• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide yine yaptı yapacağını.....

edikom

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
55
10
8
35
Merhabalar,

Geçen gün bir konu açmıştım. Kv'nin en son yaptığıyla ilgili benim yanımda oğluma öyle konuşma vs. Konunun özetini aşağıda paylaşacağım. Kv yine yaptı yapacağını. Kaç gündür eşimle msjlaşıyorlarmış. Sanırım eşim ona olayla ilgili niye böyle yapıyorsun vs suçlu konuştu ki kv sen benim ne yaşadığımı biliyor musun falan demiş. hastaneye gittiğini koah hastalığının olduğunu doktorun bırak dışarıya gitmeyi evde bir odadan diğer odaya gidemeyecek duruma gelirsin dediğini söylemiş eşime. Bu hastalık kv de 2 senedir var. Ve hala sigara içmeyi bırakmak yerine daha da fazlalaştırdı. 2 senedir saklıyor eşimden bana söylemişti. oğluma söyleme diye. bende bana bir sır verdiği için söylememiştim.Tabi eşim bunu duyunca kötü oldu. Gözleri falan doldu. Neden böyle eşime koz olarak kullanıyor. Üzülmesin diye söylemediği şeyi eşim ona olaydan sonra tepki verince ona nasıl koz olarak kullanıp eşimi daha fazla nasıl üzebilir. Bir anne bunu nasıl yapabilir anlayamıyorum. Eşimi ilk defa öyle kötü gördüm. Tabi eşime ona koz olarak kullandığını düşündüğümü söylemedim. Söylesem eminim tepki verir. Ben vicdansız bir insan değilim. böyle düşünmeme sebep olan bir olay daha yaşadım çünkü. Hiçbirşey olmamış gibi davransam kvnin bu kavgacı tavrı değişmeyecek eski olayların üstüne yenileri eklenecek. Ne yapacağımı bilmiyorum düşün düşün kafayı yiyeceğim. Fikirlerinizi bekliyorum..

Merhabalar ,

Kv benden ne istiyor anlayamıyorum. Olay basit aslında eşimin kuzenine çocuk sevmeye gittik. Orada hiçbir şekilde kv ile birşey olmadı. Neyse sonra eve gitmek için otoparka arabamızın yanına gittik. Kv bizimle bagajdan eşyalarını almaya indi. Bende arabanın ön tarafında leke gibi birşey vardı ona doğru bakıyordum. Bizim arabanın yanına araba park etmeye çalışyordu ben görmedim. Eşim de sesini yükselterek napıyorsun orda görmüyor musun araba geliyor dedi. Bende o anlık tepkiyle sesimi yükselterek görmedim görsem zaten kenara çekilirim dedim. Neyse sıkıntı yok. Bindik arabaya el salladık kv orda bıraktık gittik evimize. Bu olay cumartesi oldu. Eşimle bu olay üzerine konuşup tartışma vs hiçbirşey olmadı. Pazartesi işteyim kv beni aradı. Napıyorsun nasılsın falan. İyiyim işteyim çalışıyorum dedim. Sen geçen gün niye öyle tepki verdin dedi. Ben olayı o kadar hatırlamıyorum ki ne oldu ki falan dedim. Niye öyle sesini yükselttin falan dedi. Bende bişey yok ki biz bu olayı konuşmadık bile kendi aramızda büyütmek bile dedim. 4 senelik evliyim bu arada. Sonra benim yanımda oğluma öyle davranma dedi. Bende kusura bakma oğlun öyle tepki verdi bende öyle tepki verebilirim dedim. Hem o hep böyle bazen aşırı tepki veriyor dedim. Yok oğlum orda bişey demedi sen aşırı tepki verdin değişmen lazım falan demeye başladı. Bende sinirlendim oğlun beni böyle kabul ediyor dedim. Değişeceğim bir durum yok dedim. Ergen ergen tavırlara giriyorsun. Ben oğlumu çok iyi yetiştirdim. Senin kendini değiştirmen lazım benim yanımda oğluma öyle davranma falan kadın birden coştu. Evlilik hazırlığında da çok sıkıntı yaşattı sonrasında da devam etti. Eşimle sürekli kavga ediyorlar. Bir keresinde evden bile kovdu s...tir git bile dedi eşime. Anlatsam roman olur. Kadının sinirsel sıkıntıları var kendine hakim olamıyor. Söylüyor söylüyor sonra özür diledi kaç kere benden. Affettim hep. Eşim için unuttum. Psikolojik olarak çok yordu beni evlendiğimden beri. Allahtan eşim hep yanımda. Bu son olayıda eşime anlattım. Annenin bu olay olalı aradan 2 gün geçmiş aramasına bir anlam veremedim. Annenin bu konu da iyi niyetli aradığını düşünmüyorum dedim. Haklısın dedi. Ama inanın bu sefer diğer söylediklerine göre hafif ama beni çok kızdırdı.Sanırım geçmişte yaşananların da etkisiyle birikmişlik. Eşime annenle bir daha görüşmek istemiyorum şuan büyük konuşuyor olabilirim belki ilerde görüşeceğim ama şuan düşüncem uzunca bir süre görüşmek istemiyorum dedim. Sesini bile çıkarmadı. Eşimi çok seviyorum o da beni çok seviyor. Sağlığımız da yerinde böyle sıkıntılarla uğraşmak istemiyorum. Bu kadın bizden ne istiyor düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum. Aradan bir hafta geçti arayıp özür dilemedi kv. Aramasını da istemiyorum. Çünkü arasa affedeceğim yine aynı şeyler yaşayacağım. Neler olur yardım edin. Ben mi çok alınganım. Ben mi çok büyütüyorum olayları....

Simdi genel olarak madem bir insani affettiniz,uzerinde dusunmeye devam etmemeniz gerek. Alingan degilsiniz belki kvniz azcik dangil dungul ve hadsiz bir insan ki gelinini arayip “ogluma oyle deme” diyebiliyor. Uzerinde durmayin bence. Kadindan rahatsizsaniz konusmayin,musait degilim deyin kapatin mesela.

Bazıları böyledir hastalığı koz olarak kullanır. Ki eşimin annesi hasta bi kadın değil yere atar kendini nefes alamıyorum der şunu der bunu der.. çünkü haksızdır ve bastırmaya çalışıyodur..

Aşık atamazsın arkadaşım. Ya yok muamelesi yapacaksın ya da yav he he deyip geçeceksin. Eğer takarsan sen hasta olur çıkarsın aman diyim

Merhabalar,

Geçen gün bir konu açmıştım. Kv'nin en son yaptığıyla ilgili benim yanımda oğluma öyle konuşma vs. Konunun özetini aşağıda paylaşacağım. Kv yine yaptı yapacağını. Kaç gündür eşimle msjlaşıyorlarmış. Sanırım eşim ona olayla ilgili niye böyle yapıyorsun vs suçlu konuştu ki kv sen benim ne yaşadığımı biliyor musun falan demiş. hastaneye gittiğini koah hastalığının olduğunu doktorun bırak dışarıya gitmeyi evde bir odadan diğer odaya gidemeyecek duruma gelirsin dediğini söylemiş eşime. Bu hastalık kv de 2 senedir var. Ve hala sigara içmeyi bırakmak yerine daha da fazlalaştırdı. 2 senedir saklıyor eşimden bana söylemişti. oğluma söyleme diye. bende bana bir sır verdiği için söylememiştim.Tabi eşim bunu duyunca kötü oldu. Gözleri falan doldu. Neden böyle eşime koz olarak kullanıyor. Üzülmesin diye söylemediği şeyi eşim ona olaydan sonra tepki verince ona nasıl koz olarak kullanıp eşimi daha fazla nasıl üzebilir. Bir anne bunu nasıl yapabilir anlayamıyorum. Eşimi ilk defa öyle kötü gördüm. Tabi eşime ona koz olarak kullandığını düşündüğümü söylemedim. Söylesem eminim tepki verir. Ben vicdansız bir insan değilim. böyle düşünmeme sebep olan bir olay daha yaşadım çünkü. Hiçbirşey olmamış gibi davransam kvnin bu kavgacı tavrı değişmeyecek eski olayların üstüne yenileri eklenecek. Ne yapacağımı bilmiyorum düşün düşün kafayı yiyeceğim. Fikirlerinizi bekliyorum..
bir şeylerle meşgul olun bence ,hayatı dertlendirmek için aşmayın kendinizi ..ne kullanıyorsa kullansın anası o eşinizin üzerinde hakkı var koca sizin eyvallah anası ne derse desin üzülürse üzülsün üzülmezse üzülmesin neden alınan nefes bile dert konusu ki:işsiz:

alsın oğlunu başına çalsın o zaman nasıl davranacağını ona mı soracakmışsın

Elmalarla armutları karıştırmayın. Siz ona bilerek kotuluk yapip uzmuyorsanız sorun yok. Mesafe koyun. Oglumla böyle konusma derse siz de ben ... yaşındayım nasıl konuşulacağını bilirim. O benim kocam bizim aramızda. Kapatalım bu konuyu deyin ve yanından gidin. Bu yastaki kadını zaten değiştiremezsiniz. Onemli olan net cümleler kurup sizin açınızdan konuyu kapatmak. Yani mesafe koymak. Hasta olabilir. Sigarayi bıraksın ve hastalığını bahane etmesin. Siz de takmayın. Degistiremeyecegimiz şeyleri kabullenelim. Özellikle kv konusunda. Kabul etmek ses çıkarmamak değildir. Saygıyı ve mesafeyi koruyup bildiğinizı yapacaksınız. Söylediklerine de aldirmayacaksiniz.

Iyiki bi ogullari var olmasa ne yapacaklardi acaba

Ayrıca o iyi yetistirmisse sen kötü mü yetistinde seni değiştirmeye çalışıyor terbiyesiz

Koah olduğunu biliyordu eşin sigarayı bıraktığını biliyordu öyle mi annesinin sende sır diye söylemedin eşine kadın keyfiye sigara içmiş oğlu duyunca açığını kızcağı için sana söyletmemiş şimdi duyunca da acıtasyon yapıyo bu kadar basit oğlunun üzükceğini düşübse oğlunun mutlu yuvasına karışmaz nefret ediyorum kmtü kaynanaların hepsinden kaynana kelimeainden bile :sopa:

Ayy uyanık kadın acindirma yolu ile kendini affettirme.. ay yarabbim işleri güçleri yok bunları planliyorlar.

Onlar gibi oynamak gerek aynı ortam da bulundugunuzda anne bak sana kaç defa içme dedim hastalığını bile bile içmeye devam ettin bana da söz verdirttin oğluma söyleme diye şimdi kendimi çok suçlu hissediyorum keske hemen eşime soyleseydim. Annen kendini düşünmüyor hastalığı ilerleyebilir ve sende daha çok uzulebilirsin diye . Diyin :))))

Simdi genel olarak madem bir insani affettiniz,uzerinde dusunmeye devam etmemeniz gerek. Alingan degilsiniz belki kvniz azcik dangil dungul ve hadsiz bir insan ki gelinini arayip “ogluma oyle deme” diyebiliyor. Uzerinde durmayin bence. Kadindan rahatsizsaniz konusmayin,musait degilim deyin kapatin mesela.
telefonda konuşurken de anne bak konu farklı yere gidiyor kapatalım lütfen dediğimde bile ergen tavırlarından vazgeç diyebiliyor. telefonu açarken işteyim dedim onu rağmen telefonu kapatmadı konuşamaya devam ettim. yüzüne kapatmak da olmazdı o konuştu ben dinledim.

Ayy uyanık kadın acindirma yolu ile kendini affettirme.. ay yarabbim işleri güçleri yok bunları planliyorlar.

Onlar gibi oynamak gerek aynı ortam da bulundugunuzda anne bak sana kaç defa içme dedim hastalığını bile bile içmeye devam ettin bana da söz verdirttin oğluma söyleme diye şimdi kendimi çok suçlu hissediyorum keske hemen eşime soyleseydim. Annen kendini düşünmüyor hastalığı ilerleyebilir ve sende daha çok uzulebilirsin diye . Diyin :))))
güzel takdikmiş valla :)). eşime söyledim zaten ben biliyordum 2 senedir şimdi ki bir olay değil dedim.

Koah olduğunu biliyordu eşin sigarayı bıraktığını biliyordu öyle mi annesinin sende sır diye söylemedin eşine kadın keyfiye sigara içmiş oğlu duyunca açığını kızcağı için sana söyletmemiş şimdi duyunca da acıtasyon yapıyo bu kadar basit oğlunun üzükceğini düşübse oğlunun mutlu yuvasına karışmaz nefret ediyorum kmtü kaynanaların hepsinden kaynana kelimeainden bile :sopa:
anlayamıyorum ya düşün düşün içinden çıkamıyorum.

Elmalarla armutları karıştırmayın. Siz ona bilerek kotuluk yapip uzmuyorsanız sorun yok. Mesafe koyun. Oglumla böyle konusma derse siz de ben ... yaşındayım nasıl konuşulacağını bilirim. O benim kocam bizim aramızda. Kapatalım bu konuyu deyin ve yanından gidin. Bu yastaki kadını zaten değiştiremezsiniz. Onemli olan net cümleler kurup sizin açınızdan konuyu kapatmak. Yani mesafe koymak. Hasta olabilir. Sigarayi bıraksın ve hastalığını bahane etmesin. Siz de takmayın. Degistiremeyecegimiz şeyleri kabullenelim. Özellikle kv konusunda. Kabul etmek ses çıkarmamak değildir. Saygıyı ve mesafeyi koruyup bildiğinizı yapacaksınız. Söylediklerine de aldirmayacaksiniz.
öyle konuşunca da zıtlaşmış ergen tavırlara biri oluyorum sırf eşim için susuyor katlanıyorum ama psikolojim çok bozuldu.

Bazıları böyledir hastalığı koz olarak kullanır. Ki eşimin annesi hasta bi kadın değil yere atar kendini nefes alamıyorum der şunu der bunu der.. çünkü haksızdır ve bastırmaya çalışıyodur..

Aşık atamazsın arkadaşım. Ya yok muamelesi yapacaksın ya da yav he he deyip geçeceksin. Eğer takarsan sen hasta olur çıkarsın aman diyim
Oğlu üzülmesin diye söylemeyen bir insan üste çıkmak için böyle birşeyi nasıl yapar aklım almıyor. Düşün düşün kafayı yicem zaten.

bir şeylerle meşgul olun bence ,hayatı dertlendirmek için aşmayın kendinizi ..ne kullanıyorsa kullansın anası o eşinizin üzerinde hakkı var koca sizin eyvallah anası ne derse desin üzülürse üzülsün üzülmezse üzülmesin neden alınan nefes bile dert konusu ki:işsiz:
Eşimin annesi diye yaptıklarına katlandım zaten. Benim vicdanım çok rahat onun söylediklerine ve yaptıklarına rağmen en ufak bir saygısızlık yapmadım.Ama artık dayanamıyorum. Bunun sonu yok. Eskilerin üstüne hep yeni olaylar katlanarak ilerliyor.

Back
X