Kayınvalide ve tatil

Evet durumun özeti bu aslında. 5 senedir evliyiz aramızda konuşulmamış gizli sözleşme var gibi bu tarz durumları çekiyoruz karşılıklı. Misal kayınvalidem falan ters bişey söylediğinde lafımı esirgemiyorum. Eşimde öyle babamla çatışırlar daha çok. Ben ona o bana neden öyle dedin demeyiz. Ama böyle görüşme buluşma olaylarına bişey yapamıyosun işte neticede torunu ve çocuğu.
Olayda çocuk koştu denize düştü bi 7 8 saniye suyun içinde kaldı kayınvalidem yanında dikiliyor. Ben soğukkanlı değilim diyor üstüne. E boğulsun o zaman çocuk niye inat ediyosun denize sokucam diye diyorum yapabilirim sandım diyor.

Kayınvalide bana komik geldi ama yaşarken öyle olmadığının farkındayım

Üslubunuzu sevdim, dolu tarafından bakarsak çok içinize atmıyorsunuz en azından.

Onun dışında gün dolduracaksınız.

Kulak tıkacı iş görebilir belki.
Ağlattığı çocuğu sustururken sizin başınız şişmemiş olur.
Gerçi ağlattığı çocuk da sizin, içiniz elvermez belki ama çok sinirlensem sustur hadi şimdi diye meydan okurum herhalde.

Bunlar çok yorucu insanlar, bu kadar mücadeleye gerek var mı? Her an her dakika tansiyon yükseliyor. İki bebekle mi uğraşacaksınız bu kaçıklarla mı? Eşim için fedakarlık yapıyorum yazdınız iyi güzel ama mesela seneye yapmayın. Biraz da ekonomik güce bakıyor farkındayım ama yoksa da biriktirip 1-2 haftalığına yakınlarında ev tutmak herkes için en sağlıklısı. Babayla, büyük aileyle vakit geçirsinler tamam da kaliteli zaman geçirsinler. Herkes yerini yatağını bilsin.

Herkes mış gibi yapıyor, herkes birbirine zor tahammül ediyor. Oğlumuzun torunlarımızın hatırına, anne babamın hatırına, eşimin hatırına... Herkes istemediği bir durumun içinde. İki bebeği uyutmaya çalışıyorsunuz ve tepenizde dikilip ille de o bezi şimdi atacaksın diye diretiliyor. Getir bir plastik torba, koy kızım içine atalım demek çok mu zor? Ben olsam o 4 günü sabrederek geçirirdim ve eşime bir dahaki sene ev tutalım yazık annen baban çok yoruluyor yaşlılar, çocuklar büyüyecek daha fazla hareketli sesli gürültülü olacaklar vs derim. Kırıp dökmeye gerek yok çünkü O da sizin ailenize sabır gösteriyormuş.

Hemde çok çok yorucu düşünün ayda 1 kere görüştüğümüzde de durum farklı değil. Kayınvalidem çok müdahaleci bir insan. Kimin nerde oturacağından kaç kaşık yemek yiyeceğine kadar karışıyor ve milyon kere papara yemesine rağmen. Ben onun yediği lafları yesem bağırmaları işitsem orda 1 dk durmam. İnatlada devam ediyor eşek osuruyo misali. İnanmıyorum bu insanların torunlarıyla çocuklarıyla kaliteli vakit geçireceklerine. Onlar için kalite bu. Her sene önümüzde ki sene gelmicem diyo yine burdayız...

Dönün derim. Neden yine 4 gün kalıyorsunuz

Huylu huyundan vazgeçmez.

Değil eşim feriştahı olsa şu ortama 1 saat katlanmam. Benim psikolojim çok kıymetli. Keyfimi kimse için kaçırmam. Kimse umrumda olmaz. Önce ben. Ben mutlu olacağım ki çevremi mutlu edeyim.

Toksik bir aile. Hır gür bitmiyor. O ortama tatil denmez. Çile denir. Çocukların da sorunları kavga ederek çözmeyi öğreniyor şu an. Evet kesin onlara çok yarar bu tatil. Babalarından anne figürüne bağırmanın normal olduğunu öğreniyorlar..

Topla esyaları dön evine ablacım

Dönün derim. Neden yine 4 gün kalıyorsunuz
Diyorum ya eşimin ailesinden de bağımsız tatil namına 1 haftası var oğlanın deniz havuz gördüğü bi yer burası. İkisi vakit geçirsin diye kalıyorum handikapıda bunlar oluyor.

Aile toksik ilişkileri toksik. Ama kimse çocuğuma bağıramaz kimse bana bağıramaz. Çocuklarım da kimseye bağıramaz. Şükür onun dengesini kuracak bilinç ve yaştayım. Bu insanları çöpe atamayacağıma yada çocuklarımla görüştüremeyeceğime göre mecbur bunun içinde ama sadece gözlemci olarak kalmalarını sağlamak benim elimde. Yeterince de koruyorum çocuklarımı. Koruyamadığım evet kendim.

Son durum biz döndük evimize. Kayınvalide bizden önce döndü eşimi çileden çıkardı. Oda git şurda dinlenmeye geldim bütün senenin iki katı yordun beni diye kavga etti. Yani üzülüyorum ama eşime üzülüyorum. Adam da farkında her şeyin işte bir umut beraber bişey yapmaya çalışıyo da delirdi en son. Ne diyim yani bilmiyorum.
Plan yaptı çocuklarla şuraya gideriz bunu yaparız diye. Torun diye ölen kv ben gelemem ben yapamam başladı konuşmaya. Tamam o zaman pheebs çocuklarla kalsın pazara gidelim alışveriş yaparız ordan da merkez de vakit geçiririz diye yemledi biraz sanki 5 dk önce bitkisel hayata giren kv hemen hazırlanmaya başlayınca kavga patladı. 2 küçük bebekle 10 saat yol geliyorum sen erken gelin vakit geçirelim dediğin için senin derdin başka diye kavga çıktı. Kayınvalidem de seneye siz bizden önce gelirsiniz o zaman dedi alevlendi ortalık.
Eşime de ayrı kızıyorum belli ki bu kadın uzaktan sevmek istiyo çoluğu çocuğu niye zorluyosun yani. Ananı da tanı bi zahmet dediğine değil yaptığına inan bu kadar basit. Neyse sağ salim döndük şükür çocuklar güzel vakit geçirdi yapacak bişey yok.

Sizin adınıza sevindim. Kayınvalidenin torun sevgisi de yapmacık geldi dostlar alışverişte görsün gibi. Torunlarıyla bir iki fotoğraf çekilir sosyal medyaya atar sonra yüzlerine bakmaz.

Kocanızın ailesiyle ilişkisi de toksik. Normali bu olduğu için huzur ve sakin olmasi gereken tatili bu şekilde sıradanlaştırmış. Siz bir daha 2 günden fazla birlikte kalmayın.

Valla bende benim adıma sevindim inan şunu söylese dümdüz ben çocuk eyleyemiyorum severim bırakırım peşinde koşamam. 0 mesele inan ki. Kimi insan böyledir kafası kaldırmaz vücudu kaldırmaz kolay değil küçük çocuklar. Ama telefonda bana bırakın siz denize gidin ben lunaparka götürürüm gezdiririm eğlendiririm diyip gelince de ben yapamam demek düpedüz yalan.
Onların ilişkisi zaten trajikomik. Bağır çağır anlaşıyolar 2 gün sonra da canım anam canım oğlum modu. Yüzlerine de söylüyorum ben annemle böyle olucam sizin gibi .. anam beni siler atar diye. Anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı s..ksan az.
Seneye onlardan sonra gidip üstüne bide yakınlarda çocuk dostu otel bulduk oraya gidicez bikaç gün şimdiden planladık bakalım. Saf kocam son dk kanmazsa.
Kafam şişti bikaç gün ama şükür diyorum yine kimseyi kırmadım çocuğum eğlendi evimize döndük söyleyecek başka bişey yok.

Bu anlattığınız durumu ben de gözlemliyorum. Torunum gelsin şunları yapıcam, böyle yapcam vs vs. Ama sonra konuşulduğu gibi olmuyor. Ben de bu konularda "kimse yapmak zorunda değil" kafasındayım. Ancak yapılmayacak şeyler niçin vaat ediliyor o kısmı çözemedim. Siz veya çözebilen biri varsa beni aydınlatırsa sevinirim. Yani kimse sen çocukları lunaparka götür biz eşimle denize gidelim dememişken ona, torun baktırma baskısı olan bir gelini de yokken neden o topa giriyor? Hadi girdi diyelim sonradan neden dememiş gibi yapıyor? Bu ve bunun gibi durumlar neden yaşanıyor? Gelinden çekiniyor olsalar bir nebze anlarım ama torun baktırma kafasında olmayan gelinlere de yapılıyor, ben bunu ciddi ciddi düşündüm bulamadım sizin konunuz da yani cidden denk geldi. Belki aydınlanırım.

6 yılın sonunda bizde bu yaz memlekete gittik...
Mutlu oldukmu hayır...
Eşim sürekli kavga halindeydi anne babasıyla..sürekli kardeşlerini eleştirdi ki anne babası bu durumdan oldukça rahatsız olurlar ..bile bile damarlarına bastı sürekli ve anlamsızca...
Bana gelince ev temizlik yemek bulaşık çamaşır...makina olmasına rağmen elimde yıkadım surekli çamaşırlari...kaynanamın makinası çok değerlidir (bilerek gittim bu konuda kızmaya hakkım yok)
Bulaşık makinasini yuzsuzluk yapıp çalıştırdım surekli ona bişey demediler...
Su kısıtlı (depo var aslında ve doluydu) ama her su sesine k.peder yine suyu kim açtı diye söylendi durdu..eşimle bu yüzden de çok catistilar...baktım olmayacak eşime dedim hadi bizim memlekete gidelim birazda..kızım gelmedi biz gittik...babamda aksidir ama hicbirseyi sorun yapmamaları iyi geldi..dönüşte şehir şehir gezdik günübirlik otellerde kaldık vakit öldürdük..döndüğümuzde dahada bozuklardi valla hiç takilmadim surat astılar laf soktular cevaplarını yapıştırdım tatlı tatlı...eşim dediki bidaha beni buraya çağırmayın sevmiyorum burayı vs.vs.oda kim çağırıyor seni zaten gelme falan dedi(babası) hâlbuki her bayram ısrar kıyamet çağırır gitmeyince kıyamet kopardı eskiden tepkileri zamanla azaldı ama ısrarları devam ediyor..damadinla öbür oğlun gelsin birazda falan dedi eşim yine kavga kıyamet...kaynanam hemen oğlum seni kim dolduruyor modunda valla hiçte üstüme alınmadım..
Bir haftadan fazla kaldık bütün giderleri karşıladım faturalarını bile ödedim gelirkende hicbirsey getirmedim oda vermedi zaten ...kaç gündür aramiyorlar kizginlar oğullarına...eşimde aramıyor çok soğudu onlardan enteresan biçimde..valla ugrassam bunu basaramazdim ..benim alinmam gerekirken kendi oğulları alındı hareketlerine.. çokta iyi oldu..bı 6 sene daha gitmem onlarda bidaha cagirmaz zannımca

Ooofff kv kapatilsin ben de yeni dondum evime hala etkisindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…