Kayınpederimin hazımsızlığı

Birde yok eşinin mesajlarını okumak çok ayıp falan diyenler olmuş pardon da niye okumayacakmışım ayrıca babasıyla arasında aralarına girme konusuda çok anlamsız babasıyla yaşamıyor artık eşi ile paylaşıyor o evi ve ekonomiyi zamanında karısının tazminatıyla öderken benim bekarlık borcum babamla aramda vs denilmemiş.

Mesaj okumak ayıp yok baba oğul arasına girme diyenler bana hiiçte samimi gelmiyor teorik konuşuyorlar hayatın gerçekleri öyle değil.

Böyle diyenlerden biri de ben olduğum için cevap hakkı doğdu. Niye okuyacaksınız asıl? Telefon kişiye özeldir. Bir insanın kardeşiyle olan konuşmasını okumak nasıl normal geliyor size anlamıyorum. Hiç mi insanlar kardeşleriyle özel bir şey konuşamayacaklar? Sınır ihlali bu ve çok saygısızca bir hareket. Karısının tazminatıyla bekarlık borcunun ödenmesi de yanlış. Bir yanlışı aklamak için başka bir yanlışı örnek veriyorsunuz. Size samimi gelmemiz şart değil zaten, hayatın gerçeklerinden bahsedeyim kocamın bir kere telefonunu karıştırmamışımdır o da aynı şekilde. Olur da bir gün özel mesajlarımı okurken yakalarsam çok büyük olay çıkar. Herkes sizin gibi evlendi diye birey olmayı bırakmayı normal karşılamıyor.

Birde yok eşinin mesajlarını okumak çok ayıp falan diyenler olmuş pardon da niye okumayacakmışım ayrıca babasıyla arasında aralarına girme konusuda çok anlamsız babasıyla yaşamıyor artık eşi ile paylaşıyor o evi ve ekonomiyi zamanında karısının tazminatıyla öderken benim bekarlık borcum babamla aramda vs denilmemiş.

Mesaj okumak ayıp yok baba oğul arasına girme diyenler bana hiiçte samimi gelmiyor teorik konuşuyorlar hayatın gerçekleri öyle değil.
Yani o kadar şey anlattım ama cımbızla çekip bu duruma takılan olmuş evet :) saygı duyuyorum herkesin kendi fikri. Ben eşimin telefonunu kurcalamam oda benimkini bakmaz. Ama zaten bu durumun söz olacağını biliyordum akabininde bir kaç şey duyunca baktım emin oldum böylelikle. Evet sadece eşimin değil ki benim de sorunum. Keza eşimlede konuştum oda benim hiç aklıma gelmedi bunu düşüneceği dedi. Bidaha ki ay vericem zaten dedi

Borçla ilgisi yok bence. Kuruş borcunuz olmasa hatta onlar sizden para/borç vs aliyor olsa bile bu kafada olan insanlar gezenin tozanin lafini yaparlar. Cunku sizin de dediginiz gibi hazimsizlar. Borcunuzu bir an once kapatmaya bakin. Borcunuz bitene kadar bir daha tatil gezme vs açılmayin. Agizlarina laf vermeyin, borc işi bitince de dediklerini bir daha duymayin görmeyin. Oglum her hafta sonu karisiyla gezmek yerine benim yanima gelsin dizimin dibinde otursun kafasindaki kaynana modelinin kayınbaba versiyonu o kadar
Evet evet farkındayım. Kendileri yaşamadığı görmediği için bizimde yapmamamız gerektiğini düşünüyorlar sanırım. Ama yazın antalya tatili kışında kayak planladım şimdiden araştırıyorum :))

Eşiniz bunu dert etmemis siz niye bu kadar tepki gösterdiniz..kendi aralarinda yazismislar onlar ..siz hiç mudahil olmayın bence kendi babası duzeltirler onlar birsekilde
KKonuştum eşimle. Benim bilmediğimi düşündüğü için dile getirmemiş. Ama babasının bu düşüncesine alınmış. Aklıma gelmedi hiç bunu düşüneceği dedi

Böyle diyenlerden biri de ben olduğum için cevap hakkı doğdu. Niye okuyacaksınız asıl? Telefon kişiye özeldir. Bir insanın kardeşiyle olan konuşmasını okumak nasıl normal geliyor size anlamıyorum. Hiç mi insanlar kardeşleriyle özel bir şey konuşamayacaklar? Sınır ihlali bu ve çok saygısızca bir hareket. Karısının tazminatıyla bekarlık borcunun ödenmesi de yanlış. Bir yanlışı aklamak için başka bir yanlışı örnek veriyorsunuz. Size samimi gelmemiz şart değil zaten, hayatın gerçeklerinden bahsedeyim kocamın bir kere telefonunu karıştırmamışımdır o da aynı şekilde. Olur da bir gün özel mesajlarımı okurken yakalarsam çok büyük olay çıkar. Herkes sizin gibi evlendi diye birey olmayı bırakmayı normal karşılamıyor.
O zaman bu her ilişkiye göre değişir ben okurum çünkü o benim kocam özeli olamaz bizim ilişkimiz de bu normal.

Ben kayınpederimle muhattap olmam zaten. Eşimi bu konuda bir kez daha uyarmak istiyorum. Sadece onların arasında değil ki. Geziyorlar diye belirtmiş bende içerisindeyim belkide benim aldırdığımı düşünür

Bizde şöyle bir şey oldu. Eşim üniversite bittikten sonra bedelli için babannesinden para almıştı. 5 bin falan aldığı para. Biz evlendik vs. Ben dedkm ki parayı verelim geri. Kayinvalidem kayinpederim istemediler vermemizi babanne eşimin sünnet takıları aileisinjn onun için biriktiği bütün paraya konmuş çünkü. Gel zaman biz araba aldık, kısa süre sonra arabayı degistircez kayinpederim dedi ki ya babannnen surejli parayı soruyor. Eşim anlamadı. Bu arada diğer amcanın eşi geldi babannen size para vermis ölür gidersem alın ondan diyor dedi gülerek. Ama bana nasıl bir sınır geldi. Bir öğreniyorum bizim araba diğer araba derken aldığımız bütün mallarda benim onlarda param var diye herkese söylüyormus. O akşam esimle baya tartıştık ben onun babannesinkn ailesine yaptığı şey yüzünden saçma sapan ekmeğimi o veriyor gezmemi o ödüyor diye muhatap olmak istemediğimi söyledim. 5 binde bizim.icin o kadar küçük bir miktar ki o dönem güleyim mi ağlayayım mi bilemedim.

Bunun lafını yapan insanlar gerçekten tehlikeli boyuta taşıyorlar ben eşimi ikna edemedim o ara saçmalama babannnem o aldığı paralarima saysin diyip duruyordu babannenin arkamızdan neler dediğini öğrenince iyice sogudu. Baştan verseydi bu tatsizliklar olmayacaktı.

O zaman bu her ilişkiye göre değişir ben okurum çünkü o benim kocam özeli olamaz bizim ilişkimiz de bu normal.

Bana göre de her insanın özeli olur, olmalı. Mesajda eşinizin değil, eşinizin kardeşinin özeli de olabilir. Kardeşinin okuyacağını düşünerek sadece ona yazdığı bir mesajı siz okuyorsunuz. Bu durumda evlendiniz diye kocanızın ailesinin, arkadaşlarının da mı özeli olamaz? Evlenmek birey olmayı bırakmak değildir. Dediğiniz gibi bu düşünce her ilişkiye göre değişir.

Yani o kadar şey anlattım ama cımbızla çekip bu duruma takılan olmuş evet :) saygı duyuyorum herkesin kendi fikri. Ben eşimin telefonunu kurcalamam oda benimkini bakmaz. Ama zaten bu durumun söz olacağını biliyordum akabininde bir kaç şey duyunca baktım emin oldum böylelikle. Evet sadece eşimin değil ki benim de sorunum. Keza eşimlede konuştum oda benim hiç aklıma gelmedi bunu düşüneceği dedi. Bidaha ki ay vericem zaten dedi
Bazı kesimin faydalı olmaktan çok sırf muhalefet için yorum yaptığını düşünüyorum.
Bende eşimin arkadaşlarıyla olan mesajlarını okumuyorum ama ailesiyle olanları okuyorum çünkü onlar okumaya sebep olacak şekilde davrandığı için.

Bence babada sorun var keza diyelim ki siz hiç ona faydalı olmadınız borç aldınız gezmeye gittiniz ne var ki bunda bu kadar olay edecek hazımsızlık işte gayette.

Bizde şöyle bir şey oldu. Eşim üniversite bittikten sonra bedelli için babannesinden para almıştı. 5 bin falan aldığı para. Biz evlendik vs. Ben dedkm ki parayı verelim geri. Kayinvalidem kayinpederim istemediler vermemizi babanne eşimin sünnet takıları aileisinjn onun için biriktiği bütün paraya konmuş çünkü. Gel zaman biz araba aldık, kısa süre sonra arabayı degistircez kayinpederim dedi ki ya babannnen surejli parayı soruyor. Eşim anlamadı. Bu arada diğer amcanın eşi geldi babannen size para vermis ölür gidersem alın ondan diyor dedi gülerek. Ama bana nasıl bir sınır geldi. Bir öğreniyorum bizim araba diğer araba derken aldığımız bütün mallarda benim onlarda param var diye herkese söylüyormus. O akşam esimle baya tartıştık ben onun babannesinkn ailesine yaptığı şey yüzünden saçma sapan ekmeğimi o veriyor gezmemi o ödüyor diye muhatap olmak istemediğimi söyledim. 5 binde bizim.icin o kadar küçük bir miktar ki o dönem güleyim mi ağlayayım mi bilemedim.

Bunun lafını yapan insanlar gerçekten tehlikeli boyuta taşıyorlar ben eşimi ikna edemedim o ara saçmalama babannnem o aldığı paralarima saysin diyip duruyordu babannenin arkamızdan neler dediğini öğrenince iyice sogudu. Baştan verseydi bu tatsizliklar olmayacaktı.
Eh işte bakınız bu hazımsızlıktır. İnsanlar yükselmemiizi eğlenmenizi istemez :) sürekli ağlıcaksınız onlara para yok borcum var diye sanırım. 2 3 gün kafa dağıtmak istersin göze gelir

Bazı kesimin faydalı olmaktan çok sırf muhalefet için yorum yaptığını düşünüyorum.
Bende eşimin arkadaşlarıyla olan mesajlarını okumuyorum ama ailesiyle olanları okuyorum çünkü onlar okumaya sebep olacak şekilde davrandığı için.

Bence babada sorun var keza diyelim ki siz hiç ona faydalı olmadınız borç aldınız gezmeye gittiniz ne var ki bunda bu kadar olay edecek hazımsızlık işte gayette.
Ya valla hiç ilgimi çekmez kardeşleriyle muhabbeti ama hissettim düşündüm yani. Görümcem de laf dokundurdu konuşurken dedim tamam kesin laf döndü baktım emin oldum yani

Aynen hazımsızlıktır bu. Allahtan farklı şehirdeyiz. Geçen ay gittim oğlumun oyuncaklarının fiyatını falan soruyor. Bende söyledim oo pahalı dedi aynen dedim biraz pahalı ama dedesinin gözüne gelmiyor her ay yollar para birşeyler al diye şımartıyor çok dedim :) kendi babam için öylece kaldı

Eh işte bakınız bu hazımsızlıktır. İnsanlar yükselmemiizi eğlenmenizi istemez :) sürekli ağlıcaksınız onlara para yok borcum var diye sanırım. 2 3 gün kafa dağıtmak istersin göze gelir

Bizim hazımsızlık değildi bence. Parasını istiyordu ve eşimi kaybetmekten çok korktuğu için açık açık söylemiyordu. Eşim ilk torun diğer torunlarina nedense o kadar düşkün değil. Görümcem de babanneneye cephe aldığı için eşim sallamiyor gibi göründüğünden altran altta halledeceğini düşündü. Bende ne hissediyorsam eşime söyleyen bır tipim açıkça söyledim aşırı rahatsız olduğumu 5 binin benim için para bile olmadigini böyle bir muhabbete beni soktuğu için çok kırıldığımi söyledim. Çünkü ben maddi olarak güçlü bir aileden geliyorum, yani kendi annemden tak diye alabilirdim elimde olmasa bile. Esim bir saat içinde parayı ödemis karşılaştıklarında sağda solda dediklerini duydum yıllarca aldığın paralardan sonra bunun lafını yapmazsin diye düşündüm babanne demiş. Eşimin çıkışına çok şaşırmış, eşimde annesine babasına babannensinin yanında kendi para meseleerini kendileri çözmesi gerektiğini benim esi olarak çok rahatzİ olduğumu söylemiş. Normalde teşekkür etmesi gerekirken vs. Çıkmış gitmiş oradan.
Bir daha bununla ilgili bir şey duymadım ama arkamdan eşini doldurmuş dediğini duydum babannenin ;)

Bizim hazımsızlık değildi bence. Parasını istiyordu ve eşimi kaybetmekten çok korktuğu için açık açık söylemiyordu. Eşim ilk torun diğer torunlarina nedense o kadar düşkün değil. Görümcem de babanneneye cephe aldığı için eşim sallamiyor gibi göründüğünden altran altta halledeceğini düşündü. Bende ne hissediyorsam eşime söyleyen bır tipim açıkça söyledim aşırı rahatsız olduğumu 5 binin benim için para bile olmadigini böyle bir muhabbete beni soktuğu için çok kırıldığımi söyledim. Çünkü ben maddi olarak güçlü bir aileden geliyorum, yani kendi annemden tak diye alabilirdim elimde olmasa bile. Esim bir saat içinde parayı ödemis karşılaştıklarında sağda solda dediklerini duydum yıllarca aldığın paralardan sonra bunun lafını yapmazsin diye düşündüm babanne demiş. Eşimin çıkışına çok şaşırmış, eşimde annesine babasına babannensinin yanında kendi para meseleerini kendileri çözmesi gerektiğini benim esi olarak çok rahatzİ olduğumu söylemiş. Normalde teşekkür etmesi gerekirken vs. Çıkmış gitmiş oradan.
Bir daha bununla ilgili bir şey duymadım ama arkamdan eşini doldurmuş dediğini duydum babannenin :KK66:
Eşiniz güzel demiş bence. Eğer parasını istiyorsa açıkça yüzüne demeli. Amca yenge vs vs dahil etmesi onların size söylemesi rahatsız edici. Yerinde davranmış eşiniz

Bence hiç geri verme çabasına girmeyin eşiniz daha iyi tanır babasını belki aralarında da sizin bilmediğiniz alış veriş durumu vardır. Bazı aileler çocuklarını sömürmeyi sever. Benzer kayınpeder de de bende var çünkü.

Benim anlamadığım eşinizin kardeşi niye Baba'nın söylediklerini söylüyor böyle araları bozulabilir sorun çıkabilir bunu düşünmüyor mu ?
Abla hatırladığım kadarıyla senin kp'de değildi sorun.Ailenle olan problemi çözdün mü.Mesafe koyabildin mi

Esinizle babasi arasindaki mevzuya karismayin derim.Bugun esiniz iyisiniz yarin ne olacagi belli olmaz ne alaka babanizdan para alip kayinpeder borcu odemek?Laf gelmesin diyorsunuz laf gelip gelmeyecegini siz degil esiniz dusunsun.Zamanjnda altinlarinizj vermissiniz simdi babadan para alip kocanin borcunu odeyin ohh ne guzel.Alistirmayin adamlari boyle esiniz sorumlulugunu bilsin ayagini yorganina gore uzatsin.Anliyorum es ama burda bunca konu aciliyor okuyun biraz ders alin kac yillik kocalar aldatiyor birakiyor bosanmada 3 kurus nafaka vermemek icin 40 takla atiyor.Her seyi gormeyin duymayin biz kadinlar her konuyu cozmeye calisarak adamlari oyle rahat ettiriyoruz ki sonra o rahat onlara batiyor

babadan para alip kocanin borcunu odeyin ohh ne guzel.Alistirmayin adamlari boyle esiniz sorumlulugunu bilsin ayagini yorganina gore uzatsin.
Yok hayır zaten eşim kabul etmezdi bunu. Alsamda borç olarak alırdım zaten ama kabul etmez. Ben dün aşırı sinirlendim o sinirle altın bile bozdurup atmayı düşündüm.

Evet değil mi neler yapıyorlar :) bizde ki bizden almasında yapması kusur kalsın😄herkeste beni suçlamış sanki adamın milyon parasını alıp yurtdışına çıkmışım. Kaldı ki eşim aldı ben alma dedim de işte

Sizde artık eşinize söyleyin para harcamasın. Kp yaptığı hiç hoş değil. Sefanız olsun.

Kızlar eşimin izni vardı. Evde kalalım dedim durumumuz sıkışık diye. Oda haliyle kalmak istemedi aylardır bunaldım dedi. Neyse arkadaşlarının olduğu şehirlere gittik gezme amaçlı yakın şehirler. 2 ay öncede eşim babasından kart ödemesi için para almıştı. Bu arada eşim bekarken yılları babasının borcunu ödemekle heba etmiş. Üniyi bile bırakmış bu nedenle. Kii evliliğimiz ilk yıllarıda bu borçların yüzünden bütün altınlarımız gitmişti.Neyse kardeşiyle mesajlarını okudum. Kardeşi yazmış ki babam sana alındı benden para alıp geziyor babamdan para alayımda nasıl harcarsam harcıyayım diyor falan yazmış. Aşırı sinirim bozuldu. Onun parasıyla gezmedik biz. Babamın bana verdiği para vardı hesabımda bide orada sıkışınca gramımı bozdurdum. 3 yıl da bi gazmeye gittik hazmedememiş. Üstelik evladı gençliğini onun borcunu ödeyerek geçirmesine rağmen çok görmüş yani. Ben eşime bin kez dedim alma para diye niye bizim gezmemiz millete laf olsun. Eşime söylemedim mesajları gördüğümü ama şey düşünüyorum ya babamdan alayım vereyim o adamın parasını yada altın bozdurayım bunu söylicem eşime sizce mantıklımı
Mevzu burda kıskançlık ,sen onlardan para almasanda yine laf edecekler canım 😬 zaten aldığın parayı geri vercekmişsin niye sıkıntı ediyosun ki . Ne güzel gezip gelmişsiniz bence eşine yansıtma bu konuyu ağzınızın tadı bozulmasın 🥰

Back
X