Kayınvalide ve tatil

• Konu Sahibi Konu Sahibi Pheebs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evet durumun özeti bu aslında. 5 senedir evliyiz aramızda konuşulmamış gizli sözleşme var gibi bu tarz durumları çekiyoruz karşılıklı. Misal kayınvalidem falan ters bişey söylediğinde lafımı esirgemiyorum. Eşimde öyle babamla çatışırlar daha çok. Ben ona o bana neden öyle dedin demeyiz. Ama böyle görüşme buluşma olaylarına bişey yapamıyosun işte neticede torunu ve çocuğu.
Olayda çocuk koştu denize düştü bi 7 8 saniye suyun içinde kaldı kayınvalidem yanında dikiliyor. Ben soğukkanlı değilim diyor üstüne. E boğulsun o zaman çocuk niye inat ediyosun denize sokucam diye diyorum yapabilirim sandım diyor.

Kayınvalide bana komik geldi ama yaşarken öyle olmadığının farkındayım

Üslubunuzu sevdim, dolu tarafından bakarsak çok içinize atmıyorsunuz en azından.

Onun dışında gün dolduracaksınız.

Kulak tıkacı iş görebilir belki.
Ağlattığı çocuğu sustururken sizin başınız şişmemiş olur.
Gerçi ağlattığı çocuk da sizin, içiniz elvermez belki ama çok sinirlensem sustur hadi şimdi diye meydan okurum herhalde.

Bunlar çok yorucu insanlar, bu kadar mücadeleye gerek var mı? Her an her dakika tansiyon yükseliyor. İki bebekle mi uğraşacaksınız bu kaçıklarla mı? Eşim için fedakarlık yapıyorum yazdınız iyi güzel ama mesela seneye yapmayın. Biraz da ekonomik güce bakıyor farkındayım ama yoksa da biriktirip 1-2 haftalığına yakınlarında ev tutmak herkes için en sağlıklısı. Babayla, büyük aileyle vakit geçirsinler tamam da kaliteli zaman geçirsinler. Herkes yerini yatağını bilsin.

Herkes mış gibi yapıyor, herkes birbirine zor tahammül ediyor. Oğlumuzun torunlarımızın hatırına, anne babamın hatırına, eşimin hatırına... Herkes istemediği bir durumun içinde. İki bebeği uyutmaya çalışıyorsunuz ve tepenizde dikilip ille de o bezi şimdi atacaksın diye diretiliyor. Getir bir plastik torba, koy kızım içine atalım demek çok mu zor? Ben olsam o 4 günü sabrederek geçirirdim ve eşime bir dahaki sene ev tutalım yazık annen baban çok yoruluyor yaşlılar, çocuklar büyüyecek daha fazla hareketli sesli gürültülü olacaklar vs derim. Kırıp dökmeye gerek yok çünkü O da sizin ailenize sabır gösteriyormuş.

Hemde çok çok yorucu düşünün ayda 1 kere görüştüğümüzde de durum farklı değil. Kayınvalidem çok müdahaleci bir insan. Kimin nerde oturacağından kaç kaşık yemek yiyeceğine kadar karışıyor ve milyon kere papara yemesine rağmen. Ben onun yediği lafları yesem bağırmaları işitsem orda 1 dk durmam. İnatlada devam ediyor eşek osuruyo misali. İnanmıyorum bu insanların torunlarıyla çocuklarıyla kaliteli vakit geçireceklerine. Onlar için kalite bu. Her sene önümüzde ki sene gelmicem diyo yine burdayız...

Dönün derim. Neden yine 4 gün kalıyorsunuz

Huylu huyundan vazgeçmez.

Değil eşim feriştahı olsa şu ortama 1 saat katlanmam. Benim psikolojim çok kıymetli. Keyfimi kimse için kaçırmam. Kimse umrumda olmaz. Önce ben. Ben mutlu olacağım ki çevremi mutlu edeyim.

Toksik bir aile. Hır gür bitmiyor. O ortama tatil denmez. Çile denir. Çocukların da sorunları kavga ederek çözmeyi öğreniyor şu an. Evet kesin onlara çok yarar bu tatil. Babalarından anne figürüne bağırmanın normal olduğunu öğreniyorlar..

Topla esyaları dön evine ablacım

Dönün derim. Neden yine 4 gün kalıyorsunuz
Diyorum ya eşimin ailesinden de bağımsız tatil namına 1 haftası var oğlanın deniz havuz gördüğü bi yer burası. İkisi vakit geçirsin diye kalıyorum handikapıda bunlar oluyor.

Aile toksik ilişkileri toksik. Ama kimse çocuğuma bağıramaz kimse bana bağıramaz. Çocuklarım da kimseye bağıramaz. Şükür onun dengesini kuracak bilinç ve yaştayım. Bu insanları çöpe atamayacağıma yada çocuklarımla görüştüremeyeceğime göre mecbur bunun içinde ama sadece gözlemci olarak kalmalarını sağlamak benim elimde. Yeterince de koruyorum çocuklarımı. Koruyamadığım evet kendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…