- 14 Ekim 2016
- 7.260
- 49.217
- 548
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Yok başlıkta bile yazınca. Evet olabilir öyle şeyler:)Aslına bakarsanız hiç sahiplenmem. O konularda oldukça da tembelim. Farketmemişim.
E o kadarcık da olur. O bi şey değil.Eh o kadar da değilarada laf sokuyor da o k.validemin genel yapısı. Aa öyle mi anne diyip geçiyorum ben de
Eh o kadar da değilarada laf sokuyor da o k.validemin genel yapısı. Aa öyle mi anne diyip geçiyorum ben de
Akşam eve gelince tuttuğunuz gibi elini yüzünü öpün. Annecim kaynana değil de anne olduğun için Allah razı olsun. Allah seni başımızdan eksik etmesin deyin.
Arada hediye alın. Çiçek alin. Sevindirin.
Arada evine yollamayın. Hemen bir tavuk verin fırına. Burda yiyelim yemekler benden deyin. Ya da dışarı yemeğe götürün.
Ben öyle bi kv olsa öyle yapardim.
Masallah. ALLAH daha çok sevdirsin.
Eşiniz bunun kıymetini biliyor mu en çok bunu merak ediyorum .
Rahat olayım bundan sonra mademeee... her gülün dikeni oluyor :)
bol bol tesekkür et- gerisini takma. yaptigini neticede sirf sana yapmiyor. ogluda rahat ediyor.
İnanın çok ustelerseniz kırılıyolar ben de buna benzer şeyler yaşadım annem dinlensin yorulmasın istiyorum ama annem asla rahat etmiyor ben öyle rahat ediyorum diyo kendine iş çıkarıyor bi gün mutfak dolaplarinin üstünü siliyo ertesi gün spatulayı bulup balkon kenarlarını temizliyo kendine sürekli iş üretir bi gün ciddi ciddi konuştum kırıldı .bence hiç karismayin inanın içinden geliyo hatta taltif edin teşekkür edin minnet duyduğumuzu söyleyin yaşları ilerledikçe sen yorulursun lafları onları kırıyor biz fark etmesek de kendilerinin yaptigi şeye guvenmedigimizi içimize sinmedigini kenara itildiklerini vs düşünüyorlarMerhaba hanımlar
Belki benim ki dert sayılmaz ama fikir almam lazım.
6 aylık bir bebeğim var ben çalışıyorum. Hem annem hem k.validem hepimiz aynı apartmanda oturuyoruz. Oğluma annem bakacaktı fakat dedemin hastalığı sonra vefatı ardından annanemin hastalığı derken annem bebeğime çok bakamadı ağırlıklı olarak babannemiz oğluma bakıyor.
İlk zamanlar kendi evinde bakıyordu. Ben hergün taşınma derdi olmasın diye k.valideme isterse benim evimde bakabileceğini söyledim. Bizim evimiz daha serin bir ev kaloriferlerimiz hep yanıyor. K.validem ise sıcağı sevmmez bebeğe bakarken evinde kaloriferleri tam açıyordu. Hem de bu açıdan benim evimde zaten kalorifer yanıyor masrafın da olmaz dedim. Gündüz ben işe giderken geliyor, akşam ben gelince gidiyor. Bazen kendi evinde oluyorlar.
Evdeyken kvalidem çamaşırım varsa yıkıyor asıyor, bulaşık makinem doluysa çalışyırıyor; yıkanmışsa boşaltıyor.
Bir kaç kez herhangi bir şey yapmamasını zaten çocuğun yeterince yorucu olduğunı söyledim. Bana hep oğlan uyuduğunda sıkıldığını eline mi yapışacağını, zaten benim işte yorulduğumu eve gelince de oğlanla ilgileneyim diye yaptığını söyledi.
Ne güzel değil mi Fakat kendi annem olsa sorun değil de k.validem olunca çekiniyorum. En az 3 4 kez söyledim bunu. Bıgün yine çamaşır yıkamış asmış. Teşekkür ettim yormasaydın kendini dedim.
Yani bunu mesele etmeli miyim? İşimin birisi tarafından yapılmış olması değil derdim. Zaten haftada bir yardımcım geliyor. K.validem yorulsun istemiyorum. Çamaşır biriktirmeye korkuyorum valla. Sanki kadını evime çağırıp iş yaptırıyormuş gibi hissediyorum.
Bu arada k.validemle ilgili sorun yaşamıyorum. Her ailede olduğu kadar ufak tefek sorunlar olsa da konuşur halleder birbirimizi idare ederiz. O beni kızı gibi sever ben de elimden geldiğince annemden ayırmamaya çalışırım.
Ne dersiniz yapmak istediğinde yapsın mı müdahale etmeyim mi?
Bu arada allah gecinden versin annanemin vefat durumu olmazsa bir süre sonra annem memleketten dönüp torunu devralacaktır. Annem babam da olduğu için oğlan uyandıktan sonra kendi evinde bakar. Fakat yapılacak işim varsa o da yardım eder.
Ah bu anneler neden bu kadar vericiler. Çok eziliyorum.
Rahat olayım bundan sonra madem
Sonuçta siz yapmasını istemiyosunuz kadının içinden geliyo ne güzel. Bence istemeseydi zaten yapmazdı o yüzden kendinizi sıkmayın.Merhaba hanımlar
6 aylık bir bebeğim var ben çalışıyorum. Hem annem hem k.validem hepimiz aynı apartmanda oturuyoruz. Oğluma annem bakacaktı fakat dedemin hastalığı sonra vefatı ardından annanemin hastalığı derken annem bebeğime çok bakamadı ağırlıklı olarak babannemiz oğluma bakıyor.
İlk zamanlar kendi evinde bakıyordu. Ben hergün taşınma derdi olmasın diye k.valideme isterse benim evimde bakabileceğini söyledim. Bizim evimiz daha serin bir ev kaloriferlerimiz hep yanıyor. K.validem ise sıcağı sevmmez bebeğe bakarken evinde kaloriferleri tam açıyordu. Hem de bu açıdan benim evimde zaten kalorifer yanıyor masrafın da olmaz dedim. Gündüz ben işe giderken geliyor, akşam ben gelince gidiyor. Bazen kendi evinde oluyorlar.
Evdeyken kvalidem çamaşırım varsa yıkıyor asıyor, bulaşık makinem doluysa çalışyırıyor; yıkanmışsa boşaltıyor.
Bir kaç kez herhangi bir şey yapmamasını zaten çocuğun yeterince yorucu olduğunı söyledim. Bana hep oğlan uyuduğunda sıkıldığını eline mi yapışacağını, zaten benim işte yorulduğumu eve gelince de oğlanla ilgileneyim diye yaptığını söyledi.
Ne güzel değil mi Fakat kendi annem olsa sorun değil de k.validem olunca çekiniyorum. En az 3 4 kez söyledim bunu. Bıgün yine çamaşır yıkamış asmış. Teşekkür ettim yormasaydın kendini dedim.
Yani bunu mesele etmeli miyim? İşimin birisi tarafından yapılmış olması değil derdim. Zaten haftada bir yardımcım geliyor. K.validem yorulsun istemiyorum. Çamaşır biriktirmeye korkuyorum valla. Sanki kadını evime çağırıp iş yaptırıyormuş gibi hissediyorum.
Bu arada k.validemle ilgili sorun yaşamıyorum. Her ailede olduğu kadar ufak tefek sorunlar olsa da konuşur halleder birbirimizi idare ederiz. O beni kızı gibi sever ben de elimden geldiğince annemden ayırmamaya çalışırım.
Bu arada allah gecinden versin annanemin vefat durumu olmazsa bir süre sonra annem memleketten dönüp torunu devralacaktır. Annem babam da olduğu için oğlan uyandıktan sonra kendi evinde bakar. Fakat yapılacak işim varsa o da yardım eder.
Ufak hediyelerle ara yol bulunur diye düşünüyorum.Merhaba hanımlar
Ne kadar çok erkek annesi ile eşi arasında kalıyor. Bilse şükür namazlarından kaldıramazsınız onu :)Şu çiçek mevzuu iyi fikir. Hoşuna gider. Eşim herkesin kıymetini bilir. Benim de çok kahrımı çeker. Bakmayın her şey iyi güzel ama neticede birimiz gelin birimiz kaynana. Herkesi dinler güler geçer.
Evet çok haklısınız. İşte arada kalıyorum. En iyisi dediğiniz gibi. Kendi hallerine bırakmak olacak.İnanın çok ustelerseniz kırılıyolar ben de buna benzer şeyler yaşadım annem dinlensin yorulmasın istiyorum ama annem asla rahat etmiyor ben öyle rahat ediyorum diyo kendine iş çıkarıyor bi gün mutfak dolaplarinin üstünü siliyo ertesi gün spatulayı bulup balkon kenarlarını temizliyo kendine sürekli iş üretir bi gün ciddi ciddi konuştum kırıldı .bence hiç karismayin inanın içinden geliyo hatta taltif edin teşekkür edin minnet duyduğumuzu söyleyin yaşları ilerledikçe sen yorulursun lafları onları kırıyor biz fark etmesek de kendilerinin yaptigi şeye guvenmedigimizi içimize sinmedigini kenara itildiklerini vs düşünüyorlar
Bakıcam hemen. Çok dert değil biliyorum da çekinmiyor da değilim.Son konumu okuyun ve halinize sukredin. Sizin dert diye actiginiz benim hayalim.
Oğlandan bazen ev havan topu atılmış gibi olmuyor değilama akşamları ortalığı toplamaya gayret gösteriyorum. Zaten haftada yardımcı geldiğinden genel olarak toplu olur ev.Evi çok dağınık bırakmıyorsanız ve içinden geliyorsa bırakın yapsın. Sagol annecim yorulmuşsun yine diyin. Arada çiçek alın hediye alın. Arada da yemeğe çağırdınız mı tamamdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?