kadınların dertleri birbirinin benzeri geçtiğimiz senelerde bu konuyu tartışmıştık kk,de
rahmetli kayınvalide benimle arkada otururdu,kayınpederimde rahmetli oda önde otururdu
Çok gereksiz bi takıntı...
Sonuçta o sizin büyüğünüz,bence bi büyüğe arkayı dönüp yürümek bile saygısızlıkken büyüğüm varken pişkin pişkin öne oturamam.
Benim için cok guzel bir konu:)
çünkü benim kayın validemde aynı politikaya takilirdi.
ilk önceleri saygıdan arkaya gecerdim.
daha sonra ısrarla öne oturmamı isterdi, alla alla! Benimde cok hoşuma gitti! Bu ne guzel bir kayın valide dedim!
bize bir gün ziyarete geldiklerinde, eşi rahatsizdi, daha öncede kendi öne oturduğu zaman hiç fark etmezdik! Ama arkası kilolu biri, bacakları uzun olan birisi için biraz zor ve rahatsız vere biliyordu. O gün kb rahatsız olmasına ragmen( ameliyat olmuş birde) yine kendini bükerek arkada oturdu, en küçük kardeşim içeriye geçtiğimizde UHA dedi ve kadina bak ya dedi
bir kac defa ikimiz arabaya binmemiz gerekdigiinde, israrla bekliyor önce ben nereye oturacam diye, cünkü öne binmek istedigi hisettim ve eşimle nişanlı iken, ozamam otur hadi dedi yanıma, o sıralar tuaf davranıyordu, ne yapacagını kesdiremiyordum kv'denin davranişlarini( arabaya binmeyi niye bir insan beklerki:) ) neyse bindim! Kv'de sonradan demedigini burakmamiş, bana önceden erkeğin yanında sen otur, sonradan iki yüzlük yapmazsin:d. O günden sonra direk beklemeden arkaya çekiliyordum:) ( daga önce onu izlerdim bekliyordum, tıpkı onun gibi:d)
Kizacasi arkadaşim ne istediklerini bilmiyorlar, kizkaniyorlar bir süre, hiç kadınlık gururu yapma! Direk arkaya geç
Öne otur derler, sonra kızarlar, arkaya otur bir tur! Bunu kafana takma! Sakın!!
otursunlar Hurem Sultanlarımız baş koltuklarında süsulsunler
diyer yorumlarıda okumadım , ama inşallah saygı boyutuna sürüklemezler bu mevzuyu:)!!
ben arkaya oturmamızı daga sonra saygi ile alakası olmadıgını öğrendim.
Gercekden tamamen, kıyaslama ve üstünllükle ilgili bir şey, yabancılarda dogru dürüst öne ve arkaya geçmenin bir önemi yokken,a bizim adetlerde nedense hemen saygıya bağlıyorlar!! Hiçde alakası yok!!
am sen Olgun ol ve arkaya geç! Kazançlı çıkarsın
Sen kayınvalidenin art niyetle ön koltuğa oturmak istediğini düşünüyorsun sanırım.
Haklı da olabilirsin veya kadın ön koltuğa oturmayı adet edinmiştir seninle ilgisi yoktur bilemeyiz.
Ama her iki şıkta da inan kimin nerde oturduğu hiç önemli değil canım.
Bunlar teferruat şeyler sakın kendini şimdiden böyle ufak olaylar için üzme. Evlilik o kadar yorucu ve hareketli ki, herşey keşke yolunda gitse ben bagajda bile gitmeye razıyım
Çok haklısın bunu bugün daha iyi anladım evlilik çok zor gerçekten, idare etmek herkesi.. İnşallah sorun çıkmaz benim derdim niyet temiz olsun dediğin gibi ben bagajda bile giderim.
Gerçekten de öyle, ben bir yere gidilecekse kayınvalide kayınpedere illa ki öne geçin derim, gönülleri olsun. Onlar istemezler bile. Öne oturarak kimse kimseye üstünlük taslayamaz belki sen önde oturmayı kendin teklif etsen daha bile iyi olur, ön koltuk böylelikle onun için cazibesini yitirir.
Daha tanışma bile olmamış,ne bu ön koltuk ültimatomu.
Sırayla gitseymiş, en azından kafa karıştırmazmış. Şimdi önce nişan alışverişinde sorun çıkarmalı, sonra altın, sonra eşyalar, düğün gecesi kimin evinde kalınacak falan, sizin taraf bizim taraf kadar altın takmadı vs vs. Ön koltuk meselesine daha var, senin kaynana adayı sırayı şaşırmış.
Bir koltuk sevdasıdır gidiyor bu kvdelerde genelde anladığım kadarıyla :) sen ne güzel şanslısın, ama ben dersem bunu düşünecek biri değilmiş gibi konuştu müstakbel nişanlım diyim :) bu yüzden dediğin gibi üstünlük olayı canımı sıkan yoksa canları sağolsun 7/24 emirlerinde olur araba, yeterki niyet temiz olsun, bundan yüz bulup başka yerlerden vurmasın benim derdim vede korkum..
Hayır canım, oğlu orta yolu bulamaz!Ne güzel yazmışsın evet aslında çok büyütülecek bir konu değil ama işte sanki ezme politikası uygulanıyormuş gibi geliyor bana, henüz nişanlanıcam ve bu tarz şeylerle yani kv tavırlarıyla ilgili ne yapabilirim hiç bilemiyorum, korkuyorum desem yeridir, çünkü kıramam kimseyi, saygısızlık edemem doğamda yok cazgır biri değilim ama kinciyim, inadım vede huysuz. Böyle birşeyle karşılaşırsam ne olur, sontradan arkamdan neler denir hiç bilemiyorum ama ne olursa olsun bence oğlu halleder bunu diye düşünüyorum, orta yolu bulabilir öyle değilmi? Ben söyledim ona sen yap dedim bakarız o zaman gelsin de dedi. İnşallah sorun çıkmaz. Arakaya otururum elbette bu çok sorun değil ama bu ezme olayı, fesatlık varsa işte orda damarım serpiyor, inadına iş yapmak istiyorum huyum kurusun :) ele karışmak deyimini bugü çok daha iyi anladım daha şuncacık laftan yani, zor günler bekliyor beni iyi anladım..
Hayır canım, oğlu orta yolu bulamaz!
sana önce öne otur ısrarla derler, sonra tahammül edemezler!
Benim yaşadığımı yaşama, benim annem bile ısrarla arkaya geçerken, kv'de öne oturmak için tuaf pozisyonlar gösterirdi.
elbet eşin yanında oturmak keyifli, hele sevgili/ nişanlı iken, ama kadınlar arasında büyük bir çekişme oluyor! Nişanlın yanında oturmasını ister, ama kv bunu üstünlük olarak algılar ve izin vermez.
Ben kayın validemi o halini izlerken ama asil anlayamazken cokda gülünç bulurdum, kendi adıma tekrar diyorum, bu saygı ile alakası yok öne oturmak bizim için romantik, keyifli vs iken, kv icinde üstünlükle ilgili! Kıyaslıyor ve paylaşamiyorlar
ben bir guzel arkaya gecdim, eşimde elini arkadan uzatır elimi tutardi:)
canim, kezinlikle kafana takma bu durumu ve kv'dene dikat et! NişAnlinada cok güveme, hani arayı tuta bilir falan:) onların oynadığı politikayı 40 yıl ne anlar nede öğreniriz.
her tür duygu sömürüsü ve tehtitleri yaparlar. Güç onlarda
geç arkaya, eşinin tam arkasına, emin ol orasında cok sıçak:d
ama
kiskancsa dikat etcok yaklaşma evlenene kadar
sana ısrarla öne otur derse, sen ısrarla arkaya geç
gel diyorsa, gitme! Eşine yaklaşma! Oturmana kalkmana dikat et!
köpruden geç bu bakalım önce:)
insallah tek sorununuz koltuk davası olur
Seni çok iyi anlıyorum eğer ön koltukta oturma üstünlük sağlama çabasıysa yani her olayda bu şekilde bir tavır alma potansiyeli varsa iş kesinlikle nişanlına düşer.
Sen yüzgöz olmadan o annesinle güzellikle konuşacak.
Aksi takdirde onun görüşüne göre savaş acmış olursun:))Tebessümle okudum vede aklıma yer edindirek, teşekkür ederim.. Evet bunları aklımda tutucam ve dikkat etmeye çalışıcam, ben masumane düşünüyorum ama dediğin gibi ana oğul aralarında ittifak kurabilirler nekadarda beni sevse oğlu. Şu köprüden bir geçsem zaten :)
Ben konuyu yeterince özetledim sanıyorum. Yorumlarımı okuyun isterseniz, sorun saygısızlık değil bunu yapacak en son insanım belkide, benim bahsettiğim konu çok başka. Teşekkür ederim yinede cevabınız için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?