Kayınpederin et meraki

Yanlis bilmiyorsam yiyeceginiz miktarı tartip parasini bi fakire vermeniz gerekiyor bu gidisle 1 kurban parasi da dağıtacaksiniz

Adak kurbaninin eti kesen tarafindan yenmemeli. Aileler de dahil tabi.
Ben kayinpedere soz hakki tanimaz alir dagitirdim.
Esinizde de suc var. Agzini acip iki kelime edemiyor mu?

Koca sülale bir adama laf geciremediniz mi,kavga cikaracaksa da çıkarsın yani,adaği heder etmekten iyidir.
Mangal işini iptal edin,kimse de gitmesin.Sizin ailenizde mi bilmiyor yenmeyeceğini,arayıp söylesinler gelmeyecegiz böyle olmaz diye.
Adam tek başına dediğim dedik herkesi susturuyor,padişah mübarek.
Sesiniz çıksın azicik,gidin alın etlerinizi dagitin fakir fukaraya.

Bakın sizde de hata var
Ben adağımı değil eve sokmak görmüyorum bile
Kaç kez adak kestirdim rabbim kabul etsin parasını gönderdim vekaleti verdim kayınvalidemle kestirip dağıttı ki onlarında evine gitmedi keslen yerde poletlenip ihtiyaç sahibine gitti

Şimdi arkadaşım o adak ziyan olmasın diye kayınpeder ne kadar yemişse tahmin edip o parayı fakire verin kalanını ada ondan alın dağıtın

Bakın adak çok önemli İnanın yani yerine getirmemiş hükmündesiniz şu an ve eşinizin bu meselesi tekrar sarpa sarabilir ben söylemiş olayım yani çok önemli çünkü siz söz vermiş oldunuz " allahım eşimi kurtar bende senin muhtaç kullarına yardım edeceğim ( et vererek) demiş oldunuz Allah onu kurtardı ama siz sözünüzü tutmamış gibi oldunuz

Ne yapın edin düzeltin bu durumu

Sorunlar bitmiyor bu eş aileleri zaten bir tuhaf oluyorlar.

Esas onların kesip dağıtması lazımdı adağı, birde üstüne konmuşlar yazık bebeğinizin altınıda varmış.

Allah ıslah eylesin.

Şimdi eşim aradı etleri getiricek dagiticaz inşaallah çok üzüldüm adagim yerine gelmeyecek diye çok korktum biraz saçma düzensiz oldu ama ne yapayım Allah kabul etsin param olunca yine keserim inşaallah

Adak sizin olduğu için(eşinizin değil) bundan eşiniz çocuklarınız ve anne babanız ve dede nine gibi sizin büyükleriniz yiyemez. Ama kardeş kv, kp gelin ,damat eğer fakirse yiyebilir. Ama kp sanırım fakir değil.

Kurban kesip eti dolaba dolduran bir tipe ne anlatsanız boş, bir de şöyle büyük hayvan kestim falan diye övünürler. Eti allah için dağıtmadıktan sonra kurban kestim diyebilmek de değişik bir kafanın eseri ne diyeyim

ay ne kadar ayıp ya sizin kestiğiniz eti kullanarak mangal tertiplemiş. adak adamak bi hayvanı zevkine kesip afiyetle yemek değil ki.
dinen zaten hepsini vermeniz gerekiyormuş bu bir.
ama böyle olmasaydı bi kısmını tutmaya hakkınız varsa bile bu sizin hakkınızdı. eşinizin internetten okuyup fikrini değiştirmesi çok da mühim değil o yine sizin hakkınıza girmiş. kendi kesip yesin madem. ayıp günah yani. eşiniz niye dur dememiş ki.
bence o ayakları yağları torbaya koymak yerine ben bunları adak olarak vermeye utanırım alın bunlar da sizin olsun mangalda yersiniz deseydin

Öyle yapacağım zaten gelselerde yemeyin diyecegim otursun afiyetle yesin tek başına
Bunu yapacağınızi sanmıyorum.
Adak diye dağıttığıniz kemik kuyruk ayak vs çok ayıp .ona sesiniz çıkmasıyla buna da birşey diyemezsiniz.
Keşke hiç dagitmasaydiniz çok ayıp olmuş verdiğin insanlara
Burda kp açgözlü ama siz ve eşinizde hatanın büyüğü

Terbiyesiz. Daha yeni kurbandan çıktık. Görgüsüz.

Ben olsam bir kılını dahi vermezdim. Bizim de adaklarımız var diyorlar ki köyde kesin tüm sülale pikniğe gidelim. Siz zıkkımın kökünü yiyin bi zahmet. Ayyy sinirlendim. İnşallah eşin almıştır o etleri. Kpederin yediği et de midesine oturur.

Allah ıslah etsin akıl fikir versin. Konusahibi içine sinmediyse ileride tekrar kesersin. Ufak ufak koy kenara birikir inşallah.

Hata esinizde. Niye sesini cikarmiyor ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…