kayınvalidem geldide gitmiyor ben neyapıcam:(

Ben evlat olarak görevimi yapayım diyomus ya kocan, ne yapıyo mesela yemek mi annesinin sifon çekmesi mi giysilerini yıkamak mı ne??? Karısına baktırıp anneme bakıyorum diyo sağda solda, nerde çalgı orda kalgı kaynanan rahat yemi suyu önüne geliyo gelin kedi gibi niye gitsin
Dogru..

Yüzüne diyemiyorsunuz eşiniz halletsin istiyorsunuz.eşiniz de ölse demez git diye.

Şaka yollu söyleyin o zaman .
" sizden kurtuluşum yok galiba bari odamı hazırlayın da geri döneyim boşuna kira ödemeyim asjfh" deyin.

"Azda ben size misafirliğe gelsem haha"

Gerçi yüzüne dan diye desenizde anlayacağını sanmıyorum.önemli olan baştan gelmemelerini sağlamak.

eşinin nereli olduğunu yazmamışsın ama tahminince doğulu.
çünkü benim de böyle bir arkadaşımın yuvası bu nedenle dağıldı. ve doğululardı. ailesi aynen seninkiler gibi gelip aylarca gitmiyorlardı.
evli görümcesinin kayınvalidesi bile hastaneye gidiyorum ayağına gelip günlerce evinde kalıyordu. sonuçta sabredemedi. o da hergün kocasıyla kavga ediyordu. bu sefer ailece birleşip kızı baskıyla evden gönderdiler.
sonuç mu canım, kız boşandı. ama onun çocuğu yoktu. sonra gidip oğullarına yeni gelin alıp onun evinde yaşamaya devam ettiler. şuan ki karısı ses etmiyor.
yani bunu neden anlattım. iki ucu b.klu değnek derler ya bu işler biraz öyle. umarım senin durumun daha kolay ve hayırlı bir şekilde sonuçlanır. ama sabretsen gitmezler, sorun çıkarsan sana karşı cephe alıp yuvanı yıkabilirler. bunları iyice düşünerek davran derim.
Ay yok yok batililarda da var bunlardan. Kendini bilcek insan biraz ya.

Eşin toplasın evi, yemekleri de o pişirsin. Evi de toplasın bi de temizledi mi tamam. Eşin de anlasın bakalım misafir ağırlamak nasıl oluyormuş.

Ay bende de bu kayinvalideden var. Evi ayirdim kadinin bir bekar oglu bir kocasi var gozu hala bizim evde.. gelip kalacakmiss bende dedim babamla abime de yemek yapacak biri lazim bari gidip onlara bakayim sende oglunla hasret gider. Simdi diyor ama eskisi kadar degil sesini cikarmadikca uzerine gelirler pasif olma...

konu sahibi kusura bakma da sen de çok pasifsin
öylece her şey kendiliğinden hal oluversin istiyorsun
kendi kendine kadının gitmesini bekliyorsun bence zor gider o kadın o evden daha dört ay berabersiniz yazı beklediklerine yazında görümcenizi geleceğine göre
karşılarına çıkıp iş yaparken surat asmaya bile yanaşmıyorsun her işe koşuyorsun
kadın gider mi hiç o evden

bir psikolog benim bir arkadaşa söylemişti aynı senin gibi kayınvalidenin fazla gelmesinden şikayetçiydi
psikolog demiş bu olayda bir tek sen mutsuzsun kaynanan mutlu oğluyla olduğu için kocanda annesinin yanında olmasından dolayı mutlu bir sen mutsuzsun diye
o mesele senin ki durumdan mutsuz olan bir tek sensin senin bir şeyler yapman lazım

Ben evlat olarak görevimi yapayım diyomus ya kocan, ne yapıyo mesela yemek mi annesinin sifon çekmesi mi giysilerini yıkamak mı ne??? Karısına baktırıp anneme bakıyorum diyo sağda solda, nerde çalgı orda kalgı kaynanan rahat yemi suyu önüne geliyo gelin kedi gibi niye gitsin
On numara beş yıldız yorum :KK52:
Aynen böyle oluyor işte, analarını karılarına baktırıp evlatlık görevlerini yaptıklarını sanıyorlar!

Konu sahibi sen olanlardan rahatsızsın ama kocanın bile haberi yok bence sıkıntından, sen el üstünde tutmaya devam et, sonra da bekle ki gitsinler! Kuyruğuna başkalarını takıp gelmesinler dua et de!
Az bi tepkini koysana arkadaşım ya şiştim yeminle

işin kötü tarafıda görümcemin oğlu 10 yaşında ve benim kv bu oğlan torununu benim kundaktaki bebeğime yakıştırıyo çocukta bi kaç kere senin ağzını yerim dudağını yerim filan dedi ben krizlere girdim ya eşime söyledim ayıp allahtan korksun bu çocuklar kuzen ben korkudan kızımı bu oğlanla hiçmi yanyana bi ortama sokucam şimdiden yakıştırma yapıyorlar bebeğimide alıp kaçasım var ya :KK43:
Ben kv ye hep sustum konusmadim. Kanser oldum gene sustum disimi kirdim gene onu kirmadim. Ama torunlari birbirine yakistirma gibi bi hata yapmasin yemin ederim dalarim!! Haddini asmasin kimse! Saygi da biyere kadar! Sen de buna bile susmussun yaa sasirdim!

Bu kadın kaç yaşında yaw ortalığa işeyecek kadar tövbe Yarabbim kibirden sana sığınırım lakin bu nedir böyle içim kalktı hee

Kocan yokken surat yap , trip at , hizmetini yapma bırak kendi haline kocan gelince de annecim annecim yap. Bişekilde anlar gider . Napcam kocana sen yokken bana kötümü navranıyo diycek , derse desin hemen de inanmıyo ya kocan. Ama en önemlisi kocanla aranı iyi tut ,sakın kavga çıkarma , tatlı tatlı hallet işini ki ilerde anamı evimizde istemedin diye ana kuzusu tavırlarına girmesin. Zor durumdasın kuzum anlıyorum seni ama geçer herşey hallolur emin ol. Hem kendime bişey yapmaktan korkuyom da ne demek çook ayıpp salla gitsinn... :KK76:

Sen sesini çıkarmadıkça görümce de gelir elti de. Kayınvalide de gitmez. Önce eşine söyle. Ya sen söylersin gitmelerini ya da ben söylerim de. Yok derse de sen söyle. En kötü kavga edersiniz. Kocanın da gerçek yüzünü görürsün. Zira yaşadığın evlilik değil, kölelik. Hizmetçilik yapmıyorsunuz. Hizmetçi olsanız çalışma saatiniz belli olur ve maaş alırsınız. Dost acı söyler. Siz boğaz tokluğuna kölelik yapıyorsunuz.

Eşin toplasın evi, yemekleri de o pişirsin. Evi de toplasın bi de temizledi mi tamam. Eşin de anlasın bakalım misafir ağırlamak nasıl oluyormuş.

Aynen onlar bunlari isten saymiyolar bi yapsinlar bakalim bide kucuk bebegin varmis nasil halin kaliyor bacim ya .....gerci benimde basimda var uc hafta kucuk cocugumla yemeklerini temizliklarini yaptirdilar..onlara kalsa daha kalicaktilar gorumceye yazdim whatsaptan ben cok yoruldum gece zaten uykum yok gunduzde bunlara hizmet ediyorum birinizde bu kizin kucuk cocugi var anne baba bu kadar kiza kaynamayi demiyosun dedim...sona aradida cagirdi

benimkide gelir aylarca gitmek bilmez, birde her fırsatta istanbulu çok seviyorum ,çok güzel, çok şöyle ,çok böyle halbuki mutfağa girmez ,yemek derdine bile düşmez misafir gibi gelir aylarca kalır kal desen bırakmasan gitmez, gezmesinden eksik kalmaz ,alışverişindende ee bende olsam bende severim yahu...en son geldiğinde yine aynı şeyleri söyleyince herkesin içinde çok seviyorsan gel burda kiraya ev tut ,:KK14:evinide taşı olsun bitsin dedim tabi neye uğradığını şaşırdı.....

Bütün bunlar çocuğu, yaşlanınca bana baksın diye yatırım olarak yapmaktan kaynaklanıyor.Tamam oğlunu sen doğurdun,büyüttün Allah razı olsun hakkın ödenmez de gelini de sen doğurmadın ya be kadın.Sana bakın oğlun değil ki,oğlun işinde,uğraşan kadın.Yaşlı olursun imkanın olmaz neyse,ama şimdiden gelini bıktırmanın ,evliliğinden soğutmanın alemi nedir?

Bırak çek git evden yaa bu kadar da olmaz ki eli ayağı tutarken bari bunaltip nefret ettirmesin kendinden. Al çocuğunu git babanin evine biraz,kocan annesiyle takilsin işten gelip anasının b.kunu temizlesin de görsün senin ne çektiğini

Ay ne biçim insan bunlar ya böylelerini duyunca çıldırssım geliyo tanımamama ragmen. Ya nr vicdansız insanlar var. Yahu bırak gencler rahat etsin. Nıye huzurlarını kaçırıyorsun. Gel bı hafta kal hiçbişeye karışmadan git. Allah sana kolaylık versin kardeş. Ne yapacaksın bu da senın sınavın işte. Allaha dua et sabret.

Wc ye yetisemezsem diye kova istemesi.
Ne yani yetişmedim diye salonun ortasında açıp bi yerlerini yanınızda da mı yapacak.

AKıl tutulması yaşıyorum.

Bez bağlamak, tedavi olmak daha mantiksiz tabi.

bez bağlıyor ama küçücük yapıyo kesiyo onları aklınca idareli olmaya çalışıyo kaldıki ona birsürü paket aldık ziyan ediyo böyle:( tedavi desen çok kilosu var doktor zayıflaması gerek sonra ameliyat diyor ama zayıflayamıyor çünkü yiyor

daha önce kv kp birlikte yaşıyorduk eşimin işi dolayısıyla başka şehre geçip evi ayırdık şükürler olsun herşeyimizi biz alıp kurduk yuvamızı kp kv hiç bi yardımda bulunmadılar düğünümde hadi bana geçtim oğullarına çeyrek bile takmadılar keza evi ayırdık yine aynı olsun neyapalım dedik
sorunum şu 2 ay oldu olucak kendi evime çıktım ondan öncede 4 ay annemde kaldım eşim evi düzüp düzen kurdu beni geldi aldı,hepi topu 2 aydır eşimle başbaşa ilk defa zaman geçirdim derken kayınvalidem çıktı geldi allem etti kallem etti kendini getirtti ve gitmiyor ne zaman gideceği belli değil eşimde bişey diyemiyor ben çok üzülüyorum 1,5yıllık evliyim ama eşimle başbaşa zaman geçiremedim ağlıyorum hergece :KK43:
yaza gelirler bende evime yeni hayatıma alışırım diye düşünüyordum ama 2 ayda yanıma geldi ve yazada görümcem oğluyla gelicekmiş kayınvalidem diyor ki gidersem bi kaç ay kalıcam diyormuş görümcem :KK43: çıldırma noktasındayım sesimi çıkaramıyorum kötü davranamıyorum rahat etsin diye elimden geleni yapıyorum ama ben tükendim artık :KK43: kayınvalidem temizliğine dikkat etmiyor afedersiniz sifonu dahi çekmeden çıkıyor ben her seferinde 60yaşındaki kadının peşini toplamaktan yoruldum :KK43: annem olsa söylerdim ama annem değil çünkü bana zamanında çok yaptı evliliğimin 1 yılını zehir ettiler :KK43: eşime söylüyorum kavga ediyoruz aramız 1 gün iyi 5 gün kötü canımdan bezdim ya :KK43: yaza gelseydide kalsaydı sesimi çıkarmazdım ama yeni cicim ayları yaşamak isterken yine yanımda :KK43: ben neyapayım :KK43:
Esinle tartışma boşuna huyuna git zira kavga bir işe yaramaz. Misafirlik dediğin3 gün. Eşin e gel çıkıp gezelim sinemaya gidelim falan desen kabul etmez mi. Ama bir süre annesinden rahatsız olduğunu dile getirme

Back
X