Kayınvalidem ve ev işlerim

Maşallah ve darısı başıma demeye geldim
Siz yapma zahmet etme demenize rağmen yapıyorsa isteyerek yapıyordur herhalde. Yapma dedikçe ters tepip alınabilir hiç elleşmeyin bence ama üstte de denilmiş sevdiği yemek tatlı belki ufak hediye jest yapabilirsiniz
Anneannenize acil şifalar dilerim

Ne tatlısınız yahu.burada nerdeyse gözünün üstünde kaş var diye kayınvalidesini veya gelinini yerden yere vuranları görünce gözümde bir melek gibi canlandınız.
Ben aynı durumda olsam yani kayınvalidenizin çünkü oğlum var severek yapardım vallahi.siz de zaten yorulmayın yapmanıza gerek yok diyerek nezaketinizi göstermişsiniz.
Ben olsam hiç yorulmazdım yapabiliyorsam severek oğlumun evinde yardımcı olurdum.siz de arada sırada kadına çiçek,hediye falan alsanız çok tatlı olur muhakkak böyle jestleriniz vardır da hatırlatmak istedim

Sadece sizin işinizi yapmiyor oglunun da isini yapiyor
Sizin anneniz evde yemek yapsa sanmiyorum ki esiniz sizin kadar kafaya taksin
Ev işlerinin sadece sizin goreviniz olmadigini kabullenirseniz her sey daha kolay olur.
İşte asıl sorun burafa. Ev işlerini ben kendi görevim gibi görmüyorum. Bebekten önce gayet dağnık biriydim. Eşim de sağolsun çok karışmaz bu konulara. Yardım istersem de eder.
Evde yemek de çok nadir yaparım ya annemlerde yeriz ya dışarda. Yani asıl derdim bu esasında. Ben kendim işimi zar zor yapan biriyken annelerin böyle olması beni ezen.
40 yaşına gelip hala onların sarıp sarmalaması.

Allahım bu nasıl bir şanstır, neden bize de vermedin ya rabbim

Hem anne hem kayınvalide aynı apartmanda. Üstüne de kayınvalide böyle biri

Allah bozmasın da neden bazılarımız için hayat çok daha zor diye düşünmeden edemiyorum

Kv nizi aşağı yukarı tanırsınız yarın öbür gün bu yaptıklarının lafını edecek biri değilse sorun etmeyin, allah razı olsun deyin. Ufak tefek karşılıklar yapabilirsiniz belki para kabul etmez ama hediye alabilirsiniz arada sırada, evinin bir ihtiyacı gibi, istediği birşey gibi.

Ben kv ile ayrı şehirde oturuyorum ama aynı şehirde otursaydık benimki de yapardı,karakter olarak öyle biri çünkü. herşeyimi yapardı hem de elinden geldiğince. Bu düşünce bile yetiyor insanı mutlu etmeye.

Böyle kayınvalidelerden allah razı olsun. Hayatı zorlaştırmak yerine kolaylaştırmaya çalışıyorlar.

Ya birşey olmaz canim,sıkılıyormuş zaten eger kayinvalide dinçse ne olcak yormaz onu 1 camasir asmak makine dizmek sonucta evini dipkose temizlemiyor bosver ezilme bu durum icin,bazi insanlar böyledir,hatta derler ki ben is yapmazsam oturursam hastalanırım:)

Kadının içinden geliyor demek ki, siz yapma dediğiniz halde yapıyorsa bırakın yapsın. Bazı insanların karakteri öyledir, gittiği yerde duramaz hemen işe güce girişir. Benim annemde ayni kv niz gibi, gelince duramaz sürekli iş yapmaya çalışır keza abimlerde de öyle, sanki oturduğunda kendini işe yaramaz hisseder ama kv dem tam tersi sürekli hizmet bekler. Yaş itibariyle annemden küçüktür ama köşe minderi gibi yerinden kımıldamaz açıkçası iş beklediğimden değil ama en azından lohusalığımda sözde bana bakmaya geldiğinde çayını bile annemin doldurmasını bekleyen biri. Çok şanslısınız kıymetini bilin.

Burdaki dert nedir ben anlayamadım ya..anlayan varsa anlatsın bir derdim var forumluk nesi var konunun?

Kadin icinden gelerek yapiyor
Birak yapsin ne var bunda?
Soylemissin de..olsun yaparim..demis

Eeee neyi kurcaliyorsun hala?
Ezilecek ne var?

Çok sağ olun. Allah tüm hastalarımıza acil şifalar versin.

Bugün de derdim yoktu ama konu açasım vardı.

Sonunda da eşinin sevgisinden ve ilgisinden şikayet olsa tadından yenmez bir konu olurdu.
Neden bu kadar olumsuzsunuz acaba. Bir kaç msjımda da belirttim herşey süt liman olmuyor herzaman. İyi günlerimiz kadar kötü günlerimiz de oluyor elbet. Fakat her ayrıntıya yer vermeye gerek olmadığını düşündüm ve en temel sorunumu yazdım. Mesela ben ayaklarımı uzatıp yatmak isterken yarın kadıncağız mutfak toplamasın diye mutfak topluyorum.
Herkes aynı hayatı yaşamadığı için kime neyin dert olduğunun yorumu maalesef size kalmamış hanımefendi.

Burdaki dert nedir ben anlayamadım ya..anlayan varsa anlatsın bir derdim var forumluk nesi var konunun?
Şey yarın kayınvalidesi eve gelecekmiş. O mutfak toplamasın diye mutfak topluyormuş şu an. Büyük dert bilirim. Ben de ertesi gün bakıcı gelecek diye gece yemek yapar ev süpürürdüm. Çok ağlardım o zaman.
Allah herkesi bir şeyle sınıyor işte. Hayat.

Ne kadar komik ve eğlenceli birisiniz. Arkadaşım olur musunuz?
Hayır sıkılmadan bir kaç mesajınızı okudum da aman ben laf sokayım aman ben eleştireyim aman ben dalga geçeyim aman hasetlik yapayım derken hayat çok zor değil mi?

O zaman bosverin annelik bu sonucta icten geliyor siz degistiremezsiniz
Bence arada yaptiginiz kucuk jestler hem emeginin karsiligini verir hem sizi vicdanen rahatlatir
Guzel bir bluz,bir buket cicek, en sevdigi tatli gibi kucuk hediyelerle cozebilirsiniz :)

Yani aynı apartmanda kv nin evini bırakıp size gelmesi saçma olmuş. Çocuğu bırakın kv ye.

Yaptıklarını başınıza kakmadığı sürece sorun yok siz yinede kendini yorma sen torununla ilgilen diyin sorumluluk hissetmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…