- 13 Ekim 2017
- 127
- 43
- 48
- 34
- Konu Sahibi yenigelinolmus
-
O zaman esinizle ciddi ciddi konusun boyleyken boyle diye gerekirse 3 te degil de 6 da cikiyor olun gerci okul tam gun mu bilmiyorum ama... suan icin onemli olan seyin siz oldugunu vurgulayin esinize..ben her zaman en bastan oyle konustum biz aile olacagiz / olduk biz onemliyiz onceliklerimiz degisti diyorum hep ornegin biz gidersek cuma aksamlari gideriz ctesi gezeriz pazar da evden cikmayiz istisnalar haric siz de bir duzen kurabilirsiniz bence gecenlerde kv gun arkadaslari gelecekmis beni de cagirdi mesaj atmis esim de dedi hatta ben olsam gitmezdim diye ne dicem diye kivranirken anne ben gelmeyeyim simdi sıkılirim kimseyi tanimiyorum dedim tamam dedi o hicbir sey soylemez.
Canım yeniyken aileler biraz daha fazla gelelim gidelim istiyorlar bence zamanla onlarda anlıyorlar bunun gereksizliğini eşler de zamanla daha az gitmek istiyor bence anlamamazlıktan gel biz 5 6 haftadır annemlere 3 haftadır da kayinvalidemlere gitmedik aramız 15 dakika
Akışına bırak ama haftada 1 i geçmesin gitmeniz
Bu arada annemlere ben öğlen aramda gidiyorum yanlış anlaşılmasıneşimde her akşam kapıdan kız kardeşini eve bırakıyor arabayla yani duygusuz değiliz
Mevlüte geç kal
Ne kadar çok arar gidersen beklenti de bir o kadar artıyor. 4.5 senelik evliyim evliliğim başında mesafe koyamadıgım için haftada bir gitmesem triplerinden geçilmiyor. Eskiden hafta sonunu komple orada geçirirdim. Şurada 1.2 senedir sadece bir gün gidiyoruz ama gel gör ki yetmiyor. Hafta sonu sabahın 8nde aramaya başlıyorlar nerdesiniz gelmiyor musunuz diye. Konu sahibi şimdiden tavrını kesin ve net yok ilerde çok çekersin.
Eşiniz sizi ne için suçlayacak? Anne babasının evine sürekli gitmediğiniz için mi? Buna mecbur değilsiniz biliyorsunuz değil mi? Zaten üzerinize düşeni yapıyorsunuz anladığım kadarıyla.Huzursuzluk çıkmasın diye alttan alıp durdukça önünü alamazsınız.Ha illa ki huzursuzluk çıkıcak diye de bişey yok.Tatlılıkla halledin eşinizle.Siz bir tek eşinize karşı sorumlusunuz.Biblo değilsiniz , bunu da unutmayın.
Yahu bunların hepsi aynı model mi? Benim eşimin annesi de sürekli okul çıkışı gel derdi.Okuldan çıkıyorum kafam olmuş bi milyon , eve gidince ses olmasın diye Tv bile açmıyorum.Gidip bi' de orda söz sohbet edicek hal mi kalır insanda? Ben umursamadım ve o da anladı artık.Bizler kimsenin hayatına monte olmadık , yeni bir hayat kurduk.Bunu anlamaları gerekiyor.Siz de bu anlayışı yerleştirmeye çalışın.Benim annem de kayınvalide , gelinler annemi aşırı severler çünkü ne baskı ne laf sokma sessiz sakin bir insandır sevgi doludur.Kendinizi suçlu görmeyin.Sonradan olan akrabalık ilişkileri karşılıklı olur.
Biz başlarda hergün akşam yemeğine gidiyorduk ama bildiğiniz gibi değil ilk evlendiğim haftadan Beri kayınvalidem artık gelir misiniz diye sormadan bize göre yemek yapıyordu falan bide görücü usulü evlenmiştim ne eve ne eşime alışamadım kalabalıktan dolayı eşime bu şekilde mutsuz oldugumu evimde zaman geçirmek istediğimi söyledim haftada bir iki ye düşürdük şuraya gidicez mesai var diye onada surat yaptılar ben en son söyledim artık yanlıs anlasılmasın biz de sizinle zaman geçirmeyi seviyoruz ama daha cok yeni evliyiz sürekli böyle kalabalıkla yogunlukla ugrasıyoruz birbirimizi evliliğimizi anlayamadık gidip gelinecek elbet ama lütfen fikrimizi sorarak plan yapın yanlız kalmak istediğimizde anlayıs gösterin bırakın biz sizi isteyerek gelelim mecburiyetten gönülsüz asık suratla gelmek istemiyorum dedim o oldu şu anda ayda bir anca gideriz
Eltim de yok ki sen esimin ailesine mi gelin geldin diyeyim :) ayni modelden bizde de var. Ne oldu, beklentilerini karsilamadim. Ne oldu, kotu gelin oldum. Umrumda mi? Hayir. Esim de umrumda degil, memnun degilse boşansin ailesiyle yaşasin. Herkes yapis yapis micmic yasamaktan hoslanmak zorunda degil. Ogretmensin galiba, bahaneler bul, sinavlari okumam lazim, sinav hazirlamam lazim, vs yapmam lazim, butun gun ayakta ders anlattim yoruldum, hasta olmasan da hastayim bogazim agriyor vs de. Bizimkilere hasta olacak gibiyim desen 1 ay ugramazlar kendilerine bulasir grip diye
Bu sekilde davranan insanlarla mecburen yüz göz oluyorsun misal ben.o yüzden lafını Esirgeme. Gitmek zorunda değilsin ayrıca. Is koca da bitiyor klasik bir gerçek.
Ayda bir ya da üç haftada bir kendi ailemin yanına gidiyorum. Haftada 3 kez kv lere gidiyoruz kışın haftada 1 olabiliyor ve bize söyledikleri şey hiç gelmiyorsunuz yazmak istedigimi umarım anlamışsınızdır. Demem o ki isterseniz hergün gidin yaranamazsınız.Hanımlar bu yaz evlendim. Yeni evli sayılırım ancak kayınvalidemler bir türlü bizi rahat bırakmıyor. Haftada 1 mutlaka gidiyoruz. Bu bazen her hangi bi durum varsa 2 de olabiliyor . Ancak kesinlikle onlara yetmiyor. Sürekli daha samimi olalım daha sık görüşelim diyorlar. İkimizde çalışan insanlarız . Kendimize bile doğru düzgün vakit ayıramazken daha fazla nasıl görüşebiliriz anlamıyorum. Ve bu durumla ilgili sürekli laf sokuyorlar bir trip hallerindeler. Eşim yokken ben yalnızken kayınbabam da kayınvalidem de inçe inçe mesajlarla daha sık görüşelim diyorlar resmen sıkıştırmış gbi. (Daha başka olaylar da oldu uzatmamak için yazmadım şimdi) çok bunaldım artık. Yarın da eşim işteylen ben erken onlara gidicem mevlüdü var. Beni tek basına iyi sıkıştıracak gibi geliyor. Cevap veririm ancak yüz göz olmak o kıvama gelmek istemiyorum sonrasını zor geçmemesi adına. Ne öneririsiniz? Yarın Mevlüt'e aslında yetişemeyeceğim ama yine de erken gideyim üstüme kalmasın diyorum ama hiç istemiyorum
2 yıl 3 aylık evliyim önceden haftada 1 bizimkilere 1 2 arası da eşimin ailesine gidiyorduk ben daha once yanlız yaşadığım için ailem aliskindi ama esim ailesi ile ilk kez ayrı kalmıştı ve kardeşlerini özlüyordu o nedenle zamanla onlarda alıştılarNe kadarlık evlisiniz ne zaman düzeldi acaba ilk başlardaki Tavrınız nasıldı bizimkilerin hiç geçeceğe benzemiyor sürekli soğukluk trip bakın her hafta gitmemize rağmen
Bizi ilk zamanlar her hafta arıyorlardı gelmiyomusunuz diye bizde her hafta yok diyorduk ayda bir gidiyoruz aramayı kestiler olaki bana bu konuda laf sokarlarsa ayda 1 değil 2 ayda bir gitmeye başlarım inadımdan açık açıkda derim ben sevmiyorum gelip gitmeyi rahat bırakın neyse ki rahat bırakmışlar bizi zaten :)Hanımlar bu yaz evlendim. Yeni evli sayılırım ancak kayınvalidemler bir türlü bizi rahat bırakmıyor. Haftada 1 mutlaka gidiyoruz. Bu bazen her hangi bi durum varsa 2 de olabiliyor . Ancak kesinlikle onlara yetmiyor. Sürekli daha samimi olalım daha sık görüşelim diyorlar. İkimizde çalışan insanlarız . Kendimize bile doğru düzgün vakit ayıramazken daha fazla nasıl görüşebiliriz anlamıyorum. Ve bu durumla ilgili sürekli laf sokuyorlar bir trip hallerindeler. Eşim yokken ben yalnızken kayınbabam da kayınvalidem de inçe inçe mesajlarla daha sık görüşelim diyorlar resmen sıkıştırmış gbi. (Daha başka olaylar da oldu uzatmamak için yazmadım şimdi) çok bunaldım artık. Yarın da eşim işteylen ben erken onlara gidicem mevlüdü var. Beni tek basına iyi sıkıştıracak gibi geliyor. Cevap veririm ancak yüz göz olmak o kıvama gelmek istemiyorum sonrasını zor geçmemesi adına. Ne öneririsiniz? Yarın Mevlüt'e aslında yetişemeyeceğim ama yine de erken gideyim üstüme kalmasın diyorum ama hiç istemiyorum
Ben sürekli eşimin tarafına karşı dürüst oldum kendi aileme daha az gittiğimizi vurguladım ki öyle2 yıl 3 aylık evliyim önceden haftada 1 bizimkilere 1 2 arası da eşimin ailesine gidiyorduk ben daha once yanlız yaşadığım için ailem aliskindi ama esim ailesi ile ilk kez ayrı kalmıştı ve kardeşlerini özlüyordu o nedenle zamanla onlarda alıştılar
Şöyle ki ikimizde eve yorgun geliyoruz ve haftasonu 1 gün temizliğe 1 gunde dışarıda kendimize ayırıyoruz hafta ici bir aksamı aileye ayırınca 2 haftada 1 sıra gelir bence ozel günler disinda ıdeal
Böyle olunca o gün dışarıda yiyor gibi oluyoruz benimde işime geliyor önceden bende çok çağırıyorum ama hamileyim ve bu süreçte gelme gitme daha da azaldı çünkü yoruluyorum ve eşimde bunu görüyor evde dinlenmeyi tercih ediyoruz çünkü ben yorgun olunca isler ona kalıyor haliyle bunu istemiyor
Yani zamanla oturur bence sen haftada 1 i geçirme her fırsatta evime zaman ayıramıyorum yetişemiyorum de karşı taraf bir süre sonra buna alisir zaten
Eşim git derdi muhtemelenannesi istediği içim nolur ki gitsen kırma kaç saat sanki felan. Bilmiyorum demeye de bilirdi gerçi kestiremiyorum. Ama kv niz in tamam demesi Harika olmuş bizim ki ısrar edebilirdi
Kesinlikle aynı model. İşimizi kolay görüyorlar erken çıkıyor oh ne güzel halbuki Çan'ımız çıkıyor. Siz ne kadar süre uğraştınız ne zaman anladı acaba? Trip atıyor mıydı Tavrınız ne oldu eşinize anlattınız mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?