- 17 Ocak 2019
- 167
- 565
- 18
- 42
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Benim kv çamaşır yıkardı çok rahatsız olurdum.ne münasebet benim külotlarımı niye yikasinMerhaba hanımlar
Belki benim ki dert sayılmaz ama fikir almam lazım.
6 aylık bir bebeğim var ben çalışıyorum. Hem annem hem k.validem hepimiz aynı apartmanda oturuyoruz. Oğluma annem bakacaktı fakat dedemin hastalığı sonra vefatı ardından annanemin hastalığı derken annem bebeğime çok bakamadı ağırlıklı olarak babannemiz oğluma bakıyor.
İlk zamanlar kendi evinde bakıyordu. Ben hergün taşınma derdi olmasın diye k.valideme isterse benim evimde bakabileceğini söyledim. Bizim evimiz daha serin bir ev kaloriferlerimiz hep yanıyor. K.validem ise sıcağı sevmmez bebeğe bakarken evinde kaloriferleri tam açıyordu. Hem de bu açıdan benim evimde zaten kalorifer yanıyor masrafın da olmaz dedim. Gündüz ben işe giderken geliyor, akşam ben gelince gidiyor. Bazen kendi evinde oluyorlar.
Evdeyken kvalidem çamaşırım varsa yıkıyor asıyor, bulaşık makinem doluysa çalışyırıyor; yıkanmışsa boşaltıyor.
Bir kaç kez herhangi bir şey yapmamasını zaten çocuğun yeterince yorucu olduğunı söyledim. Bana hep oğlan uyuduğunda sıkıldığını eline mi yapışacağını, zaten benim işte yorulduğumu eve gelince de oğlanla ilgileneyim diye yaptığını söyledi.
Ne güzel değil mi Fakat kendi annem olsa sorun değil de k.validem olunca çekiniyorum. En az 3 4 kez söyledim bunu. Bıgün yine çamaşır yıkamış asmış. Teşekkür ettim yormasaydın kendini dedim.
Yani bunu mesele etmeli miyim? İşimin birisi tarafından yapılmış olması değil derdim. Zaten haftada bir yardımcım geliyor. K.validem yorulsun istemiyorum. Çamaşır biriktirmeye korkuyorum valla. Sanki kadını evime çağırıp iş yaptırıyormuş gibi hissediyorum.
Bu arada k.validemle ilgili sorun yaşamıyorum. Her ailede olduğu kadar ufak tefek sorunlar olsa da konuşur halleder birbirimizi idare ederiz. O beni kızı gibi sever ben de elimden geldiğince annemden ayırmamaya çalışırım.
Ne dersiniz yapmak istediğinde yapsın mı müdahale etmeyim mi?
Bu arada allah gecinden versin annanemin vefat durumu olmazsa bir süre sonra annem memleketten dönüp torunu devralacaktır. Annem babam da olduğu için oğlan uyandıktan sonra kendi evinde bakar. Fakat yapılacak işim varsa o da yardım eder.
Ah bu anneler neden bu kadar vericiler. Çok eziliyorum.
Öyle evetseninki tam sopalık tam ama
konu sahibi kocaman bir MAŞALLAH diyin önce
boşverin içinden geliyor demek ki yapsın Allah razı olsun
İnsafsızlarAynisini yaşadım. Küçük bebegim var ve bi haftasonu cok hastaydim kv de bizdeydi o haftasonu. Surekli ev supurulmemis sura tozlu kalmis surasi kirlenmis diye kusur arayip durdu. Ama eline süpürgeyi alip süpürmedi. Hasta olduğum halde kalkip bi çorba yapmadi. Sonunda kalkip kendime corba yaptım. Oglunun gelme saatine yakin mutfaga girdi iki uc kap yikadi oglu geldiginde kendisini mutfakta is yaparken ocakta corba kaynarken gördü tabi.
Öyle evet
Bir de ben çok fedakar anneyim
Bazı kadınlar kendini sever bencil olur ben öyle değilim diye eşime kendini pofpofladı gitti
Aynen bahsettiğin gibisin diyecektim de denmiyor iste
ben çopk şey dedimAaa ben derdim
Bir çorba bile pişirmedin bu mu fedakarlık diye
Bir iki dedim benzer şeyler Kv artık benimle destursuz konuşamıyor
Ouww en korktuğum tip.Hamlieyim
Ağır grip oldum
Haftasınu kv bize geldi kalmaya
Bir sıcak çorba bile pişirmedi
El el üzerinde oturdu 3 gün
Yine de benden fadakar anne yok diye kendini eşime , bana sattı .ağladı ,kendini övdü gitti.
Bakmayın benimki de hep dört dörtlük değildi. Ben de değildim elbette. Ben çok söyledim kayınvalideme bazen şaka bazen ciddi.ben çopk şey dedim
yüzsüzlüğe vuruyor
ve bu sefer daha da ıyı anneyı oynuyor ama hıcbırsey yapmıyor bu bakımdan muhatap olmuyorum
dört dörtlük kimse olamaz ama benımkı cok ayrı dünyadanBakmayın benimki de hep dört dörtlük değildi. Ben de değildim elbette. Ben çok söyledim kayınvalideme bazen şaka bazen ciddi.
Ama düzeldi kadın yonttu kendini ben de ypnttum.
Evet arada gündem yaratmak hoşuma gidiyor.Yani sorun nedir tam olarak anlamadım. Ya gerçekten takıntılı obsesif bir kişiliğiniz var ya da bu ilişkiyi kayınvalidesi ile arası kötü olanlara gösteriş olsun diye falan açtınız sanırım. Aslında mutsuzsunuz bu şekilde belki de mutlu hissedeceksiniz. Bilemedim.
Ama önceki konularınıza da bakınca yani hem anneniz hem kayınvalideniz ile aynı binada yaşayıp minicik bir bebek ağlıyor diye ona zarar verme isteği duymanız beni endişelendirdi. İnsanlar yapayalnız iki üç çocuk doğuruyor ve mızmızlanmıyor zarar vermiyor.
Yaptığınız şımarıklık değilse muhtemelen psikolojik olarak yardım almanızda fayda var. Öfke kontrolü ve tahammül ile ilgili sıkıntılar yaşıyorsunuz muhtemelen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?