- Konu Sahibi rengarenkdunyam
-
Merhaba yorumuz için çok teşekkür ederim, geçmiş konularımda da yazıyor bu bahsettiğim kişi benim hocamdı... Zamanında çok ikilemde kalmıştım hareketlerinden buraya çoook yazıyordum o zamanlar ama hayat o kadar garip ki ondan uzaklaçmak istedikçe bir şekilde bizi daha çok bağladı birbirimize ve 1 hafta önce bu konuşmayı yaptık biz, Bunsan öncesinde birbirimize itirafımız olmuştu ama ciddi olduğuna dair ilk kez konuştuk, neden evlenmediğini anlattı, evlilik hakkındaki düşüncelerini bazı hayallerini, endişelerini ve anne meselesini ve dedi ki zorlayamam ben bunun için ne seni ne de başkasını ama ben buyum, bana emanet olarak annem kaldı bu yüzden beraber yaşamam lazım bunuda hiçbir kız kabul etmeyeceği için düşünmedim evlenmeyi dedi, senle ben biz olamazsak bile hayatımda hep kalmanı istiyorum, seni kaybetmek istemiyorum dedi, sonra sohbetimiz doğal akışına geçti neler yaptığını anlattı ev hayatını, hayalimdeki biri...Allah gecinden versin. Eşin seni ezen dinlemeyen biriyse sorun olur. ama sana saygılı ve fazla değer veren ince düşünen bir adam ise işiniz daha kolay olur canım.
ilk baslarda her işe sen koşma diye tavsiyede bulunabilirim. sonra alışıp her seyi ayagina isteyen bir kayinvalideye donusebilir. kendi özeliniz olsun. her şeyi anlatmayin belli etmeyin. gerekirse tartismayi bile disarida iken yasayin.. yüzünüze sonradan vurabileceği açıklarda bulunmayin ailenizle ilgili mesela.. dedigim gibi..
herkes hayatta ayni sartlarda yaşamiyor maalesef. ama siz de bu durumu yaşayacaksiniz olumsuz değil olumlu yorumlara kulak verin.. belki cok tatli bir anne olur size. hic belli olmaz.. belki de iyi ki dersiniz.. Ne olursa olsun umarım cok ama çok mutlu olursunuz. Allah yardımcınız olsun. O evde hep huzurlu ve mutlu olmanızı diliyorum can-gönülden.
canım herkes zaten yazmış bende tekrar etmiş olmayayım ama şunu bil yorulunca odama çekilirim diye bir şey yok kv iki ay susar cicim ayında sonra niye çekildi der eşinle kötü olursun yada eşin niye annemi yalnız bıraktın yanında otur der işte sana anlattığımiz bu zaten öyle yoruldum odama gideyim işten geldim dinleneyim bu gün tatil günüm falan bunlar hikaye kadın sizi başbaşa sadece bir iki ay bırakır sonrası da hikaye kendini bunlarla kandırmaMerhaba, çalışan bir bayan olacağım zaten, yorulunca odama çekilebilirim diye düşünüyorum, hamile kaldığımda bana bakabilecek bir annem yok, ya bende akraba diye birşey yok, o yüzden özellikle hamilelik konusunda onun varlığı daha iyi gelecek bana... Böyle düşünüyorum açıkçası
Bak seninde annen yok Allah rahmet eylesin sende babamda gelsin o insan değil mi de bu gün babam yok anneme gidelim diyen yarın babam yok anneme onu bunu diyemezsin diye kalbini kırar elin oğlu anneyi bırakmıyor ama sen babanı bırakıyorsun illa birine bakmak hizmet etmek istiyorsan bari babana et en azından dediği sana batmazBencede ilk zamanlar illa gidecek bir yerler bulur bunu biz istemsek bileEkonomik durum değil, yaklaşık bir sene önce benim annem onunda babası öldü, ya bizim hikayemiz biraz farklı, okulum bitti benim (yani tek dersim kaldı ) :) aramızdaki ilişkinin adını koyacağız o bundan önce benimle böyle bir konuşma yaptı işte, bunun için beni zorlamadı ama hayatının bu olduğunu anlatıı
Ben yaşadım 4 ay kadar yaşamaz olaydım. Ama benimki bayan problem herşeye karışır. Her hareketini eleştirir. Ama genel olarak yaşadığım sıkıntıları anlatayım. Eşimle rahat vakit geçirememe birlikte olurken bile acaba duyar mı endişesi. Evin içinde rahat giyinememe. Eşimin tüm ailesinin annem var diye sürekli gelmesi ikram hizmet yorgunluk. Kendi ailem geldiğinde rahat edememe dertleşememe. İstediğin gibi dışarı çıkıp gezememe. Buna benzer bir sürü şey. Eşimi en ufak meselelerde doldurup üstüme göndermesi cabası. Ben kaynana evine gelin gitmiştim o yüzden onun duzenine ayak uydurmak zorunda kaliyordum. Ben kendi evimi kurup o yanıma gelseydi bu kadar karışamazdi diye düşünüyorum. Hastaysa yanlizsa annedir atılmaz ama çok zor. Eğer imkan varsa asla kabul etme. Geliniyle iyi geçinen kv milyarda birdir o piyango sana vurur mu bilinmezMerhaba
Ben bu konu üzerinde çok düşündüm, bir karar aşaasındayım, böyle bir karar verme noktasındayım... Kayınvalidem diceğim kişiyi düşünüyorum, sevdiğim adamı, böyle yaşamanın artılarını eksilerini, hayatın gerçeklerini bir taraf daha ağır basıyor, bende tecrübelerinizden yararlanmak istedim belki atladığım, görmediğim noktalar vardır diye sizede danışmak istesim
Kayınvalidenizle aynı evde yaşamak zorunda olanlar var mı ? Bunun iyi yada kötü yanları var mıydı gözünüzde, artıları eksileri vs...
Daha 21 yaşındayim ama burda kaynana ile yaşanan sorunları görünce evlilikten soguyorumMerhaba
Ben bu konu üzerinde çok düşündüm, bir karar aşaasındayım, böyle bir karar verme noktasındayım... Kayınvalidem diceğim kişiyi düşünüyorum, sevdiğim adamı, böyle yaşamanın artılarını eksilerini, hayatın gerçeklerini bir taraf daha ağır basıyor, bende tecrübelerinizden yararlanmak istedim belki atladığım, görmediğim noktalar vardır diye sizede danışmak istesim
Kayınvalidenizle aynı evde yaşamak zorunda olanlar var mı ? Bunun iyi yada kötü yanları var mıydı gözünüzde, artıları eksileri vs...
Ne guzel kendini belli ediyor iste boyle tipler annesiyle ile hic ayri yasamayi istemezler.Kabul edersen emin ol daha buraya cok konun açarsinAyrı ev alamamak değil mesele, şükür ayrı ev alabilecek duruma sahip biri ve birşeylere başlamadan önce bunu bana söyleyen birisi, sen bu konuda zorlayamam ama ben buyum hayatım bu diyen birisi... Dediğim gibi düşünme aşaasındayım
Aynen çok zor. Allah elden ayaktan düşürmesin de en bulantılı günlerimde bile evime gelip kalmasını istemedim bana bakması için. Çünkü tek ihtiyacım olan sakinlik sessizlik huzur ve rahatlıktı. O kadar bunalıyorum ki atletle dolaşıyorum bazen. Konuşmak bile istemiyordum kimseyle. O gelseydi belki 3 öğün yemek hazırlayacaktı ama ben bu kadar huzurlu rahat olmayacaktım. İyi niyetli de olsa şunu ye bunu iç gibi konuşmalar bile bunaltıyor. Bulduğum en serin en rahat köşeye ayağımı dikip yayılıyorum evde başkası varken mümkün değil. Şahsen yatılı gelecekler diye ödüm kopuyorYapma, etme. Sakın...
Rahatça giyinip gezemiceksin kendi evinde. İstediğin gibi uzanamıcaksın. İstediğin zaman istediğin kişiyi misafir olarak ağırlayamıcaksın. Bunun hamileliği var hastalığı var. Allah korusun. Kendine bu kötülüğü yapma sakın. Ne kadar iyide olsa kayınvaliden ki benden örnek vereyim. Şuan normal zamanda bile gündüzden gitmek istemiyorum. Hamileyim istediğim gibi yatıp kalkamıyosun edemiyosun. Bide bunun aynı evi paylaşması var. Kendini seviyosan bu kötülüğü yapma
Babamı bırakmıyorumasla böylede bir niyetim yok... Ayrı bir evde kv ile beraber yaşayabilirim yazdım ama şartım o evde babamada bir oda olacak yada aynı mahallede oturuyoruz zaten.
Kesinlikle... Bu durumun gerçekten olumlu tarafı Yok, şuan kendisi böyle mutlu olacağına inanmak istiyor ama emin olun mümkün değil her zaman söylerim mutlu olsayım kv ile yaşamaktan ben olurdum..degil mi yaa. bana kv yılda bir ya da iki kez geldiğinde bile bir zarari olmamasina ragmen eşim bile diyor annem gitse de bir rahat etsek diye. insan kv ile yaşamayı hayal edemiyor bile ama konu sahibi arkadaşımız mecbur oldugunu soyledigi için cok da üzmek istemedim olumsuz örnek verip.
"OĞLUNUN EVİ"Haklısınız ev ev üstüne olmaz, bende hep böyle diyordum, gerkeirse ayrı şehirlerde yaşayalım ama hayat şartları hayallleri değiştiriyormuş. Aynen aklıma geldi bu benimde özel hayat, sadece odan ile sınırlı olacak, evin içinde rahat olamayacaksın vs vs... Bunları hep düşündüm ama sevdiğimi düşünüyorum, sevdiğim, sevgim ağır basıyor.. Onun annesi benim babam, aslında ikimizde aynı şeyleri söylüyoruz onunla, onların evinde yaşamak değilde kendi kurduğumuuz bir evde yaşamak istiyorum, ben annesinin evine değil, annesi bizim evimize gelsin...
Farklı seçeneklerin olsa belki çekilir dert değil derim ama diyemiyorum işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?