Yaranma çabası yerine kadın hasta sebebi ben olup huzursuzluk olmasın kafasındayım düğün üstü ne gerek var nişanlım üzülüyor Ayrıca kadını arayıp konuştuğum için kendimi haksız buluyorum ne var bunda?
Siz de bu kadar dışardan bakıyorum yorum yapıyorum havasında değilde tek bi konudan yargılamamı beklediğiniz için size öyle geliyor yinede teşekkür ederimArayip konustugun icin degil onlarin seni aramasi lazimdi da zahmet edip aramadiklari icin haksiz bulman lazim.Amann neyse ya konularin ve cevaplarin hep "hakliyim dimi kizlar " dongusunde oldugundan baska yorumlara tamamen kapalisin.Sana ne desek hava.
Ayrıca eksik olan bişey var Kadın orda oğlunu kovdu huzur bozma al karını çocuğunu git benim evimde böyle şeyler yapma dedi eksik okuduğunuz yerleri tamamlıyım üstüne beni arayıp nasıl oldun ne karar verdin gibisinden aradı henüz kendime gelememiştim konuşmadım sonra bi an gazla ben onu aradımSiz de bu kadar dışardan bakıyorum yorum yapıyorum havasında değilde tek bi konudan yargılamamı beklediğiniz için size öyle geliyor yinede teşekkür ederim
Başka yorumlara kapalı olsam kimseye cevap verip konu açmazdım ben görüş alıp çoklu düşünmeye çalışıyorum yorum yapmak zorunda değilsiniz..
Gittim evde yoktu, sonra büyük abisi geç abicim içeri gelir birazdan dedi.. geldi.. kalktım elini öptüm,havadan Sudan konular açtım. oğluna; sen odaya git,biz biraz konuşalım dedi..
Zahmet edip buraya kadar gelmişsin, ben çok üzüldüm dedi. kendimce sebeplerini anlattım ömür boyu küs mü kalcaksn? Benim hatrım için saygıda kusur etme, bak kızım benim oğullarım çok iyidir ama bu abisi aksidir, sende anne olacaksın oğlun kötü olsa atabilir misin? Hepsi benim canım..
şurda sana bişey olsa ilk koşan yine o abisi olur benim oğlum abisiyle konuşmuyor ben kaç gündür hasta oldum, bizimle muhabbet etmiyor,düğün iptal oldu sizin yüzünüzden diye bana çemkiriyor.. madem aranız düzeldi al aileni gelin konuşalım benim içim rahat etmiyor.. oğlum o şekilde konuşunca, siz düğün yapın yeterki mutlu olun ben gelmem dedim.. oda bana gelme anne dedi bi anneye denir mi bu falan dedi..
Ben sana başından beri hak veriyorum sen ağlayarak içeri gittiğinde, ben olsam bu işi bozardım diye düşündüm, sen ertesi gün beni aradın, ben şaşırmadım sadece üzüldüm kaldıramayacağını da farkettim bi daha böyle bişey zaten yaşanmaz kimse yaşatmaz sana dedi..
sonra ben yine sizin hatrınız için saygıda kusur etmem ama aynı ortamda denk gelmem düğüne gelirse de hoşgeldin derim benden fazlasını beklemeyin dedim elini öptüm sarıldım çıktım.
Ben böyle bişey zaten yapmam bana oğlumla gelin ayrılmayacağınıza karşı söz alayım ağzınızdan dedi yani güvence istiyor kızım herşey ortada gavura kızıp oruç bozulmaz dedi bende nişanlımın bana olan yanlış davranışı olmadığı için ona bi şans verdiğimi babamdan gereken özür dilendiği içinde bu konunun kapandığını söyledim ayrıca bu konu barıştık dencekse bile ailemde yanımda olur ben tek gelip heyet gibi önünüzde biz ayrılmadık demem dedim.Burda insanlar sayfalarca şey yazmış siz hala kafanızın dikine gidiyorsunuz ve evet bi çiçek alıp gidiyimdedikten sonra yanına bir de hediye katmak bana göre yaranma çabası. Bu kadar kadının huyunu biliyoduysan eğer kadına acilmayacaktin.
Bence de sen kayinvalideni dinle aileni alıp ayaklarına götür hatta sen Özür dile af dile.
1. Sorunuza ithafen yazıyorum bana demek istiyor ki anne diyip sayıp buraya kadar gelmişsin bu konu düğüne uzamasın elbet bi araya geleceksiniz ömür boyu yüzüne bakmazsan beni karşına alırsın..Nişanlınızın abisi size saygısızlık etmişti, doğru hatırlıyorum değil mi?
Bakın bu yazdığınız konuşma iyi niyetli bir konuşma değil. Siz neden arayı düzeltmeye çalışıyorsunuz hiç anlamadım. Terbiyesizliği yapan kendileri.
1. "Benim hatırım için saygıda kusur etme" demiş ya kendisi kim ki size saygısızlık yapana onun hatırına saygı göstermenizi bekliyor?
2. "Oğlun kötü olsa atabilir misin" demiş. Kimse kendisine oğlunu at demiyor. Ama elin kızı kendisinin terbiyesiz oğlunu çekmek zorunda değil. Çok istiyorsa kendileri çeksin.
Sanki kraliyet ailesi de siz de katlanmak zorundasınız.
3. Neden siz ailenizi alıp onların ayağına gidesiniz?
Terbiyesizlik yapan kendi oğulları, susan kendileri. Sizin ananız babanız neden gitsin milletin ayağına?
4. "Ben olsam bu işi bozardım" diye düşünmüş ama trip atmaktan da geri durmuyor.
Niye? Bu hak kendisine mi bahşedilmiş sadece?
Siz bir saygısızlık da yapmamışsınız ama kadın hala üste çıkma çabasında farkındaysanız.
Şu konuşmada iyi niyetle, sizi düşünerek kurulmuş tek cümle yok.
Siz barışma aşamasındayken ailenizin evine gelip de özür dilemedilerse ayağına gitmekle hata etmişsiniz.
"Ben olsam bu işi bozardım" diyen insanın gözünde "bu işi bozmayan ve alttan alan" duruma gelmişsiniz.
Bundan sonra ne yapsalar alttan almanız beklenecek.
Haklısınız fakat anneler günü işte zoraki geldi demesin diye çünkü ben bu kadını haftada bir zor ararım ve telefonda konuşmayı sevmiyorum da dedim he şuda var haksız olduğum nokta var ama tamamen haksızım demiyorum dedim. Özür dilemedim açık açık ben çok kırıldım ama küçüğüm diyip geldim dedim o beni konuşurken çok iyi anladı aslında Çünkü çok restleştik yeri geldi o bana laf soktu gülerek yeri geldi ben ona kendin bilirsin dedim sen bu kapıya bi kez daha gelceksn benim gönlümü almak öyle kolay değil dedi ben sizi bekliyorum bu hafta içi çünkü benim ailemde çok yıprandı gelir sizde özürünüzü dilersiniz x abi adına dedim sen hele bi kararını ver oğlumla gerçekten evlenmek istediğine biz beş kere de geliriz on kere de dedi. Öyle kapandı konuNişanı bu sebepten atmak istemiyor olabilirsiniz ama bugün sanki siz suçluymuş gibi özene bözene hediye alıp kayınvalidenize gitmekle ileride olacak tartışmalarda onlara asla alttan almama hakkı tanımışsınız.
Pazar günü anneler gününü kutlayıp mesafeli dursaydınız, zamanla yelkenleri suya indirdiğinizi gösterseydiniz çok daha iyi olurdu. Umarım pişman olmazsınız.
Tekrar tekrar ayni şeyi söylüyorum dedi ki oğlumla beraber gelin ayrılmadığınızı aileye söyleyin çünkü herkes şuan sizi bitti biliyor bende aileye söylemem size gelip söylüyorum işte ayrılmadık devam ediyoruz abartmayalım diyorum oda içim rahat değil diyor bende ayrıca öyle bişey olcaksa ailem yanımda olur dedim biz gelelim siz gelin değil konu oda tamam onlar da olsun yeter ki bi orta yolu bulun dedi..Nisan at demek bana düşmez önceki cevaplarımdada zaten böyle bir şey demedim.
Adam sana diyor ki anneme temkinli ol.sen ise en olmayacak şeyi gidip kadına demişsin kendi aranızda konusulmadan. Burada sorun senin davranışlarn bana göre.
Hediye almak ne durduk yere.anneler günü olabilir ama zaten aranızda gergin ki anlattıklarını göre size yapılan bir durum var. Senin alttan alman bana göre çok yanlış.daha nişanlısın yani kız evi naz evi derler ama sen koşa koşa gidiyorsun.
Kadın bence seni islemeyi iyi öğrenmiş.aman kızım canım kızım sen de kizimsin...bunlar boş laf. İlk sorunda gözden çıkarıldığını söylemeye gerek yok bence. Eğer öyle olmasaydı aileni al gel demezdi ya kalkar size gelirdi. Sen ara aileni al gel ne ya şaka mi ?
Yani gittiğinize değdi mi. Güya iyi niyetli geçinen kadın size aba altından sopa göstermiş.Haklısınız fakat anneler günü işte zoraki geldi demesin diye çünkü ben bu kadını haftada bir zor ararım ve telefonda konuşmayı sevmiyorum da dedim he şuda var haksız olduğum nokta var ama tamamen haksızım demiyorum dedim. Özür dilemedim açık açık ben çok kırıldım ama küçüğüm diyip geldim dedim o beni konuşurken çok iyi anladı aslında Çünkü çok restleştik yeri geldi o bana laf soktu gülerek yeri geldi ben ona kendin bilirsin dedim sen bu kapıya bi kez daha gelceksn benim gönlümü almak öyle kolay değil dedi ben sizi bekliyorum bu hafta içi çünkü benim ailemde çok yıprandı gelir sizde özürünüzü dilersiniz x abi adına dedim sen hele bi kararını ver oğlumla gerçekten evlenmek istediğine biz beş kere de geliriz on kere de dedi. Öyle kapandı konu
madem aranız düzeldi al aileni gelin konuşalım benim içim rahat etmiyor.
Tamam haklısınız da bu kadın böyle, bu aile böyle, bunu da açık açık ben buyum diyerek gösteriyor türlü türlü tavır takınarak sadece tepki çekiyordum ben bekledim gözlemledim oda bana ben senden bi telefon bi özür hep bekledim bana şaka yapıyor herhalde bile dedim ama sen bugüne kadar gelmedin gelmeyi bırak aramadın bile dedi..Yani gittiğinize değdi mi. Güya iyi niyetli geçinen kadın size aba altından sopa göstermiş.
Siz özrünüzü böyle sipariş edemezsiniz, geri dursaydınız gelirlerdi.
Sizin bu konularda tek hatanız gidip hemen kayınvalidenizi muhattap alıp nişan atmaktı.
Kendinizi çok kötü bir çarkın içine sokmuşsunuz böyle hala göremiyorsunuz.
Ben ona bunu söylediğim için işte konuşmaların hepsini yazmıyorum kelimesi kelimesine emin olmak için dediğini biliyorum ama kendince bi daha aynı şey yaşanmasın onu da geç benim ailem zaten gitmez ayağına tam tersi bişey konuşulacaksa gelsin burda konuşsun der babam.. bundan öncesi de abisi babamı alıp işyerime gelmişti konuşup özür dilemek için kendilerince özrünü diledi onlar gibi görüyor şuanBurada yazan gayet açık değil mi???
Kadın başta anlattığınız saf çilekeş kadından tipik kaynana modeline evrilmiş.Tamam haklısınız da bu kadın böyle, bu aile böyle, bunu da açık açık ben buyum diyerek gösteriyor türlü türlü tavır takınarak sadece tepki çekiyordum ben bekledim gözlemledim oda bana ben senden bi telefon bi özür hep bekledim bana şaka yapıyor herhalde bile dedim ama sen bugüne kadar gelmedin gelmeyi bırak aramadın bile dedi..
Bazen insanlara ne yaparsan yap anlamak istediği yerden anlıyor benim gitme amacım işte ay şuram ağrıyor buram ağrıyor zona oldum beni doktora götürün demogojisi yapıp, sonrasında işte galenia sebep oldu olayı olmasın diyeydi çiçeği aldım hediyesini aldım sonra çiçeği fazla bulup kendi anneme vermeye karar verdim giderken arkadaşımın dükkanına bıraktım..hediyesini de masaya koydum anneler günün kutlu olsun dedim sarılmadı yüzüme bakmadan konuştu diye bende oturdum yerime kalkmadım bende tavrımı koydum oraya gelmemin sebebi de bazı şeyler yüz yüze daha sağlıklı olur düşüncesinde olmamdandı
Ama sizde çok yıkıcı davranıyorsunuz ne beni ne nişanlımı tanımıyorsunuz sesimi yüzümü hiç bişeyi bilmeden Burda anlatılana takılarak gidemem. Tabiki net çizgilerim var ama o onun annesi adam aileme saygısızlık yapsa anneme yada babama bişey dese ona dünyayı dar ederim.!Bana bu iş pek olumlu gelmedi. Kaynananın tavrı sizin tavrınz bilemiyorum. Hep senden istenecek alttan almak.savunma da hazır oğlumu mu atayım. Siz yanls yapıyorsunuz bana göre. Ama o kadar yorum yazdım hala inatla bir şeyler anlatmaya çalışıyorsunuz.bu keskin tavrinzii olmasi gerken yerlerde gosterirseniz sizin için daha iyi olur. Her yorumda farklı bi açıdan anlatiyorsunuz. Ben entrikaci dediğim birine elim kolum hediye dolu gitmem eşimin annesi bile olsa. Zaten sizi en başta o uyarmi. Hoş onu dinlememissiniz burada neden soru açtiniz onu da anlayamadim
Zaten nişanlıma da dedim düğüne kadar benden geliş gidiş beklenilmesin bayramda dahil arar telefonla kutlarım kimseye de barışmadık barıştık diye açıklama yapmıcam biz biliyoruz ya yeter dedim. Oda sen işini bilirsin annemde olsa ezdirme kendini hakkını savun o şimdi sana naz yapıp hazır kıvama geldi isteklerimi yaptırayım modunda sen üstüne düşeni yaptın gerisi bende dediKadın başta anlattığınız saf çilekeş kadından tipik kaynana modeline evrilmiş.
Ben nişan atın atmayın demiyorum şu noktada. En başında babanızın dahil olduğu noktada bile onlar gelmeliydi.
Siz onlara koz verdiniz şu an, ileride her olası problemde siz gideceksiniz ayağına, sizi kırıp kırıp özür dilememeyi reva görecekler. Bunu demek istiyorum.
Bir çiçeği vermemekle değişmiyor tavrınız, biraz kendinizi çekin kendinizi saydırmak istiyorsanız.
Zaten nişanlıma da dedim düğüne kadar benden geliş gidiş beklenilmesin bayramda dahil arar telefonla kutlarım kimseye de barışmadık barıştık diye açıklama yapmıcam biz biliyoruz ya yeter dedim. Oda sen işini bilirsin annemde olsa ezdirme kendini hakkını savun o şimdi sana naz yapıp hazır kıvama geldi isteklerimi yaptırayım modunda sen üstüne düşeni yaptın gerisi bende dedi
Sen üstüne düseni yaptıysam birak kenara cekil cünkü senden adım gördükce daha cok her seyde bi anlam arayıp senden adım bekleyecekler en güzeli en dogrusu suan kenara cekilmek ve beklemek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?