Kayınvalidem bizde kalmak istiyor

Çekilin benim eski kv’nin güncellenmiş bir üst versiyonu gelmiş 😂😂😂 Benimki sadece açık açık kalmak istiyorum demiyordu, sadece oğlum getiriyor diyordu ama aynı yüzsüzlük ve arsızlığı yaşadım. Benim eski eşim annesini sürekli bize getirmek istiyordu, bu yüzü kv mutlaka eşinizden alıyordur. Ben boşadım kurtuldum kocayı, size bu yolculukta başarılar dilerim. Ben çalışıyorum ve kurtuldum bu adi insanlardan. Siz çalışıyor musunuz ? Diyelim bir cinnetle kv’yi kovdunuz, eşinizin tepkisi ne olur boşanır mısınız ? Bunları ölçün biçin tartın öyle davranın, boşanmayacaksınız o kadını çekeceksiniz. Şuraya da yazıyorum o kocanız çocuk doğduktan sonra bambaşka biri olacak ve hep annesini tutacak, şimdilik esas yüzünü saklıyor. Kp yok mu onunla konuşup gelmesini istemediğinizi söyleseniz. İşiniz çok zor Allah yardımcınız olsun.

Doğumdan sonra bunlar aynı şeyleri yaparsa kocanızdan nefret edeceksiniz, aranız bozulacak. Ben de yaz annesiyim, nerdeyse yarı çıplak gezdim evde çünkü sağı solu belli olmayan devamlı emmek isteyen bir bebek vardı. Aç olmasa bile anne kokusuna ihtiyaç duyduğunda da emmek isteyecek. Bazen uyuduğunuzun farkında bile olmayacaksınız, göğsünüz açık kalacak. Kendiniz ve eşiniz olunca sorun yok ama evde başkaları varken bunlar size lüks olacak. Sanmayın ki bebeği odada emzirir yatırırım geçer hizmet ederim, öyle olmuyor yapışık duracaksınız bebekle.

Kayınvalideden çok annem napim diye boynunu büken kocanız size eziyet edecek. Annemi üzme, annemi kırma, yaşlı alttan al, bir kaç ay kalsa nolur hem senin de tecrüben yok ilk çocuk...diye diye psikolojinizi mahfedecek. Yazdım ve doğru tahmin etmişim kadın çocuğa kendi bakma planları yapıyor. Alıp götüremez ama tepenizden ayrılmaz, cahil cahil eski usul şeyler yapar çocuğa. 10 günü kabul ettiyseniz de kurallar koyabilirsiniz.

Geçen bir üye konu açtı, kayınvalidesi izin vermediği için yeni doğmuş bebeğini kucağına alamamış, başında oturup beklemişti. Sonra da odasına gidip kocasının kollarında ağlamıştı. Onun da kocası sizinki gibiydi. Oradaki kayınvalide de sen bilmezsin, sen tutamazsın, benim kokuma alışsın diye çocuğu koynunda uyutuyordu. Bu adama sert çıkmazsanız sizi de aynı senaryo bekliyor çünkü o üye de aman tatsızlık çıkmasın aman kırmayayım aman eşimle aram bozulmasın kafasındaydı. Evinize ailenize çocuğunuza sahip çıkın, sahip çıkmayan eşe müsamaha göstermeyin rest çekin. Çocukluğu öyleymiş böyleymiş, artık çocuk değil ama. Kazık kadar evli barklı adam. Çocukluk travmalarının bedelini kendi çocuklarına ödetmesinler.

Cirkeflik yaparak kurtulamam kızlar, gitme sebeplerini anlatayım; görümcem kocama mesajlar atmış ben sinsi ve tehlikeliymişim böyle insanlarla çocuğunu nasıl büyütürsün pes doğrusu falan yazmış. İftira atarak aramızı bozmak istiyor aklınca sen işe gidince bu kadın anneme hakaret ediyor sen varken iyi davranıyor falan yazmış. Alışverişe çıktıkları zaman bavullarını daire kapısına koydum yine o de gece kalıp sabah gittiler bu yüzden gece annemde kaldım :) ancak bu şekilde kurtuldum. Kaynanam görümcem yüzünden gitmek zorunda kalmışmış o daha üç dört ay kalacakmış öyle söylüyormuş. Hala gelmeye çalışıyor. Görümcem eve asla giremez dedim ama annesi için yasak koymak aşırı geldi güzel günleri mahvetmeyeyim dedim . Şimdi takıntı yaptım o stresi aşamıyorum
Okurken cinnet geçirdim ya kocanız ağzını açıp iki kelime söyleyemiyor mu? Hamilesiniz bunlarla uğraşmak zorunda değilsiniz. Kocanızı savunmayın adam gibi adam olsa sizi bu tarz insanlarla muhatap etmezdi. Annesini çok seviyorsa gidip aylarca orda kalabilir. Görümce ayrı kaynana ayrı çekilecek dert değil.Evli değilim ama burda bu tür konular görünce çok üzülüyorum yazık değil mi size

Kızlar merhaba,
Özetle kayınvalidemler bizden 6-7 saatlik mesafede yaşıyorlar. Geldiklerinde uzunca süre kalmak istiyorlar. Şu an 8 aylık hamileyim geçtiğimiz ay sadece kv geldi ve aylarca kalacağım sınırsız kalacağım vb gibi şeyler söyledi. Surat asmama rağmen anlamayınca ben bir iki haftadan fazla kalınmasını sevmediğimi belirttim ama karşılığında bana hakaret edip kalmaya devam etti. Bu arada çok pis bir kadın ne temizlik yapar ne bi şey tüm gün oturup dizi izliyor yaşlı da değil. En son görümcem de gelip bizde kalmaya başladı, bana sorulmadı tabii ki. Benim çok temizlik yapmamdan dolayı onlara pis demek istediğimi düşünüp biz gidiyoruz dediler, büyük tartışma yaşadık bana ve aileme hakaret ettiler vs bu sayede gittiler. Kv ertesi gün annemi arayıp kavga olmasaydı hala orada kalırdım hayallerim yıkıldı demiş. Doğumuma 7 hafta var şimdiden kayınpederimle gelip kalmak ve hatta doğumdan sonra birkaç ay bende kalmak istiyormuş. Bunu asla istemediğimi bin kez söylememe rağmen eşimi annemi vs arayıp ağlayıp kabul ettirmeye çalışıyor. Ben doğumdan bir hafta sonra gelip max 10 gün kalabileceklerini söyledim, ilk hafta annem kalacak dedim. Asla kimseyi dinlemiyor, eşim de ara ara on gün az bizimkiler birkaç ay kalmaya alışkın vs diyor. Onları görmeyi hiç mi hiç istemiyorum çok strese giriyorum. Ne yapmalıyım siz kv kp gelip sizde sınırsızca kalmak istese ne derdiniz ? İnanın o kadar psikolojimi bozdular ki evime şu an gelseler annemlerin evine döneceğim.
Siz annenize gidin. Evleri uygunsa toparlanana kadar orda kalin.. esiniz duruma mudahale etmeyip pasif kaliyorsa o da sizden mahrum kalsin yapicak birsey yok. Suan katlanamiyorsaniz ki katlanilicak gb degil, lohusa psikolojisiyle kan cikar o evde. Bir de ne munasebet ya aylarca kalmak, kendini zorla kabul ettirmeye calismak Allah askina. Ben burdan sinir oldum. Ben olsam gderim annemin evine gormek isteyen oraya gelsin, orda da kaliyim diye tutturcak hali yok.

Çekilin benim eski kv’nin güncellenmiş bir üst versiyonu gelmiş 😂😂😂 Benimki sadece açık açık kalmak istiyorum demiyordu, sadece oğlum getiriyor diyordu ama aynı yüzsüzlük ve arsızlığı yaşadım. Benim eski eşim annesini sürekli bize getirmek istiyordu, bu yüzü kv mutlaka eşinizden alıyordur. Ben boşadım kurtuldum kocayı, size bu yolculukta başarılar dilerim. Ben çalışıyorum ve kurtuldum bu adi insanlardan. Siz çalışıyor musunuz ? Diyelim bir cinnetle kv’yi kovdunuz, eşinizin tepkisi ne olur boşanır mısınız ? Bunları ölçün biçin tartın öyle davranın, boşanmayacaksınız o kadını çekeceksiniz. Şuraya da yazıyorum o kocanız çocuk doğduktan sonra bambaşka biri olacak ve hep annesini tutacak, şimdilik esas yüzünü saklıyor. Kp yok mu onunla konuşup gelmesini istemediğinizi söyleseniz. İşiniz çok zor Allah yardımcınız olsun.
Ay yok çok şükür çalışıyorum iki lisansımdan biri çocuk gelişimi ve çocuk bakımı konusunda eğitimim var, ayrıca 30 yaşındayım. Kimse sen bilemezsin triplerine girmiyor bu yüzden. Kocam bana hak veriyor ama kendisi söyleyemiyor. Boşanmak isterse kendisi bilir ama en küçük problemde boşanma adımını ben atacağımı söyledim. Eşime mecbur değilim maddi manevi çok şükür.Kayınpederim kaynanam evden gidince çok seviniyor asla gitme demez bu arada sen biraz şıraya buraya git kal diyor.

Siz annenize gidin. Evleri uygunsa toparlanana kadar orda kalin.. esiniz duruma mudahale etmeyip pasif kaliyorsa o da sizden mahrum kalsin yapicak birsey yok. Suan katlanamiyorsaniz ki katlanilicak gb degil, lohusa psikolojisiyle kan cikar o evde. Bir de ne munasebet ya aylarca kalmak, kendini zorla kabul ettirmeye calismak Allah askina. Ben burdan sinir oldum. Ben olsam gderim annemin evine gormek isteyen oraya gelsin, orda da kaliyim diye tutturcak hali yok.
Annem bir yandaki sitede oturuyor kesin oraya da gelirler ağlayıp sızlayıp

Ah ne guzel yakinmis da. Esiniz tepki veremiyorsa annenizle konusun. O tepki versin. Misafir kabul edemedigini istedigi zaman gelip gorebilicegini vs soylesin. Sizin evde kalip her gun gelse bile emin olun ayni evde kalmak kadar kotu olamaz aylarca. Cok iyi anlastiginiz bir kv dahi olsa ki benim kv oyledir, bende dogum sonrasi annemden sonra 3 gun kaldi yalnizca o da kendi gonlu olsun diye. O donem insanin psikolojisi oyle bir hale geliyorki uykusuzluktan kendi annesine bile saricak duruma geliyor ki kv iyi de olsa sorun cikar. Kahrini da sadece kendi annen cekiyor ve durumuna anlayis gosteriyor. Ben olsam direk anneme kacardim. Geldiginde birkac sefer odaya kapanir anneme cok yorgun kalkamiyor dedirttirirdim. Ayni evde ugrasmak bu sekilde ugrasmaktan daha iyi. Dogum sonrasi birkac seyi ayni anda dusunucek ve ugrasicak haliniz olmiycak buna emin olun. Annenizn yapisini bilmiorm ama benim annem olsa dan dan konusur. Kizim kotu olcagina ben kotu olym der ve hatta saat belirtir. Su saatlerde uygunuz onun disinda kizim bebegiyle ben kizimla ilgileniyorum lutfen su saatlerde ziyaretinizi yapin der. Onun disinda gelirse de kimseyi kabul etmez. Keske anneye gtseniz anneniz de bu sekilde sorunu cozse.

Pes ki ne pes. Kocam dediğiniz kişi belki bir işe yarar ve annenizin evini basmalarına engel olur. Yok orada da gelme demezse çekilecek çok çileniz var sizin. Kaleyi dışardan kilitlemeyin boşuna, düşman içeride çünkü. Aynı şeyi sizin anneniz yapamaz biliyorsunuz değil mi, kocanız kaç günde koyar kapıya annenizi? Onlar hiç karıma kıyamıyorum demiyorlar, konuş annenle gelmesin diyorlar. Çocuğu taşıyan, kilo alıp vücudu çatlayan, doğuran, bilmem kaç dikiş atılan, göğsü yara olup kanayan ben ama el üstünde tutulan kayınvalidem. Size gerçekten acıdım, yol arkadaşınızı yanlış seçmişsiniz. Mesleğinizin ve arkanızda ailenizin olmasının avantajını sonuna kadar kullanın lütfen.

Kızlar merhaba,
Özetle kayınvalidemler bizden 6-7 saatlik mesafede yaşıyorlar. Geldiklerinde uzunca süre kalmak istiyorlar. Şu an 8 aylık hamileyim geçtiğimiz ay sadece kv geldi ve aylarca kalacağım sınırsız kalacağım vb gibi şeyler söyledi. Surat asmama rağmen anlamayınca ben bir iki haftadan fazla kalınmasını sevmediğimi belirttim ama karşılığında bana hakaret edip kalmaya devam etti. Bu arada çok pis bir kadın ne temizlik yapar ne bi şey tüm gün oturup dizi izliyor yaşlı da değil. En son görümcem de gelip bizde kalmaya başladı, bana sorulmadı tabii ki. Benim çok temizlik yapmamdan dolayı onlara pis demek istediğimi düşünüp biz gidiyoruz dediler, büyük tartışma yaşadık bana ve aileme hakaret ettiler vs bu sayede gittiler. Kv ertesi gün annemi arayıp kavga olmasaydı hala orada kalırdım hayallerim yıkıldı demiş. Doğumuma 7 hafta var şimdiden kayınpederimle gelip kalmak ve hatta doğumdan sonra birkaç ay bende kalmak istiyormuş. Bunu asla istemediğimi bin kez söylememe rağmen eşimi annemi vs arayıp ağlayıp kabul ettirmeye çalışıyor. Ben doğumdan bir hafta sonra gelip max 10 gün kalabileceklerini söyledim, ilk hafta annem kalacak dedim. Asla kimseyi dinlemiyor, eşim de ara ara on gün az bizimkiler birkaç ay kalmaya alışkın vs diyor. Onları görmeyi hiç mi hiç istemiyorum çok strese giriyorum. Ne yapmalıyım siz kv kp gelip sizde sınırsızca kalmak istese ne derdiniz ? İnanın o kadar psikolojimi bozdular ki evime şu an gelseler annemlerin evine döneceğim.
Size hakaret ediliyor ve eşiniz buna müsade ediyor. Değil 10 gün, 1 gün bile müsade etmeyin.

Pes ki ne pes. Kocam dediğiniz kişi belki bir işe yarar ve annenizin evini basmalarına engel olur. Yok orada da gelme demezse çekilecek çok çileniz var sizin. Kaleyi dışardan kilitlemeyin boşuna, düşman içeride çünkü. Aynı şeyi sizin anneniz yapamaz biliyorsunuz değil mi, kocanız kaç günde koyar kapıya annenizi? Onlar hiç karıma kıyamıyorum demiyorlar, konuş annenle gelmesin diyorlar. Çocuğu taşıyan, kilo alıp vücudu çatlayan, doğuran, bilmem kaç dikiş atılan, göğsü yara olup kanayan ben ama el üstünde tutulan kayınvalidem. Size gerçekten acıdım, yol arkadaşınızı yanlış seçmişsiniz. Mesleğinizin ve arkanızda ailenizin olmasının avantajını sonuna kadar kullanın lütfen.
Eşim şu an her şey istediğin gibi olacak söz veriyorum ben konuştum onunla diyor. Açıkçası benim pek inanasım gelmiyor ya da arsızlıklarından dinlemeyeceklerini düşünüyorum. Olaylar böyle gelişirse dediğim gibi evden ayrılmayı düşünüyorum

Esiniz birsey yapamiyor degil yapmiyor birde cocuk yaptiniz bu adamdan. Ben olsam durmam bosardim bu adami siz hala onu savunuyorsunuz. Bosasanizda cocuk yaptiginiz icin kurtulamayacaksiniz gerci bu suluk kayinvalideden sunepe kocadan gecmis olsun. Yapacaginiz hic birsey degistirmicek bunaileyi cildirdiginizla kalacaksiniz. Allah sabir versin lohusaliginiz umarim az stresli gecer mumkunse boyle bisey tabi

Çok üzülüp arada kaldığını gördüğümden
Acımayın işte ya acımayın şu kocalara, o size acıyor mu? Aylarca kalmaya alışkınlarmışmış. Utanmadan bunu söylüyor bir de. Ne işi varmış aylarca sizin evinizde?

Ay benim salaklığıma mı denk geldi bilemiyorum bi haftaya ok demiştim şimdi vazgeçtim demek dalga geçer gibi olur diye bi şey de diyemiyorum
Diyemiyorum diye bi şey yok. Doğumdan sonra zaten insan yeterince stresli, hassas ve yorgun oluyor bir de hakaret mi işiteceksiniz? Kesinlikle kabul etmeyin, kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik olur. Şimdiden önlemini almazsanız ileride çocuğu önünde hakaret işiten bi anne olursunuz.

Ne yaptı mesela aileniz de eşiniz tolerans gösterdi? Eşinize, ailesine hakaret mi ettiler?
Kız kardeşim biz birkaç aylık evliyken bir süre bizimle kaldı psikolojik problemlerinde vs esim destekciydi hiç rahatsız hissettirmedi. Sırf bu yüzden hep susmaya calistim

Eşinize hakaret etti mi kız kardeşiniz?
Etmedi tabii, hatta biz çalışırken tüm ev işlerini yapardı. Hamileyim diye hala hep o yardımcı, bebeğimizin ihtiyaclarının %70ini annem hediye etti bize ki annem tek başına bir kadın babam vefat etti. Bunların bize maddi manevi faydası yok. Astımım var örgü yelek vs yapma getirme dedim 15 tane yün ceket örüp getirmiş sadece. Evimden giderken kahve yanına alınmıs lokumları bile alıp götürmüş. Ben bunları anlatmaya söylemeye bile utanıyorum kocama daha fazla mahcup etmemek için ama demek ki hata yaptım fazla düşünceli davrandım ki o bile tepeme çıktı şimdi hep ne yapayım annem diyor başka bir şey demiyor bu işin sonu tam lohusa döneminde ayrılık olacak galiba

Bebek için tebrik ederim soru sahibi.

Ayy çıldırmalık bir konu. İstediği olmayınca ah vah deyip sızlanan bir kv, sesi çıkmayan bir eş. Siz ağaç kabuğunda yetişmediniz. Bir eşiniz ailesi mi kıymetli? Tek yapacağın resti çekmek hala ama annem üzülür derse gidip annende kalırsın. Eş anne babası ve eşi arasında sınırı çekmedikçe üzülen siz olursunuz soru sahibi

Back
X