kayınvalidem ve görümcem

eşim saf biri onların dolduruşuna geliyor adım gibi eminim yoksa benden para esirgeyecek bir adam değil aşırı yufka yürekli biri kimseye kıyamıyor ben de onun bu huyuna kıyamıyorum işte
Sen öyle san.
Senin iyiliğinle iyiler onlar. Hadi bi dişini göster bakalım aynı "yufka yüreği" ile sana dayanamayacak mı görelim.
Hikayedeki asıl saf sensin güzelim, kocan olacak asalak saf değil sütoğlan.
Hayat kafamıza vura vura öğretti bazı şeyleri. Senin de kafan yarılmadan, gözünü aç.

Yukaridaki arkadasa katiliyorum annene falan verme direkt sen ailene veriyorsan ben de evi gecindirmek zorunda degilim diyeceksin. Eslerinize karsi bu kadar pasif olmayin. Hem evi gecindir hem tertemiz yap hem esinin en kucuk ihtiyacina kadar al. Bunun adi hayati paylasmak degil cok baska.

iyide ben paramı aileme verirsem evin kirasını faturasını kim ödeyecek? zaten ben versem bile ailem kabul etmez ki kendi ihtiyaçlarını al der
Bırakın da bunu düşünsün. Ben evlendim, paramı aileme verince nasıl geçineceğiz desin. Siz böyle her şeye koşturduktan sonra ben olsam ben de paramla keyfime bakarım.

neden bu kadar sessizsnz..
Ve neden paranızı veriyorsunuz..
bakın tamam hayat müsterek vee tamam kabul ev geçindirmeyi sadece erkeğe yıkmak haksızlık ki hele bu zamanda..
kbakmayın da sizde durum çok farklı eşim saf vs vs eşiniz saf ise siz yönetın annesi değil ..
ödemeyin bir şey faturaları da kirayı da bırakın.. yada işten çıkın..
ödemeyın yaa kendı ihtıyaclarınzn dısında allah askına bir şey derse de evlendığımzden beri ben öduyorum sen ne yapıyorsun annene veriyorsun bu ev nasıl dönecek bana haksızlık diilmi de.. ohh ne ala ben biraz da ben keyif çatmak istiyorum de.. burası bizim evimiz ve sende artık bekar bi adam değilsin bana karsı evliliğimize karsı sorumluluklrn var yerine getr diyeceksın..

Her zaman aynı şeyler oluyor. Bu burdan ve etrafımdan duyduğum belki 100 belki 1000. Aynı olay. Düğün yaparken iki aile de masraf yapıyor. Kız aileleri kızları çalışsa da çalışmasa da borcu kendi ödüyor. Ama erkek aileleri borcu oğullarına ödetiyor. Tamam masraf sizin için yapılıyor ama madem borç ödenecek sizde aileniz yaptığı borcu ödeyin kimse bişey diyemez. Eşinizde bi tarafı sıkışınca bakalım ne yapacak. Almış hayatın kolayını siz maaşla evi döndürdün o da annesini memnun etsin

iş yeri sıkıntı da bu ay maaş veremeyecek geciktirecek diye küçük bir yalan söyleyin özel de çalışıyorsanız.
yada bu ay annemler sıkışık onlara yardım da bulunacağım bu ay kendini ona göre ayarla deyin eşinize daha maaş günü gelmeden.
borca girin.. birinden birini yapın

İyide eşin ailesine verirken düşünmüyosa kirayı elektriği nasıl ödeneceğini sende düşünme. Birini yapıyosan birini yapma. Şuan sen veriyosunda iyisin. Biraz kıs bakalım ozamanda kocam yufka yürekli mi ne görürsün. Oh bütün ödemeleri eşim yapsın bende maaşı anneme vereyim. Bide hiç sesi çıkmasın herkes yufka yürek olur sevgi böcüğü olur

Kabul etmek zor geliyor. En güzel aylarınız ama sorun eşinizde .
Görümce çocuk sayılır daha. Ayrıca muhatabınız o değil.
kayınpeder dünya tatlısı demişsiniz. Kadın kadınla uğraşacak derken olayı göremiyorsunuz. KayınvalideNiz eşinizin maaşını alıyor diyorsunuz. O kadın o parayı zaten kayınpederiniz için alıyor. Kp durumu bilmiyor mu zannediyorsunuz. Kv evi için alıyor. Kp Kadını sürüyor ortaya. Şu erkeklerdeki kurnazlık kadınlarda olsa. Hayatımız çok farklı olurdu.

arkadasa katılıyorum..
eşiniz tam bir ana kuzusu baska bir şey değil.. öyle saflık fln değil bu..
evlenmeden önce konusmadınz mı ?

Insallah konu fakedır.
Kocan maasını ailesıne yedirip sende kocana bakıyor ve bu sekilde sakınsen sende bi sorun vardır.
KOCAN MAASINI AİLESINE VERİYOR SEN SIKINTI CEKIYORSUN.
KOCAN MAASINI AİLESINE VERİYOR SEN SİKİNTİ CEKIP KOCANA BAKIYOSUN
KOCAN MAASINI AİLESINE VERİYOR?

Kayınpederın aldıgı cıft sarılı yumurtalar SENİN RIZKINDAN ALINIYOR, KİM SAF BENCE İYİ DUSUN.
ANAKUZUSU ADAMLA EVLI KALMAK ZOR DEGIL MI?
KOCAN MAASINI AİLESINE VERİYOR SEN SİKİNTİ CEKIYORSUN???

caps acıkken bastıra bastıra yazınca belki idrak edersiniz durumu dedım

Esin ketum degıl, karısının sırtından gecınen kımıl zararlısının teki. Bı de bu adamlara ketum demez mısınız, hey allahım. Seni takmadıgı ıcın sana anlatmıyor ne ketumu?

Aşırı sakinsin ki eşinde öyle annensinin sözünden çıkmıyor.Verme sende eve o kadar para başka ihtiyaçlarım var de

Paranızı eve vermeyince, eşinizi dolduracaklar. Eşiniz tribe girecek zor gelecek ödemek. Kararlı ve net olmalısınız. Kim iyi kim kötü anlayacaksınız. Burada konu para değil, sorumluluk. Eşinizin evlendiğini anlaması lazım. Anlarsa böyle anlar.

eşim saf biri onların dolduruşuna geliyor adım gibi eminim yoksa benden para esirgeyecek bir adam değil aşırı yufka yürekli biri kimseye kıyamıyor ben de onun bu huyuna kıyamıyorum işte
Böyle dusundugunuz ıcın sakın sakın yazdınız demek konuyu hım.
Esin saf maf degıl, konudaki tek saf sensin.
Adam hala ailesıne bakıyor ek olarak bedava sevısıyor yemegım onune geliyor uyudu yapılıyor. Sen adam ıcın ek kart veya ek maassın.

Neyse bosuna yazdıgımın da farkındayım aslında suan, islerime bakayım en iyisi ben.
Ha bu arada Evlılıgın suanda saglıksız. Hatta bana göre evlilik degıl. Hatta tam bosamalık bir adam kocan.

eşinizin dusunmediğini siz neden düşünüyorsunuz anlamadım.. Adam daha evli oldugunu evliliğin sorumluluğunu idrak edememiş.. Bakın ben Nişanlıyım.. Nişanlıma ilk söylediğim şey Ben senden daha tutumluyum daha arastırmacıyım evin para akışı benden olsun mu dedim ? o da tabi senden olsun dedi. hatta söz uçar yazı kalır diyerekten sanki notlar alıyormş gibi yazdım ben tarihle.. Malum herkes köprüden geçene kdr .. Borç bizim borcumuz eyw öderiz beyaz esyayı kızkardesıne fln ama takılan altınlar için kbakma dedim hesabını ona göre ayarla.. Altınların parasını da ben ödeyeceksem kendi kendime alırım takarım sırf senn ailen millete aaa bak şu kadar taktılar havası içinmi yani dedim.. kbakma dedim o da ailesine söyledi.. Ben benm ödemem gerekeni ödeyeceğim dedi. altınlara dokundurtmam dedim.. sonra nişanlım öyle olacak dedi kızkardesi kredi çekmiş biz sadece beyaz esya vs ödeyeceğiz o kadr onları yaz sıkıntı yok.. yarın öbur gun ben sana bu almıstım lafını kalkar ortadan.. benm sayemde evlendnz diyemez cunku nişanlm zamannda kendisi evlenırken yardım etmiş baya.. bu aksam yine bu konuyu açacağım yazılı kağıtlı. .

Sana kıyıyor ama? Kendinizi kandırmayın, gözünüzü açın.

Eşinizi neden ciddi ciddi karşınıza alıp konusmuyosunuz? Neden bütün paranı annene götürüp veriyorsun, hem geçim derdini hem evin işini benim sırtıma yukluyosun biz senle böyle mi konusmustuk demiyosunuz? Herşeyi tek başınıza yapicaksaniz bunu eşiniz olmadan da yapabilirsiniz, üstelik kocaman adamın traş bıçağını almak zorunda kalmadan.

Ne kadar sakin birisiniz siz yaptıkça o nasıl olsa bu şekilde gidiyor diye önemsemeyecek. Kesinlik hiç bir yere ödeme yapmayın eve yiyecek bile almayın kendinize dışarıdan sadece size yetecek kadar yemek alın bakın bakalım verecek mi bir daha.

Annem cabbar demissiniz de keske siz de ona benzeseymissiniz azicik , 19 yasindaki kiza kendi evinde kahve yapmak ne demek? Esin tum parasini ailesine vermek ne demek?
Acin gozlerinizi , kendiniz basedemiyorsunuz bari annenize soyleyin
Evlilik boyle birsey degil , anneniz sizi 3 ayda stresten saclariniz beyazlasin diye dogurmadi
Benim kizim boyle bir evlilik yapsa once o ailenin agzinin payini verir sonra kizimin sacindan surukleyerek cikaririm o evden , biz bosuna mi gozunun icine bakiyoruz evlatlarimizin , buyuyunce elin adami gelsin kole gibi kullansin diye mi dogurdu sizi anneniz???

Bi evliliğiniz yokki zaten. Adamın öyle bi sorumluluğu yok size sırtını dayamış mis gibi geçiniyo. Siz çalışıyosunuz diye de diğerleri size güvenip kocandan maaşı istiyo. Ama suç tabiki eşinizde. Ayrıca keşke görümcem buraya üye olsa da benim yazdıklarımı okusa nasıl mutlu olurum anlatamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…