü dikişlerim tahriş oldu ooffff çok çektim ben yaa bak şimdi herşey aklıma geldi yine sinirlerim oynadı ama sorunu kökten çözdüm artık ne bayram seyran ne telefon hiçbişekilde görüşmüyorum amaannn ne rahatmış onlarsız hayat....... kısacası yatak odası özeldir kimse annem olsa bile ancak özel bişey yoksa giremez heleki erkek aslaaa resmen bu terbiyesizliktir kesinlikle müsade etme hem onlara hem eşine tavrını koy yoksa arkası gelir tecrübeyle sabittir.klava:

angel canım şimdi durumlar nasıl hala giriyormu odaya merak ettim.:uhm:

Yuhhh diyorum.Benim yaşım 16 ne abim ne babam kapıyı çalmadan müsait misin demeden girmez odaya.Bizde anneannemlerle aynı apartmandayız.Onlardada vardı anahtar anneannem öleli 1.5 sene oldu gerçi ama.Ben 10 yaşıma kadar anneannemle uyurdum sonra hafta sonları uyumaya başlamıştım hasta olurdum anneannemden ayrılmazdım yine annem anne bişi olursa ara yada eve çık gel derdi.Anneannem hı derdi geçerdi.Babamda şehir dışında çalışıyor 15 günde bir gelirdi 10 gün kalırdı.Sabah derdimki anneanne hadi kahvaltıya bizim eve gidelim.Anneannem derdiki daha yaşım 5-6 olmaz kızım.baban gitsin üstünden yarım saat falan geçsin sonra gideriz.Nedediğini anlamazdım bende şimdi anlıyorum.Özel birşeyi varsa toplasın etsin demek istiyormuş.Benim aklıma şöle birşey geldi.Gece bişiler olmuş gibi iç çamaşırlarını yere at.yatağı kesinlikle toplama dağınık olsun.Kapıyı kapat.ıçeride girerse eğer kaynvalideyle eşine çıtlatıcaksın.Sabah zor uyandım gece pek uyuyamadım ortalığı toplayamadan çıktım kapıyıda kapattım ama babam evi havalandırmaya girmiş.Yatak odamızada girince ortalığı görmüş sanırım çok utandım kapıyı kapatınca girmez diye düşünmüştüm.Kilitlesem yanlış anlamanızdan korktum altın falanmı saklıyor diye kapım kapalıyken içeri girmese daha iyi olur.babamla konuşurmusunuz kapım kapalıyken girmese içeriye daha iyi olur bizimde malum bir mahremimiz var.Utanıyorum babamın yüzüne zor bakıyorum falan de.heralde en etkili çözüm bu.

canım valla işin zor.bi insan görgüsüzse düşüncesizse ne yaparsan yap anlatamıyorsun.eşine söylesen ne olucak canım girsin der.benim eşimde aynısını yaptı çünkü.güzellikten anlamıyorlarsa ciddi ciddi söyliyceksin.onlar utanmıyor da sen mi utanıcaksın.valla ben en sonunda evi tepelerine yıktım.artık rahatım.geldiklerinde yatakodasının önünden bile geçmiyorlar.böyle susmaya devam edersen bak daha ilerde odanda neler yaparlar...

ayy ne saygısızca ya belki özel eşyalarınız var odada ölece bırakıp çıktınız niye görsünki yani ne saçma bence eşinle konuş ve odanı kilitle galiba aynı evde oturuyosunuz bu çok zor oluyo işte

Benim eşime baban odamıza girmiş desem elindekin anahtarı olur
Babasını bidaha eve sokmaz
Huy işte kimi geniştir kimi titiz
Bende kilit diyenlerden yanayım
Sorarsa biraz dağınıktı zaman bulamadım dersin

Şuan ne durumda olduğunuzu merak etmedim desem yalan olur.

İyi tahammül etmişsiniz.Sizin yerinizde olsam öncelikle eşimin ailesiyle aynı binada oturmayı bırak aynı sokakta olmayı bile kabul etmezdim.iyiyken kötü olmaya hiç gerek yok!Madem aynı binadasınız anahtar vermek de neyin nesi,ben ortalığı ayağa kaldırırdım.Bu tür konularda eşinden çekinen bayanları da anlamam.İnsan kendi evinde bile diken üstünde olacaksa nerede rahat edecek,nerede huzur bulacak?Kaldı ki yatak odası...En mahrem yer! Nasıl girer ya?Kapıyı kilitlemek en doğal hakkınız.ister kızsın ister küssün umrumda bile olmazdı,ortada bir saygısızlık var zaten.

Üniversitede okurken birlilkte kaldığım ev arkadaşım da sürekli benim odama girerdi.Bir şeyler alma bahanesiyle de karıştırırdı,kapının kilidi bozuktu ve kilitlenmediği için ev arkadaşım bile olsa huzursuz oluyordum.Bu tür şeylere hiç tahammül edemem.Hissettikten sonra her gün bir yerlere işaretler bırakır oldum.Kapıyı halının çizgilerine göre bir açıya ayarlayıp aralık bırakıyordum.Dolap çekmecelerini tam kapatmıyordum,herşeyi şifreliyordum ve inanmazsınız iğne yerinden oynasa anlıyordum.Bir süre sadece izledim,sabrettim ama en son kıyafetlerimi de izinsiz kullanıp (hatta yokluğumda eve kalmaya gelen arkadaşlarına kullandırdığını) görünce çıldırdım.Karşıma aldım bütün dolapların kapaklarını açtım ve bağırmaya başladım ne var ne var al bak işte,neyi merak ediyorsun,ne karıştırıyorsun eşyalarımı her gün dedim.Öyle sinirlendim ki hemen eşyalarını topla seni bu evde istemiyorum dedim,ne yaparsa yapsın umrumda bile değildi.Sürekli arkadaşları geliyordu ve benim ailemin yanına gittiğim zamanlarda evde partiler yapıyormuş erkek arkadaşları falan geliyormuş yönetici beni uyarınca tamam dedim bitti artık.Ben baştan uyarmıştım kendisi sadece valiziyle kurulu düzene geldi ve kuralları kabul etmişti.Akşama kalmadan bağırdım çağırdım attım evden.Bak şimdi bile anlatınca çok sinirlendim,gerildim.Bu tür şeylere hiç dayanamam,tahammül edemem.Kimseden de lafımı esirgemem.

kayın peder rahat nede olsa oğlunun evi yapacak birşey olduğunu sanmıyorum bu kültür ve anlayış ile alakalı ,aldığı kültürü yansıtır insangamyoncuiremsu

tam olarak okuyamdım geçmiş sayfaları ama çok ilginç gerçekten berabermi oturuyolarki öyle rahat girip çıkıyo yok ayrı oturuyolarsa ne işi var oğluyla gelini yokken onun evde hadi işi olur kimse yokken mecbur gider ama yatak odasına neden giriyo ve eşine neden söyleyemiyo ne tepki verebilirki orası yatak odası adı üstünde mahrem yani ortalıkta herşey olabilir en basiti yatak dağınık olabilir çok acayibime gitti ne insanlar var

sürek li mi giriyor acaba odaya??öyleyse kusura bakmayın ama bence kişilkte bir problem var..aklıma başka şeyler geliyor..

sürek li mi giriyor acaba odaya??öyleyse kusura bakmayın ama bence kişilkte bir problem var..aklıma başka şeyler geliyor..

Sanırım konuyu okumadınız
Arkadaş kayınpederiyle aynı binada oturuyorlar
Kayınpederde anahtar var ve gündüz karı koca işteyken evi havalandırmak için giriyor
Kim istemiş derseniz kayınpeder kendi akıl etmiş

aynı apartmanda yaşıyoruz cnm evimizin anahtarı onlardada var , kendisi söylüyor girdiğini ,yatak odanızı havalandırdım,camı açtım diyor

Bence eşin anlamicaksa direk kayınpederin odayı havalandırdım dediğinde
Gülümseyerek Hiç gerek yok babacım ben havalandırıyorum diyebilirsin
Arada da evin müsaitse camı hafif aralık bırak
Senin havalandırdığını görürse belki vazgeçer

Bu durumu eşinizle açıkça konuşun, babasını uyarsın. Aksi halde sizin müdahale edeceğinizi ve nahoş bir durumun ortaya çıkacağını söyleyin. Kayınvalideniz var mı bilmiyorum ama varsa eğer ona da makul bir dille durumu söyleyebilirsiniz. Konuşmazsanız sinirleriniz bozulacak iyice. Konuşun rahatlayın.

kafamçokkarıştı ona mı kalmış yatak odanızı havalandırmak
ne arıyor orda yahu
çarşaflarınızı da değiştirmeye kalkmasın yakında :1ninca:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…