kayınvalidem ve görümcem

eşim saf biri onların dolduruşuna geliyor adım gibi eminim yoksa benden para esirgeyecek bir adam değil aşırı yufka yürekli biri kimseye kıyamıyor ben de onun bu huyuna kıyamıyorum işte

Her dolduruşa geliyorsa birazda sen doldur senin dolduruşuna gelsin de evliliğine sahip çıksın sorumluluk bilsin. Sen adamı içgüvey almışssın herhalde. Adamın tam olarak görevi ne bu evlilikte ?

iyide ben paramı aileme verirsem evin kirasını faturasını kim ödeyecek? zaten ben versem bile ailem kabul etmez ki kendi ihtiyaçlarını al der
Bı zahmet kocan olacak kişi ödesin siz çok mu safsınız çok mu iyi niyetlisiniz bilmiyorum ama bu şekilde ömür gitmez. İnsanda biraz onur olur kendi evinin masraflarını kendi karşılar hadi hepsini yapamasa da kira faturalar vs ödesin bari siz ödemeye devam ederseniz o da annesine para vermeye devam edip sömürecekler sizi.
Bu sakinliğinize de çok şaşırdım eşiniz sizi düşünmüyor ama siz faturaları kirayı kim ödeyecek diye düşünüyorsunuz siz ödemezseni zaten gidip annesinden parasını alıp mecbur ödemek zorunda kalacak kendi maaşınızı aileme borç verdim diyin ekmek elden su gölden yaşamasın

Eşiniz o kadar saf ise siz el koyun parasına. Hem harcamaları da siz yapıyormuşsunuz, parayı daha iyi yönetirsiniz. Bir deneyin isterseniz, bakalım eşiniz gerçekten o kadar saf mı.

Konunuzun bizlere küçük bir şaka olduğunu düşünüyorum. Bu kadar görmüyor olamazsınız çünkü. Hem ev işlerini hem ev geçimini üstlenmek için gerçekten geçerli sebepler olması lazım, sağlık vs gibi. Ve üç maaşlı kayın aileye tüm kazancı vermek de bu geçerli sebeplerden biri değil.

Konunuz şaka değilse, eşinizle konuşun. Eşinizin ailesine yardımı kadar siz de kendi ailenize yardım edin. Sonrasında da evin giderlerini hesaplayın ikiye bölün. Kalan paranızı kenarda tutun. Ayrıca ev işlerini de bölüşün. Çünkü eşitlik ve adalet.

Ama bana sorarsanız ben, beni ve emeğimi kullanmaya çalışacak adamla asla devam edemezdim. İyi niyetli olabilirim ama saf yerine konmayı kabullenemem.

Ben buradaki önerilere katılmıyorum.
"Annene ver, borca sok, maaşını alamadığını söyle" vs, bunlar sadece günü kurtaracak şeyler.
Adam kendini sorgulamayacak ki. İlk fırsatta yine aynı şeyi yapacak.

Böyle sabırlı olmayı da anlamıyorum.
Yok evliliğim bozulur, yok kıyamıyorum. Ortada evlilik var sanki.
Ben olsam bu haltı yediği ilk ay "sektir git ananın evinde yaşa o zaman. Nasılsa parası senden çıkıyor" derdim.

Bu kadar sert çıkmak istemiyorsanız da "ben sana hizmet edip sana bakmaya mı evlendim balım? Evlenirken benim parama mı güvendin aşk böcüğüm? Alnımda enayi mi yazıyor aşkitom" falan deyin bari.

Bakın lütfen ödemeyin. Ben de çalışırken her şey bendeydi. Şuan evdeyim. Herşeyi aklınıza ne geliyorsa herşeyi ben alır öderdim. Eve gelince de onu niye aldın pahalı bunu ne kadara aldın gereksiz derdi.

Elimi eteğimi çektim . 1 ay kira ödenmedi. Faturalar kesildi. Umrumda olmadı. Böyle böyle alıştı artık. Bilseydim önceden yapardım. Daha çok yenisiniz. Toparla kendini.

eşim saf biri onların dolduruşuna geliyor adım gibi eminim yoksa benden para esirgeyecek bir adam değil aşırı yufka yürekli biri kimseye kıyamıyor ben de onun bu huyuna kıyamıyorum işte

Sen de kendini böyle kandırıyorsun yani,beni enayi gibi kullanıyorlar demek ağır geliyor zaar

Zaten sağlıklı bir evliliginiz yok!
Eşiniz tüm parasini annesine verirken siz buraya konu aciyorsunuz ilginç

Bu ay maasinizi çekmeyin ve eşinize annemler çok zor durumdaymis tüm maaşimi onlara verdim deyin ve kira dahil asla eve harcama yapmayın
Bakalım napacak
EL mi Yaman bey mi yaman

bence de siz aldığınız maaşı saklayın anneme verdim diyin bakalım ne yapacak kocanız,

Keşke evlenmek yerine kedi alsaymışsınız.

Evliliğinizi şuan sağlıklı mı görüyorsunuz? Ay valla sizin gibi kadınlara ben artık üzülmeyeceğim ya. Ağzınızı açıp sesinizi çıkartmıyorsunuz. Mükemmel(!) kocalarınızla aranız bozulmasın diye herşeye susup oturuyorsunuz burda biz sinir sahibi oluyoruz!! Kocanızın akli dengesi yerinde değil mi? Bütün maaşı kv ye vermek ne?

Eşiniz adam değil, hele evlenecek adam hiç değilmiş hele hele sorumluluk alacak adam hiç hiç hiç değilmiş.
Bir kadına sırtını dayayan adam adam değildir.

Hadi diyelim ailesi parasını istedi ( bence ailesi parasını istemiyor sizin eşiniz maaşını ailesine veriyor biriktiriyor ), eşiniz hiç mi adam değil ya ben karımamı kendimi baktırıcam siz ne yapıyorsunuz demiyor.
Evliliğiniz başından böyleyse ilerleyen zamanlarda daha da olağandışı durumlara hazırlayın kendinizi.
Sizin yerinizde olsam eşinizin ailesine gittiğimde hiç bir iş yapmam, görümceniz kahveye konu açtığında valla sen baya baya köprüyü geçene kadar ayıya dayı demişsin pardon evlenmeden önce çok saygılı bı kızdın evlendikten sonra bu değişim de neyin nesi derdim. Suratımı da gayet dönük yapar otururdum.

Çocuk kesinlikle yapmayın derim. Sonu boşanma olur bu gidişatta düzelme olmazsa.

iyide ben paramı aileme verirsem evin kirasını faturasını kim ödeyecek? zaten ben versem bile ailem kabul etmez ki kendi ihtiyaçlarını al der
Birlikte ödeyecektiniz eşinizle. Siz saf mısınız da tek başınıza tüm yükü üstleniyor sunuz? Neden evlendiniz siz eş ailesini geçindirmek için mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…