Kayınvalide adayım

Bu konuyu okuyunca aklıma geldi.
Nişanlı biri vardı konu açmıştı, kv ile aynı evde yaşayacaktı. Ona da hiç fikri sorulmadan eşya alınmış hatta kv eski yatağını kullandırtmaya çalışmıştı.
O arkadaş ne yaptı acaba merak ettim?Konusu kilitlenmiş, soramıyorum Misk-i amber

Ben onu bunu bilmem hakmış hukukmuş saygıymış dini boyutmuş umrumda değil. Ben saygıyı yaşa göre değil hakedip haketmediğine göre veririm. Senin de biraz olsun aklın varsa o kayınvalidenin seçtiği kumaşı giymez, seçtiği koltukları evine sokmazsın! Bu kadarını söyliyeyim sana.

Önce o sana saygı duyacak, senin tercihlerine, senin zevkine!!
Sen ve nişanlın sadece iki kişilik bi hayat kuracaksınız! Balkondaki masanız da iki kişilik olacak, eviniz de iki kişilik olacak!

Üçüncü kişi sadece sizin bebeğiniz olabilir! Artık oğlunun kendi ailesini kurduğunu kabul etmeli, kendisinin de o eve misafir olarak girebileceğini hatırlat ona! Yoksa çok başın ağrır. Sana, senin hayallerine saygı duymayan kadına bu kadar saygı gösterme çabası neden?

Nişanlına anlat rahatsızlığını. + Kayınvaliden bişey söylediği zaman da sana uymuyorsa direk ''hayır annecim ben öyle istemiyorum, öyle yapmayı düşünmüyorum'' diye kibar kibar direkt reddet!

sen nisani misani atamazsin onu anladikta nisanlina rahatsiz oldugun konulari uygun bir dille anlat. simdiden susarsan sonra bas gelemezsin

sen nisani misani atamazsin onu anladikta nisanlina rahatsiz oldugun konulari uygun bir dille anlat. simdiden susarsan sonra bas gelemezsin
Nisani atamazsin diyip damarina basmak gibi olmus :)) :)) iyide olmus hani :)) Banada hep oyle diyolardi ama bi tartisma bitirdi herseyi. Gerci epey bise birikmisti o zamana kadarda neyse... insan korkuyor sesini cikarmaya. Hersey guzel olsun herkesin gonlu olsun istiyo ama bide bakiyosunki kendi isteklerine yer verilmemis baskasinin istekleri olmus. Ozelliklede kv olan kisinin. Konu sahibinin durumunda olan bendim bi zamanlar. Ama simdi degilim. Ayrilamam birakamam her nolursa olsun o benim sevdigm ondan vazgecemem dedigim kisiden vazgecmek zorunda kaldm bende...

Basini yaktin hayirli olsun. Ayrilabilecek gibi gorunmuyorsun. Nisanlim soyle iyi boyle iyi diyorsunda iyi olcak rabi hicbiseye sesin cikmiyor ki. Yarin birgun evlenince canina tak edecek ve o zaman tartisma oldugunda gercek yuzunu goreceksin muhtemelen. Kaynananin baskisinin dozuda artmis olacak. Nerete kadar korkacaksin nereye kadar bu şekilde sineceksin?
Gözün gordugu halde batakliga giriyorsun ve hala asli da soyle iyi boyle iyi diyebiliyorsun sen cok ezileceksin cok. Kaynananin yaninda oturma olayina baban karsi cikmasa eminim onu bile kabul ederdin sen. Ailenin haberi yoksa bu muhabbetleri onlara anlat bari sana sahip ciksinlar.

Nişanlınız tabi ki sizi kırmaz. Her şey sizin istediğiniz gibi olacak demiş ama nişanlık ve salon daha işin başında kayınvalide de. Bence nişanlınız kimseye hayır demeyen etliye sütlüye karışmayan bir tip.

Bu yaşta evlenmek bide seni köle olarak alacak bir aileye gelin gitmek büyük cesaret mi desem psikolojik rahatsızlık mi desem bilemedim. Annen seni bunun için mi doğurdu bu yasa getirdi. İnsanlar mutlu huzurlu olmak için evlenmeli. Seviyorum diyorsun da yasin çok küçük ayrılsan seneye bu zaman ne aptalmisim gozgore göre evlenicektim diye sevineceksin. Eşyayı falan boşver zaten sahiplerin! almış onlar düşünsün , verirler geri. Belki bi kaç ay sonra kaynanan eşyaları hiç bozmadan oğlunu başkasıyla evlendirir. Sen bakma oglunun seviyorum demesini sevse senin mutlulugun icin ugrasir, sevdigini hizmetçi yaptırmaz ki daha nişanlısiniz hani sevginin en üst düzeyde olduğu zamanda. Evlenince tam köle olacaksın. Boşver kendinin bile secmedigin eşyayı ,sen kendini düşün. Boşanmayi hiç göze alamazsın sonra, zaten hemen çocukta yaptırır bunlar sana , çocukla nasıl ayrılicam dersin. Ayy çocuğu da elinden alır zaten hemen ,sen bakamazsin ne anlarsın çocuktan diye . İsmini falan kendin koymayı düşünmezsin tabi:) sen kimsin ki.Amannn kabus gibi

neee inanmıyorum bunu nasıl kabul edebildin de yaptın.
kuzum bunlar nasıl insanlar.
hizmetçi yapmışlar seni.
niye kabul ettin niye ezdirdin kendini.
okudun mu mesleğin var mı.
çalışıyomusun.
ailen hiç tepki vermedi mi.
vallahi böyle manyakca bişey duymadım ben.

nişanlın düşünceli biriyse yani bir probleminizi vs yoksa ayrıl nişanı at demek saçma olur.
kv ye karşı sessiz kalmaman lazım . tepkini belli etmezsen iyice yüz bulur ne de olsa ses çıkarmıyor der.

ikinci sınıf insan yani

Kendimi korurum demişsin bir yerde.
Hiç kendini kandırma.
Kendini korayamazsın, ezdikçe ezerler seni.

Gereken yerde gereken tepkiyi verseydin, kadının söylediklerini önemsemeden kendi isteklerini yaptırsaydın dün akşamki tartışmayı yaşamazdınız.
Nişanlının gözünde mızmız oldun çıktın.

Çok küçüksün bu durumları yönetebilmek için.
Ya ayrılmalı veya düğünü ileri bir tarihe atabilmelisin.

Diğer seçenek de kavga etmeden, trip atmadan, dik bir duruşla "Bu kadar yeter." diyerek alınan her şeyi iptal edip kimseyi karıştırmadan her şeyi ikiniz halledeceksiniz.
Ama çok yorulur, üzülürsün.
Bu kadın yaşadığı müddetçe huzur vermez.
Etkilenmemek için mesafeyi çok iyi koruman lazım.

Ama diyorum ya, eğri oturup doğru konuşalım, bunları yapamazsın.
Kendini koruyacak olgunlukta değilsin henüz.

Hayatın bu kadar hiç sayılacağına babanın evinde otur aşk acısı çek.
En azından bir varlığın olur.

Ayrılamam diyorsan hâla bile bile lades.
Senin o ailede bir hayatın olmayacak ve siz ne yazık ki eşinle sadece o aileye dahil olacaksınız, ayrı bir aile kuramayacaksınız.

Ne nişanlın iyi biri nede kv.
Nişanlın seni biraz düşünse annesine müdahale ederdi.
Ayrılmayacaksın muhtemelen ve ömrün çürüyecek.
21 Ağustosta düğün varsa en uzak 21 Eylüle yeni konu açılır.
Kv bizi rahat bırakmıyor 1 ayda yıldım diye.

bu modellere sessiz kalırsanız kafanıza vurup lokmanıza alırlar
diyeceksiniz ki evime karışma
diyeceksiniz ki benim giyeceğime karışma
açıkça söylemezseniz daha şimdiden
ileride önünü alamazsınız

şimdiye kadar koruyamamış ki kendini, aynı eve girince balyozla ezer gibi daha çok ezecekler kv ve oğlu.
bdv yi biraz okusa, empati yapsa, anlayacak ne büyük bir yanlışın içinde olduğunu.

biz de arnoutuz . annem degil. onlara iyilik yaramaz siz de arnaout degilseniz zaten dislarlar . kendi ailenize bakin .

Bu kadar şeyi görüp evlencem demek yaşa ve gör canım. Önce sabrettim dersin sonra çocuk olur, onun için dersin. Böyle gider. Çünkü dünya üzerindeki tek erkek nişanlın!

Şöyle de yapabilirsiniz sizin olmadığınız fakat nişanlınız , annesi , babası ve kendi anneniz babanız oturup konuşsunlar bence orada siz olmayın babanız her şeyi çok net bir şekilde anlatsın tavrını açıkça belli etsin ya düzelir yada bu iş biter desin düğün tarihini de 3 ay ileri atsın olanları görmek için . ( Kendi akrabam sizin yaşadığınız duruma benzer bir durum yaşamıştı fakat sizin ki kadar ağır değil böyle yaparak her şeyi istediği gibi yaptı )

yol yakınkenn dön senin evinin koltuklarını ısmarlayan kadın yarın yatak odanıza bile müdahale eder çüş dedim burda.

hadi bizimkiler aşırı ilgisiz de, ben böyle giyeceğim kıyafeti bile kendi seçen birine tahammül edemezdim şahsen.Ne demek benim oturacağım benim olan bir evin salonunu kendisi döşeyecekmiş? İçinde heves varsa kendi evine uygulasın. Nasıl katlanacaksanız bunlara? Başta sesinizi çıkartmazsanız, sonra çıkartsanızda dinleyeniniz olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…