Kayınvalide ile aynı evde yaşama tecrubesi olanlar ?

Merhaba yorumuz için çok teşekkür ederim, geçmiş konularımda da yazıyor bu bahsettiğim kişi benim hocamdı... Zamanında çok ikilemde kalmıştım hareketlerinden buraya çoook yazıyordum o zamanlar ama hayat o kadar garip ki ondan uzaklaçmak istedikçe bir şekilde bizi daha çok bağladı birbirimize ve 1 hafta önce bu konuşmayı yaptık biz, Bunsan öncesinde birbirimize itirafımız olmuştu ama ciddi olduğuna dair ilk kez konuştuk, neden evlenmediğini anlattı, evlilik hakkındaki düşüncelerini bazı hayallerini, endişelerini ve anne meselesini ve dedi ki zorlayamam ben bunun için ne seni ne de başkasını ama ben buyum, bana emanet olarak annem kaldı bu yüzden beraber yaşamam lazım bunuda hiçbir kız kabul etmeyeceği için düşünmedim evlenmeyi dedi, senle ben biz olamazsak bile hayatımda hep kalmanı istiyorum, seni kaybetmek istemiyorum dedi, sonra sohbetimiz doğal akışına geçti neler yaptığını anlattı ev hayatını, hayalimdeki biri...
Annesi ile 1 hafta bir sohbetimiz görüşmüşlüğümüz oldu, annemin öldüğünü biliyor, yakın akrabalarımın sevdiğim adamın babasıın cenazesinde yaptıklarını, babamın iyiliğini benim babama düşkünlüğümü, sonuç toz pembe gelmiyor hiç birşey ama karşıma alıp bende konuşacağım onunla elbet, orta yolu bulamıyorsak da aile olma yoluna hiç girmeyiz

3 yıl yaşadım.. 32 yaşındayım 3 yıllık evliyim.. Hayatımın en en en büyük hatası ne diye sorduklarında hiç düşünmeden kv ile oturmak diyorum.. Çok kötü bi insan değil ama artık tiksinti geldi yüzünü görmek sesini duymak istemiyorum.. Ki ben devlet memuruyum işim gücüm var evde de yokum.. Ama ne düzenim oldu ne kafama göre yaşadığım bi hayatım.. Eşimle en güzel zamanlarımız birbirimizi yanlış anlamayla gecti, dogru düzgün oturup sohbet edecek ortamımız olmadı ki..Ben onların kurulu düzenine gelen bi yabancıydım o ev hiç bi zaman benim evim olmadı.. Ha şu var,maksadımız kira ödememek para biriktirmekdi çok şükür kendi evimize gectik.. Ev alınırken eşim de tüm birikimini verdiği için içim rahat kimseyi sömürmedik..
Hiç kavgamız tartışmamız olmadı kendi kızlarından güzel muamele ettim,mesafemi korumak için çok mücadele verdim ama ol-mu-yo.. Kendi annen baban olsa dahi olmuyo canım..lütfen böyle bi hata yapma yazık edersin kendine

Yeni evliyken kv gelip (eşim sağolsun) 20 gün kalmıştı. Ben ki gerçekten kör kütük aşık evlendim , o sürenin sonsuz olacağını bilsem bitirirdim. (15. Günde kv yi akşam evde bir başına bırakıp işim var diye evi terkettim. Eşim işten gelip beni parktan yalvar yakar eve götürdü. )Ki kv beni gerçekten çok sever , ben de onu. Ama olmuyor. Ne uzanıyorsun , ne kafana göre bişeyler yiyip içebiliyorsun, ne sevişebiliyorsun gece olmadan, ne ayaklarını uzatabiliyorsun, ne alışverişini canın istediği gibi yapabiliyorsun... zaten kocanı aynı evin içinde yeni tanıyorsun. evlilik zaten başlı başına uyum problemi , başka şehir başka iş başka düzen.. bir kaynana tuz biber oluyor.

Lütfen çıkar pembe gözlüklerini , bir milyon kadın tecrübe etmiş birinden çok süper Harika diyeni bulamazsın. Hayaller bitip gerçeklerle yüzyüze gelince çok pişman olursun

İşten çıkınca hevesle evime gidemedim, bi yerlerde oturup hergün cay kahve içerim bi iki saat kendime gelmek için, çünkü eve gittiğimde sinirlerim bozuluyor, evi toplu bırakıyorum bi geliyorum çingene cadırı.. Ablam gelir bi başbaşa sohbet edemeyiz, beraber program yaparız oda gelmek ister, kıramıyorum yalnız yaşlı kadın diye ama benimde bi hayatım olmalı artık hayır demeyi öğrenmem lazım diyorum bi taraftan.. Merhametten maraz doguyo bunu bil..

canım herkes zaten yazmış bende tekrar etmiş olmayayım ama şunu bil yorulunca odama çekilirim diye bir şey yok kv iki ay susar cicim ayında sonra niye çekildi der eşinle kötü olursun yada eşin niye annemi yalnız bıraktın yanında otur der işte sana anlattığımiz bu zaten öyle yoruldum odama gideyim işten geldim dinleneyim bu gün tatil günüm falan bunlar hikaye kadın sizi başbaşa sadece bir iki ay bırakır sonrası da hikaye kendini bunlarla kandırma

Kesinlikle boyle bir iae kalkisma.
Ne kadar sevsende kayimvalideni- ne kadar iyi anlassanizda olmuyor.
Kadin kendi yuvasini bilmeli, kendi kurallarini evinde uygulayabilmeli.
Aksi olursa buyuk sikinti.
Demedi deme..

Bak seninde annen yok Allah rahmet eylesin sende babamda gelsin o insan değil mi de bu gün babam yok anneme gidelim diyen yarın babam yok anneme onu bunu diyemezsin diye kalbini kırar elin oğlu anneyi bırakmıyor ama sen babanı bırakıyorsun illa birine bakmak hizmet etmek istiyorsan bari babana et en azından dediği sana batmaz

Ben yaşadım 4 ay kadar yaşamaz olaydım. Ama benimki bayan problem herşeye karışır. Her hareketini eleştirir. Ama genel olarak yaşadığım sıkıntıları anlatayım. Eşimle rahat vakit geçirememe birlikte olurken bile acaba duyar mı endişesi. Evin içinde rahat giyinememe. Eşimin tüm ailesinin annem var diye sürekli gelmesi ikram hizmet yorgunluk. Kendi ailem geldiğinde rahat edememe dertleşememe. İstediğin gibi dışarı çıkıp gezememe. Buna benzer bir sürü şey. Eşimi en ufak meselelerde doldurup üstüme göndermesi cabası. Ben kaynana evine gelin gitmiştim o yüzden onun duzenine ayak uydurmak zorunda kaliyordum. Ben kendi evimi kurup o yanıma gelseydi bu kadar karışamazdi diye düşünüyorum. Hastaysa yanlizsa annedir atılmaz ama çok zor. Eğer imkan varsa asla kabul etme. Geliniyle iyi geçinen kv milyarda birdir o piyango sana vurur mu bilinmez

Daha 21 yaşındayim ama burda kaynana ile yaşanan sorunları görünce evlilikten soguyorum

Ne guzel kendini belli ediyor iste boyle tipler annesiyle ile hic ayri yasamayi istemezler.Kabul edersen emin ol daha buraya cok konun açarsin

Riskli bir hamileliğim olduğu için hamilelikten doğuma kadar kv de kaldım..
Tamamiyle başkasına ait bir evin başkasına ait düzeniyle yaşıyorsun..Allahtan hamileydim de çok üstüme gelemedi Kv..Kendi annenle bile tartışıyorsun yeri geliyor..Ama onla tartışsan hemen elin kızı etiketini yiyorsun..Diğer konulara değinmeyeceğim bile..Vaktin varken kabul etme.."Nasıl alıştırırsan öyle gider" evlilikte altın kural..

Yaşlanıp elden ayaktan düşünce filan aynı evde mecbur bakılmak zorunda kalabilir. Ama şimdi sen yeni evleneceksin heveslerin olacak, evinde rahat etmek isteyeceksin, kocanla başbaşa kalmak, canın istediği saatte yatıp istediği saatte kalkmak isteyeceksin. Ama aynı evde yaşayınca mecbur onlara uymak zorundasın. Her şeyin sorgulanıyor. Tek başına çıkıp bir yürümek istesen herkese söylemek zorundasın. Bi markete gitsen yine haber vermek zorundasın. Canım istemedi bugün kahvaltıya kalkmayım desen altında bit yeniği aranır. Bence hiçbir artısı yok. Maddi olarak ayrı ev kurma imkanı olmayanlar evliliği erteleyebilirler. Daha mantıklı olur. Ama dünya halidir sonradan insanların maddi sorunları ortaya çıktığında işsizlik vs gibi mecburen durum düzelene kadar bir seçenek olabilir.

Aynen çok zor. Allah elden ayaktan düşürmesin de en bulantılı günlerimde bile evime gelip kalmasını istemedim bana bakması için. Çünkü tek ihtiyacım olan sakinlik sessizlik huzur ve rahatlıktı. O kadar bunalıyorum ki atletle dolaşıyorum bazen. Konuşmak bile istemiyordum kimseyle. O gelseydi belki 3 öğün yemek hazırlayacaktı ama ben bu kadar huzurlu rahat olmayacaktım. İyi niyetli de olsa şunu ye bunu iç gibi konuşmalar bile bunaltıyor. Bulduğum en serin en rahat köşeye ayağımı dikip yayılıyorum evde başkası varken mümkün değil. Şahsen yatılı gelecekler diye ödüm kopuyor

Babamı bırakmıyorum asla böylede bir niyetim yok... Ayrı bir evde kv ile beraber yaşayabilirim yazdım ama şartım o evde babamada bir oda olacak yada aynı mahallede oturuyoruz zaten.

Babniza gelince hemen aynı mahalleye kaymissiniz bu durumda eşit olmuyor ki

Ya bi oda babanıza bi oda kv ye olacak ki hayatınızın en büyük hatası olur

Ya da aynı mahallede hem babanız hem kv olur

Yok öyle kv bizim evimizde ama babam ayrı evde

Bi de hamilelikte bana bakar demişsiniz de Allah korusun riskli gebelik değilse hamilelik hastalık değildir her işinizi kendiniz yaparsınız eşiniz yardım eder. Bu saçma düşünceyi de atın kafanızdan

Kesinlikle... Bu durumun gerçekten olumlu tarafı Yok, şuan kendisi böyle mutlu olacağına inanmak istiyor ama emin olun mümkün değil her zaman söylerim mutlu olsayım kv ile yaşamaktan ben olurdum..

Benim eltim kayınvalidemle 15 yıl yaşadı. Ölümünde ise annesinden daha fazla ağlamıştı. Çok güzel geçindiler ve birbirlerini çok sevdiler. Hala eltim annesini değil kayınvalidemi anar.
Ben birlikte yaşamadım ama bende de özellikle kış aylarında gelir kalırdı. Hiç bir sorun olmazdı.
Sanırım karşılıklı anlayış önemli olan.

Nereye gidersen git,
Gittiğin yer
"OĞLUNUN EVİ"
Olacak...
Yeni ev olması sınırları yikamayacagini zannettiesin sana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…