- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
Ben ne yazıyorum siz ne yazıyorsunuz. Derdinizi paylaştınız bende yorum yaptım.sizi desteklemeyince kv nizle aynı kafa yapısında olmuyorum hanımefendi.Ayrica çocuğunuz 5 yaşındaymış anaokulu yaşında sizin yerinizde olsam kv me minnet etmem annemide yormam ama ne kadar sinirlenirseniz sinirlenin sizin derdiniz eltinizi kiskanmaniz kendinizi değersiz hissetmeniz bence
Çoçuğunun 1 gün bakımını babaanneden istemek şımarıklıksaiyi de hem eltinin çocuğuna hem sizin çocuğunuza mı baksın. şımarıklık sizinki...
Çoçuğunun 1 gün bakımını babaanneden istemek şımarıklıksa
Size göre şımarığım
Çocuğuma bakmadığı için küsmedimÖncelikle yok 1 günü torununa ayırsın istiyorum mavallarını bir kenara bırakın. Kadına en baştan diğer torunlarına baktın benimkine de bakacaksın diye baskı uyguladığınız için aranız açılmış kadın sizden özür dileyip bakacağım demiş hatta. Esas sorununuz bu: Eltiniziniz çocuklarına bakıp sizin çocuğunuza bakmamasi. Zerre kadını düşünen yok. Öyle baskı kurulmuş ki üstüne. Sizin çocuğunuz kreşe gidiyor diğer zamanlarda anneniz bakıyor neden kayınvalideniz üzerinde baskı kuruyorsunuz ki. Bu kadın kaç parçaya bölünecek üzerinde hep torun bakma baskısı. Bari siz anlayışlı olun. Sırf bu yüzden araya mesafe koymalar falan yanlış. Eltimin çocuklarına baktığı için benimkine bakamıyor diye düşünmek varken torun ayırıyorlarla kendinizi dolduruyorsunuz.
Neyini anlamadınızhaftanın altı günü ananne baksın kaln bi rgünde de babanne mi baksın? ben anlamadım derdinizi.
Neyini anlamadınız
5 gün çalışıyorum
Zaten annemde
En azından pazar (çarşı)olduğu gün alsa ilgilense
Annemde pazarlığını görse yaşam işini görse
Kızımda babaannesiyle vaki yeni geçirse kötü mü
Ötekiler torun ya
E benim kızımda torun
Annem zaten torununa bakıyorKayınvalideniz zaten torununu kışın arayıp soruyomuş. Yazın belki sizden bekliyodur. Vakit geçirmesini bu kadar çok istiyorsanız hafta tatilinizde kızınızı alıp siz neden gitmiyorsunuz ? Kadına da yazık hiç mi tatil yapmasın. Annenizin 1 gün bari rahat olmasını istiyosunuz ama kayınvalidenize o tatili çok görüyosunuz. Belki ayrımcılık yapan sizsinizdir.
Dağ dağa küser, dağın haberi olmaz.. Sonraaaa sizin ona kırgınlığınızı bilmeden, siz konuşmayı kestiğiniz için pat diye sizi haksız çıkarır bu ortam.Annem zaten torununa bakıyor
Yazın niye benden bekliyor ki
Ben kaç kere aradım
Geçen yazda aynısını yaptı
Ve eltimin annesi de burda o bakıcak demişti
Bakabilir
Onlar evlendiğindem beri anneme güveniyorlar
Tatil yapmam istiyorsa eltimin arkasından konuşacağına yüzüne annen baksın ben bakamıcam diyebilir
Bizim vicdanımız rahat valla
Herşeyi onlara yaptılar
Eşimin babası ile eltim küs
Para yüzünden
Harcadılar paralarını
Şimdi küstüler
Onlar düşünsün
Annesi de öyle olursa doyar
Ben de hak ettikleri değeri vericem artık
Çocuğuma bakmadığı için küsmedim
Hamileliğimde küstüm ben
Eşimde dahil ben şimdi haklı gördü
Barışmak istedi barıştım
Ben ondan birşey istemedim
Beni mi çocuğum üzerinde bir hakkı yoktur
Allah ta muhtaç etmesin
O zaman elli yaşında kadın gelip çocuk gibi bana eltimi anlatmıcak
Yok bakamıcam yok yoruldum demicek
Yıllardır hep onlara faydası oldu
Hiç sesimi çıkarmadım
Kışında aramasın o zaman sormasın
Madem yorgun
Hiç aramasın
Mevsimlik mi oluyor babaannelik
Kayınvalidenizde çocuk bakıyomuş. Yani ikisi aynı durumda. Zaman geçirmelerini çok istediğiniz, buna önem verdiğiniz için siz arayın diyorum.Annem zaten torununa bakıyor
Yazın niye benden bekliyor ki
Ben kaç kere aradım
Geçen yazda aynısını yaptı
Ve eltimin annesi de burda o bakıcak demişti
Bakabilir
Onlar evlendiğindem beri anneme güveniyorlar
Tatil yapmam istiyorsa eltimin arkasından konuşacağına yüzüne annen baksın ben bakamıcam diyebilir
Bizim vicdanımız rahat valla
Herşeyi onlara yaptılar
Eşimin babası ile eltim küs
Para yüzünden
Harcadılar paralarını
Şimdi küstüler
Onlar düşünsün
Annesi de öyle olursa doyar
Ben de hak ettikleri değeri vericem artık
Beklenti değil hanım efendi
Kışında gelmesin o zaman madem sevmiyor özlemiyor kışında gelmesin
Kayınvalide kışın gelicek Özlücek
Yazın elini ayağını kesicek
Bu işini bilme değil de ne
Ben mi fesadım
10 senelik evliyim
Daha bir faydası olmadı
Benim kızım hasta oldu hiç haberi olmadı
Diğer torununu ağzından düşürmüyor
Onları bir başka seviyor
Sevmese iki çocuğuna bakmaz
Kreş zamanı geldiği halde
Ben artık bakanından kreşe zamanı da geldi dinlenicem diyebilir
Bize hiç öyle demiyor
Bakamıcam söylücem kreşe göndersinler yoruldum diyor
Ama yüzlerine söylemiyor
Eltim bizim kızımızla biraz ilgilensin hazmedemiyor
Bilip bilmeden yargılamayın
Benim kızıma düşkün değin bu bariz
Siz ne derseniz deyin
Bir torununa senelerce bakıp
Diğerine 1 günü bile çok görüyorsa
Bu ayrımcılıktır.
Evet, mesela ben.
Cocuklar babaannede yada anneannede buyumek icin dogmuyor ilk olarak. Bu dunyadan beklentilerini bebege onlar veremez. "Ama calisiyorum. Durumumuz yok. Mecburi sartlarim var." durumlarini da cocuk olduktan sonra ortaya ciktiysa anlayabiliyorum. Cocuk onceside boyleydiyse cocuk yapmak icin beklenebilir. Cunku yazik cocuklara.
İkinci olarakta bakan varsa Allah razi olsun. Bakmayandan da olsun, cunku cocuk sizin cocugunuz. Bakmak zorunda degil. Kadin zaten bakmis buyutmus sizde onunla evlenmissiniz. Eltiniz belkide daha samimi ve yakin ki kayinvalidenize, rica etmesini bilmis. Oda kabul etmis.
Aynı şeyleri tekrar tekrar yazıp duruyoruzÜzerinde baskı hissettiği için aramıyordur. Beklentim yok diyorsunuz ama bal gibi de beklenti içindesiniz. Çocuğunuzun babaannesinin bakma zorunluluğu yok. Eltinizin çocuğuna bakıyormuş zaten bu kadın hiç dinlenmeyecek mi?
Aynen öyleBunları söylerken diğer toruna bakıldığını hesaba kattınız mı?konu sahibinin derdi niye benim çocuğuma bakmıyo değil, diğer toruna bakıp konu sahibininkine bakmaması.
Ben küs değilim ki sadece kızgınımbenim kayınvalidem de bir gün kızıma bakmadı,
bakmamak bir yana, geleceğini haber vermek için aradığında hastayım gelirsen iyi olur dedim diye gelmekten vazgeçti :)
ama inanın bu nedenle küsmek, kızmak aklıma bile gelmedi,
kayınvalidem bana ya da kızıma bayılmak, bakmak, destek olmak zorunda değil ki, koskoca kadın, nasıl rahat ediyorsa onu yapar, kalkıp da görümcemin kızına 3 sene baktın benimkine 1 saat bakmadın desem, bu beklentim önce bana absürt gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?