kayınvalide ile beraber yaşamak

peki değişmesi için bir sonraki adım ne olacak ? eşinizin annesini bırakıp ayrı bir eve çıkacağını hiç sanmıyorum ki doğru olanda bu.. sizde bunu bilerek evlenmişiniz.. yapacağınız kv kabullenmek açıkça konuşun temizliği şu günlerde şöyle yapalım anne, yemek yaparken akşam şu yemeği yapacağım anne ne dersin? şu akşamlar bizim gezme günümüz annecim gibi basit şeyler hayatınızı kolaylaştırır.. dubleks fikri mantıklı böylece ayrı bir paylaşım alanın olur eşinle de.. ben 4 yıl oturdum kv kp ve iki kaynımla..üstelik bize hiç muhtaçlıkları yokken.. benimde bunaldığım sıkıldığım şeyler olmadı mı oldu ama asla benim yüzümden eşim annesine söylenmedi.. sende bence buna sebep olma düşünsene yıllar sonra aynı senaryoyu sen kv, eşinde oğlun çok üzülürsün dimi
çok bunaldıysan eşine söyle ara sıra hafta sonu kaçamakları yapın bir gecede olsa

ayyy çok şükür uzun süredir ilk kez temiz titiz bir kaynanaya rastladık.ben de tüm kaynanalar pis pasaklı her halde diyordum.

eşim annesine karşı beni savunuyor,ona kızıyor,bu da bana yetmiyor sözü ne zamandan beri ne olursa olsun değişmiyor anlamına geliyor:44:

bekar bi insanın anlayamam belki 3 nuzude haklı buluyorum ama sen en az haklısın. kayınvalideniz kendını dışlanmıs hıssedıyor. oturdugu evde gelini yemek konusunda annesıne soruyor. belki temizlik yapmak ıstemesinın altında seninle birlikte bak ben senı onemsıyorum bırlıkte yapalım sende benı onemse demek ıstıyordur. bence tek sorun bu kayınvalıdenız kendını onemsız hıssedıyor. ilk once onun o evın bıreyı olarak gormelisiniz. zaten sende dedın" anneme verdıgım degerı onada vermemı ıstıyor." bunu halledersenız butunsorunlarınınz peritozu olup ucar. ama yok devam ederse zaten ezık bı ınsan degılsın ee ıyıde kalplısın en azından ayrı ev ıstıyorum derken vıcdannın sızlamaz. yanı her durum sen kazanırsın.

Değerli arkadaşım,

Kayınvalide ile aynı evde oturmak çok zor... insan kendi annesi ile bile otururken kişilik çatışması yüzünden sıkıntılı zamanlar yaşayabilir ve ilişkiler bozulabilir. Çok susup, çok sabretmek gerekebilir... Ancak sizin konunuza baktığımda hislerim beni biraz zorladı yazarken. Her durum kendine özgü yorum ister aslında. bu forumda en çok buna zorlanıyor insan ve bazen yazmaktan vazgeçiyorum ben şahsen...

Kayınvalideniz karşılıklı konuşabileceğiniz biri ise ona şunları anlatmak isteyebilirsiniz. "Anne, seni de anlamaya çalışıyorum. Ancak bu gün biraz senden beni anlamanı rica edeceğim. Çok imreniyorum sana, takdir ediyorum bu titizlik yönünden.. Ben de pasaklı biri değilim ama açıkçası karakter itibariyle belki titizlik bana göre değil, bilemiyorum, zorlanıyorum.. Dilersen orta bir yol bulalım, mesela iki haftada bir derin bir temizlik yapalım, böylece anlaşmazlığa sebep olabilecek bir şeyi anlaşarak aramızda halletmiş oluruz. Lütfen, ben yaparım haftada bir deme... Ben sana da kıymak istemiyorum. Tamamı ile iyi niyetle, birlikte daha rahat yaşayabilelim diye bunu istiyorum." Diyebilirsiniz... bu zor değil...
Yemek konusunda kimseye bir şey sormak zorunda değilsiniz. Ama eğer kendi annenize, yanınızda ki kişinin de bildiği bir şeyi soruyorsanız, ben bunda kötü niyet ararım. Bu karşıda ki insanı da üzer. Misal, patlıcan yemeği yaparken salça miktarını, yanımda o an arkadaşım varsa ona sorarım, kalkıp annemi aramam.. Dolayısıyla kayınvalidem için de bunu yapardım. Birazcık niyetin halisliğinden şüpheye düştüm burada ve bu incitici.. Psikolojik bir şiddet aslında ufak da olsa karşıda ki için... Bunu görmenizi isterdim.. Basit ama etkileyici bir şiddet..

Ev konusunda bence çift girişli bir dubleks alınabilir. Yapayalnız olmak gerçekten çok zor... Allah kimseye yaşatmasın.. elbette aşırı müdahaleci, kaba, evlilik birliğine tehdit yaklaşımlar sergileyen birinden bahsetseydiniz eğer, başka şehir de diyebilecektim naçizane..

Kalbinizin sesini dinleyin, Allah niyeti halis olanın seçtiği yolda kendisine kolaylıklar sunar,
Siz yine de daha iyisini bilirsiniz,
Selamlar,

Keşke en başta aynı eve çıkmasaydınız bundan sonra ne kadar kalp kırmadan evleri ayırırsınız bilmiyorum ama hakkınızda en hayırlısı neyse o olsun.Evli değilim çok da yaşım yok açıkçası.Her anne evladını bin bir emekle sevgiyle büyütür ama bu ileride beni yanında tutacak diye bir zorunluluk koymuyor.Ki kv sağlıklı sonuçta Allah göstermesin sağlık sorunu olsa neyse.Ben anneannemden bilirim anneannem 29 yaşındayken dedem vefat etmiş annem ve teyzemler çok küçükmüş tek başına 3 çocuğuna da kendisi bakmış hepsini de evlendirmiş şuan 60 küsür yaşında kaç senedir ayrı yaşıyor bizim evimize gelir teyzemlere gider ama her zaman kendi evini kendi kafasını dinlemek ister bunu kız anneleri düşünüyor ama erkek anneleri kendilerini dışlanmış hissediyorlar nedense.Sizde eşinizle beraber olmak yuvanızı kendinize ait olduğunu hissetmek istiyorsunuz hak veriyorum.Biz anneannemle çok yakın oturuyoruz hemen bizim bahçe kapımızın 5 metre ötesinde anneannem var yalnız mı değil bakmıyor muyuz ilgisiz mi yoo benim annem kötü evlat mı babam kötü mü sokağa mı attı hayır.Bu yüzden sen ayrı ev istiyorsun diye kimse vicdansızsın diye peşin hüküm veremez.İnşallah yakın evlerde oturursunuz da herkesin gönlü huzuru olur.Uzun yazdım k.bakmayın.

23 yaşında evlenmeyi bilen temizliğide bilmeli, yemek yapmayıda, bir işe girip çalışmayıda bilmeli. Sizinki gibi bir kayınvalidem olsaydı '' siz çalışmayın ben çalışayım, siz sabah erkenden işe giderken ben evde yayılıp yatıyorum ve bu durumdan üzülüyorum'' derdim. hayret nedense kayınvalidenizin ev kirasını ödemesinden şikayetçi değilsiniz, bundan utanmıyorsunuzda ama maşallah buraya kıytırık konu açabiliyorsunuz.

Bu arada yeni ev aldığınızda kayınvalidenizi yanınızda istemiyorsunuz ama maşallah dubleks ev alacağınızda kayınvalidenizin maddi yardım yapacağınada peşin peşin karar vermişsiniz.
ayrıca o çalışan bir kadın ve yıllardır haftanın 1 tek günü izni varmış ve yayılıp yatmak yerine her çalışan kadının yaptığı gibi dip bucak ev temizliği yapması gayet normal.

''ilk defa bir erkeğin annesini savundum ya artık gam yemem''

bir şey daha, siz ev alacaksınız ve siz ev alırken kayınvalidende mecburen size maddi yardımda bulunacak ya, sabah anneni ara da annene bir sor lütfen '' anneciğim biz ev alırken kayınvalidem maddi yardımda bulunacak SENDE BİZE PARA VERECEKSİN TAMAM MI'' dermisin lütfen.

herkes anlamak istediği gibi anlıyor herşeyi yapılacak bişey yok

tşkr ederim fikirlerin için arkadaşım

tşkr ederim yorum için ama yemek konusunda herkes bana yüklenmiş ben k.v yanımdayken arayıp annemi bu yemek nasıl yapılır diye sormuyorum annemle birlikte otururken ona soruyorum başka bi zaman yapıyorum o yemeği k.v tüm gün evde değil zaten annemde 5 dk mesafede dedim ama arka balkonumdan camımı açınca annemde cama çıkınca çok rahat konuşabiliyoruz bende yanımda k.v varken arayıp annemi bu nasıl olur diye asla sormadım

çok tşkr ederim arkadaşım çok iyi tercüme olmuşsun hislerime bende o kadını atıp bidaha görmemek gibi bi niyette değilim zaten sadece birazcık özel hayat istiyorum kendime hepsi bu

değişmesi için bir sonraki adım diye bişey yok malesef benim için diğer dediklerinde haklısın tşkr ederim fikirlerin için

kv den yanliz yasiyormus ama calistiguna gore daha genc demekki. sakin boyle bir hata yapma derim.
ayni evde yasamak demek kavga gurultu demek. yakin biyerden bir ev alin kv deden para istemeyin kendi paranizla alin sonra sittin sene kurtulamassiniz lafindan. ayrica esin tek cocukmu ablasi abisi yokmu esine tatli bir dille soylemelisin daha cok gencsiniz calisip evinizi alirsiniz ama beraber oturmayi kabul etme. evlenince kapini kendin kapatican yeri geliyor hicbir is yapmak isttemiyosun yapmazsin ev senin daginik olsun diyosun ama kv deyle bu imkansiz. esinle basbasa kalmak keyif yapmak hayal olur. kv dene herzaman gidee gelursiniz onuda bir kenara atin demiyorum esinin annesi sonucta. ama ayni evde kesinlikle yasamayin derim.

canım soruna çok güzel cevaplar ve yorumlar yapılmış.. belki bazılarında seni kıracak ya da haksızlığa uğradığını düşündüğün olabilir ama emin ol o eleştirilerde seni sana getirir.. yani kendine getirir. eğriyi doğruyu gösterir..bazı yorumlarda yine kendi çapında güzel. herkesin bir yaşantısı bir düşüncesi var sonuçta. kendilerince haklılar. belki genel de haklılar. ama ne olursa olsun tek taraflı bakma..

bu yüzden yazılanları okuyunca ben sevindim. dedim gerçekten olaylara objektif açıdan yani senin GERÇEKTEN İYİLİĞİN İÇİN YAZILMIŞ olduğunu gördüm.

nitekim bu sorunu sen kendi yakınlarına annene kardeşlerine sorsan emin ol bu kadar objektif olamazlar. çünkü ister istemez senin üzülmeni kırılmanı istemeyip yorumlar yaparlar ya da tam aksine kendi menfaatlerine göre yorumlar yaparlar. (böyle olanlar var) senin ailen senin sevdiğin eşin yuvanı yani mutluluğunu huzurunu düşünmezler.. umursamazlar sadece kendi ne gibi fayda sağlayacaklarını ve sana yorum yaparken herşey çok basit gelir..

bu yüzden yazılanları önemsemeni dilerim.

benim yorumuma gelirsem..

tatlım gerçekten boşa sıkıntı ediyorsun.. kv ni kayınvaliden olarak düşünme.. hani sizi seven destekleyen biri olsa onu yalnız bırakmak ister misin.. size ihtiyacı olsa.. (manevi) sevaptır da.. kaldı ki kv nin size zararı yok. yani kadın istese çalışmaz. genç gelin çalışsın der.. kendi de paşa paşa oturur evde.. ama o sana kıyamadığından nasıl olsa çalışır diye eli ekmek tutarken çalışıyor. size destek oluyor.. benim senin yazdığından anladığım sen de bunu biliyorsun. dubleks mi alsak geniş ev ödememizde yardım da eder diyorsun.. demek ki aslında sen de ona güveniyor seviyorsun.. yoksa gemileri yakmış değilsin..

yakma da ... dediğim gibi size destek olmak isteyen sizi koruyan seven biri olarak düşün..

evde dip köşe temizlik olayına gelirsem.. tatlım kv çalışıyor değil mi.. demek ki evde kaldığında temizliği yapmak istiyor. yani birlikte yapmak.. sadece temizliği sana bırakmamak.. çalışan biri için bir de haftasonu temizliği kolay gelmez. o zaman da yapmaz istese.. ya da elini sürmez sana yaptırır. sonuçta sen de kadınsın. temizlemeden nereye kadar ne zamana kadar oturacaksın..
yani işi sana bırakmamak içindir birlikte dip köşe temizliği yapıyordur.

yanılıyor muyum bilmiyorum. ama bana öyle geldi...

ayrıca çocuğun var mı bilmiyorum. bu yüzden eşinin annesine ihtiyacın var. maddi manevi.. unutma.. çünkü çocuklarımızı veya bizi seven,koruyan insanlar yaptıkları fedakarlıklarla belli oluyor.. ben ne aileler biliyorum kızını sırf maddi çıkarları uğruna seven yanında olan.. önemli olan kan bağı değil. tamam onlar canın ciğerin ama seni destekleyen yanında olan kimse bence onlarla mutlu ol..kendi yuvan aileni oluşturursun.

bir de kv birşey sorman demek eksikliğin olduğu anlamına gelmez.. o evde birliktesiniz siz karar vereceksiniz demek.

emin ol dertsiz insan yok..

Son düzenleme:
Ahhh kızlar ben diyeyim ozaman
Bnde 6yıldr evlym 2çocugm var kaynvalidemle altlı üstlü oturyrz herşeyimize karşıyor gezmemize tozmamıza geçişimize çıkışımıza 1gn yanına inmesk küsüyor herşeyi problm yapıyor herşeye karışoyor giyimime bile misafr gelse çagırmadm dye darılır inmedim diye darılır yemek yapsan istemez yapmasan yapmadm diye küsr şaşırdım kaldım bnden başka 6 gelini var nazı bna geçiyor evimde kocamla huzursuzluklara neden oluyor allah rızası için deyip katlanıyorum ama artk çok sıkıldım burdan taşınmak için gece gündüz dua ediyorum kaynvalideyle yaşamak çok zor çok....

aslında bende çözülemeyecek bişey görmedim
bak ne güzel kv çalışıyormuş
akşama kadar evde başbaşa otursanız ne olacaktı
çalışıyor parasını sizden esiirgemiyor
size yardımcı oluyor bunlar hep artı cnm
ev alırken ya ebeyn banyosu olan bir ev alınhem kv hemde siz rahatsız olmazsınız
odanızda banyonuz var istediginiz gibi takılırsınız
yada kv ye yakın olsun mesala alt katında yada yan binada
birbirinize yakın olun kv temizlik takıntısı olabilir bence kötü bişey degil
temizligi bende severim
ama sende desenki anne bak pazarları sadece kocam izinli mesala bugün evi süpürüp silek
sonra ben kocamla geziyim sen dinlen
haftaya cam silelim dersen anlayışla karşılamaz mı seni kv

Pardon da ne olursa olsun ihtiyacı yok nasılsa diye kirayı yıkmak ne kadar mantıklı o yaşta bir kadın ihtiyacı olmasa neden çalışsın sabahın körü gitsin akşam gelsin oturur evinde dimi bakın siz işiniz bitiyor evde oturuyorsunuz her gün de evişi yapılmaz. Madem kirasını ödeyebilecek durumdaydı neden baştan ayrı eve çıkmadınız kendiniz diyorsunuz bana uygun iş yok diye arayan uygun işi bulur istedikten sonra. Bir de haftasonları kadın iş yapıyor daha ne yapsın zorunda değil ki kiranızı vermeye. Market sizde peki faturalar şu halde market alışverişi filan kiradan daha fazla tutmaz kira zaten maaşı götüren ve şu durumda bile kenarınıza zaten koymanız lazım. Bence işinize geliyor kira vermemek hadi tamam herşey ortak diyelim sizde bir o kadar harcıyorsunuz kaynananız sizden çalışmanızı istemiyor ben çalışıyorum da gitsin çalışsın demiyor zorlamıyor sadece yemekler yapılırken onda arada danışmanı rica ediyor sen anneme danışırım diyorsun ne alaka o sofraya beraber oturuyorsunuz o kadın tüm gün elalemin işinde çalışıyor biraz rica etme hakkı olabilir dimi ama madem gücünüz var iş bulamıyorum demeyip bulacaksınız ve ev alacaksınız.

tşkr ederim yorum için arkadaşım şu durumda evet ne iş yapmadan durabiliyorum nede eşimle keyif yapabiliyorum

yorum için tşkr ederim. k.v yi zaten fazlalık olarak düşünmüyorum ama insan ara ara biraz rahatını ister ya bunun olmaması beni üzüyo ve bu durumlarda patlıyorum işte. evt bize çok yardımı oluyo Allah razı olsun ama biz ona kesinlikle muhtaç değiliz. şuan çocuğumda yok ilerde olursa tabiki yine ona ihtiyacımız olucak ben ondan asla tamamen uzaklaşmak gibi bi fikre sahip değilim sadece arada bi rahatıma düşkün olmak istiyorum tek derdim bu

snn durumunda zormuş arkadaşım bizimkinin öyle küsmek gibi bir durumu yok kolay kolay küsmes gezmemizede pek karışmaz ama o arkadaşlarıyla akrabalarıyla filan buluşacağı zaman benide çağırıo gitmeyince laf sokmaya çalışıo o huyu kötü. bizde sizin gibi en azından altlı üstlü otursak bu kadar problem kalmayacağını düşünüyorum ben Allah hakkımızda hayırlısını versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…