Kayınvalide ile yüzgöz olmak istemiyorum. Yardım!

Eşim git derdi muhtemelen annesi istediği içim nolur ki gitsen kırma kaç saat sanki felan. Bilmiyorum demeye de bilirdi gerçi kestiremiyorum. Ama kv niz in tamam demesi Harika olmuş bizim ki ısrar edebilirdi

Ne kadarlık evlisiniz ne zaman düzeldi acaba ilk başlardaki Tavrınız nasıldı bizimkilerin hiç geçeceğe benzemiyor sürekli soğukluk trip bakın her hafta gitmemize rağmen

Sizin planınız nedir? 5 yıllık evli olup her hafta gidip bir de trip yemek çok yorucu olmalı ben şimdiden yoruldum

İnsanoğlu hep daha çoğunu ister. Anne baba için özlemleri normal onlar da haklı. Oğullarını kaybetmiş gibi hissediyorlar. Gel gör ki yeni evliye ilk yıllar dokunulmaz bence. Sıkmasalar siz daha cok gitmek istersiniz ama düşünemiyor lar. Valla ben ısrar edilince tam tersini yaparım ısrardan acayip oluyorum öyle böyle değil. Mevlüt de gitme acık denk alsın ayağını be o öyle otur otur kalk kalk

Garip bi psikolojiye girmişim farkında olmadan . Mecbur hissediyorum. Huzursuzluk çıkınca sorunlu istenmeyen ben mişim gibi kötü insan ben mişim gbi acayip korkar olmuşum böyle olmaktan

Biz başlarda hergün akşam yemeğine gidiyorduk ama bildiğiniz gibi değil ilk evlendiğim haftadan Beri kayınvalidem artık gelir misiniz diye sormadan bize göre yemek yapıyordu falan bide görücü usulü evlenmiştim ne eve ne eşime alışamadım kalabalıktan dolayı eşime bu şekilde mutsuz oldugumu evimde zaman geçirmek istediğimi söyledim haftada bir iki ye düşürdük şuraya gidicez mesai var diye onada surat yaptılar ben en son söyledim artık yanlıs anlasılmasın biz de sizinle zaman geçirmeyi seviyoruz ama daha cok yeni evliyiz sürekli böyle kalabalıkla yogunlukla ugrasıyoruz birbirimizi evliliğimizi anlayamadık gidip gelinecek elbet ama lütfen fikrimizi sorarak plan yapın yanlız kalmak istediğimizde anlayıs gösterin bırakın biz sizi isteyerek gelelim mecburiyetten gönülsüz asık suratla gelmek istemiyorum dedim o oldu şu anda ayda bir anca gideriz

Kesinlikle aynı model. İşimizi kolay görüyorlar erken çıkıyor oh ne güzel halbuki Çan'ımız çıkıyor. Siz ne kadar süre uğraştınız ne zaman anladı acaba? Trip atıyor mıydı Tavrınız ne oldu eşinize anlattınız mı

Aaa çok doğru söylemişsiniz tam düşüncelerim peki siz böyle söyleyince ne dediler küstüler mi? Ayda 1 e nasıl çevrildi peki eşiniz de gidelim demedi mi

Nedenini gerçekten bilmiyorum kötü gelin olmamdan korkuyorum . Nasıl bir psikoloji içindeyim anlamadım ama benden kaynaklı eşimin ailesi ile arası bozulsun istemiyorum halbuki sorun bende değilim üstüme düşeni yapıyorum ama yine de konu benimle ilgili fiği oluyor halbuki eşimde daha fazla gitmek istemez yorgun oluyor ama ihale nedense bana kaldı

Bu sekilde davranan insanlarla mecburen yüz göz oluyorsun misal ben.o yüzden lafını Esirgeme. Gitmek zorunda değilsin ayrıca. Is koca da bitiyor klasik bir gerçek.

Yanımda mı değil mi anlayamıyorum. Keşke ailesini kırmaltan bu kadar korkmasa . Aslında kırmak da değil bu karakterini göstermek haklılığını göstermek ama başla türlü düşünüyor ailesi de duygu aömürüsünw hazır

Bence mevlude gitme hem gitmek istemiyorsun hem de o saate mevlud filan kalmaz zaten. Aksamina onlara gitmek zorunda da degilsin. Eger gelirim diye soz verdiysen ara baska isin ciktigini soyle soz vermediysen de hic arama ve gitme sonra lafi acilirsa baska islerim vardi filan dersin. Bahane oldugunu anlarsa anlasin en azindan zorla sana bir sey yaptiramayacaklarini anlar. Ama inandirici bahaneler sunarsan gitmek istedigini ama gidemedigini dusunur yani sonraki zamanlarda da hep bekler. Sakin ayni evde oturmayi da kabul etme.

Ayda bir ya da üç haftada bir kendi ailemin yanına gidiyorum. Haftada 3 kez kv lere gidiyoruz kışın haftada 1 olabiliyor ve bize söyledikleri şey hiç gelmiyorsunuz yazmak istedigimi umarım anlamışsınızdır. Demem o ki isterseniz hergün gidin yaranamazsınız.

Ne kadarlık evlisiniz ne zaman düzeldi acaba ilk başlardaki Tavrınız nasıldı bizimkilerin hiç geçeceğe benzemiyor sürekli soğukluk trip bakın her hafta gitmemize rağmen
2 yıl 3 aylık evliyim önceden haftada 1 bizimkilere 1 2 arası da eşimin ailesine gidiyorduk ben daha once yanlız yaşadığım için ailem aliskindi ama esim ailesi ile ilk kez ayrı kalmıştı ve kardeşlerini özlüyordu o nedenle zamanla onlarda alıştılar

Şöyle ki ikimizde eve yorgun geliyoruz ve haftasonu 1 gün temizliğe 1 gunde dışarıda kendimize ayırıyoruz hafta ici bir aksamı aileye ayırınca 2 haftada 1 sıra gelir bence ozel günler disinda ıdeal
Böyle olunca o gün dışarıda yiyor gibi oluyoruz benimde işime geliyor önceden bende çok çağırıyorum ama hamileyim ve bu süreçte gelme gitme daha da azaldı çünkü yoruluyorum ve eşimde bunu görüyor evde dinlenmeyi tercih ediyoruz çünkü ben yorgun olunca isler ona kalıyor haliyle bunu istemiyor

Yani zamanla oturur bence sen haftada 1 i geçirme her fırsatta evime zaman ayıramıyorum yetişemiyorum de karşı taraf bir süre sonra buna alisir zaten

Bizi ilk zamanlar her hafta arıyorlardı gelmiyomusunuz diye bizde her hafta yok diyorduk ayda bir gidiyoruz aramayı kestiler olaki bana bu konuda laf sokarlarsa ayda 1 değil 2 ayda bir gitmeye başlarım inadımdan açık açıkda derim ben sevmiyorum gelip gitmeyi rahat bırakın neyse ki rahat bırakmışlar bizi zaten :)

Ben sürekli eşimin tarafına karşı dürüst oldum kendi aileme daha az gittiğimizi vurguladım ki öyle
Hep ne kadar az insan o kadar cok huzur dedim onlarda anlayışlı insanlar aslında ama ilk başlarda gelme gitme daha çok oluyor bu bence normal bir süreç ilk bir yıldan sonra azaldı hamilelikten sonra nerdeyse ayda 1 ki aramız 15 dakika

Şimdi yarın ki mevlide geç de olsa gidin. Bir seyler anlatmak icin, uygun zaman değil. Diğer konular biraz zaman istiyor.
Eşim git derdi muhtemelen annesi istediği içim nolur ki gitsen kırma kaç saat sanki felan. Bilmiyorum demeye de bilirdi gerçi kestiremiyorum. Ama kv niz in tamam demesi Harika olmuş bizim ki ısrar edebilirdi

Bazı seyler zamanla oturuyor. Esin ister, mesela baban esini çağırsa sen de gitsin isterdin. Ama burada önemli olan senin ne düşündüğün. Ben iki yıl içinde kv hiç yalnız gitmedim. Ama eltim kalkınca giderdi oraya. Ben hiç bir davetine gitmedim, eltimle gezerlerdi. Eşim bir kaç kere sen de gitsen dedi. Dedim ki ben teslayim, şakın başkalarıyla kıyaslama. Tabi ki arada planlar yaparım, dışarıda sabah kahvaltısı, sinema, tiyatro, piknik. Çizgim hiç şaşmaz. Burada tek kıstasım kendi ailemdir. Kendi ailemle ilgili ne olursa olsun, eşim ama ile başlayan cümleler kuramaz. Her iki tarafı, alınan hediyenin maddi bedeline kadar eşit tutarım.

Evet beraber vakit geçirmek çok güzel ama calistigimiz için çok sık gelemiyoruz hayat şartları işte de. Birde başta nasıl olursa hep öyle gider bi rutin oluşturur ve sonra bunu değiştirirsen sen kötü olursun.

Ben kendi doğrularımda direttim.Bunun normali bana göre ben istediğimde gidip gelmekti.Eşimin annesi söyledi bir iki , ben de eşime böyle böyle diye anlattım.Ki onlar daha sevgiliyken başlamışlardı ama o zaman sevgiliyiz diye hiç ama hiç sallamamıştım.Bu gibi durumlarda eşim topu bana at sen yüz göz olma uğraşma dedi hep.Bazen beraber bahane buluyorduk hatta eşimle.Burda eşinizin tavrı çok önemli.Eş de gidelim diye tutturursa eşle de mücadele gerekir gibime geliyor.Eşinize güzellikle söyleyin başbaşa kalalım biraz , evde zaman geçirelim vs gibilerinden.

Eşiniz rahat tabii kendi anne babası siz belki de diken üstündesiniz onlara gittiğinizde ama onun umrunda değil.Böyle olmaz , sizi de düşünmeli.Şöyle düşünün bir kadın eşinden ayrılırsa ( Allah korusun) kaynana kayınbabası ne kadar iyi olsa da görüşmeye devam eder mi? Tabii ki hayır.Hiçbir bağı kalmaz o insanlarla.Yani bizi o insanlara bağlayan bağ eşlerimiz.Bu sebeple bu gibi konuları da onlar halletmeli diye düşünüyorum.

Biz daha sevgiliyken beni güne çağırıyordu herkes var joeytribbiani de gelsin evde yalnız kalmasın diyordu.(O zamanlar yalnız yaşıyordum) Kendimi orda hayal ettiğimde bile boğulucak gibi oldum , gitmedim tabii.Eşim ( o zaman sevgilimdi) napcan sen goca garıların içinde gitme derdi Bu kez de günde yapılan pasta böreklerden yollardı yesin de kilo alsın diye haber yollardı.Güler geçerdik.

Eşine tatlılıkla söylemelisin.Her şeyin sırrı güzellikle söylemekte diye düşünüyorum kavgaya çevirmeden surat yapmadan.Yoksa daha karmaşık bir hale geliyor.Eşim evlenmeden önce ailesiyle yaşıyordu , çağırırlarsa bazen bana arkalarından dedikodu yapar aman yıllardır onlarla oturuyorum azcık da senle oturiyim der Ama şunu da belirtiyim hiç gitmemek de olmaz , arada bir gidin muhabbet edin , bişeycik olmaz.Ölçü kaçmamak şartıyla. Bol şans.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…