- 27 Temmuz 2019
- 2.724
- 9.219
- 158
- Konu Sahibi herhangibiri
-
Sen öyle san.eşim saf biri onların dolduruşuna geliyor adım gibi eminim yoksa benden para esirgeyecek bir adam değil aşırı yufka yürekli biri kimseye kıyamıyor ben de onun bu huyuna kıyamıyorum işte
Bırakın da bunu düşünsün. Ben evlendim, paramı aileme verince nasıl geçineceğiz desin. Siz böyle her şeye koşturduktan sonra ben olsam ben de paramla keyfime bakarım.iyide ben paramı aileme verirsem evin kirasını faturasını kim ödeyecek? zaten ben versem bile ailem kabul etmez ki kendi ihtiyaçlarını al der
Her zaman aynı şeyler oluyor. Bu burdan ve etrafımdan duyduğum belki 100 belki 1000. Aynı olay. Düğün yaparken iki aile de masraf yapıyor. Kız aileleri kızları çalışsa da çalışmasa da borcu kendi ödüyor. Ama erkek aileleri borcu oğullarına ödetiyor. Tamam masraf sizin için yapılıyor ama madem borç ödenecek sizde aileniz yaptığı borcu ödeyin kimse bişey diyemez. Eşinizde bi tarafı sıkışınca bakalım ne yapacak. Almış hayatın kolayını siz maaşla evi döndürdün o da annesini memnun etsinşöyle söyliyim düğünde takılan altınlar var diye sanırım kayınvalidem eşime baskı uyguluyor. eşya alıp borca girdiler diye taksitlerini ödemeleri için parayı veriyor galiba. benim eşim ketumdur neyi neden yaptığını kendisi söylemez hep başkalarından öğrenirim. genellikle sırlarını annesiyle paylaşır bana da iş kesinleşmeden sana söylemek istemedim der. galiba bu eşyalar yüzünden ailesine para veriyor ama benim ailem de borca girdi onlar da taksit ödüyorlar tüm maaşıma el mi koymaları lazım artık onu çağırdıklarında ne söylüyorlarsa o da tüm parasını vermek zorunda kalıyor. dediğinizi yapıcam ailem borca girdi benim yüzümden taksit ödüyorum dicem artık elektriksiz susuz otururz evde napayım ya kafaya takmaktan saçlarım beyazlicak
arkadasa katılıyorum..Sen öyle san.
Senin iyiliğinle iyiler onlar. Hadi bi dişini göster bakalım aynı "yufka yüreği" ile sana dayanamayacak mı görelim.
Hikayedeki asıl saf sensin güzelim, kocan olacak asalak saf değil sütoğlan.
Hayat kafamıza vura vura öğretti bazı şeyleri. Senin de kafan yarılmadan, gözünü aç.
Esin ketum degıl, karısının sırtından gecınen kımıl zararlısının teki. Bı de bu adamlara ketum demez mısınız, hey allahım. Seni takmadıgı ıcın sana anlatmıyor ne ketumu?şöyle söyliyim düğünde takılan altınlar var diye sanırım kayınvalidem eşime baskı uyguluyor. eşya alıp borca girdiler diye taksitlerini ödemeleri için parayı veriyor galiba. benim eşim ketumdur neyi neden yaptığını kendisi söylemez hep başkalarından öğrenirim. genellikle sırlarını annesiyle paylaşır bana da iş kesinleşmeden sana söylemek istemedim der. galiba bu eşyalar yüzünden ailesine para veriyor ama benim ailem de borca girdi onlar da taksit ödüyorlar tüm maaşıma el mi koymaları lazım artık onu çağırdıklarında ne söylüyorlarsa o da tüm parasını vermek zorunda kalıyor. dediğinizi yapıcam ailem borca girdi benim yüzümden taksit ödüyorum dicem artık elektriksiz susuz otururz evde napayım ya kafaya takmaktan saçlarım beyazlicak
Aşırı sakinsin ki eşinde öyle annensinin sözünden çıkmıyor.Verme sende eve o kadar para başka ihtiyaçlarım var demerhabalar öncelikle. benim de bir derdim var ama bunu buraya yazıp yazmamak arasında gidip geldim. çünkü görümcem bu forumu kullanıyor olabilir ve yazdıklarımdan bunu yazanın ben olduğunu anlayabilir. üstü kapalı bir şekilde anlatmaya çalışacağım. 3 ay önce evlendim ben. ne benim ailemin ne de eşimin ailesinin maddi durumu iyi değil. ikimiz de çalıştık para biriktirdik iki aile de birikimlerini koydu ortaya önce eşyaları çeyizleri aldık sonra evi tuttuk en son da nikah kıydık. düğünümüz olmadı nikah salonunda akrabalar altın taktı. neyse eşimle evlenmek için 1 yıl bekledik çünkü gireceği iş için bir kaç eğitim alması gerekiyordu eğitim aldıktan sonra para biriktirdik birlikte. evin eşyasıydı çeyiziydi derken biriktirdiğimiz paraları harcadık haliyle. ben aldığım tüm maaşımı eve harcıyorum fakat eşim tüm maaşını gidip annesine veriyor. görümcem biz sevgiliyken bana karşı çok iyiydi şimdi onlara gittiğimizde yüzüme bile bakmıyor önceden bana hemen kahve yapıp getirirdi şimdi diyor ki bi kahve yapanımız yok diyor. neyse diyorum 19 yaşındaki kıza mı alıncam diyorum giriyorum kendim yapıyorum kahveleri. kayın pederim dünya tatlısı bir adam bazen bize geliyor çift sarılı yumurta aldım size kızım diyor hal hatır sormaya geldim diyor 1 saat oturamıyor adam bizde görümcem arayıp hemen eve gel beni sinirlendirme diyor. eşime diyorum ki kirayı ben ödeyeyim faturaları sen öde diyorum tamam diyor sonra ne oluyorsa maaş alacağı gün annesi çağırıyor gidip tüm parasını annesine veriyor. ben de mecbur kendi paramla koca evi döndürmeye çalışıyorum hem o kadar çalışıp yoruluyorum hem ev işi yapıp adama yemek yapıyorum hem de geçim derdinden zor uyuyorum ben ne yapayım bana bi akıl verin ya kendi aileme de anlatamıyorum olayı çünkü annem cabbar bir kadındır arayıp carlar kayınvalidemle görümceme eşime de lafları sayar sonra karşılık alırsa bir daha asla görüşmez bu sefer sağlıklı bir evliliğimiz olmaz. ben ne yapıcam büyük dertteyim afedersiniz eşimin traş bıçağından köpüğüne kadar ben alıyorum evde tüm yük benim üstümde kayınvalidemin emekli maaşı var kayınpederimin emekli maaşı var görümcem iyi bir restorantta aşçı ona rağmen eşimin aldığı 3 kuruş paraya el koyuyorlar zaten biz görüştüğümüz zamanlar bi çay içmeye bile gidemiyoduk 5 kuruş parası olmuyordu cebinde parkta annemin evinde veya kayınvalidemin evinde görüşüyorduk en fazla. ben maddiyata önem veren biri değilim öyle olsam hiç evlenmezdim bile eşimle ama böyle olacağını da bilemedim ben ne yapıcam
Böyle dusundugunuz ıcın sakın sakın yazdınız demek konuyu hım.eşim saf biri onların dolduruşuna geliyor adım gibi eminim yoksa benden para esirgeyecek bir adam değil aşırı yufka yürekli biri kimseye kıyamıyor ben de onun bu huyuna kıyamıyorum işte
Sana kıyıyor ama? Kendinizi kandırmayın, gözünüzü açın.eşim saf biri onların dolduruşuna geliyor adım gibi eminim yoksa benden para esirgeyecek bir adam değil aşırı yufka yürekli biri kimseye kıyamıyor ben de onun bu huyuna kıyamıyorum işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?