Kayinvalidem ve altınlarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sana gösterdiği bilezikler sahte yazık yaaa valla yazık bu insanlar nasıl can verecek...

Paranız yok diye rahatça evinde bedavaya yemek yediğiniz insanları kirmayin ya belliki diğer oğluna verdi ne bilsin siz isteyeceksiniz aniden. Ya da sonra veririm diyince tamam diyecek kadar samimi buldu sizi. Bunu kV ile düğünden sonra hiç gorusmemis biri olarak yazıyorum eğer normalde size karşı saygılı sevgi dolu iseler insanlık hali düşmez kalkmaz bir Allah tamam annecim musait olunca ver oluru biz de onlara güveniyoruz durumumuzu görüyorsunuz diyin gönüllerini alın huzurunuz için.

Valla herkes kv yi topa tuttu ama ne bilim oğlu harcamasın diye zora sokuyoda olabilir yaşlı kafasıyla altınları tutup size iyilik yaptığını düşünüyoda olabilir. Yeme içme yukarda yapıyosunuz kötü niyetli olsa bunu yaparmı yap evinde ye der. O kadarda yükselmemek lazım bence.

Ama bu emanete hıyanet etmek olmuyor mu?

Valla benim kv de bin kere söyledi bizim evde birşey olmaz ver diye ben saklarım giderse de cankmkz sağolsjn dedim dinlemedi sonda kasaya koyduk. Bir iki sordj tersledim artık sesi çıkmıyor.
Kaldı ki ortak borcunuza harıcaksınjz vermemek ne demek ? Ama 6 binlik bilezik 2 tane ancadır kaç tane vardı ? Bari kalanını versin diğer kısmı da arsa satınca ödesin.
Siz de bence yüz göz olmayın oğlu gitsin babasıyla konuşsun adamın illa haberi vardır ama kp ler pek öyle oyun döndüremiyorlar gerçek çıkar ortaya.
Ne tuhaf insanlar var ya kendi aldı diye herhalde kendi malı zannediyor.Kafasına göre takılmış köleye şıkışınca da harem oyunları çeviriyo sinir bozucu. Hakkınızda hayırlısı.

Ama bu emanete hıyanet etmek olmuyor mu?
nasılsa geri koyarım diye düşünmüştür zaten para bekliyormus arsadan. Evet emanet ama hep beraber devamli yiyip icilen insanlar için biraz esnek olunabilir çünkü muhtemelen diğer çocuğuna verdi zor anında. KV aradan gelince veririm borcunuzu diyor ve konu sahibi aksini düşünmüyorsa demek zaten fedakâr bir anne değil midir ? Umarim tatilikla çözülür

Ne kadar birlikte yenip içilirse içilsin. Kimsenin emanet altını sahibine sormadan bozulup kimseye ödünç verilmez.

Şunu anlamıyorum aynı binadaysanız size hırsız girme ihtimaliyle onlara hırsız girme ihtimali eşit. Altınları niye verdiniz. Bence güzel bir su için. O altınlar size gelse bile ya eksik gelir ya düşük ayarlı.

Bence o altınlar gitti ve geri gelmeyecek.
Zaten bozulmamış olsa al altınlarını diye verirdi kv. Bin takla atmazdı.

Kaynana evinde yiyecek içecek kadar durum yoksa niye evlilik,niye çocuk.
Alt katta çalınıyorda,üst kat fizandamı güvenli.
Şu forumda ne okuyorsam mutsuz evlilik,%99 'u kadınların yüzünden ve sırf gelinlik giymedi olmasın diye yuta yuta kör gözle evenenlerle dolu.
Siz zihinsel engellimisiniz ki takınızı kaynana korusun. Düğünler cumartesi pazar genelde,pazartesi oldumu git bankaya koy. Olmadı kiralık kasa tut bankada git oraya koy. Milletteki şu güven cesaret bende olsa bilmiyorum ne olurdu hayatım.
Oyuncağı kuklası olmuşsunuz elalemin.
Böyle insanları görünce,kız anne babasına üzülüyorum.
Onca yıl bak büyüt,sonuca bak

Altınların hükmü kayınvalidede değil ki nasıl, nerede kullanılacağı hakkında beyan versin hatta uygulasın.

Mal sahibinden izin almak varken başına buyruk harcıyorsa; üstelik her sorulduğunda çocuk kandırır gibi bir orada bir burada deniyorsa bunda iyi niyet aranabilir mi? İsterse yetimlere bağış yapmış olsun, kimin malıyla? Olmaz...

Altınların hükmü kv de değil evet, ve aynen orda burda diyerek bir işler çevirdikleri kesin.zaten emanet bırakılan şeye dokunulması bile saçma.

Ama konu sahibi ve kocası da hiç iyi niyetli gelmediler bana.

Hergün durumun yok diye git ye iç, üstüne kv çağırıp kızım bak altınlar burda kocan yemesin diye vermedim. Arsadan para gelecek onu size vereyim bunları bozdurma size kalsın diyorsa gelin hanım da sesini çıkarmıyorsa kimse kusura bakmasın ama kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez gibi düşünüp susmuşlar.

Yarın olmuş obur gün olmuş arsa parası verilmeyince hemen altınlarım da altınlarım.

Gelin kızın yerinde olsam anne o altınlar bize şimdi lazım deyip gösterdiği gün alırdım.

Kv yerinde de olsam bir daha yemeklerini hazirlamam, altınını da verip arsa parasını da vermem.

en büyük hatayı altını kaynanana vermekle yapmışsın bana olaylar karışık geldi inşallah sorun çözülür

Size katılıyorum. Altınlar kalsın arsa parasını vereyim diyince sesini çıkarmamış konu sahibi. Hem karnım doysun hem lokmam dursun. Arsa parası gelmeyince altınları istemeye başlamış.

Konu sahibi yanlış yapmış enbaşından vermeyecekti ha verdi ogün alacaktı koy poşete anne diyebilirdi
Biraz kafası karışmış bence
Nezaman evlendiler nekadarlık altındı bilmiyoruz ama 30gr bile olsa bilezikleri kv artık yerine koyamaz onları

Öyle kilolarca altın da değil.
8bin tl şuan diyor. 30 35 gr bir şey.
2 bilemedin incesinden 3 bilezik.
Eline alamayacak ne var anlamadim kaşıkçı elması gibi camekânın içinde göstermemiştir herhalde kadın.

Bide o zaman 10 bin ediyordu şimdi 8 bin diyor da, 30 gr altın hiç bir zaman 2bin artacak kadar değerlenmedi ki. Şuan zaten en yüksek seviyelerde. Max 200 tl düşmüştür.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…