- 28 Aralık 2012
- 148
- 124
- 53
- Konu Sahibi yasam_destek
-
Çocuk annesiz olmaz. Kaynanada bakmasın madem. Alıp götürecek çocuğu, sen ayda yılda bir belki görecen belki göremeyecen. Öyle hayat mı olur. Çocuğunu her gün kucağına alcan öpcen koklayacan.Eski konularımı bilenler vardır. O yüzden direkt konuya girmek istiyorum.
Doğum öncesi ve sonrası yaşadığım sıkıntılardan dolayı çocuğuma ilk iki ay kayınvalidem bakmıştı. Sonrasında da ben zorlanarak da olsa kendim bakmaya başladım. Oğlum sekiz aylık olunca ve benim de raporum bitince çalışmaya başlamak zorunda kaldım. Bu süreçte çocuğum için kreş mi evde bakıcı mı uygun olur derken eşim her iki durum için de çocuğun çok küçük olduğunu söyledi. Ailelerimizle konuştuk; 1 yaşını doldurana kadar dönüşümlü olarak bakacaklardı. Biz de bu zaman aralığında kreş - bakıcı araştırıp karar verecektik. Kurban Bayramı dönüşü kayınvalidemi aldık geldik. ( Bu arada ailelerimiz bizden farklı bir şehirde. Ve bizim yaşadığımız şehire yaklaşık 12 saat mesafede.) Kayınpederim gelmek istemedi, sıkılırım dayanamam diyerek; ama aklımız hep orada haliyle. Kayınvalidemden sonra da annem gelip kalacak ve aynı durum babam için de gerçekleşecek. Bu da can sıkıcı bir durum ama asıl sorun geldiğimizden beri kayınvalidemin sürekli olarak ben çocuğu alıp giderim evimde bakar büyütürüm demesi. Önceleri açıklayarak olmayacağını, dayanamayacağımı ifade ederek izin vermeyeceğimi belirttim. Ama bu durum sürmeye devam etti. Hatta eşim de bu konuda annesiyle aynı fikirde. Bir evlat anne babasından ayrı büyür mü ya? Bunu nasıl düşünebiliyorlar, aklım almıyor. Dün de konu açıldı, yok kreşler çok pahalıymış, çocuk çok küçükmüş; bu zamanda bakıcıya güven de olmazmış vs vs. Çocuğumun iyiliğini düşündükleri için söylüyor olabilirler, ama ben başka bir çocuk daha doğuramayacağım için çocuğumun benden ayrı yerde büyümesini istemiyorum. Ve dün de bu konudaki en sert konuşmamı gerçekleştirerek çocuğumun benden ayrı büyümesini istemediğimi ifade ettim. Ama bu konuda tek kaldığım için çok sıkıldım ve daraldım. Buraya yazmak istedim.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
önceden de yazdım sanırım göndermeyin çocuğunuzu@istugul kreş için küçük olduğu doğru, ancak İstanbul gibi bir yerde nasıl güvenip de bir bakıcıya verebileceğimi bilmiyorum
Kayınvalidem de çocuk kendisini annesi gibi görsün onu dinlesin onun sözünden çıkmasın istiyor; onu kendi kurallarıyla büyütmek istiyor; buna müsaade etmeyeceğimi defalarca söylememe rağmen anlamamazlıktan gelmeye de devam ediyor. Bebeğimi götürmeleri konusunda ısrar ederlerse ücretsiz izne çıkacağımı gündeme getirdim, eşim yiyorsa göndersin şimdi.
torunu eşantiyon olarak görmek? Pardonda neyin kafası bu benim evladım canım cigerimse torununda öyle olue inşallah ne demek eşantiyon pesİsterlerse bakarlar yoksa zorunda değil kimse onlara srmadıl çock ypcaz bakr msnız dye öyle bişey olamz kendine gvenp yapacak herkes isterse yrdımcı olr orası ayrı onlar evladını büyütmş yaşam şartlarını hazırlamış 2 yiyceğine 1 yiyecekler gerekirse hayt böyle onlr bzi doğurdu diye trun ne alaka eşantyn mu yanımızda
Demek istedğim şey sizn anladğınız durum değil arkadaşım bakmak zorunda demişsiniz ya değil bn bunu anltmaya çalışıyrum rica minnt belki tamam ama zorla bakacaksın demk başka bişey bazı konularda okuyoruz kadın olmş 50 60 kendi düzeni vr eee sen çalışp yaşam kalitemi arttırcm diye o düzenini bozsun olmaz bcım o iş hadi baktı sonra bnmde emğim vr söz hakkım var dye hoplar o kv...dedğim konu sahibi için değil lütfen o alınmasın sizinde düşünceniz saygı duyuyorumtorunu eşantiyon olarak görmek? Pardonda neyin kafası bu benim evladım canım cigerimse torununda öyle olue inşallah ne demek eşantiyon pes
torunu eşantiyon olarak görmek? Pardonda neyin kafası bu benim evladım canım cigerimse torununda öyle olue inşallah ne demek eşantiyon pes
mesele toruna bakmak değil ilk mesajimda da dediğim gibi yardımcı olmak ortada çözülmesi gereken bir sorun var ama o çözüm olarak bencilce bir şekilde çocuğu alıp goturmeyi seçmiş hemde birdaha çocuk sahibi olamayacak bir anneye bu teklif edilir mi yazık günah çok geçerli bir mazareti yoksa otursun baksın ne olacak yani insan torununa bakmaya gücenir mi?Demek istedğim şey sizn anladğınız durum değil arkadaşım bakmak zorunda demişsiniz ya değil bn bunu anltmaya çalışıyrum rica minnt belki tamam ama zorla bakacaksın demk başka bişey bazı konularda okuyoruz kadın olmş 50 60 kendi düzeni vr eee sen çalışp yaşam kalitemi arttırcm diye o düzenini bozsun olmaz bcım o iş hadi baktı sonra bnmde emğim vr söz hakkım var dye hoplar o kv...dedğim konu sahibi için değil lütfen o alınmasın sizinde düşünceniz saygı duyuyorum
Ben ilk mesajımda bu konuya yorum yaptm zatnmesele toruna bakmak değil ilk mesajimda da dediğim gibi yardımcı olmak ortada çözülmesi gereken bir sorun var ama o çözüm olarak bencilce bir şekilde çocuğu alıp goturmeyi seçmiş hemde birdaha çocuk sahibi olamayacak bir anneye bu teklif edilir mi yazık günah çok geçerli bir mazareti yoksa otursun baksın ne olacak yani insan torununa bakmaya gücenir mi?
Hulmiser Bakış açın tek cocuk ve 'ebeveynleriniz' genç ise makul karsilanabilir. Lakin tanidigim bir kisi ikinci cocugunu yapiyor ve kaynanam bakmak zorunda cunku eltiminkine bakiyor diyor.Bakmak istemedigini soyledigi halde kadin uc cocuk bakiyor, gercekten mecbur mu bu kadin ? Kendi uc cocuk dogurmamis Gunah ya valla gunah, hastalikti vs anne babadir yaninda olur ama keyfi dayatmalar olmaz arkadasim.
Bi kişide bunu savnmş sonunda benmle aynı kafayı yaşaynlar vrml şükürValla arkadaşım ana babalarımız zaten çocuk bakıp büyütmüş dinlenmeleri gereken zaman torun buyutuyorlar birde, yaranabilirlerse ne ala. Herkes doğurduğunu baksın bi zahmet. Kaynanam bakmadı anam bakmadı mecburlar mi yahu. Asla bu şekil insanlara baskı yapılmasına tahammül edemiyorum. Konuyla alakalı değil bu cümlem ama kaynanasini normalde istemeyen gelin çocuk bakımı olunca ses etmiyor idare ediyor evde kaynanayı.
30 yaşına kadr getirmiş anneniz sizi babanne anneanne büytmediyse görevini yapmşevet mecburlar sorun torun bakmak değil evledının yardım istemesi kadın ödemelerim var çalışmak zorundayım diyor her iki tarafın anne babasida el atmak bu sorun çözmek zorundalar ya maddi imkan saglarlar yada çocuğa bakarlar bizde anne babamizin sorunlariyla nasıl ilgileniyorssak onlarda bize yardım etmeli aile olmak bu değil midir? Ben seni dogurdum buyuttum everdim hadi Yallah gerisine karışmam ..... varmı öyle rahatlık anne babalık ölene kadar o evinde rahat edicek diye küçücük çocuk en ihtiyacı olan zamanda anneden ayrı kalacak yazık günah degil mi? Kendi e güvenemeyen doğurmasın !!!! Ohhhh ne güzel memleket bizi neye güvenerekden doğurdular o zaman?
2 kızım var 4 buçuk ve 2 buçk yaşnda rabbm onlara sağlık versin bütün çocuklra anne bbayla büyümeyi nasp etsn ailmden 19 saatlik mesafede yaşıyorum çalıştığım dnmde oldu kmseden bişey beklemdm eşmdi tek destekçim her konuda o da hiç yarı yolda koymadı kızmda 1 gce ayrı kldık 2. Doğumun gece olduğu için 30 yaşına gelincede herşeyini düşünemm rabbm ona da akıl fikir verdi düşünsün taşınsn ona göre yaşasın düşmeyi öğrenmesin diye çabalamıyorm düştüğünde kalmayı öğretiyorumCanım inşallah sen böyle bir sıkıntı yasamazsin çocuğun varmı bilmiyorum ama sen çocuğunu büyüt ever ondan sonra evinde çekirdek çitle sal çayıra mevlam kayıra
önceden de yazdım sanırım göndermeyin çocuğunuzu
benim de 14 ayının içinde kızım var benim de bakıcı bakıyor
bende İstanbul dayım anlamadım neden bu kadar büyüttünüz?
maalesef kötü insanlar heryerde var.. Allah korusun.. iyi araştırıp birini bulabilirsiniz
bide eve kamera tamam bitti gitti
benim arkadaşlarımın çoğu bakıcı ile çalışıyor
eğer eşinize de bunu belli ederseniz tutturur bakıcıya vermem diye tavrınızdan yüz bulup
bu arada ne dedi ücretsiz izne ayrılırım diyince?
Eski konularımı bilenler vardır. O yüzden direkt konuya girmek istiyorum.
Doğum öncesi ve sonrası yaşadığım sıkıntılardan dolayı çocuğuma ilk iki ay kayınvalidem bakmıştı. Sonrasında da ben zorlanarak da olsa kendim bakmaya başladım. Oğlum sekiz aylık olunca ve benim de raporum bitince çalışmaya başlamak zorunda kaldım. Bu süreçte çocuğum için kreş mi evde bakıcı mı uygun olur derken eşim her iki durum için de çocuğun çok küçük olduğunu söyledi. Ailelerimizle konuştuk; 1 yaşını doldurana kadar dönüşümlü olarak bakacaklardı. Biz de bu zaman aralığında kreş - bakıcı araştırıp karar verecektik. Kurban Bayramı dönüşü kayınvalidemi aldık geldik. ( Bu arada ailelerimiz bizden farklı bir şehirde. Ve bizim yaşadığımız şehire yaklaşık 12 saat mesafede.) Kayınpederim gelmek istemedi, sıkılırım dayanamam diyerek; ama aklımız hep orada haliyle. Kayınvalidemden sonra da annem gelip kalacak ve aynı durum babam için de gerçekleşecek. Bu da can sıkıcı bir durum ama asıl sorun geldiğimizden beri kayınvalidemin sürekli olarak ben çocuğu alıp giderim evimde bakar büyütürüm demesi. Önceleri açıklayarak olmayacağını, dayanamayacağımı ifade ederek izin vermeyeceğimi belirttim. Ama bu durum sürmeye devam etti. Hatta eşim de bu konuda annesiyle aynı fikirde. Bir evlat anne babasından ayrı büyür mü ya? Bunu nasıl düşünebiliyorlar, aklım almıyor. Dün de konu açıldı, yok kreşler çok pahalıymış, çocuk çok küçükmüş; bu zamanda bakıcıya güven de olmazmış vs vs. Çocuğumun iyiliğini düşündükleri için söylüyor olabilirler, ama ben başka bir çocuk daha doğuramayacağım için çocuğumun benden ayrı yerde büyümesini istemiyorum. Ve dün de bu konudaki en sert konuşmamı gerçekleştirerek çocuğumun benden ayrı büyümesini istemediğimi ifade ettim. Ama bu konuda tek kaldığım için çok sıkıldım ve daraldım. Buraya yazmak istedim.
daha çok küçük kreş için sık hastalanır siz bilirsiniz yine deG gulendam_34 , Eşim tabi ki istemedi. Sen ücretsiz izne çıkarsan ben dönemem dedi. Sanırım evi döndürememeyi kastetti. O zaman oğlumu gönderme taraftarı olma dedim, sustu.
Ben bakıcıya bırakma konusunda biraz pimpirikliyim doğrusu. İlla ki iyisi çıkar ama beni bulur mu bilmem. Bir de bakıcıdan ziyade kreşe göndermek benim aklıma daha çok yatıyor. En azından görüştüğüm kreşlerde kendi yaşındaki oyun grubunun içinde olacak ve daha sosyal olacak diye düşünüyorum. Bakıcıyla evde olması dış hayattan izole olarak büyüyecekmiş gibi geliyor.
yakın olsa kv bakar anneanneler babaaneler çok iyi bakar.Eski konularımı bilenler vardır. O yüzden direkt konuya girmek istiyorum.
Doğurduğun çocuğu kaynanana baktırıp sen mi evinde çekirdek çıtlıcaksın. Kaynanan annen ölmüş olsaydı o zaman napcaktın mezarın başına mı bırakcaktın çocuğu çocuğuma bakın diye. Herkes çocuğuna nasıl baktıysa sen de kendin bak büyüt. Büyükler maddi manevi destek olurlar ama bakmak zorunda değiller. Bakcak olsalar bile bir annenin kendi çocuğunu kendi büyütmesi kadar güzel birşey var mı ya. Doğurduğunuz çocuğa bakmakla sorumlu olan 1.Veli anne dir. Bunu unutmayın,biraz kendinize özgüveniniz olsun ya. Benim de 14 aylık oğlum var gurbette tek başıma kendim bakıyorum kimsem yok burda. Ailem başka şehirdeler maddi ve manevi destek oluyorlar,eşim çalışıyor borcumuzu da ödüyoz şükür.Biraz kendinize özgüveniniz olsun bir annenin çocuğuna kendi bakması kadar güzel birşey yok. Gerekirse bakıcı tut kaynanana yine verme bence.Canım inşallah sen böyle bir sıkıntı yasamazsin çocuğun varmı bilmiyorum ama sen çocuğunu büyüt ever ondan sonra evinde çekirdek çitle sal çayıra mevlam kayıra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?