kayınvalide ile beraber yaşamak

Kayınvalidenizle hiç Pazar günü tip köşe temizlik yapmak istemediğinizi konuştunuz mu? Yani ben hafta içi yapıyorum zaten dip köşe pazar günü yapmayalım zaten bir gün izniniz var onu da temizlikle geçirmeyelim, ayrıca eşimin sadece pazar günü var onuda temizlik yaparak değil eşimle birilkte dolaşarak geçirmek istiyorum. Birbirimize dolu dolu zaman ayırabileceğimiz tek gün onu da temizlikle heba etmek istemiyorum diye.

şikayet ettiğimi kim söyledi arkadaşla sorunlarımızı paylaşıyoruz ve daha fazla nasıl huzurlu olabiliriz die fikir alıyoruz.burası bir derdim var köşesi bildiğim kadarıyla....

bende kendimce huzurlu olması için yol gösteriyorum insan yeri geliyo annesi ile bile kavga ediyo kv ile elbette çatışacaktır aile ile ilgilenmek ille aynı evde yaşamakla olmaz aynı evde olupta surat asılıyosa küsülüyosa kavga oluyosa iki taraf içinde hora geçmez ama ayrı evlerde haftanın belli günleri gidilip geliniyosa işte o tatlı gelmedir ki kv zaten çalışıyo maddi özgürlüğü var, daha ileri ki zamanlarda kv elden ayaktan düştüğünde zaten birlikte yaşamak tekrar gündeme gelecektir

istemiyorum ben hafta içi yapıyorum diyorum ama ısrar ediyo yinede olmaz dersem annemle bir araya geldiğinde sözde başkasına söylüyomuş gibi bana laf söylüyo. zaten ben fazla sakin konuşamam yani bikaç kez beni tersliycek olursa kavga etmeye başlarım buda olsun istemediğim için fazla açık konuşamıyorum.

Kavga etmeden sakin bir dille de konuşabilirsiniz. Hafta içi yapıyorum o yüzden hafta son temizlik yapmak istemiyorum demek yerine, anne pazar gününü eşimle birlikte geçirmek istiyorum demelisiniz net bir şekilde. Kadıncağız çocuğu iki yaşındayken eşini kaybettiğine göre belki düşünemiyor olabilir bazı şeyleri. Yani eşlerin birbirlerine vakit ayırması gerektiğini.

peki teşekkür ederim bunuda denicem bi defa

hem kınadım yaptıklarınızı hem de bu kadar kötü davranabilmenize sizin adınıza çok üzüldüm. bende bir anneyim 5 aylık bir kızım var o kadın tek başına ne zorluklarla büyütmüştür evladını kim bilir. anne olmak çok zor canım benim uykusuz geceler o evlada duyulan sevgihiç bişeye benzemez bu dünyada umarım anne olurve bu duyguyu tadarsın.

cevabıma gelmek gerekirse ben seni sanki inadına eşini dolduruşa getirip annesine bağırsdın diye uğraşan bir davranışta sezdim. o kadın ın düzenini sen bozmuşsun o eve giderek sonuçta onun yılladır alışkın olduğu düzene lütfen biraz saygı duy. bende titiz olmayanlardan hoşlanmam mesela karakter meselesi bu. ayrıca anneciğinin evinden çıkmış gelmmişsin ne olur sanki biraz da kayınvalidenin fikrini alsan belki mutlu olacak anne bgün ne yapalım desen.

bu yaşta kadın hala çalışıp kiranızı ödüyor yazık değil mi sonuçta sen onun parasını verdiği bir evde oturuyorsun o kadının snein üzerinde hakkı var hem de kul hakkı. sen belki evde olan her kavgada eşine annesini suçlayıp o kadını her üzdüğünde belki her gece ahını alıyorsun. onun başına gelenler yarın senin başına gelecek olsa genç yaşta eşsiz tek çocukla kalıp çalışıp çabalayıp büyütsen birde eve gelen biri senin düzeninde sorun çıkarsa ne hissedersin . ben haksız buldum sizi. yorum istemişsiniz bu benim yorumum. sevgiler

tşkr ederim yorumun için. Ama bende hiçmi haklılık yok ben bu eve zorla gelmedimki ve geldim diye onun bütün düzenine uymak zorunda hissetmiyorum kendimi oda büyüklüğünü bilip biraz bana uymalı diye düşünüyorum ben. eşimide hiçbizaman haksız yere dolduruşa getirmedim ama bişey olduğundada içimde tutamıyorum ve anlatıyorum sonuçta eşimde annesine gidip sorabilir ve kim haklı kim haksız öğrenebilir

Konu sahibin bütün yaptiklarina bende iyi gözle bakmiyorum fakat sizin bu son yazdiginiz cümlelere hiç katilmiyorum. Ben ilerde dul kalmis olsam asla istemem çoçuklarim evlendikten sonra ayni evde kalayim diye. Sonuçta onlar benim çoçuklarim, esimin yerini asla alamazlar.

Benim tek istegim çoçuklarim esleriyle iyi olsunlar ve ara sira beni ziyaret etsinler. Bu niye vicdansizlik olsunki? Hayatin sartlari bu, evli olabilirsin, dul olabilirsin, ayrilmis olabilirsin,.. bunlari kontrol edemezsin. Cocuklarinda bu sebebten dolayi senin ile ayni evi paylasmalarini bu sebeblerden dolayi bekliyemezsin. Bir evde tek basima yasiyorum diye, yalnizim anlimina gelmezki.

bende kv kp birlikte oturuyorum benm kvdede calısıyor aynen temizlik konusunda asırı hassas titiz hatta bazen ben ona saka yollu temizlik hastası olmussun deyip gülüsürüz.yani demek istedigim bende yasım genc bazı seyleri hata yaparak anlıyoruz malasef bende takıstım bu konuda bazen kv sürekli sen yapamıyorsun olmuyor diyordu bende yapıyru gormuyorya söyleniyo diye icten ice kudururdum hırsımdan ama artık cözdüm kişiligini karakterini gercektende kadın dakka durmuyo işten gelince bile deli gibi iş yapmaya calısıyor ben durdurmaya calıssamda yapıyor bende artık ona ayak uyduruyorum daha dogrusu gereksiz sıkıntı oldugunu anlladım simdi surası iyi degil kotu omus dediginde tamam bi daha yaparım deyip uzatmıyorum.birazda bizim yapıcı olmamız lazım kesinlikle geleneklerini huylarını degiştiremessin uymaya calıs.bizimki gecici ama senin icin soyeyecegim esinin kahrını emegini cekmiş yaslıda kadın snde alttan alarak yasamaya bak yoksa yarın ayrı eve cıktıgında yine sen dusuneceksin seninde ailen haliyle.aht almak yerine danıs sor her zaman istemesen bile onun hosuna gittigi icin yap cok gorme bu kadarcık sefayı ona . allah yardımcınız olsun her ne dilerseniz.

Benim kayınpederim de hayatta olmasaydı, kv ile oturmak zorunda kalıcaktım. Çünkü eşim tek oğulları. Bu bir zorunluluk sizin için de.
O yüzden sorun çıkarmaya değil, problem çözmeye yönelik hareket ederseniz her şey hallolur.
Temizlik konusunda haklısınız. Çok titiz insanlarla birlikte yaşamak gerçekten zor. Sildiğin yeri arkadan tekrar silmesi vs, belki karşılaşmışsınızdır böyle şeylerle. Gerçekten sinir bozucu. Konuşarak halletmeye çalışın.
Annene nasıl yakınsan kv ile de öyle olmasa da birazcık daha yakın davran. Ama seni ezmesine de müsade etme.
İnşallah çözülür sorunların, zor bir durum.

ahhh canım benim sormak var sormak var.bence hemen kesin hükümlü olma bir gün güzel bir çay demle karşılıklı oturun sen evde ne yapıp ne yapmak istemediğini anlat. temizlik çok yapmak istemiyorsun diyelim söyle anne ben her gün değil hafta iki gün yapmak istiyorum de mesela ya da yemek yaparken çok mu karışıyor diyelim onu da açıkça güzel dille söyle sen müdahale edince bu sefer şevkim kırılıyor de. sorunları oğluyla değil kayınvalidenin kendisiyle konuşsan daha çabuk sonuç alırsın canım benim. seninde elbet haklı olduğun yerler vardır tabikide sende o eve hanım olarak gittin. ama eğer bu şekilde bu duygularla gidersen sen daha çok zarar görürsün ve emin ol et tırmaktan ayrılmıyor eşin bir gün bu yüzden senden vazgeçer sonuçta annesi tek ve sen bu şekilde yaşamayı en baştan kabul etmişsin işin sonunda suçluda olmak var eşin gözünde

çok tşkr ederim yorumunuz için

zaten kendimi ezdirmediğim için bu durumdayız biraz ezik olsam her dediğini yapsam hiçbi sorun kalmaz ama yapımda da bu yok malesef

İyi güzel söylüyosun tmm ama ben kayınvalidemin işine gelmeyen birşey söylediğimde o beni dinlemiyo kendi bildiğini yapmaya devam ediyo can çıkar huy çıkmaz demişler ya aynısı ondada var bendede var orta yolu nasıl bulucaz hiç bilmiyorum

cnm kv ile oturmak çok zor. burda kv ile oturan kaç kişinin kv ile konusunu okuyoruz. bana kalırsa sakın dubleks alma. normak küçük bir ev al kendinize göre. taşınırkende deki eşine anneyi bırakmayız tabiii sık sık gideriz. gözümüz üstünde olur. her şeyine koşarız, hiç zorlanmaz falan köprüyü geçene kadar.

olmadı aşkım ben seninle yalnız yaşamak istiyorum. baş başa olalım. sarılamıyorum öpemiyorum. evimde seksi şeylerle gezemiyorum vs gönlünü yap. sakın sakın yanılıp yenilipte dubleks alma. çünkü herkes kendi evinin sefasını süremiye. yok yemek beraber. yok çay beraber. yok aşağı inmedin sıkıntı. yok erkenden odana çekildin sıkıntı.

ben sana bişi anlatıcam . benim bir arkadaşım ayrı evde otururyordu kv ile. eşi demiş bir dubleks alalım bir araba alalım ama anneyle birlik oturalım masraf olmasın. kız tmm demiş. dubleks i oldu arabasıda oldu. ama çok sakin ve iyi bir kız olmasına karşı kv si neler yaptı kıza. kan kusturdu. koçasıda cennet anamın ayağının altında sen annemle geçinmeye bak diyormuş. yazıkkk kız şimdi katlanıyo. ama çok kötü hastalandı kız. bakmadılar hiç kıza . huzuru yok hiç ama eşini seviyor 3 te çocuk var katlanıyo

başta eşi ağzının içine bakıyodu. erkekler analarının yanında değşiyo bunu bil. kv 1 hafta kaldı. eşim bir tuhaf oldu. öpmeden işe gitmeler fln. aman diyim azıcık aşın ağrısız başın olsun kanma kimseye

tşkr ederim tavsiyelerin için cnm hakkımızda hayırlısı olur inş

Tabi ki o kadar da hakkın var ama ilk yazdığınla bu yazdığın arasında dağlar var canım. O kdar derin temizlik yapmak istemediğini söylemiştin kayınvalidenin izin gününde. Ona göre yazdım sana bu cevabı. Mesela bu sıkıntını kavga etmeden kayınvalidene söyleyerek ve direk evden eşinle beraber çıkarak çözebilirsin. Bunlar büyütülecek şeyler değil.

Ayrica sunuda söylemek istiyorum. Bu genç kizlar niye hep ayni hatayi yapiyorlar? Genç yasta evlenip, maddi durum yok diye kv'de kalmak? Daha gençsen, isin yoksa, maddi durum yoksa bence evlenmemeli. Ne zaman kendi ayaklarin üzerine durabildiginde, evi geçindirebildiginde o zaman evlenmelisin.

Ev üstüne ev olmuyor. Gelin kv'den sikayetçi oluyor, kv'de gelinden sikayetçi oluyor ve ortada huzur denilen birsey kalmiyor.

Ayrica burdaki insanlarda abartmis "o kadin ne çabalarla o çoçugu büyütmüstür". Evet, bur NORMAL. Bir anne elbette çoçugunu büyütmek için çaba sarf edecek, çoçuk hasta oldugunda gece yaninda duracak. Insan sonuçta çoçugunu ne için büyütüyor? Ömür boyu annesinin yaninda kalsinmi diye? Ben sahsen çoçuklarimin ilerde kendi ayaklarini üzerinde durmali için büyütürüm, ben isterimki büyüdügünde evden çiksin, kendi hayatini, kendini düzenini kursun diye.

Ah bu Türklerdeki bazen asiri derecede büyüklere saygi bos yere bir çok insani çektiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…