Kayınvalide arabanızda öne oturmak isterse?

Arabanın önü başka yere, arkası başka yere mi gidiyor? :)

Şaka bir yana, takılmayın böyle şeylere, boşuna moralinizi bozmayın. Biz düğünden sonra 2 gün eşimin memleketinde kaldık, düğünün ertesi günü eşimin ablası ve eniştesiyle ili gezmeye çıktık, eniştesi eşimin yanında oturdu, ablasıyla ikimiz de arkadaydık. Üstelik balayındaydık. Ne olacak ki? Dert etmeyin..

bende böyleyimdir..
çokta dert değil aslında ön arka benim için
zaten 7 24 kaynana ben eşim arabayla gezmiyoruz ki

Aynen bunu düşünerek taa nişanlıyken dedim siz öne geçin..
O da geçmedi, geçseydi de farketmezdi.
Aslında az değil benim kayınvalide, bu tarz küçük olaylar da bile 'bak seninle aramız da rekabet yok, ben aranıza girmem' izlenimi veriyor

henüz ortada fol yok ,yumurta yokken bu tarz şeylerin evde sohbeti dönmesi bana da itici geldi. durduk yere niye kv adayı böyle birşey diyor ?

"bak oğlumun yanında hep ben vardım,ben olacağım,sen sonradan geldin arkaya geç" der gibi ..

**
henüz evlenmedim ama biz de kv ile biryere gittiğimizde ben derim "öne geç diye,arkada koltuk yok ve benden büyük birinin mindere oturması rahat hissettirmiyor ama kendimi ama kendisi hep "yok kızım sen otur "der.
*

bende olsam takılırım bu konuya
ve kayınvalidemle kendimi kötü etmem eşime söylerim
onun gerekeni yapmasını isterim eğer o yapamazsa ben devreye girerim
kayınpederim varken öne oturuyorsa 'aaa ne kadar ayıp anne babam varken sen mi öne oturuyorsun' falan diye laf sokarım

ben çok takılmazdım bu konuya sanırım.. biz de yeni araba aldık daha ilk çıkışımızda annemlere gidecektik kayınvalidem ve kayınpederimle beraber.. ısrar ettim baba sen otur öne diye ama hem kayınvalidem hem kayınpederim olmaz kızım ilk kez çıkıyosunuz geç kocanın yanına diye öne oturttular.. hatta gece dönerken annem de dikkat etmiş daha sonra aradı kayınpederin varken sen niye öne geçtin diye soruyor anlattım böyle böyle diye
karşındakinin niyeti önemli gıcıklık olsun diye öne geçmeye çalışıyorsa kızabilirsin belki de yoksa çok da önemli bir mesele değil.. sürekli beraber gezmedikçe problem olmayacağını düşünüyorum..

Otursun canım ne olacak.
Şahsen ben direk anne sen geç derdim.
Ne farkeder arkada oturursak bir şey eksilmez bizden.

Gelin hanım kayınvalideyi onore etmek için " anne sen öne geçiver" dese, kayınvalide de " olmaz kızım otur sen kocanın yanına" deyiverse. Hiç bu gerginliklere gerek kalmasa.

Ben kayınvalideme ön koltuğu vermiştim gönüllü olarak. Ama sonra baktım kayınbiraderimin arabasına bindiğinde tıpış tıpış arkaya geçiyor. Artık ben de kocamın yanında oyuruyorum ama nedense vicdanen bir rahatsızlık duyuyorum. Bu konuyu da arabayı kendim kullanarak çözüveriyorum bazen.:)

Aslında benim için hiç bir anlamı yok önde ya da arkada oturmanın ama bu ön koltuk meselesi bir iktidar savaşına dönüştürülüyor ne yazık ki .

kayınvalideniz böyle bir konuşma yapmış mı yoksa sevgiliniz kendi düşüncesini mi söylemiş tam anlayamadım.

yorumlara bakınca çok şaşırdım,

hele bir arkadaş eşimin babannesi öne oturdu çok bozuldum da dönüşte arkaya geçti yazmış.

ne olur ki öyle olsa??öne oturunca ne değişiyor?

anne,baba,kayınvalide ,kayınpeder...hiçbirinin olduğu ortamda öne oturmaya yeltenmedim,hiç de ezilmedim yani.

zaten ne annem ne kayınvalidem öne oturmazlar.

ben eşimin iş arkadaşı,ya da kaynım,kardeşim bile binecek olsa doğrudan arkaya otururum.

erkek erkeğe muhabbetlerini etsinler,niye kasayım ki?

ay yazık otursunlar yaaa
ne var kı
yaslı baslı ınsanlar
bıde rahat edemıolar sanırım arkada
benım anneannemde oledır pek sever one oturmayı hele kı o damadının arabasıysa
sorun etmeyın kucuk seylerı

Şu konuda beni en iyi anlayansınız cidden teşekkür ederim yorumunuz için.. Derdim saygısızlık değil yine yine yeniden söylüyorum, arada art niyet varmıdır acaba diye düşündüm bir an, olay bu.

Eşimle daha nişanlıykenden beridir pek öyle ön koltuk çekişmemiz olmadı. Ben buyur edersem otururdu öne etmezsem gecerdi arkaya. Şimdi bebekten dolayı ben o olsada olmasada zaten arkadayım.
Nerde oturdugu değil insanın nerde durması gerektiğini bilmesi önemli.

Kp yaşarken bir yere gideceksek ben geç baba ddim
Nitekim babamada aynı şeyi yapıyorum.
Bunda birşey yok ama kv enterasandır eltimlerin arabasıysa öne,
Bizim arabaysa arkaya otururdu.
Neden acaba

Ciddimisiniz siz? O zaman tamam sorun yok rahatladım şimdi..

evet ciddiyim....
kayınvalidemlerle beraber yaşamadığımız için arabaya öyle çok sık binmezler
kırk yılda bir binecek olduğundada öne otursun ne fark eder zaten öne oturucam diye atlamaz
kayınbabam ve kayınvalidem beraberlerse öne zaten k.baba oturur
ama k.validem tekse ben anne öne sen otur derim oda bazen oturur bazen yok kızım sen otur der
biraz onun rahatlığıyla da öyle yazdım ...
sevgilerrr

hıh tam olarak demek istediğim buydu diyemedim ben onuuuu :)
sanki rakip olmadığınızı hatta ona saygı duyduğunuzu-duyacağınızı belirttiğinizde kayınvalideler alttan alıyor gibi...
art niyetli değilse tabi ki, yani öyle olsa gerek... 2senedir kayınvalidemle görüşürüz sevgililik-nişanlılık-evlilik hepsi farklıdır muhakkak ama ben bunu uygularım zararını görmedim şimdilik..
aman kimse huzursuz olmasın ya...

Herkes kocasının yanına otursun alsın hevesini sonra yaslaninca oğlunun yanında oturmaya çalışmasın.

Şu konuda beni en iyi anlayansınız cidden teşekkür ederim yorumunuz için.. Derdim saygısızlık değil yine yine yeniden söylüyorum, arada art niyet varmıdır acaba diye düşündüm bir an, olay bu.

Yoncam teşekkür niye ki, elimde olsa herkes dünyayı güllük, gülistanlık yaşasa...
bu işler ince işler...bu yolda ömrümün yaklaşık kırk yılını verdiğimden olsa gerek Seni en iyi anlamış olmam...ama biliyormusun O senin yazgınsa yaşayacak ve göreceksin! umarım iyi yazılmıştır kaderin, kıymet bilenlerle karşılaşırsın...

ben kaynanama hep öne geç derim ama o istemez arkaya geçer. ama teklif etmem bile hoşuna gider. ne bilim ben de birgün kaynana olsam gelinim böyle birşeyi teklif etsin isterim. çok da hoşuma gider. saygı göstergesidir bence böyle şeyler. gezmeye bir yere gittiğimizde bile kaynanamdan önce asla içeri girmem.

altı üstü bir koltuk isterse yatsın beni hiç alakadar etmez :) yani niye oturuyor ben eşimin yanına oturmalıyım falan diye tribe girmem çok cocukca ve saçma. Bu tarz muhabbetler daha çok gelin kaynana diyalogları problemleri doguruyor ne var ki yeri gelir o oturur yeri gelir ben otururum . Hiçte sorun olmaz Her gelin kaynana çekişcek kötü anlaşcak diye birşey yok klasik türk mantığı.

Art niyet var mıdr acaba diye düşünüyorum demişssin ya, acaba benimle çekişmeye mi çalışıyor diye düşündün sanırım.
O zaman sen onun istediğini yapma, bırak otursun öne, hiç umursama, senin inatlaşmadığını önemesemediğini gördükçe oda seninle inatlaşmaktan vazgeçecektir. İnatlaşmak tek taraflı olmaz çünkü..
Tam tersini yaparsan ömrünüzün sonuna kadar çekişirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…