Kayınvalidem ve oğlum

vallahi yaznızı okuyunca bogazıma bir el çöktü ve kaldırmıyor

nefes almakta güçlük çektim yani okadar

sakın haa canım benım sakın ne yap et ama çocugunu hiç bir yere yollama ,

ben çalışmıyorum ve sende bu evi geçindirmek zorundasın bu benım meselem değil de ,

tavrını net koy

çok saçma bir fikir bence bırakın işi bakın kendiniz çocuğunuza kv niz kendi doğurmuş gibi davranmasın
Aynen ya katılıyorum sana. Kaynanaların çoğu gelin doğum yapsın da çocuğu biz alalım büyütelim diye dört gözle bekliyorlar çocuğu kendi evlerine götürüp bakmak istiyorlar annelik duygusunu yıllar sonra tekrar yaşamak ve çocuğu kendileri doğurmuş gibi sahiplenmek istiyorlar bu fırsatı onlara vermeyin ya. O çocukların gerçek bir annesi var zaten ya. Büyükler bakmak zorunda değiller ama bakmak isteselerde asla vermeyin sahiplenmesinler çocuğu.

eski kafalar
daha çok söylersiniz
ama sonuna kadar haklısınız ve söylediklerinizin arkasında durun
daha anne kucağına göre o çocuk annesi olmadan nereye gidecek
eskiler biz gençlerden hep en iyisini düşünürüz diye benciller maalesef

pardon da hanımefendi siz neyi niçin söyledigimi biliyormusunuz beni taniyormusunuz ne yasadigimi biliyormusunuz sizin şartlarınızla herkesin şartları birmi ki kendinizle kıyasliyorsunuz önce okuduğunuzu iyice anlayın diğer mesajlarimi okuyun da ona göre cevap verin inşallah sizin başınıza gelmezde bizim çektiklerimizi çekmezsiniz davulun sesi uzakdan hoş geliyor

Konuya çocuk açısından da bakmalarını sağlayın. Benim annem babam da bana birçok nedenle bakmakta zorlandıkları için ben 9 aylık olana kadar başka bir şehirde teyzem bakıp büyütmüş. Bu gün oldu hala içerlerim annemle babama, söylerim de bunu. Ne olursa olsun beni nasıl bıraktınız diye. Anne değilim, ama olmayan yavrumdan bile aylarca Nasıl ayrı kalırım düşünemiyorum.
Teyzem bir melektir, bana 2. Annedir o farklı bir mevzu...

Cocugunu sehir dışına gonderenler vardi çevremde hatta bi arkadas sehir ici yarim saat uzakliktaki annesine birakip sadece haftasonu aliyordu cok gariplik bencede bende asla birakamam cocuk bu kedi yavrusu degil

Maiallah eşini iyi ikna etmişsin ben kv sorun yaşadım onlar bana çok hakszlık ettiler, annrmle dönüşümlü bakacaklardı şimdi ben kv baktırmak istemiyorum eşimde annen baksın demiyo 27 aylıkken keeşe verecem oğlumu

Açıkçası eşimi ikna etmedim.
Ona seçenek sunmadım diyelim.
Ben çalışmamaya razıydım fakat ortada gelir - gider durumları söz konusu olunca ve eşim de oğluna aşırı düşkün olunca, benim birşey dememe gerek kalmadı.
Bizim önceliğimiz çocuğumuz oldu hep, onun için en iyi ne olacaksa o yapılmalı.
sizin de hakkınızda hayırlısı olsun...

seni tebrık edıyorum aynı sehırde yasayıp sırf rahat edıyım uykumu uyuyum dıye evladını pazartesı annesıne bırakıp cuma alan kısıler var nasıl dedıgımde alısıyosun boyle daha ıyı dedı ben kızım ıcın evımı degıstırıp annemın yakınına tasındım bızım evımızde baksın evınde oyun alanında mutlu olsun dıye cocugu anneden ayırma zıhnıyetını yasayanlar nedır bu kafa hıcmı vıcdanınızla dusunmuyosunuz cok sınırlenıyorum bu ınsanlara

bu nasıl bir şeymiş ya, yok artık. çok istiyorsa kayınvalideniz doğursun bir tane onu alsın evinde büyütsün.

Sakın sakın! Bu çocuğun psikolıjisi için de çok sakıncalı. Lütfen bebeğini verme. Yanınızda kalmalı. Hiç bir çare bulamadıysan işten ayrıl, yada bütün maaşını ver, güvenilir bir bakıcı bul da bebeğini kendinden ayırma. Bu çok yanlış olur. İki tarafın anneside kocaman adamın çıkarına davranacaklarına küçücük sabinin çıkarına davransalar. Alıp gitmek hem bencilce bir davranış. Sakın verme

M monalazo , Benim annemden yana bir sıkıntım yok. Annem istesen de götürmem kızım, evlat annesinin yanında büyümeli diyor hep. Hatta az önce konuştum kendisiyle, durumu anlattım; eğer kreşe veya bakıcıya vermek istemiyorlarsa ver kızım dilekçeni, çık işten dedi. Çocuğuna kendin bak dedi. Ama gelin görün ki kv götüreceğim diye tutturdu ve şimdi baskı kurup beni yıldırarak evet dedirtmeye çalışıyor. Haliyle eşimden destek gördüğü için bu kadar rahat davranıyor; ama ben ücretsiz izin için dilekçemi yazdım bugün. Eğer baskı kurmaya devam ederlerse hemen işleme koyduracağım. Artık sabrımın son noktasındayım çünkü.

ve dilekçeyi hazırladığınızı da eşinize bugün bildirin
kv hala devam ederse dilekçe verdeğinizi vereceğinizi söyleyip oturtun gerekirse çemkirin

ne laftan sözden anlamaz insanlar ya bunlar!!!

Y Yokgibiyim ; Ben zaten ilk başta söyledim herkese. Benim çocuğum o, kimse kendi düzenini bırakıp gelip benim çocuğuma bakmak zorunda değil. Ha istiyorlarsa kapım açık buyursunlar gelsinler, benim evimde baksınlar; ama gönül rızası varsa. Yoksa da ben bir şekilde halledebilirim. Ben sırf 'annelik' vasfını kazanmak için doğurmadım. Hangi kafayla bu kadar rahat sahipleniyorlar onu da anlamış değilim doğrusu.

Cocugunu sehir dışına gonderenler vardi çevremde hatta bi arkadas sehir ici yarim saat uzakliktaki annesine birakip sadece haftasonu aliyordu cok gariplik bencede bende asla birakamam cocuk bu kedi yavrusu degil

E elmatadi ; doğum sonrası 40 gün hastanede kaldım, doğumdan 1 ay sonra kalp ameliyatı oldum ve bebeğim 2,5 aylık olana kadar onu doya doya kucaklayıp öpemedim. O minicik ellerini tutup cennet kokusunu içime çekemedim diye her bahsedişte gözlerim dolar, içim sızlar. Ki bu durum benim isteğim dışında olan bir şeyken dayanamıyorum. Daha değil ki başka bir yere bırakıp görmeden durabileyim.

GAD2015 ; ben bu tür insanları sadece 'anne vasıflı' diye nitelendiriyorum. çünkü henüz 'anne' olmanın manasını kavrayabilmiş oldukları inancında değilim.

bu nasıl bir şeymiş ya, yok artık. çok istiyorsa kayınvalideniz doğursun bir tane onu alsın evinde büyütsün.

kedimvekahvem ; kayınvalidem dün yine "ben çocuğu götürüp evde bakacağım" dedi. Ben vermem oğlumu deyince niye ben sana oğlumu vermedim mi dedi. Şok oldum, ama konum ilk açıldığında @lluviasevgi benzer bir durumdan bahsetmişti. Bundan dolayı hazırlıklıydım ve cevabı hemen yapıştırdım; ben zorla almadım ki. istemiyorsa al götür dedim. Ben dumur olmadım ama kaynanam fena dumur oldu

madem eşin aynı fikirde cocuk istemeseymış. kimseye vermezdım cok sacma bir fıkır

S SSelinn_88 ; Eşime zaten ayrı bir sinir oldum. Kv eşimden yüz bulmuyor olsa bu konuda ısrar etmezdi kesinlikle.

ve dilekçeyi hazırladığınızı da eşinize bugün bildirin
kv hala devam ederse dilekçe verdeğinizi vereceğinizi söyleyip oturtun gerekirse çemkirin

ne laftan sözden anlamaz insanlar ya bunlar!!!

G gulendam_34 ; dilekçeyi son haliyle fotoğraflayıp eşime gönderdim. Eğer annesinin isteğine göz yummaya devam ederse dilekçeyi hemen işleme vereceğimi söyledim. Onların üzerimize attığı borçları ödeyip onları rahat ettirmek için bana her dakika ihtiyaç duyan evladımı bırakıp işe gelmek zorunda değilim. Kaldı ki farklı bir şehirde yaşamasına nasıl göz yumarım.

Son düzenleme:
yakın olsa kv bakar anneanneler babaaneler çok iyi bakar.
bizimde bakacak kimse var.
işe başlayinca yarim gün çalışıcam o zaman babaane bakicak.

@orkidekaramel ; Ben de doğum sonrası çok sıkıntı çektim 40 gün hastanede kaldım. Bu süreçte kv baktı. Tamam, hakkını ödeyemem ama oğlumu sahiplenmeye çalışıp benden uzakta büyütmek istemesine de göz yumamam kusura bakmasın. Benim evladım o. Ve umarım sorun yaşamazsınız ama eğer böyle bir sıkıntı olursa evladınız için bütün gemileri yakın.

kv tam bir ruh hastasıymış.
oğlu ile torununu bir tutuyor.
eşin acilen bir dr. a götürsün onu.
kendisi de bir gözüksün.
sana yaptıkları baskı akıl alır gibi değil.
delirmiş bunlar ya.
anne ile evladını ayırmaya kalkacak kadar gaddar ve vicdansızlar.
oğlunu da al git diyeceksin.
ve de izne ayrılma konusunda da den iyisini düşünmüşssün.

Minnacık bebeğin anne/babasından 12 saat uzakta ne işi varmış? Hayatımda böyle saçma şey duymadım. Sanki kayınvalideye çocuk doğurup al buyur senin olsun der gibi. Eşinizde ayrı bir tuhaf. Müstehak olan,madem zorlanıyorsunuz,alıyorum ücretsiz izin oturup bebeğime bakıyorum okul çağına gelene kadar,demeniz,ısrar edilmesi halindede kimsenin gözünün yaşına bakmadan uygulamanız.
Sanki kayınvalide kapı komşusu,evinde bakacakmış,teklif edebilmesi bile abest,buna eşinizin onay verebilmesi dahada abest.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…