Ayrica sunuda söylemek istiyorum. Bu genç kizlar niye hep ayni hatayi yapiyorlar? Genç yasta evlenip, maddi durum yok diye kv'de kalmak? Daha gençsen, isin yoksa, maddi durum yoksa bence evlenmemeli. Ne zaman kendi ayaklarin üzerine durabildiginde, evi geçindirebildiginde o zaman evlenmelisin.
Ev üstüne ev olmuyor. Gelin kv'den sikayetçi oluyor, kv'de gelinden sikayetçi oluyor ve ortada huzur denilen birsey kalmiyor.
Ayrica burdaki insanlarda abartmis "o kadin ne çabalarla o çoçugu büyütmüstür". Evet, bur NORMAL. Bir anne elbette çoçugunu büyütmek için çaba sarf edecek, çoçuk hasta oldugunda gece yaninda duracak. Insan sonuçta çoçugunu ne için büyütüyor? Ömür boyu annesinin yaninda kalsinmi diye? Ben sahsen çoçuklarimin ilerde kendi ayaklarini üzerinde durmali için büyütürüm, ben isterimki büyüdügünde evden çiksin, kendi hayatini, kendini düzenini kursun diye.
Ah bu Türklerdeki bazen asiri derecede büyüklere saygi bos yere bir çok insani çektiriyor.
istemiyorum ben hafta içi yapıyorum diyorum ama ısrar ediyo yinede olmaz dersem annemle bir araya geldiğinde sözde başkasına söylüyomuş gibi bana laf söylüyo. zaten ben fazla sakin konuşamam yani bikaç kez beni tersliycek olursa kavga etmeye başlarım buda olsun istemediğim için fazla açık konuşamıyorum.
cnm kavga etmeden olmuyomu. mesele cumartesiden eşinle gezme programı yapsan. pazar kahvaltıdan sonra hadi anneciğim biz çıkıyoruz desen gitseniz.
annene söylesin laf vursun nolucak kahkahalarla güüül geç , umrunda olmasın yapmaz zorunda değilsin:))))))))))
o senin onu umursadığını bildiği için annenin yanında laf sokuşturuyor. takmadığını yapmadığını görünce vazgeçer. vazgeçmesede önemli deil konuşsun dursun.
pazar evde olduğunuzda mesela aşkıım hadi markete gidelim parka gidelim ne bilim gez işte eşinle.
haa illa evdemisiniz o gün . öğlenece yat eşinle uyu :) sonra kahvaltı oyalana oyalana. sonra mutfağa bi gir yavaş yavaş karınca hızıyla bir bulaşık yerleştirme iki dolabı üstünden silme akşamı et napıcak. tepende durup zorla yaptıramazya.
haaa hiçbişimi yapmak istemiyor canın geç otur tv karşısına eşinin yanına al çayı çerezi derseki temizlik yapacaz. anne hiiiç cnm istemiyor gel gel sende gel tv da program çok güzel de ve güleryüzlü ol. eşinde yanında zorlayamaz. sen kararlı ol. o istiyor diye pazarını temizlikle geçirme
Mrb arkadaşlar. 23 yaşındayım 6 aylık evliyim 6 aydır k.v ile ve kirada oturuyorum. Aynı eve taşınmamızın sebebi k.v nin yalnız olması eşimin babası eşim 2 yaşındayken vefat etmiş ve k.v eşime tek başına bakmış. K.v çalışıyor sabah gidip akşam geliyor ben çalışmıyorum şuan ve kiramızı k.v ödüyor biz ise faturaları ödüyoruz. K.v ile en çok temizlik konusunda tartışıyoruz o çok titiz bir insan ben onun kadar değilim ve o izinli olduğu günlerde dip bucak temizlik yapmak istiyor ama ben istemiyorum ve bu konuyu annemlerin yanında bana ima ediyor. Yemek filan yaparken ona sormamı danışmamı istiyor ama ben bildiğim şeyleri niye ona sorayımki? Bilmesem bile annem 5 dk mesafede ona soruyorum buda onun biraz zoruna gidiyo sanırım. Anneme gösterdiğim sevgiyi onada göstermemi istiyor. Bugüne kadar 2 defa büyük denecek tarzda kavga ettik ben annemin evine gitmeye kalktım ama onları atlattık sayılır. Eşim annesine karşı hep beni savunur ama buda bana yetmiyor bazen çok sinir oluyorum. Eşime sinir olduğum şeyleri şikayet ettikçe oda annesine kızıyor ama bazı şeyler ona bu kadar büyütülcek kadar gelmiyor bazende tamam sen haklısın ama bişey yapamıyorum konuşsamda değişmiyor işte diyor. Ben evde özel bişeyler yapmak istiyorum eşimle baş başa vakit geçirmek istiyorum ama daha hiç yaşayamadım ve hiç yaşayamamaktanda korkuyorum. Yakında işe giricem ve 1 yıl kadar para biriktirip sonra birazda kredi çekip ev almak istiyoruz ben eşime ev alırsak annenle oturmak istemiyorum diyorum eşim tmm diyor ama bana annesinide tamamen bırakmak istemiyor gibi geliyor çünkü dubleks alırız olmazmı diyor. Ama ben kesin konuşursam eşimi ikna edebilirim. Size sorum ev alırken büyük bir ev alıp yine berabermi yaşamalıyız dubleks bir evmi almalıyız yoksa tamamen uzaklaşmalımıyız? Maddi açıdanda pek iyi olduğumuz söylenemez yani ev alırken baya bir zorlanıcaz eğer dubleks filan alırsak k.v de yardım eder yani hep düşünüyorum ama işin içinden çıkamıyorum zamanla alışabilirmiyim acaba k.v me bana yardım ederseniz sevinirim
Kiranızı verip sizin giderlerinizi en aza indiriyor , eşini bu yaşına kadar tek başına getirip okutmuş evlendirmiş insanın bir lafıda fazla olsun. . Tek sorununuz temizlikse eşinizin tutun elinden gel biz dışarı çıkalım deyin , kayınvalideniz ses çıkarırsa eşiniz devreye girsin.
Açıkçası anlayamıyorum bazen gelinler adı sırf kayınvalide diye sürekli kusur bulmaya çalışıyor. . Annenize nasıl soruyorsanız ne yemek yapacağınızı kayınvalidenize de sorsanız. .
Keşke benim kayınvalidemde destek olsa, keşke elimizde olmadığı halde ona yardım etmemizi istemese , keşke kayınpederim kumarbaz karı kız peşinde olmayan bir kişiliğe sahip olsa. . Keşke sizin dertler bende olsa
arkadaşım konuyu yanlış anlamışsın sen biz maddi durum olmadığı için k.v ile oturmuyoruz şuan kiraya çıksak gayet rahat ödeyebiliriz kiramızı k.v bize fazla miktar kalması ve kendinin ihtiyacı olmadığı için bizim kiramızı ödüyor
Sonuçta kvalidenle birlikte oturacağını bilerek evlendin değil mi? Bu tip ufak tefek sorunların olacağını biliyor olman lazımdı kadıncağız çalışıyor evin kirasını ödüyormuş sen de onun suyuna gidebilirsin ne var yani yemeği yaparken onun da biraz istediği gibi yapsan? Bu hem onu mutlu eder hem de sen tecrübene tecrübe katmış olursun eşine de yazık annesini nasıl bıraksın ne kayınvalideler duyduk seninki melek kalıyor onların yanında Ailenin yanında seni rencide etmesi tabiki hoş değil ama bunu ona tatlı dille anlatırsan anlayacaktır eminim eşin de senden yanaymış daha ne istiyosun anlamadım ki? sabırla herşey çözüme kavuşur kvne karşı biraz daha ılımlı olmanı tavsiye ediyorum..
Ama kendiniz demedinizmi, maddi imkanlariniz kötü diye? Kirayi rahat ödiyebilirsin fakat bunun elektrik parasi, gaz parasi, internet,.. felanda var. Siz yani kiraya çikip maddin anlamda geçinebilirmisiniz?
Valla K.Bakma ama ben k.v çok üzüldüm yazık kadıncağız napsın ya tek başına hayatla mücadele etmiş evlendirmiş barklandırmış. Kolay mı ? O kursağa ekmek girdi de nasıl girdi acep =( aslında sizin ona bakıp el üstünde tutmanız lazım kırmamanız lazım... Bugün var yarın yokuz bence duasını alınkimin ne zaman gideceği belli olmaz.
Ben zaten hafta içi yapıyorum dip temizliği ama sanırım o ben temizlik yaparken beni görmediği için iyi yapmadığımı düşünüyo onun izin günü pazar ve eşimde sadece pazar günü izinli ben zaten tüm hafta evde oturuyorum ve sıkılıyorum doğal olarak bir pazar günüde temizlik yapmadan eşimle tüm gün gezmek istiyorum bu kadarda hakkım yokmu sizce???
Pazar günleri herkesin izin günü olsun.
Kayınvalideni evde yalnız bırakın.Onun da yalnız kalmaya ihtiyacı olabilir.
İster kişisel bakımıyla ilgilenir,ister temizlik yapar,ister yemek yapar,ister ayağını uzatıp tv izler.
Siz de eşinle dışarı çıkıp başbaşa kalırsınız.
İllaki temizliği beraber yapalım diyorsa,o zaman güzelce ikna etmeye çalışabilirsin.
Bizim bir tek pazarımız var,o tek günü temizlikle geçirmek istemiyorum,eşime zaman ayırmak istiyorum gibi...
Yemek konusunda kayınvalidenden yardım almanda sakınca yok.
Birlikte yaşadığınıza göre,onun da canının çektiği ve damak tadına uygun yemekler olması daha güzel olur.
Ayrı eve çıkarsanız dubleks tavsiye etmem.Dubleks evlerde her katta 1 yatakodası+1 mutfak olmuyor.
Sonuçta yine odalarınız yanyana,salonunuz ve mutfağınız ortak olacak.
İmkanınız varsa yakın veya aynı apartman düşünebilirsiniz.
eşim annesine karşı beni savunuyor ona kızıyor ama bu da bana yetmiyor? eline terliği alıp dövsün birde istersen annesini he!
kadın zaten çalışıyormuş günün belli saatleri evde ne var o zaman da gönlünü hoş tutsan. .kadın belki bütün hafta çalıştığı için iş yapamadığından izinli gününde yapıp sana da yardımcı olmak istiyor. .yapmasa hiç bir şeye elini sürmüyor olur.. yapmayın gözünüzü seveyim kadın evladını tek başına büyütmüş yetiştirmiş evlendirmiş kirasınıda ödüyor birde oğlundan azar işitiyor Allah ım kimseye hayırsız evlat verme..
6 aydır evlisin 6 aydır kv ile yaşıyorsunuz..bunu evlenmeden düşünecektin..bir evde iki kadın olmaz..Mrb arkadaşlar. 23 yaşındayım 6 aylık evliyim 6 aydır k.v ile ve kirada oturuyorum. Aynı eve taşınmamızın sebebi k.v nin yalnız olması eşimin babası eşim 2 yaşındayken vefat etmiş ve k.v eşime tek başına bakmış. K.v çalışıyor sabah gidip akşam geliyor ben çalışmıyorum şuan ve kiramızı k.v ödüyor biz ise faturaları ödüyoruz. K.v ile en çok temizlik konusunda tartışıyoruz o çok titiz bir insan ben onun kadar değilim ve o izinli olduğu günlerde dip bucak temizlik yapmak istiyor ama ben istemiyorum ve bu konuyu annemlerin yanında bana ima ediyor. Yemek filan yaparken ona sormamı danışmamı istiyor ama ben bildiğim şeyleri niye ona sorayımki? Bilmesem bile annem 5 dk mesafede ona soruyorum buda onun biraz zoruna gidiyo sanırım. Anneme gösterdiğim sevgiyi onada göstermemi istiyor. Bugüne kadar 2 defa büyük denecek tarzda kavga ettik ben annemin evine gitmeye kalktım ama onları atlattık sayılır. Eşim annesine karşı hep beni savunur ama buda bana yetmiyor bazen çok sinir oluyorum. Eşime sinir olduğum şeyleri şikayet ettikçe oda annesine kızıyor ama bazı şeyler ona bu kadar büyütülcek kadar gelmiyor bazende tamam sen haklısın ama bişey yapamıyorum konuşsamda değişmiyor işte diyor. Ben evde özel bişeyler yapmak istiyorum eşimle baş başa vakit geçirmek istiyorum ama daha hiç yaşayamadım ve hiç yaşayamamaktanda korkuyorum. Yakında işe giricem ve 1 yıl kadar para biriktirip sonra birazda kredi çekip ev almak istiyoruz ben eşime ev alırsak annenle oturmak istemiyorum diyorum eşim tmm diyor ama bana annesinide tamamen bırakmak istemiyor gibi geliyor çünkü dubleks alırız olmazmı diyor. Ama ben kesin konuşursam eşimi ikna edebilirim. Size sorum ev alırken büyük bir ev alıp yine berabermi yaşamalıyız dubleks bir evmi almalıyız yoksa tamamen uzaklaşmalımıyız? Maddi açıdanda pek iyi olduğumuz söylenemez yani ev alırken baya bir zorlanıcaz eğer dubleks filan alırsak k.v de yardım eder yani hep düşünüyorum ama işin içinden çıkamıyorum zamanla alışabilirmiyim acaba k.v me bana yardım ederseniz sevinirim
Ben sana çok sinir oldum.Evlenirken bilmiyor muydun bunun böyle olucağını,şimdi niye sorun çıkarıyorsun,kadıncağızın tek çoxuğu var ve ona sığınmış sense onu başından atmanın yollarını arıyorsun.İleride onun durumuna düşmeyeceğinin garantisi varmı?Ne olcak bilmediğin şeyi kadına sorsan dilinemi yapışır,gönlünü yapmş olursun kötümü?Kocanada tebrikler,anneye sırt çevirmeye hazır.Allah size sizin gibi çocuk versin!
oy oyy oyyy ha gayret kv ile yaşıt çıkacağız. Bak işte oğlanı erken yapsaydım şimdi mis gibi gelinim bana hizmet ediyor olacaktı
Şaka bir yana kayınvaliden, kayınvalide olmak için çok genç. Onu anne gibi değilde abla gibi görürsen, oda seni gelini gibi değil kardeşi gibi görürse belki sorun çözülür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?