• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KAYINVALİDE PROBLEM AKIL VERİN LÜTFEN

eerikci_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2016
75
35
3
35
Konuya şöyle başlayayım.Evlilik süresinde herkesin problemleri oluyor.Herkesin problemi gibi bizimde problemlerimiz oldu.Eşim sağolsun çok iyi biri.Birlikte herşeyin üstesinden geldik.
Benim sıkıntım kayınvalidemle bu süre içerisinde anlaşamadığımız noktalarda oldu. Ama en sonunda tatlıya bağladık. Ama evlendikten sonra da sıkıntılar devam etmeye başladı. Aslından kötü niyetli bir kadın değil özünde çok iyi fakat bazı konularda kendi kendine alınganlık yapıyor ve sinirlerine hakim olamıyor.Sinirlerine hakim olamayınca ağzından çıkan kelimelerin farkına varamıyor ve çok ağır şeyler söylüyor. Çevresindeki insanlar eşim kız kardeşi kayınpederim ve ablası vb kişiler bu durum kabullenmişler.Kötü niyetle söylemiyor anlıyorum bunu bir hastalık olarak görüyorum ama bende insanım bu durumu kabullenmek zorunda değilim. Ben yeteri kadar zorlu geçen bu süreçte alttan aldım ve artık bu alttan alma durumu benim kişiliğimi zorladığı için yoruldum. Nişanlıyken o kadar kolay anne dedim ki çünkü içimden geldi sevdiğim adamın annesi benim annemdir dedim. En son can alıcı olaydan sonra kayınvalideme anne diyemiyorum. Ve eşim bu konuda baskı yapmıyor ama üzüldüğünü söylüyor. Bende içimden gelmediğini bunu zamana bıraktığımı söylüyorum. En basitinden doğum günü hediyesi ne istiyorsun diye soruyorum anneme anne de yeter diyor. Sanırım oda annesinden baskı görüyor. Ama kayınvalidemin davranışlarına çeki düzen vermesi lazım. Karakter olarak eski kafalı biri değil sosyal paylaşım sitelerine aktif kullanan bir insan gayet sosyal bir insan ama oğlu evlenince kadın değişti. Beni kabullenemiyor mu dicem böyle bir durumda söz konusu değil. Kafam çok karışık.Normalde kinci bir insan değilim ama ne bir olay olup onu affetsem en fazla 2 hafta sonra yine bir pürüz çıkıyor. Bu arada sinirlendiğinde ağzından çıkan sözler için sonra sakinleştiğinde özür diliyor. Böyle enteresan bir durum lütfen bana yardım edin kızlar....

Sizin anne dememesinden kv kendini suçlamaz.Siz anne demezseniz eşinizde sizin annenize demeyebilir.Çevremden görüyorum,erkek eşinin davranışına göre kv kp yakın davranıyor.Onun annesi yüzünden eşinizin de annenizle arası soğumasın bence.İstemeseniz de anne deyin,ama kv kırgınlığınızı bilsin.

Benim de kp oyle.
Gorusmuyorum.
Esimle konusurken baban derim, kv ile konusurken kocan derim.
Esim bir sey demiyor. Esime "baban canimi siktiginda sana 3 kati yansiyacak sen bilirsin" demem yetti. Kv "barissaniz cok uzuluyorum" falan dediginde de "kocan adam olacakti ben onu cekemem benim icin elin adami, isim olmaz" deyiveriyorum. Esimin ailesinden bir allahin kuluyla sorunum yok, kimse de babam hakli kocam hakli demiyor. Sen bilirsin deyip cekiliyorlar.
Mesafeli olmak iyidir.
Duymamazliga gormemezlige gel.

Cok yüzeysel seyler anlatmissiniz.

Kadin böyleyse cok görüsmeyin o zaman.
Mesafeli olun. Madem herkes durumun farkinda siz de cok takmayin. Özür de diledigine göre aslinda o da farkinda. Cok görüsmezseniz cok da laf duymazsiniz.

Cok yüzeysel seyler anlatmissiniz.

Kadin böyleyse cok görüsmeyin o zaman.
Mesafeli olun. Madem herkes durumun farkinda siz de cok takmayin. Özür de diledigine göre aslinda o da farkinda. Cok görüsmezseniz cok da laf duymazsiniz.
Detaya girersem hiç çıkamazsınız. Aynı şehirde yaşıyorum 20 dklık mesafe ama baştan yaptım hatayı ben. Bizim tuttuğumuz dairenin karşına biz tuttuktan sonra eşimin annanesine tuttular. Yaşlı kadın tek başına yaşıyor. Eşimin teyzesiyle annesi haftada 2 gün kalıyorlardı.Görüşmeme gibi bir imkanım yoktu. Bir hafta annemlere gidiyorsak hak geçmesin eşim yanlış düşünmesin diye diğer haftada kayınvalidemlere gidiyoruz. Aramız iyi şuan sıkıntı yok ama anne lafı ağzıma geliyor bir türlü çıkmıyor.

Benim de kp oyle.
Gorusmuyorum.
Esimle konusurken baban derim, kv ile konusurken kocan derim.
Esim bir sey demiyor. Esime "baban canimi siktiginda sana 3 kati yansiyacak sen bilirsin" demem yetti. Kv "barissaniz cok uzuluyorum" falan dediginde de "kocan adam olacakti ben onu cekemem benim icin elin adami, isim olmaz" deyiveriyorum. Esimin ailesinden bir allahin kuluyla sorunum yok, kimse de babam hakli kocam hakli demiyor. Sen bilirsin deyip cekiliyorlar.
Mesafeli olmak iyidir.
Duymamazliga gormemezlige gel.
Ben sizin gibi açık sözlü olup bu şekilde konuşamam. Helal olsun size valla.

Bu açıdan hiç düşünmemiştim

Normal bir evlilik olsa idi, sizin eşinizi karşınıza alıp bir çay sohbetinde veya kahvaltı muhabbetinde şöyle diyebilmeniz gerekirdi: Sevgilim, içimden annene anne demek gelmiyor artık. O yüzden anne demeyeceğim.

Ve normal bir evlilik olsa idi eşinizin de şöyle cevaplaması gerekirdi: Seni nasıl mutlu ediyorsa öyle davran hayatım. Benim ve evliliğimiz için sorun olmaz.

Başlığı yanlış açmışsınız, kayınvalide problemi değil, "beni anlamayan eş problemi" veya "bana anlayış göstermeyen eş problemi" daha uygun olurdu.

Sizin anne dememesinden kv kendini suçlamaz.Siz anne demezseniz eşinizde sizin annenize demeyebilir.Çevremden görüyorum,erkek eşinin davranışına göre kv kp yakın davranıyor.Onun annesi yüzünden eşinizin de annenizle arası soğumasın bence.İstemeseniz de anne deyin,ama kv kırgınlığınızı bilsin.
Eşimle annem arasında bir sıkıntı yok. Eşim kayınvalidemin davranışlarından dolayı olduğunu bildiği için benim aileme karşı tepkili olup davranışlarında soğukluk olmaz.

Normal bir evlilik olsa idi, sizin eşinizi karşınıza alıp bir çay sohbetinde veya kahvaltı muhabbetinde şöyle diyebilmeniz gerekirdi: Sevgilim, içimden annene anne demek gelmiyor artık. O yüzden anne demeyeceğim.

Ve normal bir evlilik olsa idi eşinizin de şöyle cevaplaması gerekirdi: Seni nasıl mutlu ediyorsa öyle davran hayatım. Benim ve evliliğimiz için sorun olmaz.

Başlığı yanlış açmışsınız, kayınvalide problemi değil, "beni anlamayan eş problemi" veya "bana anlayış göstermeyen eş problemi" daha uygun olurdu.
Şöyle söyleyeyim söyledim eşime içimden gelmediği için söyleyemiyorum olsun dedi içinden gelmese de söyle dedi. Kusura bakma ama bu benim karakterime ters dedim ve içimden gelmediği için yapmacıklık olur dedim. Kesin net konuştum. Ama arada bir durgunlaşıyor. Üzülüyorum bu duruma diyor. Kusura bakma herşeyin bir bedeli var annen o lafları söylemeden önce düşünücekti diyorum. Ama o arada durgunlaşması benim sinirimi bozuyor. Kendimi zorluyorum ama sonra düşünüyorum istemediğim bir şeyi yapmak zorunda değilim diye. Bu durumu görümcemle bile paylaşabiliyorum 22 yaşında kendisi ama çok objektif bakabiliyor olaylara.

Detaya girersem hiç çıkamazsınız. Aynı şehirde yaşıyorum 20 dklık mesafe ama baştan yaptım hatayı ben. Bizim tuttuğumuz dairenin karşına biz tuttuktan sonra eşimin annanesine tuttular. Yaşlı kadın tek başına yaşıyor. Eşimin teyzesiyle annesi haftada 2 gün kalıyorlardı.Görüşmeme gibi bir imkanım yoktu. Bir hafta annemlere gidiyorsak hak geçmesin eşim yanlış düşünmesin diye diğer haftada kayınvalidemlere gidiyoruz. Aramız iyi şuan sıkıntı yok ama anne lafı ağzıma geliyor bir türlü çıkmıyor.

E tek sıkınti buysa deyin nolcak ya. Anne demeyle anne olmuyorlar. Herkes her seyi icten yapamiyor zaten. Bu kadar mükemmelliyetci olmayin. Belki bu adiminizla o da bi adim atar. Bi kelime icin kendimi yipratmam ben.

Basta demeseydiniz bu baska bi durum olurda da bi ceza gibi bunu kullanmaniz olmaz. Yani ben olsam yapmam. Böyle bi sey icin basimi agritmam.

Ama arada bir durgunlaşıyor. Üzülüyorum bu duruma diyor.

Size baskı kurmaya çalışıyor.

Vicdanınızı rahatsız etmeye çalışıyor.

Bu baskıdır.

Net olun. Bu konuyu kapatalım deyin ve durgunlaşsa da tuzağına düşmeyin.
Ya da pes edin, anne demeye devam edin.

İnat oluşuyor ama sonuçta huzursuzsunuz.
Evet huzursuzum çünkü eşimin üzülmesini istemiyorum. Ayrıca şöyle bir korku var geçmiş olaylardan sonra hep hiçbir şey olmamış gibi davrandım. Acaba anne desem yine benim kayınvalideye gelirler diye mi düşünüyorum.

Size baskı kurmaya çalışıyor.

Vicdanınızı rahatsız etmeye çalışıyor.

Bu baskıdır.

Net olun. Bu konuyu kapatalım deyin ve durgunlaşsa da tuzağına düşmeyin.
Ya da pes edin, anne demeye devam edin.
Çok doğru bir tespit duygusallığımdan yararlanmaya çalışıyor. Ama ağzıma geliyor çıkmıyor. Tamam diyorum hata olabilir bu kadın böyle kabullen diyorum ama yok. Ağzımdan çıkmıyor o laf. Biraz zamana ihtiyacım var.

Şöyle söyleyeyim söyledim eşime içimden gelmediği için söyleyemiyorum olsun dedi içinden gelmese de söyle dedi. Kusura bakma ama bu benim karakterime ters dedim ve içimden gelmediği için yapmacıklık olur dedim. Kesin net konuştum. Ama arada bir durgunlaşıyor. Üzülüyorum bu duruma diyor. Kusura bakma herşeyin bir bedeli var annen o lafları söylemeden önce düşünücekti diyorum. Ama o arada durgunlaşması benim sinirimi bozuyor. Kendimi zorluyorum ama sonra düşünüyorum istemediğim bir şeyi yapmak zorunda değilim diye. Bu durumu görümcemle bile paylaşabiliyorum 22 yaşında kendisi ama çok objektif bakabiliyor olaylara.
Canım ilk sene kırgınlığımdan dolayı anne demeyi bıraktım.Gurur yaptım demedim.Ama kvye anne diyememek o kadar zor ki.En basitinden bir toplumda olsanız seslenemiyorsunuz,başka birşey deme imkanınız olmuyor.İsmiyle seslenemiyorsunuz,teyze,hanım diyemiyorsunuz,çevreden çekiniyorsunuz,çok zor oluyor.Şimdi diyorum keşke o zaman inatlaşmasaydım anne deseydim.Şimdi anne diyenlere özeniyorum.Ara soğuduktan sonra diyemiyorsunuz.Şimdi aramız iyi ama olmuyor,sonradan denmiyor.

E tek sıkınti buysa deyin nolcak ya. Anne demeyle anne olmuyorlar. Herkes her seyi icten yapamiyor zaten. Bu kadar mükemmelliyetci olmayin. Belki bu adiminizla o da bi adim atar. Bi kelime icin kendimi yipratmam ben.

Basta demeseydiniz bu baska bi durum olurda da bi ceza gibi bunu kullanmaniz olmaz. Yani ben olsam yapmam. Böyle bi sey icin basimi agritmam.
Biraz karakter meselesi bu sanırım. İş ortamında da sevmediğiniz insanlar oluyor iş gereği muhattap olduğunuz için farklı davranabiliyorsunuz ama bu aile başta içten söylediğiniz bir kelime var bunu davranışları yok eden sevdiğiniz adamın annesi var. Anne kelimesi benim için kutsal ve anlamı olan bir kelime bu kelimeyi öylesine kullanamam.

Back
X