- 4 Eylül 2014
- 1.956
- 8.714
- 358
Elinde orakla dikilmeli benceGece karanlikta kv kpnin uyudugu odanin kapisina gidip onlar uyurken baslarda dikilmeye ne dersin?
B.klu bez de olurElinde orakla dikilmeli bence
kökten çözüm
Evet durumun özeti bu aslında. 5 senedir evliyiz aramızda konuşulmamış gizli sözleşme var gibi bu tarz durumları çekiyoruz karşılıklı. Misal kayınvalidem falan ters bişey söylediğinde lafımı esirgemiyorum. Eşimde öyle babamla çatışırlar daha çok. Ben ona o bana neden öyle dedin demeyiz. Ama böyle görüşme buluşma olaylarına bişey yapamıyosun işte neticede torunu ve çocuğu.açıkçası eşimle aileler yüzünden karşı karşıya gelmemizi gerektirecek hiçbir durum olmadı. ben çok direkt bir insanım ve ailesi ile bir konuda ters düşsem işimi ona bırakmam. ama çocuklarımın boğulmasına yol açacak hastalıklı hareketler söz konusu olsa işimi kendim çözerken eşimin de ne olduğunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum.
daha doğru ifade ile ben filtresiz bir insanım aile içinde. canımı bi şey sıkıyorsa anında söylerim. içimde tutup canım sıkılacağına başkası düşünsün, başkası sıkılsın. sizdeki durum da tam olarak böyle oluyor. çocuklarınızın zararına yol açan durumlar var ama içinizde tutup canınızı sıkıyorsunuz. ne evlatlarınızın başına gelecek muhtemel sıkıntılar ortadan kalmış oluyor ne de sıkıntınız geçmiş oluyor. sıfır çözüm. sadece eşinizin canı sıkılmamış oluyor.
Aslında uzaktan basınca eğlenceli bir aileKayınvalidem orda dikilme burda dikil diye onada karışır kesin. Sonrada uyurgezerliğin kökenini günlük zikir çekmemeye bağlar. Yine olan benim gariban sinirlere olur ahahah
Kendileri çalıp kendileri oynuyolar tabi eğlenceli geliyodurAslında uzaktan basınca eğlenceli bir aile
Bunlar çok yorucu insanlar, bu kadar mücadeleye gerek var mı? Her an her dakika tansiyon yükseliyor. İki bebekle mi uğraşacaksınız bu kaçıklarla mı? Eşim için fedakarlık yapıyorum yazdınız iyi güzel ama mesela seneye yapmayın. Biraz da ekonomik güce bakıyor farkındayım ama yoksa da biriktirip 1-2 haftalığına yakınlarında ev tutmak herkes için en sağlıklısı. Babayla, büyük aileyle vakit geçirsinler tamam da kaliteli zaman geçirsinler. Herkes yerini yatağını bilsin.Evet durumun özeti bu aslında. 5 senedir evliyiz aramızda konuşulmamış gizli sözleşme var gibi bu tarz durumları çekiyoruz karşılıklı. Misal kayınvalidem falan ters bişey söylediğinde lafımı esirgemiyorum. Eşimde öyle babamla çatışırlar daha çok. Ben ona o bana neden öyle dedin demeyiz. Ama böyle görüşme buluşma olaylarına bişey yapamıyosun işte neticede torunu ve çocuğu.
Olayda çocuk koştu denize düştü bi 7 8 saniye suyun içinde kaldı kayınvalidem yanında dikiliyor. Ben soğukkanlı değilim diyor üstüne. E boğulsun o zaman çocuk niye inat ediyosun denize sokucam diye diyorum yapabilirim sandım diyor.
Hemde çok çok yorucu düşünün ayda 1 kere görüştüğümüzde de durum farklı değil. Kayınvalidem çok müdahaleci bir insan. Kimin nerde oturacağından kaç kaşık yemek yiyeceğine kadar karışıyor ve milyon kere papara yemesine rağmen. Ben onun yediği lafları yesem bağırmaları işitsem orda 1 dk durmam. İnatlada devam ediyor eşek osuruyo misali. İnanmıyorum bu insanların torunlarıyla çocuklarıyla kaliteli vakit geçireceklerine. Onlar için kalite bu. Her sene önümüzde ki sene gelmicem diyo yine burdayız...Bunlar çok yorucu insanlar, bu kadar mücadeleye gerek var mı? Her an her dakika tansiyon yükseliyor. İki bebekle mi uğraşacaksınız bu kaçıklarla mı? Eşim için fedakarlık yapıyorum yazdınız iyi güzel ama mesela seneye yapmayın. Biraz da ekonomik güce bakıyor farkındayım ama yoksa da biriktirip 1-2 haftalığına yakınlarında ev tutmak herkes için en sağlıklısı. Babayla, büyük aileyle vakit geçirsinler tamam da kaliteli zaman geçirsinler. Herkes yerini yatağını bilsin.
Herkes mış gibi yapıyor, herkes birbirine zor tahammül ediyor. Oğlumuzun torunlarımızın hatırına, anne babamın hatırına, eşimin hatırına... Herkes istemediği bir durumun içinde. İki bebeği uyutmaya çalışıyorsunuz ve tepenizde dikilip ille de o bezi şimdi atacaksın diye diretiliyor. Getir bir plastik torba, koy kızım içine atalım demek çok mu zor? Ben olsam o 4 günü sabrederek geçirirdim ve eşime bir dahaki sene ev tutalım yazık annen baban çok yoruluyor yaşlılar, çocuklar büyüyecek daha fazla hareketli sesli gürültülü olacaklar vs derim. Kırıp dökmeye gerek yok çünkü O da sizin ailenize sabır gösteriyormuş.
Huylu huyundan vazgeçmez.Hemde çok çok yorucu düşünün ayda 1 kere görüştüğümüzde de durum farklı değil. Kayınvalidem çok müdahaleci bir insan. Kimin nerde oturacağından kaç kaşık yemek yiyeceğine kadar karışıyor ve milyon kere papara yemesine rağmen. Ben onun yediği lafları yesem bağırmaları işitsem orda 1 dk durmam. İnatlada devam ediyor eşek osuruyo misali. İnanmıyorum bu insanların torunlarıyla çocuklarıyla kaliteli vakit geçireceklerine. Onlar için kalite bu. Her sene önümüzde ki sene gelmicem diyo yine burdayız...
Topla esyaları dön evine ablacımGeldik yine kayınvalidenin yazlığa. 4 günüm kaldı cinnetin eşiğindeyim. Böyle çatalı pıçağı gırtlağına sokasım geliyor. Daha gelmeden başladı muhabbet. ( Eşim ve oğlum için geliyorum yoksa evde olduğundan 3 katı fazla yoruluyorum burda ) Gelmeden önce siz ne zaman geliceksiniz görümcem için söylüyor dinlenemedi tatilini bitirsin siz öyle gelin dedi. ( 2 çocuğum var) Ban fark etmiyor oğluna söyle dedim. Tabi ki söylememiş ona gelin hadi demiş ama işten ötürü zaten gidemeyecektik. Torunlarım diye ölüyor telefonda yanına gelince ben denize sokamam ben parka götüremem ben çok yoruldum. Ulan zaten senden bişey bekleyen yok bari özledim gelin şöyle yaparız böyle ederiz ayaklarına girme. Neyse öyle böyle geldik.
Gün 1. Kayınpeder sen çocuk bakamıyosun dedi diye denize sokucam diye tutturdu çocuğu boğuyodu.
Gün 2. salıncağa bindiricem dedi ikisi beraber düştü.
Gün 3. boklu bez krizi çıktı uyutmaya çalışıyorum iki çocuk aynı anda ağlıyor biri altını kirletmiş hızlıca değiştirdim yere koydum onu atar mısın dedi şuan atamam yanlarında durmam lazım dedim ama kokar dedi iyi ya hep söylüyosun burnum koku almıyo diye fark etmez işim bitince atarım dedim.
Gün 4. çok yoruluyomuş yemekti çamaşırdı ortalık toplamaydı ( çocukların döküntüsünden bahsediyo) ben çocuklarla işimi bitirince topluyorum elleme yemekte yapma kimse senden beklemiyor ki dışardan yiyelim diyor herkes diyorum yok öyle olmaz diyor e yorulursun diyorum valla yoruldum diyor cinnet is coming.
80 yaşında annesini getirmiş koymuş kadının tepesinde sürekli sen hastasın az ye çok ye yat kalk komut veriyo kadına. Eşim desen her ağzını açtığında katil olacak dereceye geliyor. İş için telefonu çalıyor adamın o kim diyo anne sanane diyo bu defa e önemli bişey konuşuyodunuz merak ettim diyo. Haydi kavga. Kayınpeder şeker hastası adama onu yeme bunu yeme diyor sonra meyve çok güzel diye bi tabak meyve getiriyo önüne haydiii yine kavga. Çocuğa su hazırlıyor 10dk sonra hadi bitti diyor ağlayınca sana bi daha hazırlamıcam diyo. Çocuk krize giriyo. (2 yaş) Çok yorgundu 3 gündür deniz havuz derken bugün dinlensin evde dedik. Abartısız saat başı çocuğa denize gidelim mi diye soruyor. Eşim bağırıyor bugün gitmicez çocuğun aklına sokma diyorum diye yaaa ben yarın gidelim diye dedim diyor. İyi güzel de 2 yaş bebesinde yarın konsepti yok. Başlıyor ağlamaya. Sakinleştiriyoruz 1 saat sonra hadi mayonu giy gidelim diyor. Ya gelmemizi istemiyosan söyle kardeşim benim kafam almıyor vücudum kaldırmıyor de. Yalandan torunumla vakit geçiricem diye tutturup sonra b.k gibi hareketler yapma. Öf gına geldi be. 9 ay ayrılık kaygısı yaşayan bebeyi ağlayınca kucağımdan almaya çalışıyor neymiş sakinleştiricekmiş. Bi hass ordan artık. Bu kadını boğmadan evime dönersem şükür namazı kılıcam.
Eşimde bi tuhaf. Yanyana gelince sosyalleşme şekilleri safi kavga. Tatil diye buraya geliyor. An la mı yo ruuuuum.
Diyorum ya eşimin ailesinden de bağımsız tatil namına 1 haftası var oğlanın deniz havuz gördüğü bi yer burası. İkisi vakit geçirsin diye kalıyorum handikapıda bunlar oluyor.Dönün derim. Neden yine 4 gün kalıyorsunuz
Aile toksik ilişkileri toksik. Ama kimse çocuğuma bağıramaz kimse bana bağıramaz. Çocuklarım da kimseye bağıramaz. Şükür onun dengesini kuracak bilinç ve yaştayım. Bu insanları çöpe atamayacağıma yada çocuklarımla görüştüremeyeceğime göre mecbur bunun içinde ama sadece gözlemci olarak kalmalarını sağlamak benim elimde. Yeterince de koruyorum çocuklarımı. Koruyamadığım evet kendim.Değil eşim feriştahı olsa şu ortama 1 saat katlanmam. Benim psikolojim çok kıymetli. Keyfimi kimse için kaçırmam. Kimse umrumda olmaz. Önce ben. Ben mutlu olacağım ki çevremi mutlu edeyim.
Toksik bir aile. Hır gür bitmiyor. O ortama tatil denmez. Çile denir. Çocukların da sorunları kavga ederek çözmeyi öğreniyor şu an. Evet kesin onlara çok yarar bu tatil. Babalarından anne figürüne bağırmanın normal olduğunu öğreniyorlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?