- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.556
- 548
- Konu Sahibi herhangibiri
-
İnşallah gerek kalmaz ama ona ve ailesine evlendiğini ve artık sorumlulukları olduğunu hatırlatmanın başka yolu yok.dediklerinizi uygulayacağım taksit ödüyorum dicem eve 5 kuruş para harcamicam. artık elektrik su kesilirse gider annemde kalırım napayım milletle papaz olacağıma onların yaptığını onlara yapıcam başka çarem yok
Böyle bi mantık mi olur o zaman niye evlenmiş demiyormusun sen niye maaşı veriyorsun annene valla bnmki benden habersiz beş tl bile vermez evlilik bu değil aşk senin gözünü kör etmiş hiç bişey yapamazsan sende kendi maaşından altın alıp annene ver saklasin o eve esininde katkısı gerek gorumceye de fazla yüz verme bnce yap kendi kahveni otur iç bişey dersede deki büyük olan benim senin yapman lazımmerhabalar öncelikle. benim de bir derdim var ama bunu buraya yazıp yazmamak arasında gidip geldim. çünkü görümcem bu forumu kullanıyor olabilir ve yazdıklarımdan bunu yazanın ben olduğunu anlayabilir. üstü kapalı bir şekilde anlatmaya çalışacağım. 3 ay önce evlendim ben. ne benim ailemin ne de eşimin ailesinin maddi durumu iyi değil. ikimiz de çalıştık para biriktirdik iki aile de birikimlerini koydu ortaya önce eşyaları çeyizleri aldık sonra evi tuttuk en son da nikah kıydık. düğünümüz olmadı nikah salonunda akrabalar altın taktı. neyse eşimle evlenmek için 1 yıl bekledik çünkü gireceği iş için bir kaç eğitim alması gerekiyordu eğitim aldıktan sonra para biriktirdik birlikte. evin eşyasıydı çeyiziydi derken biriktirdiğimiz paraları harcadık haliyle. ben aldığım tüm maaşımı eve harcıyorum fakat eşim tüm maaşını gidip annesine veriyor. görümcem biz sevgiliyken bana karşı çok iyiydi şimdi onlara gittiğimizde yüzüme bile bakmıyor önceden bana hemen kahve yapıp getirirdi şimdi diyor ki bi kahve yapanımız yok diyor. neyse diyorum 19 yaşındaki kıza mı alıncam diyorum giriyorum kendim yapıyorum kahveleri. kayın pederim dünya tatlısı bir adam bazen bize geliyor çift sarılı yumurta aldım size kızım diyor hal hatır sormaya geldim diyor 1 saat oturamıyor adam bizde görümcem arayıp hemen eve gel beni sinirlendirme diyor. eşime diyorum ki kirayı ben ödeyeyim faturaları sen öde diyorum tamam diyor sonra ne oluyorsa maaş alacağı gün annesi çağırıyor gidip tüm parasını annesine veriyor. ben de mecbur kendi paramla koca evi döndürmeye çalışıyorum hem o kadar çalışıp yoruluyorum hem ev işi yapıp adama yemek yapıyorum hem de geçim derdinden zor uyuyorum ben ne yapayım bana bi akıl verin ya kendi aileme de anlatamıyorum olayı çünkü annem cabbar bir kadındır arayıp carlar kayınvalidemle görümceme eşime de lafları sayar sonra karşılık alırsa bir daha asla görüşmez bu sefer sağlıklı bir evliliğimiz olmaz. ben ne yapıcam büyük dertteyim afedersiniz eşimin traş bıçağından köpüğüne kadar ben alıyorum evde tüm yük benim üstümde kayınvalidemin emekli maaşı var kayınpederimin emekli maaşı var görümcem iyi bir restorantta aşçı ona rağmen eşimin aldığı 3 kuruş paraya el koyuyorlar zaten biz görüştüğümüz zamanlar bi çay içmeye bile gidemiyoduk 5 kuruş parası olmuyordu cebinde parkta annemin evinde veya kayınvalidemin evinde görüşüyorduk en fazla. ben maddiyata önem veren biri değilim öyle olsam hiç evlenmezdim bile eşimle ama böyle olacağını da bilemedim ben ne yapıcam
3 aylık evliyizBaştan yapaydın bunları keşke..
dolaylı yoldan istiyor zaten kayınvalidem arayıp kanadadan kız kardeşim gelcek koca evi tek başma nasıl temizlicem diyor yardım ederdim ama çalışıyorum diyip geçiştiriyorumEşin sana güvenip mi evlenmiş, adam sırtında kambur. Oh ne güzel gelin hem çalışsın hizmet etsin evi geçindirsin, oğulları maaşını elerine saysın. Yakında evlerine temizliğe gitmeni de isterler.
eşim saf biri onların dolduruşuna geliyor adım gibi eminim yoksa benden para esirgeyecek bir adam değil aşırı yufka yürekli biri kimseye kıyamıyor ben de onun bu huyuna kıyamıyorum işte
neden böyleler anlam veremiyorum gerçektenAileler çocuklarını evlendirirken yaptıkları masrafı yük olarak görüyorlar ve hep oğulcuklarından ödemesini bekliyorlar.
Hep söylerim. Kuru halı üzerinde yatıp kalkın ama ailelerden özellikle damat ailesinden bir kuruş dahi almayın. Sonra yok borcum var yok bilmem ne.
Madem sizin için borç yaptılar. Bütün borçları (kendi ailenizin ki de dahil) üstünüze alın. Siz ödeyin. Planınızı siz yapın. Niye ailesine para veriyorsunuz.
Diğer arkadaşların dediği gibi kendi paranızı da siz annenize verin. Sorun ortadan kalmış olur. Damat ailesi borç yapıyor da kızın ailesi yapmıyor mu?
Biz de de aynı durum oldu. Annem ve ben en fazla masrafa giren taraftık, ama orda burda ben düğün yaptım diye hava atan taraf damat tarafı idi.
3 aylık evliyiz
dolaylı yoldan istiyor zaten kayınvalidem arayıp kanadadan kız kardeşim gelcek koca evi tek başma nasıl temizlicem diyor yardım ederdim ama çalışıyorum diyip geçiştiriyorum
Keşke sana da kıyamasaeşim saf biri onların dolduruşuna geliyor adım gibi eminim yoksa benden para esirgeyecek bir adam değil aşırı yufka yürekli biri kimseye kıyamıyor ben de onun bu huyuna kıyamıyorum işte
26 yaşındayımKaç yaşındasın bu arada.
Bence de annenize verdifinizi soyleyin ama annenize de citlatin durumu. Yoksa esiniz?annenize sordugunda kadinin haberi yokmus gibi olmasin. Adama bak ya resmen buyuyememis. Sen uykusiz ay sonunu jesaplarken oh rahatina bakiyor demek. Alma tras bicagini falan gidip alsin. 2 massin girdigi eve 3. Maasi da esin veriyor oh ne ala memleket. Kendine aci biraz. Gotur ver annene. Bak bakailim esin sana karisip kiziyor mu kizmiyor mu. Cidden ciddi bir tartisma yasarsiniz. Annene de soyle bilsin. Carlarsa carlasin. Baska turlu senin koca afam olmaz. En azindan ailen arkanda olur. Ne yasadigini saklama sakin.şöyle söyliyim düğünde takılan altınlar var diye sanırım kayınvalidem eşime baskı uyguluyor. eşya alıp borca girdiler diye taksitlerini ödemeleri için parayı veriyor galiba. benim eşim ketumdur neyi neden yaptığını kendisi söylemez hep başkalarından öğrenirim. genellikle sırlarını annesiyle paylaşır bana da iş kesinleşmeden sana söylemek istemedim der. galiba bu eşyalar yüzünden ailesine para veriyor ama benim ailem de borca girdi onlar da taksit ödüyorlar tüm maaşıma el mi koymaları lazım artık onu çağırdıklarında ne söylüyorlarsa o da tüm parasını vermek zorunda kalıyor. dediğinizi yapıcam ailem borca girdi benim yüzümden taksit ödüyorum dicem artık elektriksiz susuz otururz evde napayım ya kafaya takmaktan saçlarım beyazlicak
26 yaşındayım
neden böyleler anlam veremiyorum gerçekten
Sen hele bi ver bakalım yada annenle ağız birliği yap verdim de, o da aldım desin gizlice biriktir parayı. Adam sırtını size yaslamış oh siz ev geçindirin o da ailesine para yedirsin. İhtiyaç sahibi olsalar belki yardım edilir ama öyle bir durumda bile maaşın hepsi verilmez. Eşiniz size çok ayıp ediyoriyide ben paramı aileme verirsem evin kirasını faturasını kim ödeyecek? zaten ben versem bile ailem kabul etmez ki kendi ihtiyaçlarını al der
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?